Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(mintas @ 2014 01 23, 16:24)
16mm ~12m, 25mm ~3m Uponor Pex vamzdžių.
Kas dėl vamzdelių grindų betono sluoksnyje tai pilnai pritariu, tik noriu atkreipti dėmesį, kad jei 25mm vamzdelį apšiltini 2cm apšiltinimo kevalu, vamzdelio storis patampa ~7cm. Gausis kad betonas bus plonesnis nei vamzdeliai su apšiltinimu smile.gif

Esmė ta, kad kalba ėjo apie apšiltinimo vamzdelius apšiltinimo sluoksnyje. Čia jau situacija visai kitokia. Jei po grindim 40cm EPS`o ir vamzdelius vedam per vidurį, tai didesnė dalis šilumos ištekės laukan nei pateks į vidų, nes temperatūrų skirtumas su lauku bus didesnis nei su vidum.

O kodel skirtingu diametru ?
Del slepimo grindu polistirole - sutinku, neverta schmoll.gif
Atsakyti
sv
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mi.mo.: 23 sausio 2014 - 16:39
Pasirodo, kad pasirinkus dujinį šildymą katilinėje reikia įrengti ne tik langą. Lango plotas apskaičiuojamas pagal tokią formulę: lango anga turi būti nemažesnė nei 5 proc. patalpos tūrio. Mano atveju mažiausias lango angos plotas yra 0,92 kv. m, nors architektūriškai gražiausiai žiūrisi 1,30x1,30 dydžio langas, kurio plotas - 1,69 kv. m. Toks langas pagal PHPP energijos sąnaudas padidina 0,5 kWh vienam kvadratiniam metrui pastato, t.y. 137x0,5 išeina 69 kWh. Grynai elektra per metus tai sudarytų apie 30 Lt.

Taigi be lango katilinėje dar turi būti ir vedinimo kaminėlis. Jo skersmuo apie 10 cm, pageidautina, kad jis kirstų stogą ir iškiltų virš kraigo. Tai ne tik papildomas šalčio tiltas, bet ir namo architektūra draikoma.

Dar vienas dalykas: turbokaminas. Jo anga gali būti 60/100 mm (Wolf) arba 80/125 (Junkers). Pirmas matmuo oro paėmimo anga iš lauko degimo procesui, antra - deginimo produktų šalinimui.

Dar vienas dalykas - dujų įvadas. Jo matmuo 32 mm, bet angą darytų didesnę. Gal apie 50-60 mm.

Žodžiu, mano atveju dujinės katilinės atveju turime tokius šalčio tiltus:
1. 1,69 kv. metro papildomą langą šiaurės rytuose.
2. 10 cm vedinimo kaminėlį.
3. 10 arba 12,5 cm angą kaminui.
4. Dujų įvadą - apie 32-50 mm.

Nemenki šalčio tiltai susidarytų. Šilumos siurblio atveju būtų viena apie 60 mm skylė, t.y. ženkliai mažesni energijos nuostoliai. Dujos jau nelabai vilioja. Dar nesakau ne, bet kažkaip įtartinai jau dujos atrodo. Beje, apsispręsti turiu laiko iki vasario 1 d.
Papildyta:
Turiu dar naudingos informacijos apie smeiges. Iki šiol galvojau, kad dėsiu šias smeiges. Man reikėtų 395 mm ilgio, vieneto kaina su putplasčio tablete ir nuolaida išeina apie 7,14 Lt. Jų reikia 4 vnt. kvadratiniam metrui. Išeina 28,56 Lt.

Tačiau yra puiki alternatyva. Tokia Sto smeigė, kurios ilgis gali kisti 10-40 cm intervale, kainuoja 2,91 Lt. Jų kvadratiniam metrui reikia 5 vnt. Išeina 14,55 Lt.

Kainos skirtumas - 14,01 Lt. Mano atveju teks smeigiuoti apie 170 kv. metrų sienos. Su Sto smeigėmis sutaupau apie 2382 Lt.

Dar vienas dalykas: Ejot smeigė nuo išorės būtų įgilinta apie 2 cm, o Sto apie 25 cm. Akivaizdu, kad su Sto nelieka šalčio tilto.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 23, 17:38)
Tačiau yra puiki alternatyva

Alternatyva netinka klinkeriui, nes neprispaudžia tinkliuko.
Atsakyti
Jis labai daznai tai pamirsta smile.gif dar klausimas ar sitas isukimas yra tinkamas skyletai plytai.
QUOTE(BangaS @ 2014 01 23, 19:10)

Tiek kaminas tiek ventiliacija gali buti sienoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 sausio 2014 - 19:21
QUOTE(BangaS @ 2014 01 23, 19:10)

Taip, klinkeriui netinka. Aš kol kas neapsisprendžiau, bet manau, kad klinkerio nebus. Žadu Meldorfer plyteles klijuoti. Konkrečiai tą Exkusiv. Tik ji man per tamsi, tačiau gamykla gali pagaminti bent kokios spalvos. Pagal invidualų užsakymą plytelių 1 kv. metras su klijais kainuoja apie 90 Lt. Tik pirkti mažiausiai reikia 48 kv. metrus, nors man pakaktų apie 27 kv. metrų. Bet jos lengvos, nesukuria šalčio tilto. Čia techninė informacija.

