Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

Auksciau minetos priemones sprendzia tik lango klausima. Naturali ventiliacija reikalinga duju nuotekio atveju.
O saugos dirzai automobilyje tik policijai reikalingi? g.gif
QUOTE(*** @ 2014 01 21, 21:01)
Kondensacinis katilas degimui ora pasiema per tapati ismetimo kamineli. Ventiliacija reikalinga tik pridavimui, pas mane atejo, paziurejo dujininkai, yra valio, energetikos inspekcijos ne nevaziavo. Skyle galima uztaisyt smile.gif

Kaip auksiau minejo yra priemones ir be vent kanalu tik jos kainuoja papildomai.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 19:06)
Ne taip išsireiškiau. Turėjau mintyje karšto vandens boilerį. Jį tikrai geriau laikyti katilinėje, o jei katilas virtuvėje, tai ir vaikščios šiluma pirmyn atgal.

Gyvenau kažkada su dujiniu katiliuku pakabintu virtuvėje, kuris ruošdavo karštą vandenį momentiškai. Jokio boilerio nebuvo, tuo labiau nebuvo akumuliacinės.
Yra jaučiamas nepatogumas, nes šokinėja vandens temperatūra maudantis ypač su maža srove. Sakė reikia bent 10 litrų buferinės talpos pačiame katiliuke ir tas temperatūrų svyravimas dingsta. Tai šiuo atveju nereikia nei boilerio. Tai momentinis vandens šildytuvas ir kaštam vandeniui, ir šildymui.
Atsakyti
Kodel virs dujines kaitlentes nera privalomos naturalios vent? Negi ten nutekejimo negali buti?

Kad isivest dujas po pamatu o ne per sienas praejau kryziaus kelius. Kaimo dujininkai, geodezininkai suko ratus apie nama niekur sklendes nerado.. Viska pasidariau oficiliai be jokiu pakisu niekam ne lito. Visi projektai priduoti, kai labai nori imanoma ir siuolaikiskai viska susitvarkyt. Dujininkai siuntinejo savo technini priziuretoja, teko visa padaryta darba perdarinet, nes priziuretojo nuomone pirmaji karta padarytas ivadas nebutu atlaikes +600laipsniu temp. Perdarem.

QUOTE(Thomaz @ 2014 01 21, 20:16)
Auksciau minetos priemones sprendzia tik lango klausima. Naturali ventiliacija reikalinga duju nuotekio atveju.
O saugos dirzai automobilyje tik policijai reikalingi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 sausio 2014 - 20:47
Gal kas galetumet pagelbeti-nerandam kur nupirkti PIR 5cm storio su aliuminiu is vienos puses. Siandien apskambinom ir Putplascio gamintojus, ir parduotuves-niekas neprekiauja.Gal kas pasufleruos kur ieskoti g.gif .Aciu 4u.gif
Atsakyti
galima ir be karšto vandens boilerio apsieiti -momentinis karsto vandens ruošimas.
būtina sąlyga - katilas minimum 24 kW galingumo.
pačio atveju būtų gerai kad ruoštų vandenį šildymui nuo 25C. ir kondencacinis.
jei virtuvėj laikyti, atkreipk dėmesį kaip garsiai dirba (ypač įsijungiant/išsijungiant).

QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 20:06)
Ne taip išsireiškiau. Turėjau mintyje karšto vandens boilerį. Jį tikrai geriau laikyti katilinėje, o jei katilas virtuvėje, tai ir vaikščios šiluma pirmyn atgal.
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 21, 16:16)

Kur žiūrėjot 4 stiklų paketo charakteristikas?

Jei klausimas adresuotas man, tai bandžiau "iš akies" primesti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 16:45)
Bet greičiausiai jis siektų apie 4,5-5 metrus (priklausomai nuo akumuliacinės ir katilo padėties). Tokiu atveju vamzdynas kainuos brangiai (teks daryti nuo katilo iki akumuliacinės ir nuo akumuliacinės iki virtuvės - apie 10 metrų), padidės šilumos nuostoliai vamzdynuose.

