QUOTE(cibulis @ 2014 01 25, 17:10)
Vadinasi su ŠS sąnaudomis gudravai. Sakei, kad šildaisi pigiau nei kaimynas su dujomis, bet pasirodo, kad prišildai papildomai su krosnele. Kaip yra iš tiesų?
Gudravo! 19.800g briketų sudegino ir vos krosnelės "na" nepasiuntė Cibuli, dar vienas sąmokslas!
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 25, 17:13)
vieni gudrauja COP pagalba, kiti nuosava miska turedami
Sakyčiau mėnesio citata!
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 25, 19:34)
Ir kaip matau is nei kuriu veikeju pareiskimu ir Viliu i(pagarba Jam) noras praejo ,kaip matau , sisteminti:) o gal ir ne ,gal klystu ,man tai visai nera noro tai daryti
"Na kiek gi galima? Metus? Du? na bet ne tiek!" baigiasi tas sisteminimo periodas, nusvyra rankos žvelgiant į nedatinkuotą kampą ar vos atsilupusį tapetą...px viskas - užteks, laikas pradėti GYVENTI. O iki idealaus "viskas padaryta" dar labai daug trūksta - na, čia laisvalaikiui, sekantiems dešimčiai metų - jei MB zirzimu iš proto neišvarys todėl sisteminimas galimas tik gyvai, va susivairuoji braziukinės, keletą entuziastų-sistemintojų ir skaičiuoji kiek paimti... ant galvos
Pačiam puikiai sekasi ir be sistemų įmantrių - paprastai pateikei geo rezultatus ir viskas aišku.
Papildyta:
QUOTE(vandamas @ 2014 01 26, 15:45)
-SS oras-vanduo - ne kinietis brangu, kinietis nepatikima. Ir neaisku, kiek oras-vanduo efektingas prie tokių šalčių, kaip šį mėnesį. Bet šiaip svarstytinas variantas.
-Granulinė krosnelė su vandens kontūru. Nereikia kamino, kompaktiška, gražu, komfortiška gana brangu, bet variantas labai svarstytinas.
-Dujų nėra.
-Elektra net nesvartomas variantas;
-Skystas kuras nesvarstomas.
-KKK čia būtų man finansiškai labiausiai apsimokantis variantas. Kadangi projekte yra numatytas katilinė, variantas svarstytinas. Visais kitais variantais, katilinę galiu likviduoti ir jos sąskaita padidinti vonią ir padaryti papildomą san. mazgą. Tik vą kokį KKK pasirinkti mažam plotui (90m2) ir žemoms temperatūrom (35C)? Statyti žvakinį katilą?-baisiai išlepinti katilai ir neaišku kaip veiks mano sąlygomis. Dujų generacinis + akumuliacinė?-užima daug vietos, ir jau su visa automatika kainuoja daug. Gal yra kokių kompaktiškų KKK su akumulacine all in one? Granulinių katilų tokių esų lyg matęs kažkur.
-Granulinė krosnelė su vandens kontūru. Nereikia kamino, kompaktiška, gražu, komfortiška gana brangu, bet variantas labai svarstytinas.
-Dujų nėra.
-Elektra net nesvartomas variantas;
-Skystas kuras nesvarstomas.
-KKK čia būtų man finansiškai labiausiai apsimokantis variantas. Kadangi projekte yra numatytas katilinė, variantas svarstytinas. Visais kitais variantais, katilinę galiu likviduoti ir jos sąskaita padidinti vonią ir padaryti papildomą san. mazgą. Tik vą kokį KKK pasirinkti mažam plotui (90m2) ir žemoms temperatūrom (35C)? Statyti žvakinį katilą?-baisiai išlepinti katilai ir neaišku kaip veiks mano sąlygomis. Dujų generacinis + akumuliacinė?-užima daug vietos, ir jau su visa automatika kainuoja daug. Gal yra kokių kompaktiškų KKK su akumulacine all in one? Granulinių katilų tokių esų lyg matęs kažkur.
Nuoširdžiai - pradėkite nuo savęs, nuo supratimo ir suvokimo. "Nesvarstomas" sudėliota belekur, bet ne ten kur reikia. Turėti miško neužtenka, turėjimas nė kiek ne šildo (nebent dūšią - "ot gerai kad turiu"). Jį reikia išpjaut, suskaldyt, suvežt, sunešt, užkurt, išvalyt ir t.t.
Jūsų 90m2 namas, kad jau apie jį kalbame šioje temoje, turės varganus 2,5...3kW energijos nuostolius prie -23C lauke. Vidutiniškai gal 800-1000W prie vidutinių šildymo sezono temperaturų. Todėl jei norite KKK turite vienintelį pasirinkimą - statyti vos STR atitinkantį kiaurą namą. Kitaip tai bus ne namas, bet orkaitė.