Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

Veka armuotas profilis tongue.gif niekas ten nesikraipys (gal).

QUOTE(cibulis @ 2014 01 20, 09:54)
Mano tokia pati bus.  4u.gif

PVC langų pardavėjai negąsdino, kad pietinėje pusėje tamsaus profilio rėmai gali išsikraipyti. Ne iš karto, bet po metų kitų. Ypač po garantinio. Man sakė, kad tai tamsi spalva, kuri gerai sugeria vasaros šilumą, plastikas ne tik mėsta plėstis, bet ir neatgauna turėtų formų. Atsieit, jei išsipūs, tai neatsistatys profilis.
Papildyta:

Aš gi rašiau JEI NEKLYSTU. Taip pat klausiau, kaip yra iš tiesų, t.y. čia tokie stiklo paketai visi ar tik kai kurie? O tu iš karto moralizuoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 20 sausio 2014 - 10:09
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 10:12)
Kur yra tie uzlenkimai krastuose galetu i polistirola suleist plastikinius sraigtus ir prisukt po skardinimo varztus del sventos ramybes smile.gif

Mano skardininkai kategoriskai atsisake skarda vien klijuot smile.gif
Kaip vidine palange montuosi?

Dar po palange,sujungime su siena, pratepsiu su silikonu 3-4 mm storio siule,kad susijungtu geriau.

Kaip vidine statysiu? kaip ir visi smile.gif Tiesa galvoju tarp palanges ir polanginio profilio ideti neoporo juostele,kad dar siektiek sulaikytu salti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 10:01)
Veka armuotas profilis tongue.gif niekas ten nesikraipys.

4u.gif Teisingai, aš visai pamiršau, kad čia tik aš noriu nearmuotų, itin šiltų langų. Tik jei profilio nearmuoja, tai stiklo paketą į profilį klijuoja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 20, 10:54)
Mano tokia pati bus.  4u.gif

PVC langų pardavėjai negąsdino, kad pietinėje pusėje tamsaus profilio rėmai gali išsikraipyti. Ne iš karto, bet po metų kitų. Ypač po garantinio. Man sakė, kad tai tamsi spalva, kuri gerai sugeria vasaros šilumą, plastikas ne tik mėsta plėstis, bet ir neatgauna turėtų formų. Atsieit, jei išsipūs, tai neatsistatys profilis.
Papildyta:

Aš gi rašiau JEI NEKLYSTU. Taip pat klausiau, kaip yra iš tiesų, t.y. čia tokie stiklo paketai visi ar tik kai kurie? O tu iš karto moralizuoji.

taip,gazdino kad kraipysis.todel ir dejau langu sujungimuose standumo profilius,kurie deje,siltumo langui nesuduoda. Bet geriau taip negu issikraipe langai.
Atsakyti
As suklijavau garo vidines suostas po lango profiliu is vidaus. Tada 2cm xps juosta kad uzdengtu siules popalanginio, tada garo juosta uzdengia xps ir prisiklijavo prie muro. Ant muro irgi 2cm xps. Reziume po langu liko apie 1cm gylio pakist palangei.

QUOTE(biesas66 @ 2014 01 20, 10:08)
Dar po palange,sujungime su siena, pratepsiu su silikonu 3-4  mm  storio siule,kad susijungtu geriau.

Kaip vidine statysiu? kaip ir visi smile.gif Tiesa galvoju tarp palanges ir polanginio profilio ideti neoporo juostele,kad dar siektiek sulaikytu salti.

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 20, 10:10)
taip,gazdino kad kraipysis.todel ir dejau langu sujungimuose standumo profilius,kurie deje,siltumo langui nesuduoda. Bet geriau taip negu issikraipe langai.

