Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(*** @ 2014 01 22, 14:05)
zinau kad skubejai grindis pasidaryt del to net elektra tik per virsu vedziojai.

Būtent elektra. Karšto vandens vamzdžius aš bet kokiu atveju nebūčiau vedęs, nes dėl jų vietos mąsčiau gerokai ankščiau ir jau buvau apsisprendęs, jokiu būdu karšto vandens vamzdžių apšiltinimo sluoksnyje neslėpti.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 23, 08:50)
Pas mane paduodamos ir gryztamos temp skirtumas 5 - 6laipsniai, vakar vienas meistras pareiske kad katilas su tokiu mazu skirtumu niekad neveiks kondensaciniu rezimu, norint kad veiktu reik 20 laipsniu skirtumo tarp paduodamo ir gryztamo.. Ar tai imanoma grindinio atveju?

Tegul savo fantazijas raštu užrašo, gal nauja fantastinė knyga ir turės pasisekimą.

Pasiskaitykit grindinio rengimo rekomendacijas. Ten 5C laipsniai kritimas rekomenduojamas.

Tavo name tai bet kokiu atveju neįmanoma pasiekti 20C kritimą. Toks kritimas įmanomas tik labai šaltam name ir esant tokiam temperatūrų skirtumui jokio termovizoriaus nereikės nustatyti vietoms, ties kuriomis vamzdeliai pakloti.

Beje, kad būtų toks temperatūrų kritimas, reikia gerokai viršyti maksimalią leistiną į grindis paduodamo termofikato temperatūrą.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 21, 17:44)
Su labai storais paketais galimos problemos dėl klimato įtakos. Atšalus oras viduje traukiasi, stiklai išlinksta, o kuo storesnis paketas, tuo labiau išlinksta stiklai. Jei paketo kraštinės ilgos, tai viskas OK, linkimui rezervų yra. Jei langai storais paketais maži, didėja skilimo rizika. Daugiau apie tai.

Būtent todėl ir keliami apribojimai maksimaliam kraštinių santykių skirtumui. Būtent todėl, vienas labai aukštas ir siauras langelis prie mano lauko durų buvo skeltas pusiau ir jam naudoti storesnis stiklas, nors plotas to lango labai nedidelis
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 01 22, 10:06)
Kas del dujinio, momentinio katilo, mes taip pat naudojames juo, nejauciam jokio diskomforto. Naudojantis dusu ar vonia, jokiu problemu, veikia puikiai, jei noretum isplauti puodeli su vos atsuktu karstu vandeniu gal ir nepavyks, nes dujinis katilas tiesiog neisijungs, taciau indams plauti yra indaplove, todel indu praktiskai rankiniu budu neplaunam.
Naujuose namuose galvojam vel toki pati dujini katila su momentiniu karsto vandens ruosimu. Cia kiekvieno pasirinkimas, tikriausiai paciam reiktu pabandyt ir pamatyt ar sukelia diskomforta ar ne

Na ką aš galiu pasakyti. Lietuvių patarlė sako "Šuo ir kariamas pripranta". Patys teigiate, kad momentinis karšto vandens ruošimas teikia tam tikrų nepatogumų, bet Jūs jau išmokote su "tuo kovoti", "ignoruoti", "nekreipti dėmesio" ar panašiai. Aš galėčiau pavardinti daugiau nepatogumų, bet dabar nepradėsiu, pilną jų prirašęs dujinių katilų temoje. Esmė tame, kam sutaupyti kokią 5%-10% nuo katilo kainos tik tam kad sutaupyti, aukojant komfortą. Tikrai nemanau, kad tas taupymas vertas tos kančios, kurią suteikia momentinis karšto vandens ruošimas. Aišku, prisitaikyti galima, bet jei jau esate tokie "paslankūs" nebrukite šh... atsiprašant, kad tam pačiam šh... vergautų, prisitaikytų prie jo ir kiti. Tikrai verta sumokėti truputį daugiau, už mažatūrį, greitaeigį boilerį katile ir neturėti absoliučiai jokių problemų su karšto vandens naudojimu.

Beje, pas mane taip pat yra indaplovė, bet po pusryčių puoduką iš kurio gėriau arbatą, išsiplaunu po kranu, man tai nesunku, bet kodėl aš turiu keiktis, plaudamas puoduką? Apie keikimąsi, maudantis po dušu iš vis patyliu. Prieš kaimynus gėda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 sausio 2014 - 10:21
QUOTE(mintas @ 2014 01 23, 10:19)
Būtent elektra. Karšto vandens vamzdžius aš bet kokiu atveju nebūčiau vedęs, nes dėl jų vietos mąsčiau gerokai ankščiau ir jau buvau apsisprendęs, jokiu būdu karšto vandens vamzdžių apšiltinimo sluoksnyje neslėpti.
Papildyta:
Tegul savo fantazijas raštu užrašo, gal nauja fantastinė knyga ir turės pasisekimą.

Pasiskaitykit grindinio rengimo rekomendacijas. Ten 5C laipsniai kritimas rekomenduojamas.

