Sitoj vietoj palaikysiu Cibuli, del sildymo. Mazai energijos reikalaujanciam namukui naudosiu SK (kaip rezervini, 4T vertes katilas), salia zidinio su h2o konturu grindims sildyti. SS niekad finansiskai nei kaip kitaip mano name nepritaps...
QUOTE(arkava @ 2014 01 20, 21:07)
Sitoj vietoj palaikysiu Cibuli, del sildymo. Mazai energijos reikalaujanciam namukui naudosiu SK (kaip rezervini, 4T vertes katilas), salia zidinio su h2o konturu grindims sildyti. SS niekad finansiskai nei kaip kitaip mano name nepritaps...
O kas yra SK? Neiššifruoju.
Seniau dujas vesdavo darant skyle sienoje kas man visai nepatiko. Dabar po pamatu tiesiai i katiline. Tavo situacijoje as elementariai mazo galingumo katila statyciau virtuveje, nereiketu pjaut lango. Man svarbiausia kuo mazesnes investicijos, garantuota siluma. Jai silumos poreikis bus tikrai toks mazas koks skirtumas kuom sildytis, svarbiausia sistema nereikalautu pastovios prieziuros ar kurenimo
Del duru tai va atkeliamos nustumiamos, atidaroma dalis iki 1,2 - 1,3m
Nustumiamos, atidaroma dalis iki 4m
Del paprastu balkoniniu duru manau problemu neturetu but.
Pats fabrikelis Varkojo kaimo gudumoi, zmogeliai atsilike nuo naujoviu islepinti bumo laikotarpio. Pagrindinis ju klientas toli grazu iki pasyvumu, daug eksportuoja... Asmeniskai su jais nesusideciau, kazin ar jie atitiks tavo kokybes reikalavimu pvz sandarumas ir tt.. Doleta kurkas labiau gaudos apie siltus namus.
Del duru tai va atkeliamos nustumiamos, atidaroma dalis iki 1,2 - 1,3m
Nustumiamos, atidaroma dalis iki 4m
Del paprastu balkoniniu duru manau problemu neturetu but.
Pats fabrikelis Varkojo kaimo gudumoi, zmogeliai atsilike nuo naujoviu islepinti bumo laikotarpio. Pagrindinis ju klientas toli grazu iki pasyvumu, daug eksportuoja... Asmeniskai su jais nesusideciau, kazin ar jie atitiks tavo kokybes reikalavimu pvz sandarumas ir tt.. Doleta kurkas labiau gaudos apie siltus namus.
QUOTE(cibulis @ 2014 01 20, 20:59)
Mačiau. Apsispręsti dėl dujų liko kelios dienos. Realiai iki trečiadienio.
Vienas su pasyviais namais dirbantis žmogus man irgi siūlo daryti dujas. Jo mintis labai paprasta: dujos pigiausias sprendimas, o kadangi pasyvus, energiškai efektyvus namas vartoja mažai energijos, tai ŠS neatsipirks.
Tarkime, man visa dujų sistema (katilinės lango išpjovimas, kurio dabar nėra, dujų atvedimas iki sklypo, nuo sklypo iki namo, turbokamino įrengimas, pats katilas, boileris, parišimas, projektas) su Junkers katilu kainuotų apie 15 000 Lt, su Wolf apie 18 000 Lt.
Panašaus lygio vanduo-vanduo ŠS siurbliai (Stiebel Eltron, Nibe ir pan.) su gręžiniu kainuotų apie 32 000 Lt. Dvigubai. Energy Save ne visai korektiška lyginti, nes tuomet ir dujas reikėtų lyginti su kinišku katilu. Be to, ES siurblių pardavėjai yra tik pardavėjai. Jie ne montuotojai.
Dujas galima lyginti su panašiais oras-vanduo Daikin, Panasonic siurbliais. Jie kainuotų apie 20 000 Lt.
Realiai aš dujų nenoriu, bet logika kužda, kad jos būtų finansiškai priimtiniausios. Nes vertinti reikia ir šilumos šaltinio pakeitimą, techninę priežiūrą. Tarkim, dujinis katiliukas kainuotų 3000 (Junkers) ar 5000 Lt (Wolf), geri ŠS virš 12 000 Lt (Nibe ir t.t.). Dujiniams katilams priežiūra apie 200 Lt kas 2 metus. ŠS garantiniu metu apie 300 Lt, po garantiniu - apie 500 Lt. O kur dar glikolio papildymas. O kiniškas šlamštas ir lieka kinišku šlamštu.
Papildyta:
Tai tu čia apie nustumiamas? O kaip tiesiog atidaromos vitrininės durys?
Vienas su pasyviais namais dirbantis žmogus man irgi siūlo daryti dujas. Jo mintis labai paprasta: dujos pigiausias sprendimas, o kadangi pasyvus, energiškai efektyvus namas vartoja mažai energijos, tai ŠS neatsipirks.
Tarkime, man visa dujų sistema (katilinės lango išpjovimas, kurio dabar nėra, dujų atvedimas iki sklypo, nuo sklypo iki namo, turbokamino įrengimas, pats katilas, boileris, parišimas, projektas) su Junkers katilu kainuotų apie 15 000 Lt, su Wolf apie 18 000 Lt.
Panašaus lygio vanduo-vanduo ŠS siurbliai (Stiebel Eltron, Nibe ir pan.) su gręžiniu kainuotų apie 32 000 Lt. Dvigubai. Energy Save ne visai korektiška lyginti, nes tuomet ir dujas reikėtų lyginti su kinišku katilu. Be to, ES siurblių pardavėjai yra tik pardavėjai. Jie ne montuotojai.
Dujas galima lyginti su panašiais oras-vanduo Daikin, Panasonic siurbliais. Jie kainuotų apie 20 000 Lt.
Realiai aš dujų nenoriu, bet logika kužda, kad jos būtų finansiškai priimtiniausios. Nes vertinti reikia ir šilumos šaltinio pakeitimą, techninę priežiūrą. Tarkim, dujinis katiliukas kainuotų 3000 (Junkers) ar 5000 Lt (Wolf), geri ŠS virš 12 000 Lt (Nibe ir t.t.). Dujiniams katilams priežiūra apie 200 Lt kas 2 metus. ŠS garantiniu metu apie 300 Lt, po garantiniu - apie 500 Lt. O kur dar glikolio papildymas. O kiniškas šlamštas ir lieka kinišku šlamštu.
Papildyta:
Tai tu čia apie nustumiamas? O kaip tiesiog atidaromos vitrininės durys?
skysto kuro, 20kw, su karsto ruosimu.
QUOTE(cibulis @ 2014 01 20, 20:10)
O kas yra SK? Neiššifruoju.
QUOTE(budvykis @ 2014 01 20, 22:43)
Va sitas man labiausiai patiko, prisiklausai visokiu senu ale "profu" statybininku ir rezultata turi, kai as savo statybininkams pasakiau, kad grindyse bus 20 cm. tai ju atsakymas 5 cm uztenka.
nuoroda neveikia
QUOTE(budvykis @ 2014 01 20, 23:43)
4 stiklu - 0,3
http://www.vextrus.l.../LUX-Passiv.htm
http://www.vextrus.l.../LUX-Passiv.htm
QUOTE(mintas @ 2014 01 21, 07:59)
Bangoj radau įrašą, kad:
Korida, rimtai? Kokio storio stiklo paketai? Su kokiais termo rėmeliais, mediniai -plastikiniai? Gal žinai stiklo paketo deklaruotą U ar R?
Korida, rimtai? Kokio storio stiklo paketai? Su kokiais termo rėmeliais, mediniai -plastikiniai? Gal žinai stiklo paketo deklaruotą U ar R?
