Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

... kokius 200-250m2 biggrin.gif

QUOTE(korida @ 2014 01 24, 15:05)
Jei jau toks ah... as poreikis klinkerinem plytelem tai tikrai nenaudociau nei armavimo tinklo ,nei misinio ,nei smeigiu per tinkla o daryciau taip http://www.youtube.c...h?v=3HVzK-Yefh8

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 24, 14:44)
O pats smeigiuosi ar ne?

Aš susmeigiavau jau. Bet smeigiuojant man ir kilo tokia mintis, kad bergždžias darbas sad.gif.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 24, 15:01)
Klijai - maisomi, cementiniai Kreisel

Aš jų kaip tik nerekomenduočiau. Iš mano išbandytų jie prasčiausi.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 24, 18:16)
... kokius 200-250m2  biggrin.gif

Na jei esate kaip estas ... smile.gif
Bet jei rimtai paziurekite kiek laiko uztruko 0.5m2 ispjaustyti .Na isiveskit koeficienta 4-5 su brunette.gif biggrin.gif ...Ir pasikaiciukite per kiek laiko isipjaustysite tuos norimus kvadratus .Paziureciau ar jus greiciau vienas suarmuotumete ,sukaltumete smeiges biggrin.gif ... brunette.gif
O dar kiek litu sutaupytumete ant kliju arm., tinkllio smeigiu drinks_cheers.gif
O laikymasis plyteliu ant sienos vienareiksmiskai rimtesmis smile.gif ,gal jus manote kitaip g.gif ? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 24 sausio 2014 - 17:03
QUOTE(mi.mo. @ 2014 01 23, 23:05)
sveiki, esu naujas cia, padekit su sienos sumustiniu smile.gif pakomentuokit kas po kam smile.gif

Išimkit aliuminio skardą (0,5mm) iš modelio ir pamatysite realesnę situaciją. Geriau vietoj aliuminio folijos modeliavimui naudokite 0,2mm PE plėvelę kaip garų barjerą, tai atspindės tikroviškesnę situaciją.
Ar čia naujas namas? Ar renovacija?
Šiltinimo medžiagos ir OSB išdėstyta einant prieš gamtos dėsnius.

Siūlyčiau pasidomėti apie OSB3 arba MFP plokštės tinkavimą, tai visai realus variantas palikus vėdinamą tarpą už jo vatai, bet visiškai nepaplitęs LT.
Klinkerio klijavimas ant medžio plokštės taip pat realus naudojant poliuretaninius klijus ir tamprų siūlių užtepimo mišinį, bet taip pat mažai girdėtas. Jeigu plotas nedidelis, gal ir galima rizikuoti.
Tarp gipso ir plėvelės reikėtų naudoti ne stiklo vatą, bet popierinę ekovatą. Tai ypač pasiteisintų kaip garso izoliacija šiltinant putplasčiu.

Atsakyti
Mepamirskit, kad reikia dar suklijuot graziai, eiles suderint, sachmatai kau sunkiai gausis, jau nekalbu apie lyguma ir.tt. Precizikos reikia, zaidimas.

Kreiselio ir nerekomenduoju, tik jis buvo sekmingai panaudotas

QUOTE(korida @ 2014 01 24, 15:32)
Na jei esate kaip estas ... smile.gif
Bet jei rimtai paziurekite kiek laiko uztruko 0.5m2 ispjaustyti .Na isiveskit koeficienta 4-5 su brunette.gif    biggrin.gif ...Ir pasikaiciukite per kiek laiko isipjaustysite  tuos norimus kvadratus .Paziureciau ar jus greiciau vienas suarmuotumete ,sukaltumete smeiges  biggrin.gif ...  brunette.gif
O dar kiek litu sutaupytumete ant kliju arm., tinkllio smeigiu  drinks_cheers.gif
O laikymasis plyteliu ant sienos vienareiksmiskai rimtesmis  smile.gif ,gal jus manote kitaip  g.gifbiggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 24, 19:34)
Mepamirskit, kad reikia dar suklijuot graziai, eiles suderint, sachmatai kau sunkiai gausis, jau nekalbu apie lyguma ir.tt. Precizikos reikia, zaidimas.

Pasakykit kur nereikia preciziškumo ,bet kokiam darbe jis reiklinagas ,aišku jei tiap liap tai niekas neišgelbes net ir standartiškai armuojant ir smeigiujant biggrin.gif
Atsakyti
Bet siame variante, juosteliu mm sugaudyt - ypac nelengva manau. Istisini fasada, dar armuojant gali islygint, jei su EPS "tiap liap" gavosi... smile.gif

QUOTE(korida @ 2014 01 24, 16:54)
Pasakykit kur nereikia preciziškumo ,bet kokiam darbe jis reiklinagas ,aišku jei tiap liap tai niekas neišgelbes  net ir standartiškai armuojant ir  smeigiujant  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 24, 16:05)
Jei jau toks ah... as poreikis klinkerinem plytelem tai tikrai nenaudociau nei armavimo tinklo ,nei misinio ,nei smeigiu per tinkla o daryciau taip http://www.youtube.c...h?v=3HVzK-Yefh8

Mintis įdomi, bet turi kelis trūkumus.

