QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 19:06)
Ne taip išsireiškiau. Turėjau mintyje karšto vandens boilerį. Jį tikrai geriau laikyti katilinėje, o jei katilas virtuvėje, tai ir vaikščios šiluma pirmyn atgal.
Aš esu prieš momentinį dujinių katilų, karšto vandens paruošimą, bet galingam dujiniam katilui didelės bačkos-boilerio nereikia. Didesnis boileris, didesni šilumos nuostoliai per sieneles. Dujinis katilas puikiausiai susitvarkys su mažatūriais boileriais. Jei jis sugeba momentaliai karštą vandenį paruošti, tai mažatūrią talpą - tuo labiau paruoš. Nors ir mažas boileris, kuris yra sumontuotas pačiame dujiniame katile eliminuos visus momentinio karšto vandens ruošimo minusus ir užtikrins maksimalų komfortą. Tikrai nereikia vedžioti vamzdžių ir kur tai statyti didesnę akumuliacinę talpą. Dujiniam katilui to nereikia.
Tarkime aš noriu dėti tokius visus paketus: 4-20-4-20-4. Jei langas 2,40x1,76 m, tai lyg ir viskas gerai. O jei langas toks: 2,40x0,5 ar 0,8x0,8 m. Tuomet dėti 4-18-4-18-4 ar kaip?
Su langu "2,40x0,5" bus kita problema. Labai didelis skirtumas tarp abiejų kraštinių, tad pirmiausiai jis bus skeltas į dvi dalis (man ties durimis būtent dėl to perskeltas) ir kadangi kraštinių skirtumas išliks vis tiek labai didelis, stiklai bus dedami ne 4mm storio, o pakeisti į 6mm storio. Ant stiklų storio, automatiškai sumažės oro tarpeliai tarp stiklų. Stiklų paketų gamybos apribojimai tokie.
su metrinuku "0,8x0,8" viskas tvarkoj, nesuk dėl jo galvos.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 22, 08:27)
Taigi grindyse bus koks 40cm epso
vamzdukai labai siltai jame gules ko cia pergyvent?
Aš atsisakiau tokios idėjos. Motyvas toks. Mes patalpų vidaus 20C laipsnių šilumą saugom nuo žemės ~4C šilumos net 40cm putplasčio sluoksniu, o čia karštus, grubei virš 66C laipsnių vamzdžius kišim arčiau žemės, kad šiluma lengviau į žemę nutekėtų ir mažiau jos liktų patalpoms. Jei jau saugom šilumą, tai karštesnius vamzdžius, kaip tik patalpų viduje reikėtų vedžioti, ir čia galima juos apšiltinti nors ir pusmetrio storio apšiltinimo sluoksniu. Tokia logika vadovaudomasis į grindų besiribojančių su žeme putplastį nedėjau nei vieno karšto vandens vamzdžio.