Jei dėsiu PVC, tai bus Kommerling 88plus/proEnergyTech profilis. Sistema, kad profilis nesikraipytų, būtų tokia: nevarstomuose languose dėtų 88 proEnergyTech profilį. Šitas profilis vietoje metalinės armuotės turi stiklo pluošto armuotę. Varstomi langai (pačios varčios) būtų iš 88plus profilio, kuriame yra metalinė armuotė. Galutinis langų Uw gal antru skaičiumi po kabelio ir suprastėtų, bet tokie langai būtų tikrai stabilūs ilgaamžiai.

Su šiais PVC langai dar konkuruoja du mediniai langų gamintojai: Varkojis su 92 profiliu ir Doletos 10 Thermo. Varkojis domina tik dėl geros kainos, bet jų langai tik su dviem tarpinėmis, o ir Uw ne labai įspūdingas. Doletos 10 Thermo langai su 3 tarpinėmis iš 98 profilio, kaustyti aliuminiu, o jų Uw nieko nenusileidžia plastikiniams. Tik kaina skaudžiai kandžiojasi.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 09:12)
Kur yra tie uzlenkimai krastuose galetu i polistirola suleist plastikinius sraigtus ir prisukt po skardinimo varztus del sventos ramybes smile.gif

Mano skardininkai kategoriskai atsisake skarda vien klijuot smile.gif

Kadangi pas mane palangės šonuose įleistos per ~2-3 cm į putplastį ir įleidus užlenkti kampai remiasi į putplastį, palangės savo vietoje laikosi labai tvirtai, garantuoju, kad jokios vėtros tų palangių pas mane nepajudins.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 20, 09:54)
Aš gi rašiau JEI NEKLYSTU. ... O tu iš karto moralizuoji.

Minėjei kad gali klysti, aš ne moralizavau, o patvirtinau, taip, apsirnki.

Mano langai 18mm-20mm beveik visi, tik ties durimis, du labai siauri ir aukšti stikliukai. Dėl jų formos neproporcingumo, reikėjo dėti storesnius 6mm storio stiklus, tai tik tie du stikliukai, bet jie labiau durų dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 sausio 2014 - 15:08
Pas varkoji teko but kai rinkaus langus. As pasirinkima pradejau ne nuo langu o nuo duru skirtu terasom. Taigi visos kiauros kaip retis, patys tai pripazino... Niekad nebuciau dejes vieno gamintojo svetaines langa-terasines duris kito gamintojo langus.

O doletos vadybininkas tai gerai paruostas, tikras profas atimt pinigus, kviete i statybu aikstele apziuret statomu langu ir panasiai. Pvc veka su kruva sprendimu kuriu nepasiulytu joks medinukas gavos dvigubai pigiau nei medis. Medi isaugot iki galo kol statybininkai iseis yra netaip paprasta. As preita diena atradau jog vienas langas pasirodo nuvarytas su turbinkes ziezirbom, net nezinau ar cia langikinkai toki pristate ar kuris dirbes...

Medzio problemos buvo sekancios, terasines, atkeliamos, nustumiamos durys visos nepatikimos nesandarios. Aliuminis kavotas po siltinimo sluoksnio pinigai ismesi veltui. Problematiskas vitrinu aukstis virs berods 2,3m, daro perskyrimus siaurus kurie nei grazus nei silti..

QUOTE(cibulis @ 2014 01 20, 14:06)
Jei dėsiu PVC, tai bus Kommerling 88plus/proEnergyTech profilis. Sistema, kad profilis nesikraipytų, būtų tokia: nevarstomuose languose dėtų  88 proEnergyTech profilį. Šitas profilis vietoje metalinės armuotės turi stiklo pluošto armuotę. Varstomi langai (pačios varčios) būtų iš 88plus profilio, kuriame yra metalinė armuotė. Galutinis langų Uw gal antru skaičiumi po kabelio ir suprastėtų, bet tokie langai būtų tikrai stabilūs ilgaamžiai.

Su šiais PVC langai dar konkuruoja du mediniai langų gamintojai: Varkojis su 92 profiliu ir Doletos 10 Thermo. Varkojis domina tik dėl geros kainos, bet jų langai tik su dviem tarpinėmis, o ir Uw ne labai įspūdingas. Doletos 10 Thermo langai su 3 tarpinėmis iš 98 profilio, kaustyti aliuminiu, o jų Uw nieko nenusileidžia plastikiniams. Tik kaina skaudžiai kandžiojasi.

Atsakyti
Ar pastebejai kad Medeinos namas sildomas dujom smile.gif

http://energypro.lt/...ildymo-sistema/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 20 sausio 2014 - 20:20
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 15:21)
1. Medzio problemos buvo sekancios, terasines, atkeliamos, nustumiamos durys visos nepatikimos nesandarios.

2. Aliuminis kavotas po siltinimo sluoksnio pinigai ismesi veltui.

3. Problematiskas vitrinu aukstis virs berods 2,3m, daro perskyrimus siaurus kurie nei grazus nei silti..

1. Kodėl terasinės durys nepatikimos? Kodėl manai, kad jos nesandarios?

2. Visiškai sutinku.

3. Čia irgi tiesa. Mano vitrininių langų aukštis 2,40 m. Vorkojis siūlo daryti tokį viršdurį, kuris negražus. Doleta vitriną pagamintų be viršdurio.
Atsakyti
Todel kad maciau demonstracija gyvai. Jie patys pasake kad grynai nustumiamos durys tinkamos verandai o ne kambariui.

QUOTE(cibulis @ 2014 01 20, 20:46)
1. Kodėl terasinės durys nepatikimos? Kodėl manai, kad jos nesandarios?

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 20:19)
Ar pastebejai kad Medeinos namas sildomas dujom smile.gif

http://energypro.lt/...ildymo-sistema/

Mačiau. Apsispręsti dėl dujų liko kelios dienos. Realiai iki trečiadienio.

Vienas su pasyviais namais dirbantis žmogus man irgi siūlo daryti dujas. Jo mintis labai paprasta: dujos pigiausias sprendimas, o kadangi pasyvus, energiškai efektyvus namas vartoja mažai energijos, tai ŠS neatsipirks.

Tarkime, man visa dujų sistema (katilinės lango išpjovimas, kurio dabar nėra, dujų atvedimas iki sklypo, nuo sklypo iki namo, turbokamino įrengimas, pats katilas, boileris, parišimas, projektas) su Junkers katilu kainuotų apie 15 000 Lt, su Wolf apie 18 000 Lt.

Panašaus lygio vanduo-vanduo ŠS siurbliai (Stiebel Eltron, Nibe ir pan.) su gręžiniu kainuotų apie 32 000 Lt. Dvigubai. Energy Save ne visai korektiška lyginti, nes tuomet ir dujas reikėtų lyginti su kinišku katilu. Be to, ES siurblių pardavėjai yra tik pardavėjai. Jie ne montuotojai.

Dujas galima lyginti su panašiais oras-vanduo Daikin, Panasonic siurbliais. Jie kainuotų apie 20 000 Lt.

Realiai aš dujų nenoriu, bet logika kužda, kad jos būtų finansiškai priimtiniausios. Nes vertinti reikia ir šilumos šaltinio pakeitimą, techninę priežiūrą. Tarkim, dujinis katiliukas kainuotų 3000 (Junkers) ar 5000 Lt (Wolf), geri ŠS virš 12 000 Lt (Nibe ir t.t.). Dujiniams katilams priežiūra apie 200 Lt kas 2 metus. ŠS garantiniu metu apie 300 Lt, po garantiniu - apie 500 Lt. O kur dar glikolio papildymas. O kiniškas šlamštas ir lieka kinišku šlamštu.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 20:51)
Todel kad maciau demonstracija gyvai. Jie patys pasake kad grynai nustumiamos durys tinkamos verandai o ne kambariui.

Tai tu čia apie nustumiamas? O kaip tiesiog atidaromos vitrininės durys?
Atsakyti