Vamzdynas - 10m brangiai doh.gif . Na 100Lt, maks 200 Lt, tai čia brangu?

Vat dėl šilumos nuostolių, sutinku, bet vamzdyną reikia apšiltinti ir taip stipriai sumažinti šilumos nuostolius. Dėl apšiltinimo vamzdynas dar pabrangs, mažiausiai du kartus. Bet negi tai brangu?
Atsakyti
Taigi grindyse bus koks 40cm epso smile.gif vamzdukai labai siltai jame gules ko cia pergyvent?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 19:06)

Aš esu prieš momentinį dujinių katilų, karšto vandens paruošimą, bet galingam dujiniam katilui didelės bačkos-boilerio nereikia. Didesnis boileris, didesni šilumos nuostoliai per sieneles. Dujinis katilas puikiausiai susitvarkys su mažatūriais boileriais. Jei jis sugeba momentaliai karštą vandenį paruošti, tai mažatūrią talpą - tuo labiau paruoš. Nors ir mažas boileris, kuris yra sumontuotas pačiame dujiniame katile eliminuos visus momentinio karšto vandens ruošimo minusus ir užtikrins maksimalų komfortą. Tikrai nereikia vedžioti vamzdžių ir kur tai statyti didesnę akumuliacinę talpą. Dujiniam katilui to nereikia.

Tarkime aš noriu dėti tokius visus paketus: 4-20-4-20-4. Jei langas 2,40x1,76 m, tai lyg ir viskas gerai. O jei langas toks: 2,40x0,5 ar 0,8x0,8 m. Tuomet dėti 4-18-4-18-4 ar kaip?

Su langu "2,40x0,5" bus kita problema. Labai didelis skirtumas tarp abiejų kraštinių, tad pirmiausiai jis bus skeltas į dvi dalis (man ties durimis būtent dėl to perskeltas) ir kadangi kraštinių skirtumas išliks vis tiek labai didelis, stiklai bus dedami ne 4mm storio, o pakeisti į 6mm storio. Ant stiklų storio, automatiškai sumažės oro tarpeliai tarp stiklų. Stiklų paketų gamybos apribojimai tokie.

su metrinuku "0,8x0,8" viskas tvarkoj, nesuk dėl jo galvos.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 22, 08:27)
Taigi grindyse bus koks 40cm epso smile.gif vamzdukai labai siltai jame gules ko cia pergyvent?

Aš atsisakiau tokios idėjos. Motyvas toks. Mes patalpų vidaus 20C laipsnių šilumą saugom nuo žemės ~4C šilumos net 40cm putplasčio sluoksniu, o čia karštus, grubei virš 66C laipsnių vamzdžius kišim arčiau žemės, kad šiluma lengviau į žemę nutekėtų ir mažiau jos liktų patalpoms. Jei jau saugom šilumą, tai karštesnius vamzdžius, kaip tik patalpų viduje reikėtų vedžioti, ir čia galima juos apšiltinti nors ir pusmetrio storio apšiltinimo sluoksniu. Tokia logika vadovaudomasis į grindų besiribojančių su žeme putplastį nedėjau nei vieno karšto vandens vamzdžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 sausio 2014 - 08:35
Kazin kiek jau ten apsuksi tuos vamzdukus patalpu viduje? Kur tokius paslepsi? 66C vandeniui gal net blogiau prastai izoliuotas +20 aplinka negu minimum 20cm eps atskirta nuo +4 smile.gif

QUOTE(mintas @ 2014 01 22, 08:40)
Aš atsisakiau tokios idėjos. Motyvas toks. Mes patalpų vidaus 20C laipsnių šilumą saugom nuo žemės ~4C šilumos net 40cm putplasčio sluoksniu, o čia karštus, grubei virš 66C laipsnių vamzdžius kišim arčiau žemės, kad šiluma lengviau į žemę nutekėtų ir mažiau jos liktų patalpoms. Jei jau saugom šilumą, tai karštesnius vamzdžius, kaip tik patalpų viduje reikėtų vedžioti, ir čia galima juos apšiltinti nors ir pusmetrio storio apšiltinimo sluoksniu. Tokia logika vadovaudomasis į grindų besiribojančių su žeme putplastį nedėjau nei vieno karšto vandens vamzdžio.

