Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 01 25, 17:10)
Vadinasi su ŠS sąnaudomis gudravai. Sakei, kad šildaisi pigiau nei kaimynas su dujomis, bet pasirodo, kad prišildai papildomai su krosnele. Kaip yra iš tiesų?

Gudravo! 19.800g briketų sudegino ir vos krosnelės "na" nepasiuntė lotuliukas.gif Cibuli, dar vienas sąmokslas!
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 25, 17:13)
vieni gudrauja COP pagalba, kiti nuosava miska turedami smile.gif

Sakyčiau mėnesio citata! biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 25, 19:34)
Ir kaip matau  is nei kuriu veikeju pareiskimu  ir Viliu i(pagarba Jam) noras praejo ,kaip matau , sisteminti:)  o gal ir ne ,gal klystu  g.gif  smile.gif ,man tai visai nera noro tai daryti  rolleyes.gif

"Na kiek gi galima? Metus? Du? na bet ne tiek!" baigiasi tas sisteminimo periodas, nusvyra rankos žvelgiant į nedatinkuotą kampą ar vos atsilupusį tapetą...px viskas - užteks, laikas pradėti GYVENTI. O iki idealaus "viskas padaryta" dar labai daug trūksta - na, čia laisvalaikiui, sekantiems dešimčiai metų - jei MB zirzimu iš proto neišvarys doh.gif todėl sisteminimas galimas tik gyvai, va susivairuoji braziukinės, keletą entuziastų-sistemintojų ir skaičiuoji kiek paimti... ant galvos lotuliukas.gif
Pačiam puikiai sekasi ir be sistemų įmantrių - paprastai pateikei geo rezultatus ir viskas aišku.
Papildyta:
QUOTE(vandamas @ 2014 01 26, 15:45)
-SS oras-vanduo - ne kinietis brangu, kinietis nepatikima. Ir neaisku, kiek oras-vanduo efektingas prie tokių šalčių, kaip šį mėnesį. Bet šiaip svarstytinas variantas.
-Granulinė krosnelė su vandens kontūru. Nereikia kamino, kompaktiška, gražu, komfortiška gana brangu, bet variantas labai svarstytinas.
-Dujų nėra.
-Elektra net nesvartomas variantas;
-Skystas kuras nesvarstomas.
-KKK čia būtų man finansiškai labiausiai apsimokantis variantas. Kadangi projekte yra numatytas katilinė, variantas svarstytinas. Visais kitais variantais, katilinę galiu likviduoti ir jos sąskaita padidinti vonią ir padaryti papildomą san. mazgą. Tik vą kokį KKK pasirinkti mažam plotui (90m2) ir žemoms temperatūrom (35C)? Statyti žvakinį katilą?-baisiai išlepinti katilai ir neaišku kaip veiks mano sąlygomis. Dujų generacinis + akumuliacinė?-užima daug vietos, ir jau su visa automatika kainuoja daug. Gal yra kokių kompaktiškų KKK su akumulacine all in one? Granulinių katilų tokių esų lyg matęs kažkur.

Nuoširdžiai - pradėkite nuo savęs, nuo supratimo ir suvokimo. "Nesvarstomas" sudėliota belekur, bet ne ten kur reikia. Turėti miško neužtenka, turėjimas nė kiek ne šildo (nebent dūšią - "ot gerai kad turiu"). Jį reikia išpjaut, suskaldyt, suvežt, sunešt, užkurt, išvalyt ir t.t.
Jūsų 90m2 namas, kad jau apie jį kalbame šioje temoje, turės varganus 2,5...3kW energijos nuostolius prie -23C lauke. Vidutiniškai gal 800-1000W prie vidutinių šildymo sezono temperaturų. Todėl jei norite KKK turite vienintelį pasirinkimą - statyti vos STR atitinkantį kiaurą namą. Kitaip tai bus ne namas, bet orkaitė.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 26, 20:27)
todėl sisteminimas galimas tik gyvai,

verysad.gif

O mes karts nuo karto užsukam virtualiai pasmalsauti, pasirodo bergždžiai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 26, 22:27)

todėl sisteminimas galimas tik gyvai, va susivairuoji braziukinės, keletą entuziastų-sistemintojų ir skaičiuoji kiek paimti... ant galvos lotuliukas.gif

Tai gal jau reiktu neeiline sesija susaukti biggrin.gif sisteminimui ir minciu,planu aptarimui ... drinks_cheers.gif ,vieta aiski tik laikas g.gif
Atsakyti
Gal ir naujokus (be pamatu dar) pakviesit i neeline sesija? biggrin.gif

Klausimeli turiu: jei 1a namukas, sakykim murinis ir siltinama perdanga - kaip izoliuot sienos ir skliauto (kuris murinis ir nesildomoj pastojej) salcio tilta.
Man siuloma skliauta tam tikslui daryt tipo karkasini ( osb, paskui klijuot plona ESP ir suvienodint (tinkuojant visa fasada).