1. Išpjovos storis apie 5-10 mm. Vadinasi ta sienos vieta bus apšiltinta plonesniu sluoksniu. Geriau jau smeigių galvas palikti nei taip pjaustyti putplastį. Man atrodo smeigių galvų šalčio tiltai būtų mažesni nei suploninto apšiltinimo sluoksnio prarandama energija.
2. Firmos, kurios parduoda taip išpjautą putplastį, už jį ima labai brangiai. Be to, storiausias būna 20 cm.
3. Už pjaustymą darbininkai paims papildomai. Žinoma, kaina bus mažesnė nei kitų medžiagų, bet vis tiek kainuos.
4. Lieka didelė suvedimo problema, t.y. kad klinkeris ant sienos gražiai žiūrėtųsi.

Man ir smeigių sukuriamas šalčio tiltas visiškai dzin. Aš tik ieškau sprendimų, domisiu kol turiu laiko iki pavasario. Teisingiau ieškau optimaliausio kainos ir kokybės santykio.

Ta proga šiandieną pervažiavau klinkerio krautuves su savo čerpe ir lietvamzdžio gabalu derindamas spalvas ir, žinoma, įvertinau kainas.

Meldorferis
Plytelės - 85,30 Lt
Klijai - 22,87 Lt
Smeigės - 14,55 Lt
Darbas – 30-35 Lt
Iš viso: 153-158 Lt.

Klinkeris 1 variantas
Plytelės – 77,80 Lt
Klijai – 7,80 Lt
Mišinys siūlų užtaisymui – 3,50 Lt
Smeigės – 43,20 Lt
Darbas – 50-55 Lt
Iš viso: 182-187 Lt.

Klinkeris II variantas
Plytelės – 127,80 Lt
Klijai – 7,80 Lt
Mišinys siūlų užtaisymui – 23 Lt
Smeigės – 43,20 Lt
Darbas – 50-55 Lt
Iš viso: 252-257 Lt.

Klinkeris III variantas
Plytelės – 109,37 Lt
Klijai – 7,80 Lt
Mišinys siūlų užtaisymui – 23 Lt
Smeigės – 43,20 Lt
Darbas – 50-55 Lt
Iš viso: 230-235 Lt.

Klinkeris IV variantas
Klinkeris IV variantas II
Plytelės – 49 Lt
Klijai – 4,2 Lt
Mišinys siūlų užtaisymui – 4,80 Lt
Smeigės – 43,20 Lt
Darbas – 50-55 Lt
Iš viso: 151-156 Lt.

Kokios mintys? Kuris variantas žiūrisi gražiausiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 sausio 2014 - 18:13
o kaip Merdorferio tarpai (fugos) uztaisomos? Ten gi plonas sluoksnis?

Man 1, 2 spalviniai graziausi.

Planuojamitokie intarpai fasade apie 22m2, tai rinkciaus guminius... Lengva klijuot, gal sunkiau fuguot.Teplus
Atsakyti
Sveiki visi! g.gif Noreciau pasiteiraut kur ir kaip galeciau apskaiciuot sienos sumustionio silumine varza? g.gif Nes planojam nama is 30cm plocio akytobetonio blokeliu, o siltint 15 ar 20 cm pilkuoju polisteroliu... Ir noreciau apskaicuot silumine varza 2variantais.. smile.gif Padekit zaliam apskaiciuot. ar gal neverta 20cm det? aciu smile.gif
Atsakyti
medziagos stori (m) dalini is laidumo - gauni varza. Viska buterbroda sudedi. mirksiukas.gif

uote=Izium'as,2014 01 24, 17:31]
Sveiki visi! g.gif Noreciau pasiteiraut kur ir kaip galeciau apskaiciuot sienos sumustionio silumine varza? g.gif Nes planojam nama is 30cm plocio akytobetonio blokeliu, o siltint 15 ar 20 cm pilkuoju polisteroliu... Ir noreciau apskaicuot silumine varza 2variantais.. smile.gif Padekit zaliam apskaiciuot. ar gal neverta 20cm det? aciu smile.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 24, 18:27)
o kaip Merdorferio tarpai (fugos) uztaisomos? Ten gi plonas sluoksnis?

Man 1, 2 spalviniai graziausi.

Planuojamitokie intarpai fasade apie 22m2, tai rinkciaus guminius... Lengva klijuot, gal sunkiau fuguot.Teplus

Klijai ir yra fuga, t. y. iš tų pačių klijų daromas tarpas. Jo net tepti nereikia, tiesiog užlygina klijų tarpus. Gal čia kažką rasi.
Papildyta:
QUOTE(Izium'as @ 2014 01 24, 18:31)
Sveiki visi!  g.gif Noreciau pasiteiraut kur ir kaip galeciau apskaiciuot sienos sumustionio silumine varza?  g.gif  Nes planojam nama is 30cm plocio akytobetonio blokeliu, o siltint 15 ar 20 cm pilkuoju polisteroliu... Ir noreciau apskaicuot silumine varza 2variantais..  smile.gif  Padekit zaliam apskaiciuot. ar gal neverta 20cm det? aciu  smile.gif

Čia ne tik rasos tašką rodo, bet ir sienos U galima suskaičiuoti.
Atsakyti