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 21, 19:21)
Ne 70 cm kaip pas Minta,

Pala, pas mane 30cm apšiltinimas ir 25 cm plytos=55cm sienos storis - lango storis ~8cm-9cm lieka 47cm sienos storio. Iš kur ten 70 cm g.gif ? Plius langas gaunas beveik per vidurį, tai palangės po ~20cm.

Musi rekordus. Dar ne poros valandu nepraejo nuo to momento, kai buvo paskelbtas atsakymas, o ir vel tas pats klausimas.
Dujos vandeni sildo momentiskai, nereikia nei akumuliaciniu, nei boileriu.
Parasykit kas nors ta pati dar ir trecia karta. O tai dar sivakar tas pats klausimas kartosis vel ir vel.

Milao, nemanyk, kad jei jau kas nors pasiūlė momentinį, tai visi aklai jį ir turi statytis. Ar naudojaisi kada nors momentiniu karšto vandens ruošimu? Ne. Tai nežinai, kad tai pats prasčiausias komforto atžvilgiu spredimas. Naudojuos šiuo metu su dujiniu katilu ir kiekvieną minutę, kai tik naudojuos, keikiu viską, tiek patį metodą, tiek tą ^%$&$%#%, kuris tokį būdą išrado. Jau virš dviejų metų taip keikiu. Būtų ne nuomojamas butas jau seniai boilerį būčiau pastatęs. Naujam būste net nebandykit kas nors man įkišti šią nesąmonę, kitiems taip pat nerekomenduoju. Tad tegu kiek nori žmonių rašo apie momentinį, Cibulis labai teisingai daro, kad nepasiduoda provokacijoms ir toliau apie boilerį klausia.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 22, 08:49)
Kazin kiek jau ten apsuksi tuos vamzdukus patalpu viduje? Kur tokius paslepsi? 66C vandeniui gal net blogiau prastai izoliuotas +20 aplinka negu minimum 20cm eps atskirta nuo +4 smile.gif

Aš jau padariau sprendimą ir sakau kodėl taip padariau. Sprendimo keisti jau ir fiziškai galimybės neturiu, per brangu būtų, nei jokio noro. Taip, pas mane ant karšto vandens vamzdžio tik 2cm apšiltinimo kevalas, bet šiluma tegul teka į patalpų vidų ir jau iš patalpų vidaus per 40cm putplasčio sluoksnį į žemę, o ne tiesiogiai į žemę, per 20cm putplasčio sluoksnį.
Atsakyti
Papildyta:
[/QUOTE]Aš jau padariau sprendimą ir sakau kodėl taip padariau. Sprendimo keisti jau ir fiziškai galimybės neturiu, per brangu būtų, nei jokio noro. Taip, pas mane ant karšto vandens vamzdžio tik 2cm apšiltinimo kevalas, bet šiluma tegul teka į patalpų vidų ir jau iš patalpų vidaus per 40cm putplasčio sluoksnį į žemę, o ne tiesiogiai į žemę, per 20cm putplasčio sluoksnį.
[/quote]

Gal ir visai gera ideja, o kur jus tuos vamzdzius paslepet?