Tavo name tai bet kokiu atveju neįmanoma pasiekti 20C kritimą. Toks kritimas įmanomas tik labai šaltam name ir esant tokiam temperatūrų skirtumui jokio termovizoriaus nereikės nustatyti vietoms, ties kuriomis vamzdeliai pakloti.

Beje, kad būtų toks temperatūrų kritimas, reikia gerokai viršyti maksimalią leistiną į grindis paduodamo termofikato temperatūrą.
Papildyta:
Būtent todėl ir keliami apribojimai maksimaliam kraštinių santykių skirtumui. Būtent todėl, vienas labai aukštas ir siauras langelis prie mano lauko durų buvo skeltas pusiau ir jam naudoti storesnis stiklas, nors plotas to lango labai nedidelis
Papildyta:
Na ką aš galiu pasakyti. Lietuvių patarlė sako "Šuo ir kariamas pripranta". Patys teigiate, kad momentinis karšto vandens ruošimas teikia tam tikrų nepatogumų, bet Jūs jau išmokote su "tuo kovoti", "ignoruoti", "nekreipti dėmesio" ar panašiai. Aš galėčiau pavardinti daugiau nepatogumų, bet dabar nepradėsiu, pilną jų prirašęs dujinių katilų temoje. Esmė tame, kam sutaupyti kokią 5%-10% nuo katilo kainos tik tam kad sutaupyti, aukojant komfortą. Tikrai nemanau, kad tas taupymas vertas tos kančios, kurią suteikia momentinis karšto vandens ruošimas. Aišku, prisitaikyti galima, bet jei jau esate tokie "paslankūs" nebrukite šh... atsiprašant, kad tam pačiam šh... vergautų, prisitaikytų prie jo ir kiti. Tikrai verta sumokėti truputį daugiau, už mažatūrį, greitaeigį boilerį katile ir neturėti absoliučiai jokių problemų su karšto vandens naudojimu.

Beje, pas mane taip pat yra indaplovė, bet po pusryčių puoduką iš kurio gėriau arbatą, išsiplaunu po kranu, man tai nesunku, bet kodėl aš turiu keiktis, plaudamas puoduką?

nesuprantu ka reiskia
http://www.sanistal...._naujienos.html

moduliavimo diapazonas, kai tiekiamas srautas/grįžtantis srautas 50/30°C:

CSZ-11/300 nuo 3,6 iki 10,9 kW

CSZ-20/300 nuo 6,1 iki 20,5 kW

CSZ-24/300 nuo 7,8 iki 24,8 kW

Kodel cia uzakcentuotas 20 laipsniu skirtumas, tuo paciu galingumo poreikis mazeja?
Atsakyti
Labai norint bet kokiame name galima pasiekti 20C kritimą. Priemonės - atsukti tik vieną kontūrą, jei to nepakanka, šildyti kuo retesniais intervalais.
Ar bus naudos iš to ir kaip tą suvaldyti - jau atskiras klausimas. O koks temperatūros maksimumas grindims?
QUOTE(mintas @ 2014 01 23, 10:19)
Beje, kad būtų toks temperatūrų kritimas, reikia gerokai viršyti maksimalią leistiną į grindis paduodamo termofikato temperatūrą. <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 23, 10:40)
O koks temperatūros maksimumas grindims?

Reikia žiūrėti lenteles, man iki tų dydžių, kaip iki mėnulio, tai nesigilinau.

Išskiriamos kelios temperatūros, priklausomai nuo patalpų paskirties skiriasi maksimali leistina grindų paviršiaus temperatūra, ir atrodo yra apribojimai tiekiamai į grindis termofikato temperatūrai, kuri pakankamai aukšta, kažkas atrodo ~50C
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 01 22, 15:52)
thumbup.gif apie ta pati ir as pagalvojau g.gif

Primečiau koks mano vamzdyne karšto vandens tūris, tai viena šimtoji litro dalis. Šildymas bus tik vandeniui tekant.

Vat jei vamzdynas būtų virš 3l, būtų reikėję daryti vandens cirkuliaciją, vat tada jau labai rimti nuostoliai.

Nors ir juokingi nuostoliai, bet geriau tegul jie lieka patalpos viduje smile.gif. Su karščiu kova Lietuvoje mažiau kainuoja nei su šalčiu.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 23, 10:24)
kai tiekiamas srautas/grįžtantis srautas 50/30°C:

Toks kritimas radiatorinėms sistemoms turėtų būti labai normalus. Radiatoriais nesidomėjau visai, tad galiu klysti, bet skaičiai labai į tą pusę.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 23, 10:40)
Labai norint bet kokiame name galima pasiekti 20C kritimą.

