Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(BangaS @ 2014 01 21, 16:16)
Cibuli, jeigu norite dujinio katilo tai kiškit jį į virtuvės kampą ir kaminą darykite per sieną. Nereiks nei lango, nei signalizacijos, nei stogo pažeisti. Triukšmo jis beveik neskleidžia.

O kaip su akumuliacine talpa? Tarp dujinio katilo ir katilinės mažiausias atstumas - 4,36 m. Bet greičiausiai jis siektų apie 4,5-5 metrus (priklausomai nuo akumuliacinės ir katilo padėties). Tokiu atveju vamzdynas kainuos brangiai (teks daryti nuo katilo iki akumuliacinės ir nuo akumuliacinės iki virtuvės - apie 10 metrų), padidės šilumos nuostoliai vamzdynuose. Aišku, susitaupys pinigai, nes nereikės daryti lango, bet teks daryti ilgesnį vamzdyną. Ar aš blogai mąstau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 17:45)
O kaip su akumuliacine talpa? Tarp dujinio katilo ir katilinės mažiausias atstumas - 4,36 m. Bet greičiausiai jis siektų apie 4,5-5 metrus (priklausomai nuo akumuliacinės ir katilo padėties). Tokiu atveju vamzdynas kainuos brangiai (teks daryti nuo katilo iki akumuliacinės ir nuo akumuliacinės iki virtuvės - apie 10 metrų), padidės šilumos nuostoliai vamzdynuose. Aišku, susitaupys pinigai, nes nereikės daryti lango, bet teks daryti ilgesnį vamzdyną. Ar aš blogai mąstau?

dujiniam katilui akumuliacine talpa? schmoll.gif o kam?
Atsakyti
jei virtuvej kabinsi dujini, po juo sienoje irenk ir kolektoriu (paskirstyma po kambarius jei grindinis bus). Sutaupysi vamzdzio ir nuostokiu silumos.
Jokiu backu jam nereikia. Ir karsta vandeni ruos momentinis (jei reiks).

Snd ir man paskambino- pasiule ivada duju uz 3000

QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 15:45)

Atsakyti
Su labai storais paketais galimos problemos dėl klimato įtakos. Atšalus oras viduje traukiasi, stiklai išlinksta, o kuo storesnis paketas, tuo labiau išlinksta stiklai. Jei paketo kraštinės ilgos, tai viskas OK, linkimui rezervų yra. Jei langai storais paketais maži, didėja skilimo rizika. Daugiau apie tai.
Jei neskilo per pirmą pašalimą, nereiškia kad laikys ilgai ir nuobodžiai. Rizika vis tiek išlieka. Man atvejis buvo: nuvirto spintelė ant balkono durų rankenos. Rankenos fiksavimo vietos apdaila skilo, bet pagalvojau kad nieko tokio, taip ir palikau rankenos nepajudinęs. Po maždaug pusvalandžio stiklas skilo. Tuo metu tikrai niekas durų nelietė ir net arti nebuvo. Taigi stiklas gavęs gan stiprų smūginį įtempimą skilti nusprendė tik po gan ilgo laiko.
Sau galvoju apie 3 stiklų paketą, plius 1 stiklas iš lauko pusės įdėtas nehermetiškai. Iš vidaus garo gauti neturėtų daug, o kiek gaus prasivėdins į lauką. Aprasojimas galimas trumpalaikis, po staigaus temperatūros kritimo. Tokiu atveju paketas pastoviai gyvens šiltnamio sąlygomis ir mažiau pūstis/trauktis.
QUOTE(BangaS @ 2014 01 21, 16:16)
Kur žiūrėjot 4 stiklų paketo charakteristikas? <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
Dujom niekas akumuliacines talpos nededa smile.gif nebent saulei. Tik kuo toliau tuo labiau mintis apleidzia saule.

Siandien uzejau i viena ofisiuka o ten pucia mitsubishi inverteris, kieme -12 sako sukas smagiai jokiu problemu. Vasara vesina, iranga nebrangi smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 16:45)

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 21, 17:44)
...
Sau galvoju apie 3 stiklų paketą, plius 1 stiklas iš lauko pusės įdėtas nehermetiškai. Iš vidaus garo gauti neturėtų daug, o kiek gaus prasivėdins į lauką. Aprasojimas galimas trumpalaikis, po staigaus temperatūros kritimo. Tokiu atveju paketas pastoviai gyvens šiltnamio sąlygomis ir mažiau pūstis/trauktis.

vava, po maza zingsneli ir arteji link dvigubo fasado, o cia ir ziurek pertekline saule yra kur neprsikaitinus padet smile.gif
bet tas ketvirtas stiklas neapsaugos nuo atm. slegio pokyciu itakotu islinkimu, tik nuo vejo gusiu.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 21, 18:37)
Siandien uzejau i viena ofisiuka o ten pucia mitsubishi inverteris, kieme -12 sako sukas smagiai jokiu problemu. Vasara vesina, iranga nebrangi smile.gif

Sakai visai nieko oras-vanduo? Koks NVK neklausiai?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 21, 18:37)
Dujom niekas akumuliacines talpos nededa smile.gif nebent saulei. Tik kuo toliau tuo labiau mintis apleidzia saule.