Kaip sprendet Jus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 27, 12:18)
Gal ir naujokus (be pamatu dar) pakviesit i neeline sesija?  biggrin.gif

Klausimeli turiu: jei 1a namukas, sakykim murinis ir siltinama perdanga -  kaip izoliuot sienos ir skliauto (kuris murinis ir nesildomoj pastojej) salcio tilta.
Man siuloma skliauta tam tikslui daryt tipo karkasini ( osb, paskui klijuot plona ESP ir suvienodint (tinkuojant visa fasada).

Kaip sprendet Jus?  g.gif

tai kad jei namas 1a be mansardos ir siltinama perdanga - kam tie skliautai? pas mus nera nei vienos plytos nesildomoje erdveje, kam jos ten?
Atsakyti
Nepaminejau - dvislaitis stogas, mazu nuolydziu, visiek skliautukai yra pamuryti

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 27, 10:27)
tai kad jei namas 1a be mansardos ir siltinama perdanga - kam tie skliautai? pas mus nera nei vienos plytos nesildomoje erdveje, kam jos ten?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 27, 11:31)
Nepaminejau - dvislaitis stogas, mazu nuolydziu, visiek skliautukai yra pamuryti

Mūras geras laidininkas, taip kad tokiu atveju reikia mūrą pilnai apšiltinti iš visų pusių. Tiesa, apšiltinimo storis gali kisti, priklausomai nuo atstumo nuo šiltos dalies, ta prasme kylant aukštyn, apšiltinimo sluoksnis gali mažėti. Kažkada atrodo skaičiavau, kad po pusmetrio keramzitbetonio sienos jau galima nešiltinti, nuostolių nebus, jei silikatas tai gal ir iki metro, reikia skaičiuoti.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 27, 10:11)
Tai gal jau reiktu neeiline sesija susaukti  biggrin.gif  sisteminimui ir minciu,planu aptarimui ...    drinks_cheers.gif ,vieta aiski tik laikas  g.gif

Na jo, jei jau sisteminti Vilienės namą susirinksim, tai vietos tikslinti nereikia thumbup.gif , patikslinkit tik laiką biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 26, 20:27)
Gudravo! 19.800g briketų sudegino ir vos krosnelės "na" nepasiuntė lotuliukas.gif  Cibuli, dar vienas sąmokslas!

Jei šildėsi ne tik su ŠS, bet ir degino briketus, tai taip ir galėjo parašyti: elektros prisukau tiek ir tiek, ir dar briketų tiek ir tiek sudeginau.
Atsakyti
Žiema, pasiruošimo statyboms, planavimo iš kokių plytų mūryti namą gariausia biggrin.gif , metas. Klausimas, kokios plytos aišku kankino visus, kas ruošėsi statytis, bet be plytų yra ir kitų konstrukcijų, pav. liktiniai klojiniai. Kaip manot, pasyviam namui, kokia sienų konstrukcija turėtų būti pati tinkamiausia?

Nuo pat pradžių aš galvojau, kad geriausia sistema kažkas panašaus į Velox ar Bauvox tipo, liktinių klojinių sistema. Aš jos nesirinkau dėl firminių produktų kainos, bet mano supratimu, vidinė medžio drožlių plokštė namui nėra labai jau reikalinga, betonas tai ideali medžiaga dėl gero sienų storio-konstrukcijos tvirtumo, akumuliacinės masės, jau pradinio sienų sandarumo. Liktinių klojinių atveju, putplastis turėtų labai gerai prilipti prie betono, tai kaip ir taupymas ant putplasčio klijų, medinė plokštė išorėje, jei planuojama fasadą tinkuoti, kaip ir nereikalinga taipogi, jei planuojamas ventiliuojamas fasadas, tai kaip ir vietoje. Nesirinkau betono, nes firminės sistemos pobrangės, o pigesnių, tinkamų alternatyvų, kaip ir neradau. Putplastiniai liktiniai klojiniai man labai nepatinka dėl putplasčio viduje.

Niuansas yra dėl sveikatos betoniniame name g.gif . Anksčiau žmonės girdavosi, kad surentė rastinį namą nepanaudodami nei vienos vinies. Metalas tipo šiek tiek iškraipo elektromagnetinius laukus ir nėra jau labai sveika. Nors iš kitos pusės, pas ką grindys betoninės, pas visus metalo tonomis namuose sukrauta.

Kokios mintys dėl sienų konstruktyvo? Kokį dabar rinktumėtės, jei pradėtumėt statyti EE namą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2014 - 14:47
QUOTE(mintas @ 2014 01 27, 14:46)
Kokios mintys dėl sienų konstruktyvo? Kokį dabar rinktumėtės, jei pradėtumėt statyti EE namą?

Man mano keraminės plytos visai patinka, bet gal dabar rinkčiausi silikatinius blokelius.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 27, 14:54)
Man mano keraminės plytos visai patinka, bet gal dabar rinkčiausi silikatinius blokelius.

18cm ar 25cm storio? Dėl kokių priežasčių?
Atsakyti
Idomu kodel?

Nuo betono, jau rimtai galvoju persokt prie akyto betono (isorej), pertvaros, grindys - betonas.

1 pasyvus UA

QUOTE(cibulis @ 2014 01 27, 13:54)

Atsakyti