Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(biesas66 @ 2014 01 18, 18:30)
As taip pasidariau.
Kas liecia klinkerines palanges tai jei desite,darykite labai kruopsciai,nes vienai siaulietei leido vandeni po palangem,matomai per siules.

Va sitas mane ir ramybes neduoda, todel ir sakau, kad kokios papildomos hidroizoliacijos reikia, o paskui ir sankirtos vieta tarp profilio ir vadinamos palanges, kokiu hermetiku pereiti.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 18, 16:22)
Gal prisimenate kas iš čia besilankačiųjų buvo įdėjęs nuotraukų apie sekliuosius pamatus, kur rostverkas išbetonuotas ant platesnio pado, kuris remiasi į sutankintą žvyrą? Viskas žemės paviršiuje.

google "trench foundations". griovys su pritrombuota skalda ir tik virs zemes pavirsiaus rostverkas isbetonuotas. kazkoks garsus amerikos architektas labai juos propagavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 18 sausio 2014 - 19:51
QUOTE(Noriukas5 @ 2014 01 18, 20:47)
Va sitas mane ir ramybes neduoda, todel ir sakau, kad kokios papildomos hidroizoliacijos reikia, o paskui ir sankirtos vieta tarp profilio ir vadinamos palanges, kokiu hermetiku pereiti.

Siuliu uzpildas turetu buti hidrofobinis,o palei langa tai zinoma reiktu hermetiko,nes kitaip bus iskilimas.100% garantija kad bus.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 01 18, 20:47)
google "trench foundations". griovys su pritrombuota skalda ir tik virs zemes pavirsiaus rostverkas isbetonuotas. kazkoks garsus marikos architektas labai juos propagavo.

Nieko cia naujo.senoveje panasei namus state lietuvoje. Iskasa griovi,primeta akmenu su smeliu,suplauna su smeliu ir viskas. pas mano tevus namo priestatas po siai dienai stovi..Betono i zeme ileista mazdaug per kastuva:)
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 18, 19:54)
Siuliu uzpildas turetu buti hidrofobinis,o palei langa tai zinoma reiktu hermetiko,nes kitaip bus iskilimas.100% garantija kad bus.
Papildyta:
Nieko cia naujo.senoveje panasei namus state lietuvoje. Iskasa griovi,primeta akmenu su smeliu,suplauna su smeliu ir viskas. pas mano tevus namo priestatas po siai dienai stovi..Betono i zeme ileista mazdaug per kastuva:)

tikrai taip, nieks ir nesako kad cia kazkas naujo. puikiai viekiantys nuo seno naudojami pamatai, jei tik tinkamas gruntas.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2014 01 18, 19:47)

Nepasitikėčiau jokiu hermetiku šioje vietoje. Geriau priklijuoti poros cm skardos juostelę, panašiai kaip pas biesas66, virš lango profilio ir klinkerio siūlės, kad vanduo nepatektų į siūlė. O prieš užtepant hermetiką siūlėje klinkerį rekomenduočiau nugruntuoti, kad būtų geresnis sukibimas.

QUOTE(madwifi @ 2014 01 18, 19:47)
google "trench foundations". griovys su pritrombuota skalda ir tik virs zemes pavirsiaus rostverkas isbetonuotas. kazkoks garsus amerikos architektas labai juos propagavo.

Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 18 sausio 2014 - 22:11
QUOTE(mintas @ 2014 01 18, 11:46)
Nueik į mano puslapį ir ten pažiūrėk kaip palanges sudėjau, kalba eina apie nulašėjimo profilį, kad vanduo po palange nepatektų.

o kur tamstos puslapi paziureti bigsmile.gif
Papildyta:
Aciui Bangui uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 18, 18:29)
galejei iskart i lango rema ileisti skarda,bet dabar paleidai koki pusantro cm nuo lango.
Papildyta:
Taip

Nu jo, taip ir bandžiau, bet pakėliau tiek, kiek sugebėjau. Neradau būdų, kaip labiau palangę pakelti. Palangė mano apie centimetrą žemiau lango profilio nusileidus, gal net mažiau.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 18, 19:14)
Mintai, tu sakei, jei neklystu, kad tavo stiklo paketai tokie: 4-18-4-18-4. Dabar žiūriu (bent jau vienoje nuotraukoje) 4-20-4-18-4. Čia kaip?