Ne taip išsireiškiau. Turėjau mintyje karšto vandens boilerį. Jį tikrai geriau laikyti katilinėje, o jei katilas virtuvėje, tai ir vaikščios šiluma pirmyn atgal.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 21, 17:44)
Su labai storais paketais galimos problemos dėl klimato įtakos. Atšalus oras viduje traukiasi, stiklai išlinksta, o kuo storesnis paketas, tuo labiau išlinksta stiklai. Jei paketo kraštinės ilgos, tai viskas OK, linkimui rezervų yra. Jei langai storais paketais maži, didėja skilimo rizika.

Tarkime aš noriu dėti tokius visus paketus: 4-20-4-20-4. Jei langas 2,40x1,76 m, tai lyg ir viskas gerai. O jei langas toks: 2,40x0,5 ar 0,8x0,8 m. Tuomet dėti 4-18-4-18-4 ar kaip?
Atsakyti
Dvigubas fasadas kaip suprantu be oro tarpo neapsieis. Neturiu vietos oro tarpams, tai apie dviguba fasada net minciu nekilo. O langu angose tai vietos pakankamai. Ne 70 cm kaip pas Minta, bet bent jau 40 tai bus. 4-tas stiklas dar ir nuo temperaturinio traukimosi saugos.
QUOTE(madwifi @ 2014 01 21, 18:45)
vava, po maza zingsneli ir arteji link dvigubo fasado, o cia ir ziurek pertekline saule yra kur neprsikaitinus padet smile.gif
bet tas ketvirtas stiklas neapsaugos nuo atm. slegio pokyciu itakotu islinkimu, tik nuo vejo gusiu. <{POST_SNAPBACK}>

Musi rekordus. Dar ne poros valandu nepraejo nuo to momento, kai buvo paskelbtas atsakymas, o ir vel tas pats klausimas.
Dujos vandeni sildo momentiskai, nereikia nei akumuliaciniu, nei boileriu.
Parasykit kas nors ta pati dar ir trecia karta. O tai dar sivakar tas pats klausimas kartosis vel ir vel.
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 19:06)
Ne taip išsireiškiau. Turėjau mintyje karšto vandens boilerį. <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
kokie pas jus ( cia tiems kurie statosi) paskaiciuoti projektiniai silumos poreikiai per metus ( kwh )?
klausiu nes - pasinaudojom cia mes pora skaiciuokliu tai kazkaip subiesino biggrin.gif maksimalu silumos poreiki piesia 6.3kwh, o bet taciau kadangi metinis energijos poreikis beveik 25000 kwh ( mano nuomone geroookai per daug ), is to menesines sildymo sanaudos ~400 lt.. kazkokia nesamone.. musu atveju menesiui 3 lt kv.m.... doh.gif doh.gif doh.gif mes kazkaip maziau tikejomes sad.gif doh.gif
Atsakyti
Oras oras ten buvo. Man tiesiog buvo keista kad prie -12 jis isvis veikia smile.gif

Neklausiau, reiks paklaust prie progos.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 19:06)
Sakai visai nieko oras-vanduo? Koks NVK neklausiai?
Papildyta:
Ne taip išsireiškiau. Turėjau mintyje karšto vandens boilerį. Jį tikrai geriau laikyti katilinėje, o jei katilas virtuvėje, tai ir vaikščios šiluma pirmyn atgal.

Nu tai manasis wolf cgw yra iskart su boileriu integruotu. Nereikia jokiu papildomu aprisimu, irangu ir panasiai.. Pas mane nera jokiu papildomu cirkuliaciniu siurbliu ispletimo indu ir panasiai, tiesiai is katilo i grindu kolektoriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 sausio 2014 - 19:29
Naturali ventiliacija reikalinga ten kur stoves dujinis katilas.

QUOTE(BangaS @ 2014 01 21, 17:16)
Cibuli, jeigu norite dujinio katilo tai kiškit jį į virtuvės kampą ir kaminą darykite per sieną. Nereiks nei lango, nei signalizacijos, nei stogo pažeisti.

Atsakyti
Kondensacinis katilas degimui ora pasiema per tapati ismetimo kamineli. Ventiliacija reikalinga tik pridavimui, pas mane atejo, paziurejo dujininkai, yra valio, energetikos inspekcijos ne nevaziavo. Skyle galima uztaisyt smile.gif

Kaip auksiau minejo yra priemones ir be vent kanalu tik jos kainuoja papildomai.

QUOTE(Thomaz @ 2014 01 21, 19:44)
Naturali ventiliacija reikalinga ten kur stoves dujinis katilas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 sausio 2014 - 20:03