Kas del dujinio, momentinio katilo, mes taip pat naudojames juo, nejauciam jokio diskomforto. Naudojantis dusu ar vonia, jokiu problemu, veikia puikiai, jei noretum isplauti puodeli su vos atsuktu karstu vandeniu gal ir nepavyks, nes dujinis katilas tiesiog neisijungs, taciau indams plauti yra indaplove, todel indu praktiskai rankiniu budu neplaunam.
Naujuose namuose galvojam vel toki pati dujini katila su momentiniu karsto vandens ruosimu. Cia kiekvieno pasirinkimas, tikriausiai paciam reiktu pabandyt ir pamatyt ar sukelia diskomforta ar ne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 22 sausio 2014 - 10:08
Kadangi čia <{POST_SNAPBACK}> rašei apie 70cm storio paketus, tai primečiau kad norint tokius sutalpinti siena mažų mažiausiai irgi 70cm turi būti. Gal ir ne apie save rašei, matyt nesąmoningai susiejau.
Momentiniu dujiniu vandens ruošimu naudojaus. Pas tėvus toks. Kai saulės trūksta, bet pernelyg šilta pečiui kurti, vandenį šildo tokiu. Sutinku kad variantas gaidiškas, bet BangaS paminėta 10 litrų ar panaši buferinė talpa tikrai turėtų išspręsti. Užims dar mažiau nei pats dujinis katilas.
O cibulis apie boilerį toliau klausia ne todėl kad perskaitė, įsigilino, susirado ir išsinagrinėjo nusiskundimus. Tiesiog neskaitė, kaip ir visada. Man patiko tavo paties bloge parašytas sakinys "Jau vien straipsnius apie ventiliacijoje naudojamus rekuperatorius skaičiau po kelis kartus, kad po perskaitymo šis tas susivirškintų ir sekantį kartą skaitydamas, jau suvokdamas šiek tiek daugiau vėl rastum daug naujo, vėl pasinertum į naujai gautos info apvirškinimą ir vėl skaitydamas tą patį straipsnį, vėl rastum šį tą naujo". Aš pats prieš rašydamas postą į bet kurią temą, pirmiausiai perskaitydavau tą temą visą ir visas rastas prieš tai buvusias temas (išskyrus "stato kauniečiai" ir PN po EVOY išėjimo).
Dėl vamzdyno izoliavimo palaikau. Matau asociacijų su "100% solar" namų šilumos saugyklom. Termoizoliacijos ant akumuliacinės nedaug, bet pabėgusi šiluma šildo patalpas. Ir ant termoizoliacijos, ir ant šilumos paskirstymo sutaupoma.
QUOTE(mintas @ 2014 01 22, 08:59)
Pala, pas mane 30cm apšiltinimas ir 25 cm plytos=55cm sienos storis - lango storis ~8cm-9cm lieka 47cm sienos storio. Iš kur ten 70 cm  g.gif ? Plius langas gaunas beveik per vidurį, tai palangės po ~20cm.
Milao, nemanyk, kad jei jau kas nors pasiūlė momentinį, tai visi aklai jį ir turi statytis. Ar naudojaisi kada nors momentiniu karšto vandens ruošimu? Ne. Tai nežinai, kad tai pats prasčiausias komforto atžvilgiu spredimas. Naudojuos šiuo metu su dujiniu katilu ir kiekvieną minutę, kai tik naudojuos, keikiu viską, tiek patį metodą, tiek tą ^%$&$%#%, kuris tokį būdą išrado. Jau virš dviejų metų taip keikiu. Būtų ne nuomojamas butas jau seniai boilerį būčiau pastatęs. Naujam būste net nebandykit kas nors man įkišti šią nesąmonę, kitiems taip pat nerekomenduoju. Tad tegu kiek nori žmonių rašo apie momentinį, Cibulis labai teisingai daro, kad nepasiduoda provokacijoms ir toliau apie boilerį klausia.
Papildyta:
Aš jau padariau sprendimą ir sakau kodėl taip padariau. Sprendimo keisti jau ir fiziškai galimybės neturiu, per brangu būtų, nei jokio noro. Taip, pas mane ant karšto vandens vamzdžio tik 2cm apšiltinimo kevalas, bet šiluma tegul teka į patalpų vidų ir jau iš patalpų vidaus per 40cm putplasčio sluoksnį į žemę, o ne tiesiogiai į žemę, per 20cm putplasčio sluoksnį. <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti