Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 01 18, 17:10)
Aš turiu vieną esminę pastabą visiems blogų rašytojams: be kainų blogas kaip trikojis šuo. Energiškai efektyvių namų statybą stringa dėl požiūriu, kad jie brangūs, jei daugumas viešintų kainas, tai gal inertiškas požiūrius labiau išsijudintų.

Aš, pvz., kiek tik išeina skelbiu čia kainas ir nematau nieko blogo. Galbūt kartais galima nuslėpti firmos pavadinimą ar pan., bet kainos labai svarbus dalykas.

Mazdaug kainas ir taip nesunku susizinoti,o visa kita tik paties sugebejimai nusidereti.. pvz jei as iskaulijau is rukki 15% tai negi visi vadovausis tuom...
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 18, 16:38)
Gal sitam reportaze (zmogus idomiai pamatus padare, be poliu jokiu, ant zvyro).
http://www.forumhous...threads/229130/

Panašu, kad tų pamatų padas yra žemiau įšalo gylio. Tokie pamatai galima sakyti yra juostiniai, nebent aš kažko nemačiau.
Kažkas čia buvo įdėjęs firmelės www su nuotraukom apie tokius seklius pamatus tiesiai ant žvyro.
O Vitalka nesilanko Lietuviškuose forumuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 18 sausio 2014 - 17:09
QUOTE(Noriukas5 @ 2014 01 18, 13:12)
Man tai asmeniskai palanges montavimas ir istatymas I tam skirta lango profilio grioveli tai gaidys. Salcio tiltas konkretus.

pritariu, bet geresnio varianto, kurį nesunkiai galima būtų įgyvendinti rankinėmis priemonėmis neradau. Visi kiti būdai buvo arba per daug sudėtingai įgyvendinami, arba mano akim žiūrint, nepatikimi.
Atsakyti
Aaa, ponial. Aukstaiciai
tik dabar neturiu nuorodos...

QUOTE(BangaS @ 2014 01 18, 16:09)
Panašu, kad tų pamatų padas yra žemiau įšalo gylio. Tokie pamatai galima sakyti yra juostiniai, nebent aš kažko nemačiau.
Kažkas čia buvo įdėjęs firmelės www su nuotraukom apie tokius seklius pamatus tiesiai ant žvyro.
O Vitalka nesilanko Lietuviškuose forumuose?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 18, 16:10)
Aš turiu vieną esminę pastabą visiems blogų rašytojams: be kainų blogas kaip trikojis šuo. Energiškai efektyvių namų statybą stringa dėl požiūriu, kad jie brangūs, jei daugumas viešintų kainas, tai gal inertiškas požiūrius labiau išsijudintų.

Aš, pvz., kiek tik išeina skelbiu čia kainas ir nematau nieko blogo. Galbūt kartais galima nuslėpti firmos pavadinimą ar pan., bet kainos labai svarbus dalykas.

Pradėk rašyti blogą, galėsi ir kainas surašyti wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 18, 17:26)
Pradėk rašyti blogą, galėsi ir kainas surašyti wink.gif.

Kažkaip nekyla ranka. Iš esmės nieko naujo nepasakysiu (apie projektavimą jau pripasakojau), o kam kartotis.

Tiesą pasakius, praeitų metų panašiu metu ar pavasarį žurnalas "Statyk" žadėjo išleisti pasyvaus namo statybos žurnalą. Sakė paimtų vieną namą ir nuo statybos pradžios iki pabaigos su nuotraukomis aprašytų, kainas nurodytų ir t.t.

Kažkaip netyčia su jais susisiekiau. Aš dar tik projektavau ir sakiau, kad taip greitai namo nesuręsiu, o jiems reikėjo greitai. Gal ir išleis kažką, bet kol kas tyla. Kažkur panašiu metu kaip dabar žadėjo, kad pasirodys leidinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 sausio 2014 - 17:56
QUOTE(mintas @ 2014 01 18, 18:20)
pritariu, bet geresnio varianto, kurį nesunkiai galima būtų įgyvendinti rankinėmis priemonėmis neradau. Visi kiti būdai buvo arba per daug sudėtingai įgyvendinami, arba mano akim žiūrint, nepatikimi.

galejei iskart i lango rema ileisti skarda,bet dabar paleidai koki pusantro cm nuo lango.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 18, 19:22)
galejei iskart i lango rema ileisti skarda,bet dabar paleidai koki pusantro cm nuo lango.

Taip
Atsakyti
[quote=biesas66,2014 01 18, 13:46]
\turite minty palanges galini uzlenkima prisukant prie polanginiu profiliu?
Papildyta:

Taip ta taska, nu kiek tas polanginis profilis apsildytas, is vidines puses palange prisiglaudzia na galima kazkiek palikti tarpeli ir uzpusti putomis, is isorines vel tas pats, ir tirpsta sniegas ant palangiu skardiniu, kazkaip sukasi mintis tas skardines ismetyti, papildomai paaukstinti apsiltinima ir galvoju, kokias klinkerines palanges sudeti, kokiu hermetiku, hidroizoliacija padaryti, kad nepatektu dregmes, nes jeigu deti vel skardines tai uzhermetyti butu sudetingiau.
Atsakyti
Mintai, tu sakei, jei neklystu, kad tavo stiklo paketai tokie: 4-18-4-18-4. Dabar žiūriu (bent jau vienoje nuotraukoje) 4-20-4-18-4. Čia kaip?
Atsakyti
[quote=Noriukas5,2014 01 18, 19:32]
[quote=biesas66,2014 01 18, 13:46]
\turite minty palanges galini uzlenkima prisukant prie polanginiu profiliu?
Papildyta:

Taip ta taska, nu kiek tas polanginis profilis apsildytas, is vidines puses palange prisiglaudzia na galima kazkiek palikti tarpeli ir uzpusti putomis, is isorines vel tas pats, ir tirpsta sniegas ant palangiu skardiniu, kazkaip sukasi mintis tas skardines ismetyti, papildomai paaukstinti apsiltinima ir galvoju, kokias klinkerines palanges sudeti, kokiu hermetiku, hidroizoliacija padaryti, kad nepatektu dregmes, nes jeigu deti vel skardines tai uzhermetyti butu sudetingiau.
[/quote]
As taip pasidariau.
Kas liecia klinkerines palanges tai jei desite,darykite labai kruopsciai,nes vienai siaulietei leido vandeni po palangem,matomai per siules.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 18, 19:30)
As taip pasidariau.
Kas liecia klinkerines palanges tai jei desite,darykite labai kruopsciai,nes vienai siaulietei leido vandeni po palangem,matomai per siules.

Kaip į lango profilį įkišama palangė? Ar aš čia kažką ne taip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 18, 20:35)

Nezinau kaip kituose profiliuose,bet pas mane buvo gamyklinis tarpelis 7 mm gylio(apie 5 mm nuo krasto) i kury ir ikisau:)
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 18, 20:35)

matai kiek grioveliu ikisti palangei? pagal gyli ir skoni smile.gif Beje,kituose profiliuose taspats.
Atsakyti