Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

Geoterminis šildymas būtų brangokas, nes žemės šilumos reiktų ieškoti kur kas giliau nei ~200m, o >3km. Atsimenu iš paskaitų, kai termodinamikos dėstytojas, sakė, kad šitus šildymus vadinti ale "geoterminiais", šiluminininkui yra nuodėmė. Bet kaip kitaip gali vadinti, kad visi tik taip supranta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 16, 23:19)
Absoliutinė kaina mažėja, o santykinė? biggrin.gif  Na ne daugiabutį juk statysite.

Absoliutine sumazeja apie 60k lt, bet 1m2 kyla apie 200lt
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 01 17, 10:19)
Geoterminis šildymas būtų brangokas, nes žemės šilumos reiktų ieškoti kur kas giliau nei ~200m, o >3km. Atsimenu iš paskaitų, kai termodinamikos dėstytojas, sakė, kad šitus šildymus vadinti ale "geoterminiais", šiluminininkui yra nuodėmė. Bet kaip kitaip gali vadinti, kad visi tik taip supranta smile.gif

Tai ir aš apie tą patį. Visi vadina geoterminiu, nors tai tėra tik paprasti šilumos siurbliai. Skiriasi tik tai, koks ar kur įkištas kolektorius.

Dar mano supratimu dauguma ŠS vanduo-vanduo vadina tai, kas realiai yra gruntas-vanduo su gręžiniu, t.y. vertikaliu kolektoriumi. Štai čia galima paskaityti mano supratimu teisingai suvadintus/suskirstytus ŠS.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 12:30)
Tai ir aš apie tą patį. Visi vadina geoterminiu, nors tai tėra tik paprasti šilumos siurbliai. Skiriasi tik tai, koks ar kur įkištas kolektorius.

Dar mano supratimu dauguma ŠS vanduo-vanduo vadina tai, kas realiai yra gruntas-vanduo su gręžiniu, t.y. vertikaliu kolektoriumi. Štai čia galima paskaityti mano supratimu teisingai suvadintus/suskirstytus ŠS.

ŠS apibudinciau dar taip : šilumos surinkejes ,koncentratorius,pernesejes .
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 10:30)

taigi tavo pacio pavyzdy antrasteje puikuojasi "GEOTERMINIS sildymas", geoterminis jis ta prasme kad siluma paimama is grunto/zemes o ne is oro, bet tai nereiskia kad ji ten is zemes gelmiu, karstojo branduolio atejusi, o tik tai, kad ji zemej sukaupta ir is ten paimta. taskas. ir viskai nera prasmes ereziju ir sumaisties terminuose skleist.
minetam popieriuj toliau skirstoma pagal kolektroriu tipus i vertikalaus ir horizontalaus zeme-vanduo tipo kolektorius ir i vanduo-vanduo kolektorius.
Viskas paprastai ir aiskiai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 17, 11:30)

Nebesuprantu - jus durnaropiu apsirijote ar ka doh.gif rado paie ka diskutuoti blush2.gif
jei su astronomu pradetum sneketi apie zvaigzdes jis tau irgi pradetu aiskinti, kad tai yra skirtingi dangaus kunai is vieni ...o kiti bla bla bla blink.gif
Visi puikiai supranta, kad gyvename ne Islandijoj ar Kuriluose ir GEO savoka musuose ir yra tai ka visi turi omeny, o ne tao ka kazkas istrauke is enciklopedijos - tai jau kaip bendrinis zodis, kuris turi esminiu skirtumu prasmeje su mokslinemis savokomis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 17 sausio 2014 - 12:03
QUOTE(madwifi @ 2014 01 17, 11:26)
taigi tavo pacio pavyzdy antrasteje puikuojasi "GEOTERMINIS sildymas"

Aš tik pratęsdamas tema ją tik pervadinau. Lygiai ir šią temą reikėtų vadinti ne pasyvaus, o A++ arba pagal paskutines tendencijas EE tema, t.y. enegiškai efektyvių namų tema.
Atsakyti

Alium silere quod voles, primus sile
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 17, 12:02)
Nebesuprantu - jus durnaropiu apsirijote ar ka doh.gif rado paie ka diskutuoti

Diskutuoti nebūtina. Man tik buvo keista, kaip vieni apie ratus, o kiti apie batus. Bet tiek to.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 01 17, 11:26)
minetam popieriuj toliau skirstoma pagal kolektroriu tipus i vertikalaus ir horizontalaus zeme-vanduo tipo kolektorius ir i vanduo-vanduo kolektorius.
Viskas paprastai ir aiskiai.

Kokia minėtam popieriuje? Vanduo-vanduo mano supratimu yra tada, kai kolektorius iš tiesų panardinamas į vandens telkinį, kuris yra žemės paviršiuje arba negiliau nei 15 metrų po žeme.

Nenuostabu, kad su DEU nesusikalbėjo prieš gerą pusmetį, kai jis sakė, kad darys vanduo-vanduo. Jo sklypas kažkur prie Kauno marių. Aš ir pagalvojau, kad jis mes kolektorių į marias. Sakiau, kad taip negalima, kad tam reikia AM leidimo ir t.t. O pasirodo, kad čia tėra gręžinys, kuris suranda 80-120 metrų gylyje slūgsančius po žeminius vandenis. Nenuostabu, kad nesusišnekame. O po to sako, kad aš kabinėjuosi.

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 17, 12:07)
Alium silere quod voles, primus sile

Vertimas: jei nori, kad kitas nutiltų, pirmiau pats nutilk. Čia kuriam? Ir gal mes ne tylėti susirinkę čia?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 17, 10:44)
ŠS  apibudinciau dar taip :  šilumos surinkejes ,koncentratorius,pernesejes  .

ŠS atlieka du darbus: Energiją konvertuoja ir ją transformuoja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 01 17, 14:44)
ŠS atlieka du darbus: Energiją konvertuoja ir ją transformuoja  wink.gif

Net nesakiau kokius jis darbus atlieka g.gif , pasakiau kaip liaudiskai galima apibudinti paprasta kalba ...
Pasakyk kokiam paprastam zmogeliui konvetuotojas ar transformatorius ka pagalvos g.gif
Cia labai gerai paaiskinta kokius jis darbus ir fizikinius reiskinius atlieka http://www.youtube.c...h?v=-h00duQWCLk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 17 sausio 2014 - 13:40
QUOTE(korida @ 2014 01 17, 13:19)
Pasakyk kokiam paprastam zmogeliui konvetuotojas ar transformatorius ka  pagalvos  g.gif
lotuliukas.gif Todėl tenka užsimerkt, nusileist ant žemės ir toliau geotermintis cool.gif
Atsakyti