Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(skyroja @ 2014 01 16, 11:57)
tai gal net isvis keisiu projekta i koki 90m2 1a nama, nes net dabartinis projektas 130m2 "pasidare" per didelis

Neįtikėtina, yra gi nerealiai protingų, mąstančių Lietuvoje žmonių 4u.gif
Dažniausiai žmonės bėga iš 40-60m2 buto ir galvoja,kad 220-250m2 bus "pats tas", mol iš didelio neiškrisi. N gyvų pavyzdžių matyta.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 16, 12:34)
O Dabar akys prasvieseje ...  biggrin.gif

Į kurią pusę prašviesėjo? Kad gruntas-vanduo gerai ar kad geras ir oras-vanduo? Beje, kokį siurblį dabar turite? Koks gręžinys, jei yra, kokio gylio, kiek ar horizontalus kolektorius?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 16, 12:24)
Apie tuos ES beveik nėra jokios informacijos Vakarų puslapiuose, testų irgi jokių nėra.

Vakaruose žmonės įperka brendus, plius didelių subsidijų sistemos. Todėl jiems neįdomu "made in China" - nors ne vienas yra instaliuotas. Pagrindinės varžybos tarp brendų - todėl dažniausiai randate pdf'inius failiukus apie brendus.
Testų reikia ne vakaruose ieškoti, o klausti Koridos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 16, 12:11)
Gal ir skirtingo, bet aš apie tokius galvoju. Visi trys komfortiški, bet dujos ir gruntas-vanduo patiki. Oras-vanduo man mažiau patikimas, bet jis pigus ir gali konkuriuoti su su dujomis.

Kodėl pats savo name dėjote gruntas-vanduo, o ne oras-vanduo?

Noriu pasakyti kad nereikia lyginti kinietiško ES su kažkokiu brandu. Tos pačios ES firmos oras - vanduo ir vanduo - vanduo pats šilumos siurblys kainuoja panašiai arba geoterminis pigiau. Visas sprendimas su ES labai apytiksliai būtų siurblys 6000 + gręžinys 6000 +boileris 2000 + darbas (kainos metų senumo reikėtų tikslintis).
Tas pat galioja ir kitų firmų analogiškiems sprendimams. Abiejų siurblių vidinis blokas iš esmės toks pats. Tik oras - vanduo yra inverterinis ir turėtų būti galingesnis, nei geo , nes atšalus orams jo galingumas sumažėja. Dar papildomai oras - vanduo turi išorinį bloką. Tai jei lyginsime analogišką darbą atliekančius produktus oras- vanduo niekaip negali būti pigesnis už geoterminį. Geoterminiam papildomai kainuoja lauko kolektorius, dėl to jis gali būti keliais tūkstančiais brangesnis. Todėl man kaip ir Koridai atrodo, kad geo geresnis pasirinkimas ir tikrai nemanau, kad brangesnis nei oras - vanduo galutiniame rezultate.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 16, 12:24)
1. Kai ŠS ir boileris vieno gamintojo, gamykloje integruotas, geriau, patikimiau sistema veiks, nors nieko blogo ir su skirtingų gamintojų.

2.  Švedai tikrai pratestuotų savą gamintoją. O čia tyla. Gal tas švedų gamintojas (ES) iš esmės yra skirtas trečioms šalims?

1. Jei padangas perkate Michellin tai ir rantlankiai turi būti tik Michellin???
2. Labai neįdėmiai sekate SM. Apie "švedų" gamintoją ir jo adresą jau buvo diskutuota. Cibuli, juk ne iš medžio iškritote? 6500 su PVM jūs tikitės švediško ŠS? WTF? Teko būti Švedijoje? Bent numanote pragyvenimo lygį bei darbo jėgos kainą?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 16, 14:52)
Į kurią pusę prašviesėjo? Kad gruntas-vanduo gerai ar kad geras ir oras-vanduo? Beje, kokį siurblį dabar turite? Koks gręžinys, jei yra, kokio gylio, kiek ar horizontalus kolektorius?

Jei prasviesejo tai galima suprast ,kad nepatamsejo biggrin.gif Aisku ,kad ieskoti kuo pigesnio finansiskai sildymo saltinio .
Viskas priklauso nuo namo silumos poreikio kas tiesiogiai proporcinga atitvaru varzoms ,namo sandarumui ir orientacijos ( visomis prasmemis kas susije su namu ,nesuprasti kitaip biggrin.gif )
Turiu ta pati 6kW ES smile.gif gerzinys apie 114-116m
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 16, 12:11)
1. Dujos turi potencialiai didesnį šilumos tiltelį (125 mm kaminas, apie 60 mm įvadas, ŠS skyle viena - apie 60 mm).
2. Oras-vanduo nepatinka lauko bloko vaizdas ir kelias triukšmas.

Žodžiu, dujos ir oras-vanduo labiau tinka taupumo sumetimais. Man labiausiai patiktų gruntas-vanduo, kurio kaina apie 25 000 Lt. Jis apie 10 000 - 13 000 Lt brangesnis už dujas ir oras-vanduo, bet ir komfortas didesnis, o kainos mažesnės.

Kodėl pats savo name dėjote gruntas-vanduo, o ne oras-vanduo?

Šiaip galėčiau pasakyti, kad oras-vanduo ir gruntas-vanduo kainuoja tiek pat.
Paklauskit pardavėjo, patvirtins kainą ~7000Lt be boilerio.

Viskas ko jums reikėtų tai tik gręžinio ir vamzdžio atvedimo iki tech. patalpos po rostverku. Iš akies maždaug galima primesti, kad jums užtektų vieno 60-80 metrų grežinio, jeigu yra vandeningas gruntas. Gręžinys su viskuo kainuoja 60Lt/m, net ir glikolio užpildymas įskaičiuotas. Sumokėtumėte 4000 Lt už gręžinį + 500Lt 5 metrų atvedimas į namą. Ir turėtumėte tą geoterminį. Derinimo ir paleidimo darbai kainuotų panašiai.
Pamiršau paminėti, kad gautumėte inverterinį gruntas-vanduo už šią kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 16 sausio 2014 - 13:25
QUOTE(cibulis @ 2014 01 16, 11:50)
ŠS atrodo įspūdingiau, jei žiūrėti tik mėnesio įmokas. Bet jis nieko nepasakė, kiek viena ir kiek kita sistema kainavo įrengti. Dar neaiškūs ir galimi eksploatacijos neskalndumai.

Ok, lyginam butą su namu. Kiek buto šildymo sistemo įdiegimas nežinau, name šiuo metu veikiantis oro vėjelis kainavo 39Lt, bei kartais įjungiu tepalinį radiatorių, kuris senukuose per akcijas kainavo mažiau 100 Lt. Viso mažiau 139 Lt.

Patikimumas, na jei katilas užsilenks, kainuos gerokai brangiau, nei jei užsilenk dabartinis tepalinis radiatorius ar vėjelis.

Dėl kainos. Mano ~125m2 namas dabar kainavo, vos ne vienas prie vieno, kaip panašiai įrengtas ~60m2 naujai pastatytas dalinės apdailos butas. Pilnai įrengtas butas kainuos brangiau, bet kadangi mano namas irgi panašios būklės kaip dalinės apdailos butas, o lyginam pagal kainas, manau kad puikiausiai palyginami dalykai.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 16, 13:17)
Pamiršau paminėti, kad gautumėte inverterinį gruntas-vanduo už šią kainą.

Gal galima konkretaus gamintojo nuorodą? Kur ieškoti tokių pigių siurblių?
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 16, 12:08)
as toki grynai "bobiska" klausima sugalvojau....  blush2.gif del SS.. tas isorinis blokas - o ji butinai lauke reikia statyti? o negalima i palepe? pas mus "saltas stogas", tai ten ir vietos yra, ir oro is lauko pakliuna...  g.gif  kondensata jei jis per vamzdeli bega irgi yra kur nuvesti...

Momentaliai atšaldysit palėpę ir ŠS išorinis blokas dėl per žemos temperatūros išsijungs. Fiziškai neįmanoma. Beje ir su kondensato nuvedimu, dėl žemų temperatūrų, tai vėl fiziškai neįmanoma, nebent šildymo kabelius statysit, bet tuomet geriau iškart butą elektra šildyti.
Apie vibracijas ir kitus nesklandumus net nematau prasmės kalbėti, nes jie būtų tik tuomet, jei ŠS fiziškai veiktų smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2014 - 13:57
QUOTE(BangaS @ 2014 01 16, 13:17)
Iš akies maždaug galima primesti, kad jums užtektų vieno 60-80 metrų grežinio, jeigu yra vandeningas gruntas.

1 kW siurblio mano žiniomis ima apie 15 metrų gręžinį. Jei siurblio galingumas 6 kW, tai reikės apie 90 metrų gręžinio. Kaimynai vandens gręžinius pasidarė 60-70 metrų gylyje.

Gręžinys turi kirsti vandeningą gruntą ar turi baigtis vandeningame grunte? Jei šilumą imsime iš vandenio, tai jau nebus gruntas-vanduo, o bus vanduo-vanduo? Kaip čia su tais gręžiniais ir vandens gruntais?
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2014 01 16, 13:07)
Dar papildomai oras - vanduo turi išorinį bloką. Tai jei lyginsime analogišką darbą atliekančius produktus oras- vanduo niekaip negali būti pigesnis už geoterminį. Geoterminiam papildomai kainuoja lauko kolektorius, dėl to jis gali būti keliais tūkstančiais brangesnis.

Kai nurodo oras-vanduo kainą, tai būna išorinio ir vidinio bloko kainos. Jų atskirai, mano žiniomis neparduoda. Gruntas-vanduo brangsta būtent dėl gręžinio, žemės darbų.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 16, 13:11)
Turiu ta pati  6kW  ES  smile.gif  gerzinys  apie 114-116m

Kam 6 kW toks gilus gręžinys? Ar čia du po 55-60 metrų darė?
Atsakyti
Taigi pats uzstumei ant kamino poto kai idejau zidinio fotke, vergu pavadinai. Manai paglostysiu tave ? smile.gif

Tuo nesigailiu, nes net elektra šildydamas namą iki dabar, moku panašiai kaip daugiau nei dvigubai mažesnio ploto, mano "naujos statybos" dabar nuomojamas butas, šildomas dujomis

Bute pas tave irgi +12 ?

QUOTE(mintas @ 2014 01 16, 10:49)
Teisingai, butą šildau su dujom, beje, ten yra ir židinys, kurį kai pakuri, dar dvi savaites butas dūmais smirda.

Taip, nei ties dujomis vergaut, nei židiniui aš nevergauju, bet kai projektavau namą ir vat tada reikėjo pasirinkti, kurią namo statymo ir vėlesnio šildymo filosofiją pasirinkti, aš pasirinkau energiškai efektyvaus namo. Tuo nesigailiu, nes net elektra šildydamas namą iki dabar, moku panašiai kaip daugiau nei dvigubai mažesnio ploto, mano "naujos statybos" dabar nuomojamas butas, šildomas dujomis, bute sumontuotu katilu.
Jei dėl to, čia ant manęs pavariai, tai jo, prie kanalizacijos ir vandentiekio manau tikrai mieliau miesto būčiau pasijungęs, bet dėl dujų smile.gif... Negirdėjai, kad ir atrodo pas koridą ir pas Vilienę dujų įvadas prie pat sklypo ribos, bet tai nieko nereiškia, jie juk neprivalo dujų įsivesti.

Atsakyti