Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(Milao @ 2014 01 22, 11:15)
Dėl vamzdyno izoliavimo palaikau. Matau asociacijų su "100% solar" namų šilumos saugyklom. Termoizoliacijos ant akumuliacinės nedaug, bet pabėgusi šiluma šildo patalpas. Ir ant termoizoliacijos, ir ant šilumos paskirstymo sutaupoma.

tik beda, kad vasara, kai to sildymo visai nereikes, vistiek sildys.
Atsakyti
milao, dekui uz pastaba. Klaida ten su 70 cm. Kalba ejo apie 4stiklu stiklo paketus ir as issakiau nuomone, kad jei daryt 4 stiklu, tai jo storis turetu buti 70mm, del cm klaidele.
Atsakyti
del vamzdziu slepimo, tai pas mane tecbnine patalpa tam ir yra, kad joje nereiketu jokiu vamzdziu, laidu slepti. Iskart turiu priejima jei ka praplesti ar paremontuoti reikes.

del silumos is vamzdziu vasara, tai kadangi vamzdziuose vandens nera labai daug, tai ir didelio energijos kiekio tiketis neverta, o kad jos nutekinta butu dar maziau vamzdzius apsaugokit bent 2cm storio apsiltinimo kevalais.
Atsakyti
Ne taip mane supratot, turejau omenyje "paslepti" jie betone virs siltimo sluoksnio ar dar kitur?
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2014 01 22, 13:09)
Ne taip mane supratot, turejau omenyje "paslepti" jie betone virs siltimo sluoksnio ar dar kitur?

pas mane jie technineje patalpoje visai atvirai prie sienos pritvirtinti. Seip tai mano supratimu, svarbiausia, kad vamzdziai butu vidineje apsiltinimo puseje. Ar betone, ar po gipskartoniu, ar is vis atvirai kaip pas mane - nesvarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 sausio 2014 - 14:00
As ne apie tavo atveji sneku, zinau kad skubejai grindis pasidaryt del to net elektra tik per virsu vedziojai. As sneku apie kad ir Cibulio nama kuris dar tik statomas.

QUOTE(mintas @ 2014 01 22, 08:59)
Aš jau padariau sprendimą ir sakau kodėl taip padariau. Sprendimo keisti jau ir fiziškai galimybės neturiu, per brangu būtų, nei jokio noro. Taip, pas mane ant karšto vandens vamzdžio tik 2cm apšiltinimo kevalas, bet šiluma tegul teka į patalpų vidų ir jau iš patalpų vidaus per 40cm putplasčio sluoksnį į žemę, o ne tiesiogiai į žemę, per 20cm putplasčio sluoksnį.

Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2014 01 22, 11:39)
tik beda, kad vasara, kai to sildymo visai nereikes, vistiek sildys.

thumbup.gif apie ta pati ir as pagalvojau g.gif
Atsakyti
Priminkit kas smile.gif
Kokius vamzdzius nauos tam zemes silumokaiciui: PE tik?
Lauko kanalizoko geltoni netinka? Kaip su ju sandarumu grunte?
Bandau skaiciuotis...
Atsakyti
PP, anot BangaS
QUOTE(arkava @ 2014 01 22, 16:06)
Kokius vamzdzius nauos tam zemes silumokaiciui: PE tik? <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 22, 08:59)
Naujam būste net nebandykit kas nors man įkišti šią nesąmonę, kitiems taip pat nerekomenduoju. Tad tegu kiek nori žmonių rašo apie momentinį, Cibulis labai teisingai daro, kad nepasiduoda provokacijoms ir toliau apie boilerį klausia.

4u.gif Man du dujininkai (Wolf ir Junkers) tą patį šiandieną patvirtino.

Galiu pasidalinti analogiška patirtimi iš automobilių pasaulio. Turiu dyzelinę Avensis III. Ji pritaikyta šiaurietiškam (lietuviška iš salono) klimatui, t.y. turi priekinio stiklo pašildymo, valytuvų pašildymą, lauko veidrodėlių pašildymą ir t.t. Jokia čia ne naujiena, bet esminis dalykas yra variklio pašildymas. Šiaurietiškos Toyotos (Lietuva pagal Toyota yra šiaurėje) turi specialių gamykliškai sumontuota variklio/salono apšildymą. Tokiu metų laiku kaip dabar veikia super: salonas šyla ne ką prasčiau nei benzininės mašinos.