Apsirinki, niekad nesakiau, kad 4-18-4-18-4.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 18, 19:43)
Nezinau kaip kituose profiliuose,bet pas mane buvo gamyklinis tarpelis 7 mm gylio(apie 5 mm nuo krasto) i kury ir ikisau:)

Nepagaunu, kaip įkišai palangę, kai XPS pas tave iki pat to griovelio?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 20, 00:56)
Nu jo, taip ir bandžiau, bet pakėliau tiek, kiek sugebėjau. Neradau būdų, kaip labiau palangę pakelti. Palangė mano apie centimetrą žemiau lango profilio nusileidus, gal net mažiau.
Papildyta:
Papildyta:
Nepagaunu, kaip įkišai palangę, kai XPS pas tave iki pat to griovelio?

Sunku nupasakoti kaip,bet ikisau:) xps turi nuolydi,tai nuo to griovelio iki lango krasto atsiranda plysiukas i kury ir ikisi ta 7 mm skardos uzlenkima. Nera lengva,bet imanoma. Skardininkas sake pirma karta taip dare lotuliukas.gif
Atsakyti
Langu spalva kaip mano smile.gif pas mane tokia is lauko ir vidaus ral 7016 berods smile.gif

QUOTE(biesas66 @ 2014 01 18, 18:29)
galejei iskart i lango rema ileisti skarda,bet dabar paleidai koki pusantro cm nuo lango.
Papildyta:
Taip

Palange patupdyta aisku gerai nematau nieko labai sudetingo, klausimas tik ar vejas nepakels.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 20 sausio 2014 - 08:44
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 09:38)
Langu spalva kaip mano smile.gif pas mane tokia is lauko ir vidaus ral 7016 berods smile.gif
Palange patupdyta aisku gerai nematau nieko labai sudetingo, klausimas tik ar vejas nepakels.

O kaip kitu nepakelia? bigsmile.gif Ir kodel butent i langa ikista palange turetu pakelti,o prisukta prie polanginiu profiliu neturetu pakelti?

Tiesa,buvo pries naujus pas mane baisus vejei... paøanges vis dar vietoj:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 20 sausio 2014 - 09:09
Kur yra tie uzlenkimai krastuose galetu i polistirola suleist plastikinius sraigtus ir prisukt po skardinimo varztus del sventos ramybes smile.gif

Mano skardininkai kategoriskai atsisake skarda vien klijuot smile.gif

QUOTE(biesas66 @ 2014 01 20, 08:56)
O kaip kitu nepakelia?  bigsmile.gif Ir kodel butent i langa ikista palange turetu pakelti,o prisukta prie polanginiu profiliu neturetu pakelti?

Kaip vidine palange montuosi?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 20, 08:38)

Mano tokia pati bus. 4u.gif

PVC langų pardavėjai negąsdino, kad pietinėje pusėje tamsaus profilio rėmai gali išsikraipyti. Ne iš karto, bet po metų kitų. Ypač po garantinio. Man sakė, kad tai tamsi spalva, kuri gerai sugeria vasaros šilumą, plastikas ne tik mėsta plėstis, bet ir neatgauna turėtų formų. Atsieit, jei išsipūs, tai neatsistatys profilis.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 01 19, 23:56)

Aš gi rašiau JEI NEKLYSTU. Taip pat klausiau, kaip yra iš tiesų, t.y. čia tokie stiklo paketai visi ar tik kai kurie? O tu iš karto moralizuoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 sausio 2014 - 09:50