Labai norint ir į mėnulį galima nuskristi, bet ar apsimoka taip išsidirbinėt?
Statai cirkuliacinį kad tik per dieną visą vandenį pakeistų tai jo, bet kiek vargo, tik tam, jog įrodyti, kad ir mano šildymo sistema taip gali doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 23, 12:40)
O koks temperatūros maksimumas grindims?

beveik visi grindu gamintojai rekomenduoja ,kad nebutu virsyta grindu psvirsiaus temperatura 28lC .,tai mazdaug temofikato temp. manau neturetu būti aukstesne nei 30lC .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 23, 13:44)
Primečiau koks mano vamzdyne karšto vandens tūris, tai viena šimtoji litro dalis. Šildymas bus tik vandeniui tekant.

Vat jei vamzdynas būtų virš 3l, būtų reikėję daryti vandens cirkuliaciją, vat tada jau labai rimti nuostoliai.

Nors ir juokingi nuostoliai, bet geriau tegul jie lieka patalpos viduje smile.gif. Su karščiu kova Lietuvoje mažiau kainuoja nei su šalčiu.

Tai koks H2O vamzdziu diametras ir bendras ilgis name ? Variniai, plastikiniai ... ?
Del kovojimo su salciu - pritariu, bet klojant tame paciame sluoksnyje kaip ir grindinio vamzdelius - menami nostoliai eitu i ta pati grindu betona ir irgi sildytu namus. Sienu strabavimas, ilgesni apejimai, darbo, laiko ir ekonominies sanaudos matyt kaip ir Cibulio pamatu poliu sijonai - atsipirkimas 150-200 jei ne daugiau metu mirksiukas.gif
Atsakyti
Yra sumaisymo voztuvai, kurie karsta +50 vandeni maiso su gryztamuoju.

QUOTE(mintas @ 2014 01 23, 12:44)

Atsakyti
Taigi grindiniam pamaisymo mazgas daromas, leidi i grindis 27-30 laips (priklausomai nuo namo). Dar variantas siurbliuka grindu ant taimerio padaryt (on/off kas tarkim val.). Vel maziau enegijos reik (visokios) smile.gif Isbandyta su KKK

QUOTE(*** @ 2014 01 23, 13:09)
Yra sumaisymo voztuvai, kurie karsta +50 vandeni maiso su gryztamuoju.
Atsakyti
Turiu du dujinius katilus ir ne pas viena isorei nera nieko. Tiesiai i radiatorius arba i kolektorine spinta grindim.

Turbut kokie 4 nesusije "ekspertai" nesutaria ar 200m2 grinim pakanka wolfo siurblio ar reikia papildomo. Vienas sako tau cia irangos nori ikist, jai viskas syla tai viskas ok nieko daugiau nereikia. Veikejai paleido ir nebeina sugaudyt kad pabaigtu, vakar truko kantrybe pats pasijungiau lauko termo davikli ir BM valdymo bloka (turi termostata vidui).

Ner ka lygint, be sitos automatikos virino po 9m3 i para. Su automatika kambary +19 per para ne 1 m3 ner. Katilas isijungia labai retai, paduoda +25 gryzta +20. Kambary +19.

QUOTE(arkava @ 2014 01 23, 14:16)
Taigi grindiniam pamaisymo mazgas daromas, leidi i grindis 27-30 laips (priklausomai nuo namo). Dar variantas siurbliuka grindu ant taimerio padaryt (on/off kas tarkim val.). Vel maziau enegijos reik (visokios)  smile.gif Isbandyta su KKK

Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 23, 13:53)
Tai koks H2O vamzdziu diametras ir bendras ilgis name ? Variniai, plastikiniai ... ?

16mm ~12m, 25mm ~3m Uponor Pex vamzdžių.

bet klojant tame paciame sluoksnyje kaip ir grindinio vamzdelius - menami nostoliai eitu i ta pati grindu betona ir irgi sildytu namus.

Kas dėl vamzdelių grindų betono sluoksnyje tai pilnai pritariu, tik noriu atkreipti dėmesį, kad jei 25mm vamzdelį apšiltini 2cm apšiltinimo kevalu, vamzdelio storis patampa ~7cm. Gausis kad betonas bus plonesnis nei vamzdeliai su apšiltinimu smile.gif

Esmė ta, kad kalba ėjo apie apšiltinimo vamzdelius apšiltinimo sluoksnyje. Čia jau situacija visai kitokia. Jei po grindim 40cm EPS`o ir vamzdelius vedam per vidurį, tai didesnė dalis šilumos ištekės laukan nei pateks į vidų, nes temperatūrų skirtumas su lauku bus didesnis nei su vidum.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 23, 14:16)
Taigi grindiniam pamaisymo mazgas daromas,

Aš statau ir į karšto buitinio vandens sistemą. Prisiskaičiau čia visokių reklamų apie apsaugas nuo nusiplikinimo smile.gif. Mintis man patiko. Su mažesnio tūrio boileriu, galėsiu vandenį užkaitinti iki aukštesnių temperatūrų, kad visokios legionelės neišgyventų, o atsukęs vandens čiaupą, būsiu garantuotas, kad rankų nenusiplikysiu.
Atsakyti
Jo, tam atvejui, svediski berods Esbe geri. Nustatai, ir nepraleidzia aukstesnes T.
Atsakyti
sv
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mi.mo.: 23 sausio 2014 - 16:31