Pietų kraštų Toyotos (prancūzai (su išimtimis), italai, ispanai), neturi variklio pašildymo, todėl tokios Toyotos tokiu kaip dabar metų laiku važiuoja apšalusiais langais. Ne visi žino, kur tokio mygtuko ieškoti ir ką jis daro, bet tokiu šaltu metu jis gelbsti ir greitai paduoda šilumą į automobilio saloną.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 22, 10:15)
O cibulis apie boilerį toliau klausia ne todėl kad perskaitė, įsigilino, susirado ir išsinagrinėjo nusiskundimus. Tiesiog neskaitė, kaip ir visada.

Gal dėl kaip visada ir ne visai tiesa, bet mano būdas jau toks: pirma pasakau, o tada pagalvoju. Pykstu kartais ir pats ant savęs, bet nuo natūros niekur nepabėgsi. Toks jau mano būdas.
Papildyta:
Šiandieną pas mamą kaime kiaušinienę valgiau, t.y. buvau svečiuose. Žodžiu, vasarą renovavo 1960 metų karkasinį namuką. Iš esmės nieko stebuklingo: užpylė rūsį po namu smėliu, sienas dar tėvas prieš 10 metų 10 cm vata apšiltinimo (nieko nekeitė), perdengime nuėmėme seną vatą ir manęs paklausę sudėjo naujos 30 cm, langai eiliniai (plastikas, vienos kameros, metalinis rėmelis, žodžiu, nieko gero). Šildymas - KK katilas. Siūliau daryti akumuliacinę prieš atiduodant į radiatorius, neklausė. Dabar name - pirtis. Būti neįmanoma net esant tokiam šalčiui. Sako mama, mačiau pas kaimynę kažkokią bačką, sakau čia ir buvo akumuliacinė, kurią siūliau. Nesutiko.

Štai kaip atrodo 10 ar 15 metų senumo vata. Ji lauko sienoje, statmena. Dar vienas vaizdas. Gal ir ne itin estetiška, bet vata kieta, jai nieko nėra. Tik vienoje vietoje (kur ir nufotagrafavau) atrodo baisiau. Realiai nėra taip baisu (telefono fotikas nesufokusavo).

Nuotraukos iš sienos, kuri buvo lauko siena, bet tapo vidaus siena, nes atsirado priestatas. Jis statytas tik šių metų vasarą. Siena griauta prie manęs, t.y. šiandieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 sausio 2014 - 20:05
QUOTE(cibulis @ 2014 01 22, 20:59)
4u.gif Man du dujininkai (Wolf ir Junkers) tą patį šiandieną patvirtino.

Esu užėjęs bent kelių gamintojų pakabinamus katilus (Saunier Duval ir Vaillant) su integruotomis mikro (iki 20l) DHW talpomis. Tiesa, nesu tikras ar tie katilai kondensaciniai ir pan. Bet iš kitos pusės, kai EE namui energijos daug nereikia, klausimas per kiek laiko tie keliolika % naudingumo koeficiento atpirks kainos skirtumą. Su paprastu dujiniu galbūt būtų galima tiesiog numest viena ar du grindinio vamzdžius pagal patalpos perimetrą ir tegu sau varo 50-60 laipsnių termofikatą.
Atsakyti
Pas wolfa talpas raso 120 arba 140 realiai talpos yra iki 50L pas didziausia 24kw katila.

Su paprastu dujiniu galbūt būtų galima tiesiog numest viena ar du grindinio vamzdžius pagal patalpos perimetrą ir tegu sau varo 50-60 laipsnių termofikatą.

Pas mane paduodamos ir gryztamos temp skirtumas 5 - 6laipsniai, vakar vienas meistras pareiske kad katilas su tokiu mazu skirtumu niekad neveiks kondensaciniu rezimu, norint kad veiktu reik 20 laipsniu skirtumo tarp paduodamo ir gryztamo.. Ar tai imanoma grindinio atveju?

QUOTE(Verteris @ 2014 01 22, 22:29)
Esu užėjęs bent kelių gamintojų pakabinamus katilus (Saunier Duval ir Vaillant) su integruotomis mikro (iki 20l) DHW talpomis. Tiesa, nesu tikras ar tie katilai kondensaciniai ir pan. Bet iš kitos pusės, kai EE namui energijos daug nereikia, klausimas per kiek laiko tie keliolika % naudingumo koeficiento atpirks kainos skirtumą. Su paprastu dujiniu galbūt būtų galima tiesiog numest viena ar du grindinio vamzdžius pagal patalpos perimetrą ir tegu sau varo 50-60 laipsnių termofikatą.

Atsakyti