Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(mintas @ 2014 01 27, 15:11)
18cm ar 25cm storio? Dėl kokių priežasčių?

Rinkčiausi 18 cm dėl pigumo, bet mano namui reikėjo storesnių - 24 cm. O šitos sienos būtų brangesnės nei keraminių plytų. Silikatinius blokelius rinkčiausi dėl jų lygumo (geriau priglus neoporas), pigesnio tinkavimo, tvirtumo, šilumos akumuliavimo, ekologijos.

O kodėl domiesi? Sienas jau turi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 27, 15:24)
Rinkčiausi 18 cm dėl pigumo, bet mano namui reikėjo storesnių - 24 cm. O šitos sienos būtų brangesnės nei keraminių plytų. Silikatinius blokelius rinkčiausi dėl jų lygumo (geriau priglus neoporas), pigesnio tinkavimo, tvirtumo, šilumos akumuliavimo, ekologijos.

O kodėl domiesi? Sienas jau turi.

Dar daugybė planuojančių statyti tegul turi, kur pažiūrėti smile.gif.

Iš esmės renkiesi plonesnį sunkesnių medžiagų konstruktyvą, kad sienos būtų maksimaliai plonos ir maksimaliai galėtų akumuliuoti šilumą prie savo storio.

18cm aišku geresnis variantas nei 25cm, bet su betonu drąsiai galima pasiekti 15cm ir pasistengus gal dar plonesnę sieną, termomasė gautūsi net geresnė, nei 18 cm storio silikatas, sienos, priklausomai nuo klojinių irgi labai lygios, plius, jei betonas būtų liejamas su putplasčių tarp klojinių, tai putplasčio klijų nereikėtų, kontaktas su putplasčių, sakyčiau turėtų būti idealus. Nesusigundytum tokia konstrukcija wink.gif?
Papildyta:
Pamiršau pasakyti, kad Velox sistema, man nepatinka ne tik dėl pakankamai didelės kainos, bet ir dėl metalinių laikiklių kertančių apšiltinimo sluoksnį. Kažkas panašaus į smeigėmis sutvirtintą putplastį prie mūro.
Atsakyti
Sitoj klojiniu sistemoj is vidaus ir putplastis liktu (kokie 5cm) ? g.gif Ar vidinis klojinys issiardytu?

Cibuli: bet gi silikatas saltesnis uz keramika, ir nemazai... Kodel pakeitei prioritetus mirksiukas.gif ?

18cm aišku geresnis variantas nei 25cm, bet su betonu drąsiai galima pasiekti 15cm ir pasistengus gal dar plonesnę sieną, termomasė gautūsi net geresnė, nei 18 cm storio silikatas, sienos, priklausomai nuo klojinių irgi labai lygios, plius, jei betonas būtų liejamas su putplasčių tarp klojinių, tai putplasčio klijų nereikėtų, kontaktas su putplasčių, sakyčiau turėtų būti idealus. Nesusigundytum tokia konstrukcija wink.gif?
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 27 sausio 2014 - 16:12
QUOTE(arkava @ 2014 01 27, 16:04)
Sitoj klojiniu sistemoj is vidaus ir putplastis liktu (kokie 5cm) ?  g.gif Ar vidinis klojinys issiardytu?

Papildyta:

Velox sistemoje lieka klojinys - medžio drožlių plokštė, todėl ir vadinasi - liktinių klojinių sistema. Tuo, kad viduje lieka medžio drožlių plokštė, o ne putplastis, man Velox sistema patinka labiau, bet viduje ir tos plokštės nereikia.

Taip kad idealios sienos konstrukcijos aš nežinau, tik pateikiu idėjas, kurių link, mano supratimu, reikėtų judėti. Pamenu, vienu metu apie kažką panašaus ir Milao, bei BangaS kalbėjo, bet taip iki išbaigto produkto ir nebuvo prieita.

Bet jei norima namą greitai statyti, esi priverstas rinktis laiko išbandytas sistemas, tuomet aš greičiausiai irgi rinkčiausi 18cm silikatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2014 - 16:17
Ta Veloxs'e ir isoreje medis. Su rysiais metaliniais.
Nieko butu variantas, isorej koks 25 EPS, viduj OSB klojinys betonui - sudziuvus nuimamas, lieka betonas (tinkavimui).
Kazkas cia tiki panasu konstruoja lyg

QUOTE(mintas @ 2014 01 27, 15:13)
Velox sistemoje lieka klojinys - medžio drožlių plokštė, todėl ir vadinasi - liktinių klojinių sistema. Tuo, kad viduje lieka medžio drožlių plokštė, o ne putplastis, man Velox sistema patinka labiau, bet viduje ir tos plokštės nereikia.

