Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 19:43)
Prisiimate atsakomybe? Finansine? Tarkime aš pasidarau vamzdžius 45 cm tankumu. O jei sistema neveikia? Kas man ja ištaisys? Dėkite ant stalo 10 000 Lt ir rizikuojame po 3-4 mėnesiu realiai man kailiu. Ar tik tik teorinis pasvarstymas.

Atsakomybė jau prisiimta, pas mane užbetonuotas vamzdelis kas 35cm vidutiniškai.
http://www.part.lt/i...6d79b992133.JPG
Tinklo akys 200x200, kad geriau būtų orientuotis.

Deja, negaliu pajungti ir patikrinti, kol nebus pastatytas ir apšiltintas namas.
Taip pat negaliu ir prisiimti atsakomybės dėl jūsų namo kol nepatikrinau pas save.
Šitoj vietoj tikrai nesitikiu siurprizų.

QUOTE(andrius0 @ 2014 01 13, 15:10)
Dėl antro betono sluoksnio kainos: aišku kiekvienam individualiai, bet mano atveju nepasakyčiau, kad labai išaugs kaina. Jei nedaroma "stežkė", vadinasi PP reikia užtrinti. Kiek domėjausi pramoninio betono liejimo kaina su užtrinimu nuo 5000lt (~110m2,~25m3). O man supylė ir išlygino su vibroliniuote už 1500 lt. Bet to užtrinant pramoninį betoną nesi garantuotas dėl grindų lygumo, o darant "stežke" galima padaryti mm tikslumu.

PP grindų liejimo darbų kainos įskaitant įrankius 20-30Lt/m2 pas privatininkus.
Garantuoja +-5mm paklaidą. Darbas su rotaciniu nivelyru palengvina darbą iš esmės.
Užtrinimo kaina yra įskaičiuota.
prie 1500Lt pridėjus rotacinį nivelyrą ir užtrynima gautumėte +1000Lt max.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 13, 20:46)
Atsakomybė jau prisiimta, pas mane užbetonuotas vamzdelis kas 35cm vidutiniškai.
http://www.part.lt/i...6d79b992133.JPG

Matot pats dėjote kas 35 cm, nors sakote, kad gerai veiktų ir kas 45. O kas 35 cm pats skaičiavote, firmą ar kas? Buvo projektas ar ne?
Atsakyti
Jis susidejo kas 35 ir laiko spygas kad viskas butu ok, tankiau susideti jam fiziskai neleidzia "gyvates"..

QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 20:51)
Matot pats dėjote kas 35 cm, nors sakote, kad gerai veiktų ir kas 45. O kas 35 cm pats skaičiavote, firmą ar kas? Buvo projektas ar ne?

Tarp kitko, statytojas is PP nuotraukos nelinkes visiskai rizikuoti o daro viska su gera atsarga, vamzduko tankumas kiek fiziskai iseina, kazkiek kompensuojama storesniu diametru. Atkreipkit demesi i armatura 14 - 16 o po laikancio gal net 18 stangu yra smile.gif akivaizdu kad tiek nereikia, bet va norisi apsidraust...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 13 sausio 2014 - 21:01
QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 20:16)
Buvau savaitgalį susitikęs su PHPP skaičiuotoju. Jis patvirtino mano nuogąstavimus. A++ namas nėra vien atitvarų U vertės. Jos atskirai nieko nepasako. Reikia skaičiuoti ir kvalifikacinius C1 ir C2 rodiklius ir kitus parametrus. Žodžiu, A++ namas nėra tik geros U vertės. Dar reikia ir visumos. Nepasimaukit taip paprastai, kaip DEU.

Gal galima plačiau kur čia kas pasimovė?

Tai supratau pasikalbėjote ir apie tai, kokią klasę atitiks paties namas ir ką tie C1 ir C2 rodikliai reikškia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2014 01 13, 21:31)

Tai supratau pasikalbėjote ir apie tai, kokią klasę atitiks paties namas ir  ką tie C1 ir C2 rodikliai reikškia.  smile.gif

Mes visiškai nekalbėjome, kokią klasę atitiks mano namas. Bet A++ nėra vien U: langų, durų, stogo, sienų. Namas yra visuma.
Atsakyti
Su tom atsargom - tai jau juokas ima: stato 1-2 bakuze, pamatus padaro kaip IAE, (poliai kas 1,5m, 3m), betono 10tys tonu biggrin.gif. Kai pilnai uztektu paprastu juostiniu ant tankinto grunto.
Konstruoja offisuose konstruktoriai, braizo - o kad galva bent kiek pagalvotu...

Grindys- saltam namui deta 16mm, kas 20cm, 7-8 cm betono, paduodama buvo iki 35 laips - silo puikiai. Logiskai seka, kad dvigubai/trigubai siltesniam name 30-35 tarpai visai optimalu.
Inete pilna kalkuliatoriu, net progr irangos grindims projektuot, skaiciuot (kas netingi). Bent pasitikrint.

