Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 12:17)
Kokia minėtam popieriuje? Vanduo-vanduo mano supratimu yra tada, kai kolektorius iš tiesų panardinamas į vandens telkinį, kuris yra žemės paviršiuje arba negiliau nei 15 metrų po žeme.

nutujptvjmt, ar pas tave auksines zuveles galva, gi pats pries tai minejai sita popieriu: http://grezti.lt/geoterminis-sildymas/
tai ir as apie tapati.

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 17, 13:07)
Alium silere quod voles, primus sile

Lotynistu musu tarpe matyt nera daug g.gif
butu smagu iskart perskaityti ir kuria noirs is gyvuju vartojamuju kalbu mirksiukas.gif
Atsakyti
Na tai prisipažinkit, kuris iš jūsų yra Arvydas Bartusevičius smile.gif Labai įdomu detaliau sužinoti, koks ten berėmio tvirtinimo sprendimas pritaikytas. Akivaizdu kad kitoks nei Vilienės, nors įkvėptas gal ir Vilienės, negali žinot.
QUOTE(gllop @ 2014 01 16, 16:58)
Pasiskaitinėja pasiskaitinėja. Nes ir šilumokaitis kaip pas Vilių, po žeme, ir langas taip pat į šiltalą įstatytas smile.gif)) <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 17, 17:04)
Na tai prisipažinkit, kuris iš jūsų yra Arvydas Bartusevičius smile.gif Labai įdomu detaliau sužinoti, koks ten berėmio tvirtinimo sprendimas pritaikytas. Akivaizdu kad kitoks nei Vilienės, nors įkvėptas gal ir Vilienės, negali žinot.

Manau tikrai neskaitinėja, nes tiek perskaityti ir nieko neparašyti būtų sunku.
Būtų įdomu tuos langus jo pažiūrėti. Idomu kaip ten jie laikysis, nes matosi, kad iš lauko užleista bent 5cm putplasčio daugiau nei iš vidaus. Turėtų susidaryti dideli vidiniai įtempimai dėl temperatūrų skirtumo, kuris susidarys per tuos 5cm apšiltinimo.
Aš panašiai planuoju daryti, tik užleidinėsiu max. 3cm. vitrinai, nebent rasčiau patikimos informacijos kad nėra šio pavojaus. Tada irgi dėčiau kokius 5cm iš išorės ir iš vidaus.

Kaip jums atrodo tie langai vizualiai nevertinant fasado? Ar norėtumėte tokių sau, jeigu paketo pakeitimas būtų ne problema.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 17, 18:49)
1. Manau tikrai neskaitinėja.

2. Kaip jums atrodo tie langai vizualiai nevertinant fasado?  Ar norėtumėte tokių sau, jeigu paketo pakeitimas būtų ne problema.

1. Pritariu Milao. Manau, kad tikrai skaitinėje. Ir ant pasyvaus namo su gręžtiniais pamatais užvarė: gal mano, gal Veikmės, o gal dar kažkieno.

2. Man langai be rėmų kaip žmogus be akių. O teisingiau būtų sakyti: lyg kažkas būtų namo fasade įmontavęs akvariumą. O kur dar pakeitimo problema.

Dar vienas dalykas. PN institutas rekomenduoja, kad jei patalpoje yra langas, tai jis turėtų būti atsidarantis. Jei du: tai vienas gali būti ir neatsidarantis. Galima PN ir nepritarti, bet tai elementari logika. O jei kada reikės natūraliu būdu prasivėdinti. Arba bent vieną vitriną tikrai turėsite. O jei jau reikės profilio.

Tokiu atveju name bus šiek tiek langų su profiliu, šiek tiek be profilio. Gerai, jei vieni bus vienoje sienoje, kiti kitoje, bet vis tiek vaizdas neestetiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 sausio 2014 - 19:33
Yra niuansu, suzinosiu gal paskysiu.
Faktas, kad paketai istatyti gerai, nes blogai - jau sutrukineje...

