QUOTE(mintas @ 2014 01 13, 10:55)
Nieko keisto, kad santechnikai, paprastai be projekto grindinį vedžioja.
Na, Mintai, dėjai. Nesitikėjau. Kalbu iš geros pusės, nepiktai. Aš irgi vakar telefonu pakalbėjęs 5-10 min. iš esmės suprojektavau grindų šildymo sistemą. Man taip pasakė ir projektus daranti moteris: sako jūs jau viską supratote, kam tas projektas.
O apie pinigus. Grindinio 1 kv. metras kainuoja apie 80 - 100 Lt. Imkime 100 Lt. Čia daugiau mažiau standartinis namas. Jei statai pasyvų namą, vadinasi jam reikia labai mažai energijos šildymu. Todėl aš ieškau žmogaus, kuris man padarytų grindų šildymo sistemą, kurios 1 kv. metras kainuotų apie 40 Lt. Ir ne tik kad padarytų (popieriuje tai gali visi), bet ir realiai prisiimtų visą atsakomybę. Pakalbėti galime visi, o kur skaičiavimai, garantijos, atsakomybė.
Dabartinis šildomų grindų modelis manęs nežavi: 10, 15, 20 cm atstumas tarp vamzdelių ir 16, 18, 20 cm vamzdeliai. Primityvu.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 01 13, 11:53)
Faktiškai reikėtų mąstyti taip.
Jeigu namo poreikis 60 kWh/m2 per metus, tai vamzdeliai kas 15cm.
Jeigu namo poreikis 20 kWh/m2 per metus, tai vamzdeliai kas 45cm.
Tokiu atveju temperatūrų netolygumai bus panašūs.
Kas galioja kiauriems namams, tas negalioja izoliuotiems.
Prisiimate atsakomybe? Finansine? Tarkime aš pasidarau vamzdžius 45 cm tankumu. O jei sistema neveikia? Kas man ja ištaisys? Dėkite ant stalo 10 000 Lt ir rizikuojame po 3-4 mėnesiu realiai man kailiu. Ar tik tik teorinis pasvarstymas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 13, 15:35)
Sioi temoi labiausiai nemegstu butent tokiu pasisakymu, pas manes teoriskai turetu but sila taciau praktiskai nesu turejes net +20
Ant popieriaus pas mane pasyvus namas taciau nezinau ar sildysiu sienas vata ir ar svilps vejai
taciau sandarumas garantuotai bus 0.4 ar koks ten skaicius
Čia man taikai, sau ar visiems? Pats galėtum labiau viešinti projektą, sprendimus, rezultatus. Pradėk nuo savęs.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 13, 15:54)
*** paskutinis sakinys - iki skausmo aktualus.
85 proc cia rasanciu ir statanciu - tik svarsto ir skaiciuoja ivairiais budais kiek ko isgaus arba sutaupys ir kiek išpūs vejais.
Visiškai pritariu. Tik esmė, kad be gero projekto nebus gero namo. Viskas prasideda nuo projekto. Rusų laikais visi mėgo pirma pjauti, o tada skaičiuoti, kas išeis. Reikia pirma 10 kartų paskaičiuoti, o tada pjauti.
Bet šiaip pritariu, kad teorijos galėtų būti mažiau. Pats kiek suprantu gyveni name, ne pasyviame. Tai pasidalink eksploataciniais kaštais, kas blogai ar gerai padaryta, ką keistum, kas ne taip.