Taigi rase SM bent keleta kartu
Tai cia dar daug 135Lt manau g.gif ,nes laikiau 21-21,5lC ,o jei dar pamazinti iki 19-20 lC tai galima butu dar suekonominti smile.gif , ar isnaudoti tik naktine energija (pas mane dabar pastovus tarifas )
Pamatai 17cm neo, Sijonas extrudinis10cm ir 120cm nuo namo , Grindys 25 cm, Sienos 25 neo, Perdengimas 40cm neo ,Langai mediniai 110mm paketas 60mm 4 stiklai du selektyvai, kaustyti aliuminiu - EWG firmos . Mniusas ,kad kaimynelis pamalonino paveseliu is RP doh.gif . Ai ,durys Gycio 110cm . Ai, dar turiu du kaminus doh.gif doh.gif nu del vieno tai dar nieko ant jo eksrta atvejui burzuika sandari uzjungta . kas cia dar g.gif
Pamatai 17cm neo, Sijonas extrudinis10cm ir 120cm nuo namo , Grindys 25 cm, Sienos 25 neo, Perdengimas 40cm neo ,Langai mediniai 110mm paketas 60mm 4 stiklai du selektyvai, kaustyti aliuminiu - EWG firmos . Mniusas ,kad kaimynelis pamalonino paveseliu is RP doh.gif . Ai ,durys Gycio 110cm . Ai, dar turiu du kaminus doh.gif doh.gif nu del vieno tai dar nieko ant jo eksrta atvejui burzuika sandari uzjungta . kas cia dar g.gif
QUOTE(mintas @ 2014 01 21, 08:59)
Bangoj radau įrašą, kad:
[quote=cibulis,2014 01 20, 21:59]
[/quote]
Mačiau. Apsispręsti dėl dujų liko kelios dienos. Realiai iki trečiadienio...
[/quote]
O dar jeigu duju kamineli isvestum per rekupo ieinanti oro vamzdi, tipo vamzdis vamzdyje, kaip cia kazkur buvo sneketa - tai Pauliu be problemu galetum nauoti, nereiketu elektros kilovatu sukti papildomai, tik nezinau kaip su priesgaisrine issiprestu, nors is principo kaip apsiltintas kaminas tik vietoj vatos oras
Papildyta:
tik kazkaip nelabai as ten randu tu 8 kameru tame profilyje, varcioje, po stiklo paketu kazkaip tik 5 suskaiciavau
[/quote]
Mačiau. Apsispręsti dėl dujų liko kelios dienos. Realiai iki trečiadienio...
[/quote]
O dar jeigu duju kamineli isvestum per rekupo ieinanti oro vamzdi, tipo vamzdis vamzdyje, kaip cia kazkur buvo sneketa - tai Pauliu be problemu galetum nauoti, nereiketu elektros kilovatu sukti papildomai, tik nezinau kaip su priesgaisrine issiprestu, nors is principo kaip apsiltintas kaminas tik vietoj vatos oras
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 21, 10:17)
tik kazkaip nelabai as ten randu tu 8 kameru tame profilyje, varcioje, po stiklo paketu kazkaip tik 5 suskaiciavau
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 21:18)
1. Seniau dujas vesdavo darant skyle sienoje kas man visai nepatiko. Dabar po pamatu tiesiai i katiline. Tavo situacijoje as elementariai mazo galingumo katila statyciau virtuveje, nereiketu pjaut lango.
2. Pats fabrikelis Varkojo kaimo gudumoi, zmogeliai atsilike nuo naujoviu islepinti bumo laikotarpio.
2. Pats fabrikelis Varkojo kaimo gudumoi, zmogeliai atsilike nuo naujoviu islepinti bumo laikotarpio.
1. Dėl dujų vedimo po pamatu gera idėja. Beje, nebuvo kažkokių papildomų reikalavimų dėl dujų vedimo po pamatu: dėl saugumo ar pan. Man vienas dujininkas sakė, kad galima katilinėje nedaryti lango, bet tada reikia statyti uždujinimo vožtuvą ir/ar signalizaciją. Toks dalykas kainuoja apie 2000 Lt. Langas su sienos išpjovimu ir montavimu man kainuotų apie 1500 Lt. Kaina iš esmės tokia pati. Dujinis katilas virtuvėje gal irgi nieko idėja. Tik kaminas toje namo vietoje nesižiūrėtų, nors gal ir nieko. Dar vienas psichologinis momentas: ne itin saugu atrodo virtuvėje.
2. Varkojis mane domina tik dėl kainos, bet gi ne viską lemia kainą. Dar reikia ir rezultato, o su jų langais ne koks rezultatas.