Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

Kazkaip labai jau brangiai skaiciuoji ta lango ispjovima - max ten butu koks 100 (ir pora abrazyviniu disku).
Gyvenau bute, jame, ir dar keli namai salia su turbo dujinukais. Jokio diskomforto, katilas spinteleje.. thumbup.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 09:34)
1. Dėl dujų vedimo po pamatu gera idėja. Beje, nebuvo kažkokių papildomų reikalavimų dėl dujų vedimo po pamatu: dėl saugumo ar pan. Man vienas dujininkas sakė, kad galima katilinėje nedaryti lango, bet tada reikia statyti uždujinimo vožtuvą ir/ar signalizaciją. Toks dalykas kainuoja apie 2000 Lt. Langas su sienos išpjovimu ir montavimu man kainuotų apie 1500 Lt. Kaina iš esmės tokia pati. Dujinis katilas virtuvėje gal irgi nieko idėja. Tik kaminas toje namo vietoje nesižiūrėtų, nors gal ir nieko. Dar vienas psichologinis momentas: ne itin saugu atrodo virtuvėje.

2. Varkojis mane domina tik dėl kainos, bet gi ne viską lemia kainą. Dar reikia ir rezultato, o su jų langais ne koks rezultatas.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 21, 09:26)
Taigi rase SM bent keleta kartu smile.gif
Pamatai 17cm neo, Sijonas extrudinis10cm ir 120cm nuo namo , Grindys 25 cm, Sienos 25 neo, Perdengimas 40cm neo ,Langai mediniai 110mm paketas 60mm 4 stiklai du selektyvai, kaustyti aliuminiu - EWG firmos . Mniusas ,kad kaimynelis pamalonino paveseliu is RP doh.gif . Ai ,durys Gycio 110cm . Ai, dar turiu du kaminus doh.gif doh.gif nu del vieno tai dar nieko ant jo eksrta atvejui burzuika sandari uzjungta . kas cia dar g.gif

Dųkui, neužfiksavęs buvau.

4 stiklai 60mm storio paketas doh.gif U=0,3 gal netrauks, nes nurodytas 48mm paketas su kriptono dujomis, bet kad U= kaip minimum 0,4 tai garantuotai. Tiesa, pritekėjimai turėtų būti ženkliai mažesni. Iš kitos pusės, kai ne 15kW/m2 sieki per metus, o aukštesnio komforto lygio gyvenant, dėl pastovesnių vidaus temperatūrų ir mažesnio galingumo šildymo sistemos, tai turėtų būti teisingesnis pasirinkimas. Anksčiau buvau įsitikinęs, kad daugiau nei 3 stiklai, jau pereboras, dabar jei langus reikėtų rinktis, rimčiau pažiūrėčiau ir į šį variantą. Problema ta, kad 3 stiklai tai stiklo paketas iki (4-20-4-20-4) 52mm, o 4 stiklai jau reikalauja bent (4-18-4-18-4-18-4) 70mm storio paketo, kad atsiskleistų visa ketvirtojo stiklo nauda, o tokio storio stiklo paketą į jokį plastiką nesukiši, be medienos nė pro kur.

Namo apšiltinimo sluoksniai, šiai dienai susirinkusiems šiame forume manau jau neatrodo įspūdingai, kažkas panašaus ir pas mane sudėta, bet langai smile.gif .

Dar primečiau. Pas mane 3 stiklai ir 50mm storis, oficialus U=0,5. Iš 60mm minusuokim 4mm ketvirto stiklo storį, gaunasi tik 6mm storesnis "oro" tarpelis. g.gif Kažkaip turiu įtarimą, kad tie langai daugiau U=0,4 niekaip nepatrauks g.gif . Ir tie U=0,4 bus su riebiu skaičiumi po ketverto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 sausio 2014 - 11:46
QUOTE(arkava @ 2014 01 21, 11:05)
Kazkaip labai jau brangiai skaiciuoji ta lango ispjovima - max ten butu koks 100 (ir pora abrazyviniu disku).
Gyvenau bute, jame, ir dar keli namai salia su turbo dujinukais. Jokio diskomforto, katilas spinteleje.. thumbup.gif

Taip, išpjovimas apie 400 Lt (darbas, įrankio nuoma, metalinio HEBo/sijos įdėjimas). Mano langas būtų 1,30x1,30. Pjauti reikėtų 25 cm storio keramines plytas. Toks plastikinis Aluplast Energeto 8000 langas kainuotų apie 939,11 Lt. Ta firma, kurį man montuos langą, jį su laikikliais, sandarinimo juostomis ir darbu įstatytų už 561,45 Lt. Iš viso išeina apie 1900 Lt. Čia dar aišku reikėtų įvertinti angokraščius, apdailą ir pan.

Dabar iš šitos sumos minusuokime 1,69 kv. metrus fasado, nes nereikės dėti putpalsčio, tinko, smeigių darbo ir t.t. 1 kv. metras 35 cm neoporo sienos su 395 mm Ejpot smeigėmis ir Meldorfer/ar klinkerio plytelėmis kainuotų apie 290 Lt. 290x1,69 išeina apie 495,17 Lt.