Atsakyti
Man irgi idomu kodel? Teko karta tokia rekonstrukcija mini daryt, senovines sienos po 40cm plocio tai is arko 18 blokeliu atrode paprasciausiai toki pat stori padaryt. Veliau reikejo sy bei ta pakabint and ju, istrabuot griovius laidam. Va tada man sie nepatiko stipriai, ten kur skyle visas blokelis tiesiog skilo pusiau... Keramika po truputi duzta bet pusiau neluzta blokelis.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 27, 14:54)
Man mano keraminės plytos visai patinka, bet gal dabar rinkčiausi silikatinius blokelius.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 27, 16:59)
Man irgi idomu kodel? Teko karta tokia rekonstrukcija mini daryt, senovines sienos po 40cm plocio tai is arko 18 blokeliu atrode paprasciausiai toki pat stori padaryt. Veliau reikejo sy bei ta pakabint and ju, istrabuot griovius laidam. Va tada man sie nepatiko stipriai, ten kur skyle visas blokelis tiesiog skilo pusiau... Keramika po truputi duzta bet pusiau neluzta blokelis.

Na man silikatas tik dėl užtektino tvirtumo ir termomasės patinka, apie jo skilinėjimą kaip tai nebuvau užfiksavęs.
Iš kitos pusės, betoną irgi vargiai praštobuosi. Čia jau teisingiau komunikacijas suvedžioti prieš betonavimą.
Atsakyti
Jai viskas svieziai tinkuojama tai el kabeliai guli ant pavirsiaus, as kaip sakiau renovacija uzsiiminejau. Ka norejau pasakyt kad pasakius zodi silikatas visi isivaizduoja baltas tarybines plytas ir ju stipruma, tai siuolaikines tikrai ne tokios.

QUOTE(mintas @ 2014 01 27, 17:20)
Na man silikatas tik dėl užtektino tvirtumo ir termomasės patinka, apie jo skilinėjimą kaip tai nebuvau užfiksavęs.
Iš kitos pusės, betoną irgi vargiai praštobuosi. Čia jau teisingiau komunikacijas suvedžioti prieš betonavimą.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 27, 16:04)
Cibuli: bet gi silikatas saltesnis uz keramika, ir nemazai... Kodel pakeitei prioritetus  mirksiukas.gif  ?

Jei kalbi apie keraminius blokelis, tai, taip, jie daug šiltesni už silikatą, bet keraminiai blokeliai man nepatinka. Pro juos puikiai švilpia vėjas. Nesandarūs jie man. O štai keraminės plytos tokios pat iš esmės šaltos kaip ir silikatas.

Man keraminės plytos patinka, bet jei ne plytos, tai imčiau silikatinius blokelius. Priežastis išvardijau: lygi, tvirta, gerai akumuliuoja šiluma, ekologiška, gerai sugeria garsą. Minusas tik vienintelis: galimas trapumas, bet čia gal greičiau įsitikinimas, o ne trūkumas.

Dar man patiktų ir skydinis/karkasinis namas, bet jis turėtų būti vieno aukšto.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 27, 19:07)
Dar man patiktų ir skydinis/karkasinis namas, bet jis turėtų būti vieno aukšto.

man vis labiau patinka skydinis namas del irengimo paprastumo - greitai surenkama, lygi siena viduj ir isorej (mastau kolkas 18cm skydas + 20cm NEPS klijuoti). Termo mases nebus, bet 120m2 pamatine plokste siek tiek kompensuos tai + darysiu vidines pertvaras su termomase.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 27, 16:13)
Pamenu, vienu metu apie kažką panašaus ir Milao, bei BangaS kalbėjo, bet taip iki išbaigto produkto ir nebuvo prieita.

QUOTE(arkava @ 2014 01 27, 16:17)
Kazkas cia tiki panasu konstruoja lyg

Neužbėkime įvykiams už akių. Konstravimas po truputį vyksta ir rezultatas turėtų būti ~pavasario pabaigoje.
Trumpai galiu pasakyti, kad bandysiu išlieti sieną: iš vidaus nuimamas klojinys + 14cm betono + 32 cm NEPS be metalo + ventiliuojamas fasadas.
Atsakyti
[quote=mintas,2014 01 27, 18:20]
Pameni,pries metus laiko rasiau tau apie idealu PN sienos sumustini.dabar Banga"s kazka panasaus daro..tures gera termo mase.ruosiuosi ir as jau.derinamas projektas.laukiu Phpp skaiciavimu.rezultatus pranesiu.
Atsakyti