QUOTE(*** @ 2014 01 13, 19:57)
Jis susidejo kas 35 ir laiko spygas kad viskas butu ok, tankiau susideti jam fiziskai neleidzia "gyvates"..
Tarp kitko, statytojas is PP nuotraukos nelinkes visiskai rizikuoti o daro viska su gera atsarga, vamzduko tankumas kiek fiziskai iseina, kazkiek kompensuojama storesniu diametru. Atkreipkit demesi i armatura 14 - 16 o po laikancio gal net 18 stangu yra smile.gif akivaizdu kad tiek nereikia, bet va norisi apsidraust...

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 23:38)
Mes visiškai nekalbėjome, kokią klasę atitiks mano namas. Bet A++ nėra vien U: langų, durų, stogo, sienų. Namas yra visuma.

Tai Jus destykit ,destykit kur ten DEU ,,pasimove'' ir dar taip paprasatai ... , zodis ne zvirblis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 13 sausio 2014 - 21:43
Tai jei Veikmes namai atitiko klases ir reikalavimus, tai ir kolegos atitiks (norint).

Tik klausimas, kai viskas "dirbs" praktikoj smile.gif

QUOTE(DEU @ 2014 01 13, 20:31)

Tai supratau pasikalbėjote ir apie tai, kokią klasę atitiks paties namas ir  ką tie C1 ir C2 rodikliai reikškia.  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 13, 20:57)

Aš taip ir planavau. Gyvates dėti po to kai suklotas vamzdis yra laiko gaišimas.
Geriau pirma gyvates, o po to prisitaikant vamzdžio pasukioti.
Planavau 300m į 100m2, tiek ir suraityta.
...armatura apatiniame tinkle d8, viršutiniame 33% d12, 33% d10, 33% d8, čia tikrai nepersistengta. Pasitikiu savo projektuotoju 100%. Ne tas atvejis kai ofise sėdi kiaurus metus.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 20:51)

Pats paskaičiavau. 300m klojau grynai dėl to, kad pas mane labai galingas ŠS, kurį gavau pusvelčiui. Jeigu turėčiau 3kW ŠS būčiau stipriai pagalvojęs apie 200m.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 13, 20:05)
Nebutinai tau, tiesiog uzknisa optimizmas kartais. Tarkim kam viniot i grindis 600-700 metru 20mm vamzdzio, tuo labiau kad projekta savavaliskai keist nuo 16 iki 20 diametra ir poto sakyt kad namas ateity gali stovet savaite be sildymo ir temp nukris tik 1 laispni smile.gif

Čia Cibuli "***" man taikė smile.gif. ***, temperatūra taip kris ne dėl grindinio, o dėl termomasės, apšiltinimo ir namo sandarumo. Tikrai nėra skirtumo, su kuo tą temperatūrą užkelsi, svarbu tik, per kiek ji krenta. Tai vat, jos kritimą galiu jau ir taip stebėti, namą juk šildau. Naktimis šešioms valandoms įsijungia 2kW orapūtė, taip kad per parą mano namas dabar gauna 12kW šilumos. Anksčiau naktimis nešildžiau, šildydavau pagrinde savaitgaliais ir mačiau kiek temperatūra kritinėjo, tiesa, tada buvo šilčiau nei dabar, bet ir iš akies primesti galima.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 14, 02:00)
Tai vat, jos kritimą galiu jau ir taip stebėti, namą juk šildau. Naktimis šešioms valandoms įsijungia 2kW orapūtė, taip kad per parą mano namas dabar gauna 12kW šilumos.

Kokia temperatura buna pries išsijungima ir kiek nukrena iki sekacio uzsikurimo smile.gif . Kai lauke -2...-3lC.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 13, 22:43)
Pats paskaičiavau. 300m klojau grynai dėl to, kad pas mane labai galingas ŠS, kurį gavau pusvelčiui. Jeigu turėčiau 3kW ŠS būčiau stipriai pagalvojęs apie 200m.

Nepagaunu ryšio. Pričiom čia siurblio galingumas? Siurblio cop nuo termofikato temperatūros priklausys, tai norit iš mažesnio galingumo ŠS daugiau kilovatų ištraukti nei iš didesnio? Nesupratau logikos g.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 14, 00:15)
Kokia temperatura  buna pries išsijungima ir kiek nukrena iki sekacio uzsikurimo smile.gif  . Kai lauke -2...-3lC.

Mano automatas, valdantis orapūtę per daug kvailas, jis tik valandas pažysta, taip kad negaliu pasakyti koks temperatūrų kritimas dabar, galiu tik pasidalinti patirtim, kaip buvo anksčiau, o anksčiau laipsniu-dviem temperatūra nukrisdavo per savaitę. Dabar tik primetinėti iš akies galiu. Nors, sekmadienį pas mane tepaliniu radiatoriumi, temperatūra antrame aukšte buvo užkelta iki ~20C, šendien vakare užfiksavau apie 19,5C, bet nereikia pamiršti, kad dar naktį pirmame aukšte (kur būna apie 16C-17C) buvo ventiliatoriukas įsijungęs.
Atsakyti