1900-500 turime apie 1400 Lt. Gal kokiu 100 Lt ir apsiskaičiavau. Tarkime palangės nepridėjau. Ar dar bala žino ko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 12:33)
Taip, išpjovimas apie 400 Lt (darbas, įrankio nuoma, metalinio HEBo/sijos įdėjimas). Mano langas būtų 1,30x1,30. Pjauti reikėtų 25 cm storio keramines plytas. Toks plastikinis Aluplast Energeto 8000 langas kainuotų apie 939,11 Lt. Ta firma, kurį man montuos langą, jį su laikikliais, sandarinimo juostomis ir darbu įstatytų už 561,45 Lt. Iš viso išeina apie 1900 Lt. Čia dar aišku reikėtų įvertinti angokraščius, apdailą ir pan.

Dabar iš šitos sumos minusuokime 1,69 kv. metrus fasado, nes nereikės dėti putpalsčio, tinko, smeigių darbo ir t.t. 1 kv. metras 35 cm neoporo sienos su 395 mm Ejpot smeigėmis ir Meldorfer/ar klinkerio plytelėmis kainuotų apie 290 Lt. 290x1,69 išeina apie 495,17 Lt.

1900-500 turime apie 1400 Lt. Gal kokiu 100 Lt ir apsiskaičiavau. Tarkime palangės nepridėjau. Ar dar bala žino ko.  4u.gif

o kam pjauti? is katilines bus durys i lauka. dekite stikla i duris, tai viskas ko reikia
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 21, 11:23)
Problema ta, kad 3 stiklai tai stiklo paketas iki (4-20-4-20-4) 52mm, o 4 stiklai jau reikalauja bent (4-18-4-18-4-18-4) 70mm storio paketo, kad atsiskleistų visa ketvirtojo stiklo nauda, o tokio storio stiklo paketą į jokį plastiką nesukiši, be medienos nė pro kur.

Namo apšiltinimo sluoksniai, šiai dienai susirinkusiems šiame forume manau jau neatrodo įspūdingai, kažkas panašaus ir pas mane sudėta, bet langai  smile.gif .

O kai kas juokėsi, kad aš vis dar apie medinius langus svaigstu. Netaikau tau asmeniškai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 11:36)
O kai kas juokėsi, kad aš vis dar apie medinius langus svaigstu. Netaikau tau asmeniškai.

Medis nėra blogis, bet jo visos techninės savybės prastesnės, vienintelis pliusas, kad medinį rėmą pakeisti, pritaikant norimam stiklo storiui daug lengviau, nei plastikinį. Plastiko atveju, šiai dienai net neįmanoma misija sakyčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 sausio 2014 - 11:51
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 21, 11:34)
o kam pjauti? is katilines bus durys i lauka. dekite stikla i duris, tai viskas ko reikia

Nebus durų tiesiogiai į lauką. Durys bus tik į tambūrą. Beje, mano katilinės langas, kurio dabar nėra, būtų šiaurės rytų pusėje. Jo plotas - 1,69 kv. metrai (dujoms pakanka 1 kv. metro, bet toks architektūršikai nesižiūrėtų). Lango padėtis: šiaurės-rytų kryptis. Pagal PHPP šio lango atsiradimas energijos sąnaudas padidina 0,5 kWh.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 01 21, 11:50)
medinį rėmą pakeisti, pritaikant norimam stiklo storiui daug lengviau, nei plastikinį.

Čia turi mintyje jau sumontuotus name. Beje, kam rėmus keisti. Atidarei stiklajuostes ir pakeitei stiklo paketą. Ar čia mes apie kitus dalykus?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 21, 12:06)
Čia turi mintyje jau sumontuotus name. Beje, kam rėmus keisti. Atidarei stiklajuostes ir pakeitei stiklo paketą. Ar čia mes apie kitus dalykus?

Ne mano mintis apie tai, kad jei konkrečiam žmogui kilo noras į langą dėti 70cm storio paketą, tai plastiko atveju, kol nebus tokį paketo storį palaikantis prifilis išleistas į rinką, tol niekas fiziškai negalės pagaminti plastikinių langų tam žmogui. Medinių langų atveju, viskas apsiriboja ties viena įmone, gaminančia langus. Nuspręs, kad tokių medinių langų, palaikančių 70cm storio stiklo paketą gaminimas yra prasmingas, gal net tą pačią dieną imsis veiksmų, kad toks profilis būtų pagamintas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 21, 08:48)
nuoroda neveikia

Ji veikia iš planšečių, jei iš kompo, tai nuoroda kitokia:
http://bustas.lrytas...tm#.Ut5Vlvv8LGg
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 21, 13:10)

nujo pavaro : "Gaminant ir įstatant langus labiausiai stengiamasi didinti šilumos varžą. Bet pastebėta, kad jeigu labai sandarūs langai įstatomi į pietų pusę, kur daugiau šildo saulė, šiluma į vidų negali patekti natūraliu būdu", – sakė J.Parasonis. Pastaruoju metu nuosavų namų statytojams patariama į pietų pusę langų nestatyti, kad pastatas per daug neįkaistų."
o ka noret is tokio prof. Josif Parason -io
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 21, 14:10)

Man is"straipsnio" susidare ispudis, kad cia zurnalistas gryba pjauna ir savaip interpretuoja, isimdamas zodzius is konteksto schmoll.gif
Atsakyti
Cibuli, jeigu norite dujinio katilo tai kiškit jį į virtuvės kampą ir kaminą darykite per sieną. Nereiks nei lango, nei signalizacijos, nei stogo pažeisti. Triukšmo jis beveik neskleidžia. Per du metus naudojimo tik vieną kartą reikėjo pravalyti kibirkšties kontaktus ar ugnies daviklį kažkokį, 15min užtruko meistras ir 50Lt paėmė.

Kur žiūrėjot 4 stiklų paketo charakteristikas?
Atsakyti