Klinkerio plytelės pilkos spalvos su klijais kainuoja apie 100-110 Lt. Jų taip pat mažiausias užsakymas 48 kv. metrai. Štai šitų gali užsisakyti ir 1 kv. metrą, jų kaina su klijais irgi gera - 90 Lt, bet jos per margos namo fasadui.

Meldorferio atveju smeigių pakaktų 4 vnt., jos būtų įgilintos, smeigės būtų STO, jos būtų pigesnės. Tikro klinkerio atveju reikėtų 6 smiegių, jos būtų Ejot, brangesnės, suformuoja šalčio tiltelį.

Buvau nuvažiavęs 4-5 namų padarytų su šitomis plytelėmis gyvai pažiūrėti. Atrodo super ir net neatskirtum nuo tikrų.

Beje, mane dominančios Exklusiv lijos plytelės yra 40x400 mm formato, t.y. atrodo labai gražiai. Tokių klinkerių plytelių kvadrato kaina siekia apie 300 Lt.

Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 23, 19:19)
Jis labai daznai tai pamirsta smile.gif dar klausimas ar sitas isukimas yra tinkamas skyletai plytai.

Kas tas jis ir ką jis pamiršta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 sausio 2014 - 19:28
Jis tai tu.

http://www.caparol.n..._Facades_EN.pdf

29psl smeige aiskiai parodyta virs tinklelio.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 23, 19:21)
Taip, klinkeriui netinka. Aš kol kas neapsisprendžiau, bet manau, kad klinkerio nebus. Žadu Meldorfer plyteles. Konkrečiai tą Stockholm. Tik ji man per tamsi, tačiau gamykla gali pagaminti bent kokios spalvos. Pagal invidualų užsakymą plytelių 1 kv. metras su klijais kainuoja apie 90 Lt. Tik pirkti mažiausiai reikia 48 kv. metrus, nors man pakaktų apie 27 kv. metrų. Bet jos lengvos, nesukuria šalčio tilto. Čia techninė informacija.

Klinkerio plytelės pilkos spalvos su klijais kainuoja apie 100-110 Lt. Jų taip pat mažiausias užsakymas 48 kv. metrai. Štai šitų gali užsisakyti ir 1 kv. metrą, jų kaina su klijais irgi gera - 90 Lt, bet jos per margos namo fasadui.

Meldorferio atveju smeigių pakaktų 4 vnt., jos būtų įgilintos, smeigės būtų STO, jos būtų pigesnės. Tikro klinkerio atveju reikėt 6 msiegių, jos būtų Ejot, brangesnės, suformuoja šalčio tiltelį.

Papildyta:

Kas tas jis ir ką jis pamiršta?

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 23, 19:28)
http://www.caparol.n..._Facades_EN.pdf

29psl smeige aiskiai parodyta virs tinklelio.

Užklausiu gamyklos kaip yra iš tiesų, nes man sakė, kad galima smeiges įgilinti, nes plytelių kvadratas sveria apie 4-6 kg.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 23, 19:37)
Užklausiu gamyklos kaip yra iš tiesų, nes man sakė, kad galima smeiges įgilinti, nes plytelių kvadratas sveria apie 4-6 kg.

Jai klausi panaudok savo firmine "dedat 10k ant stalo jai kas nukrenta ar acilupa" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 23, 19:38)
Jai klausi panaudok savo firmine "dedat 10k ant stalo jai kas nukrenta ar acilupa" biggrin.gif

Ko kabinėjiesi? Kas užkniso?
Atsakyti

Kaip apskaiciuoti jegas (svorius) kuriuos laiko smeiges (isigilindamos i plystanti EPS) ir ploksciu klijus, beveik visu plotu laikancius plokste prie muro?
Atrodo, kad smeigiu laikymas - niekinis

QUOTE(cibulis @ 2014 01 23, 18:37)

Papildyta:
Nesijuok schmoll.gif
Snd pasakojo, kaip zmogus pirkdamas SS susiderejo rastiskai, kad firma kompensuos sild kaina, jei ji virsys nustatyta suma... biggrin.gif

QUOTE(*** @ 2014 01 23, 18:38)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 23, 20:20)
Nesijuok  schmoll.gif
Snd pasakojo, kaip zmogus pirkdamas SS susiderejo rastiskai, kad firma kompensuos sild kaina, jei ji virsys nustatyta suma...  biggrin.gif

Aš galiu savo pavyzdžiu kitą istoriją papasakoti. Ieškau grindų šildymo sistemos projektuotojo, kuris padarytų ne kaip pas visus 16/18/20 mm vamzdžius kas 15/20/25 cm, o galbūt per pus mažiau ar tik šildymo kontūrą namo perimetru. Žodžiu, optimizuotą šildymo sistemą.

Standartinę šildymo sistemą viena firma sakė padarys nemokamai. Sakau, aš noriu optimizuotos, su mažesniu kiekiu vamzdelių, tačiau noriu projektuotojo raštiškos atsakomybės prisiėmimo, kad sistema veiks. Kitą dieną atsakymas: projektuotojai užsiėmę su dideliais komerciniais objektais, čia mažas, individualus namas neužsiims.
Atsakyti