QUOTE(BangaS @ 2014 01 17, 17:49)
Manau tikrai neskaitinėja, nes tiek perskaityti ir nieko neparašyti būtų sunku.
Būtų įdomu tuos langus jo pažiūrėti. Idomu kaip ten jie laikysis, nes matosi, kad iš lauko užleista bent 5cm putplasčio daugiau nei iš vidaus. Turėtų susidaryti dideli vidiniai įtempimai dėl temperatūrų skirtumo, kuris susidarys per tuos 5cm apšiltinimo.
Aš panašiai planuoju daryti, tik užleidinėsiu max. 3cm. vitrinai, nebent rasčiau patikimos informacijos kad nėra šio pavojaus. Tada irgi dėčiau kokius 5cm iš išorės ir iš vidaus.

Kaip jums atrodo tie langai vizualiai nevertinant fasado?  Ar norėtumėte tokių sau, jeigu paketo pakeitimas būtų ne problema.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 17 sausio 2014 - 21:27
QUOTE(arkava @ 2014 01 17, 22:26)
Yra niuansu, suzinosiu gal paskysiu.
Faktas, kad paketai istatyti gerai, nes blogai - jau sutrukineje...

matai,ir tam name sudinai palanges sudetos..ajajai.. neileisti krastai i pulistirola.. smile.gif Vieni berankiai lietuvoj namus stato..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 17, 21:43)
matai,ir tam name sudinai palanges sudetos..ajajai.. neileisti krastai i pulistirola.. smile.gif Vieni berankiai lietuvoj namus stato..

O tai kaip turi būti sumontuota palangė? Kurie kraštai turi būti įleisti į polistirolą: abu šoniniai ar ir priekinis? Kam įleidimo reikia?
Atsakyti
sutinku. reikia taisyt.
as kitaip dariau

QUOTE(biesas66 @ 2014 01 17, 20:43)

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 12:05)
Aš tik pratęsdamas tema ją tik pervadinau. Lygiai ir šią temą reikėtų vadinti ne pasyvaus, o A++ arba pagal paskutines tendencijas EE tema, t.y. enegiškai efektyvių namų tema.

dar kartą žvilgttelk į antraštę, tten pamatysi apie ką šioje temoje diskutuojama, tikrai ne tik apie pasyvius namus. Išvis aš ją jau mieliau pavadinčiau "energiškai efektyvūs namai" bet gal laikykimės tradicijų, juk mūsų laikais taip mėgstama pabrėžti apie senas ištakas smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 22:50)
O tai kaip turi būti sumontuota palangė? Kurie kraštai turi būti įleisti į polistirolą: abu šoniniai ar ir priekinis? Kam įleidimo reikia?

Arkavos paklausk,jam tokie dalykai kliuva biggrin.gif
Atsakyti
O man langai be remu kaip zuvis be dviracio. Vienintelis langas, kuri galvoju daryti varstoma siaurineje puseje su nuostabiu vaizdu i tvora. Bent jau mano atveju is siaurines puses fasado vaizdas toks, kad vienas varstomas langas tarp nevarstomu jau niekaip nebepagadins vaizdo.
Su tais jeigu... O jei viena namo isorine siena nuvirs, tikriausiai reikia ir vidines sienas daryti su R>10, kad ir nuvirtus sienai namo sanaudos ir toliau nevirsytu 15kWh/m2. Ir jei meskiukas butu bite, tai isvis nestatytu namo taip aukstai.
Ai, penktadienis 4u.gif
QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 19:30)
Man langai be rėmų kaip žmogus be akių. O teisingiau būtų sakyti: lyg kažkas būtų namo fasade įmontavęs akvariumą. O kur dar pakeitimo problema...
PN institutas rekomenduoja.... O jei kada reikės natūraliu būdu prasi.....
Tokiu atveju name bus šiek tiek langų su profiliu, šiek tiek be profilio. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti