QUOTE(*** @ 2014 01 22, 14:05)
zinau kad skubejai grindis pasidaryt del to net elektra tik per virsu vedziojai.
Būtent elektra. Karšto vandens vamzdžius aš bet kokiu atveju nebūčiau vedęs, nes dėl jų vietos mąsčiau gerokai ankščiau ir jau buvau apsisprendęs, jokiu būdu karšto vandens vamzdžių apšiltinimo sluoksnyje neslėpti.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 23, 08:50)
Pas mane paduodamos ir gryztamos temp skirtumas 5 - 6laipsniai, vakar vienas meistras pareiske kad katilas su tokiu mazu skirtumu niekad neveiks kondensaciniu rezimu, norint kad veiktu reik 20 laipsniu skirtumo tarp paduodamo ir gryztamo.. Ar tai imanoma grindinio atveju?
Tegul savo fantazijas raštu užrašo, gal nauja fantastinė knyga ir turės pasisekimą.
Pasiskaitykit grindinio rengimo rekomendacijas. Ten 5C laipsniai kritimas rekomenduojamas.
Tavo name tai bet kokiu atveju neįmanoma pasiekti 20C kritimą. Toks kritimas įmanomas tik labai šaltam name ir esant tokiam temperatūrų skirtumui jokio termovizoriaus nereikės nustatyti vietoms, ties kuriomis vamzdeliai pakloti.
Beje, kad būtų toks temperatūrų kritimas, reikia gerokai viršyti maksimalią leistiną į grindis paduodamo termofikato temperatūrą.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 21, 17:44)
Su labai storais paketais galimos problemos dėl klimato įtakos. Atšalus oras viduje traukiasi, stiklai išlinksta, o kuo storesnis paketas, tuo labiau išlinksta stiklai. Jei paketo kraštinės ilgos, tai viskas OK, linkimui rezervų yra. Jei langai storais paketais maži, didėja skilimo rizika. Daugiau apie tai.
Būtent todėl ir keliami apribojimai maksimaliam kraštinių santykių skirtumui. Būtent todėl, vienas labai aukštas ir siauras langelis prie mano lauko durų buvo skeltas pusiau ir jam naudoti storesnis stiklas, nors plotas to lango labai nedidelis
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 01 22, 10:06)
Kas del dujinio, momentinio katilo, mes taip pat naudojames juo, nejauciam jokio diskomforto. Naudojantis dusu ar vonia, jokiu problemu, veikia puikiai, jei noretum isplauti puodeli su vos atsuktu karstu vandeniu gal ir nepavyks, nes dujinis katilas tiesiog neisijungs, taciau indams plauti yra indaplove, todel indu praktiskai rankiniu budu neplaunam.
Naujuose namuose galvojam vel toki pati dujini katila su momentiniu karsto vandens ruosimu. Cia kiekvieno pasirinkimas, tikriausiai paciam reiktu pabandyt ir pamatyt ar sukelia diskomforta ar ne
Naujuose namuose galvojam vel toki pati dujini katila su momentiniu karsto vandens ruosimu. Cia kiekvieno pasirinkimas, tikriausiai paciam reiktu pabandyt ir pamatyt ar sukelia diskomforta ar ne
Na ką aš galiu pasakyti. Lietuvių patarlė sako "Šuo ir kariamas pripranta". Patys teigiate, kad momentinis karšto vandens ruošimas teikia tam tikrų nepatogumų, bet Jūs jau išmokote su "tuo kovoti", "ignoruoti", "nekreipti dėmesio" ar panašiai. Aš galėčiau pavardinti daugiau nepatogumų, bet dabar nepradėsiu, pilną jų prirašęs dujinių katilų temoje. Esmė tame, kam sutaupyti kokią 5%-10% nuo katilo kainos tik tam kad sutaupyti, aukojant komfortą. Tikrai nemanau, kad tas taupymas vertas tos kančios, kurią suteikia momentinis karšto vandens ruošimas. Aišku, prisitaikyti galima, bet jei jau esate tokie "paslankūs" nebrukite šh... atsiprašant, kad tam pačiam šh... vergautų, prisitaikytų prie jo ir kiti. Tikrai verta sumokėti truputį daugiau, už mažatūrį, greitaeigį boilerį katile ir neturėti absoliučiai jokių problemų su karšto vandens naudojimu.
Beje, pas mane taip pat yra indaplovė, bet po pusryčių puoduką iš kurio gėriau arbatą, išsiplaunu po kranu, man tai nesunku, bet kodėl aš turiu keiktis, plaudamas puoduką? Apie keikimąsi, maudantis po dušu iš vis patyliu. Prieš kaimynus gėda.