Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(*** @ 2014 01 16, 09:12)

Skaitytojui kuris anonimiskai skaito tik pastaruosius postus gali susidaryti nuomone kad Mintas turi karcia patirti su kaminais, dujom ir panasiai.. Realiai taspac geo dar nera isbandytas bet yra pilna gerle rekiama kas yra blogai o kas yra gerai..
PS su dujom gal ir turi, berods minejo jog sildo buta.

Teisingai, butą šildau su dujom, beje, ten yra ir židinys, kurį kai pakuri, dar dvi savaites butas dūmais smirda.

Taip, nei ties dujomis vergaut, nei židiniui aš nevergauju, bet kai projektavau namą ir vat tada reikėjo pasirinkti, kurią namo statymo ir vėlesnio šildymo filosofiją pasirinkti, aš pasirinkau energiškai efektyvaus namo. Tuo nesigailiu, nes net elektra šildydamas namą iki dabar, moku panašiai kaip daugiau nei dvigubai mažesnio ploto, mano "naujos statybos" dabar nuomojamas butas, šildomas dujomis, bute sumontuotu katilu.

Tiesiog priesistore, sklypa gavo ten kur gavo, kur nera nei duju nei miesto kanalizacijos. Nebutu buve elektros sakytu as visad svajojau but nepriklausomas nuo monopoliju smile.gif

Jei dėl to, čia ant manęs pavariai, tai jo, prie kanalizacijos ir vandentiekio manau tikrai mieliau miesto būčiau pasijungęs, bet dėl dujų smile.gif... Negirdėjai, kad ir atrodo pas koridą ir pas Vilienę dujų įvadas prie pat sklypo ribos, bet tai nieko nereiškia, jie juk neprivalo dujų įsivesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 sausio 2014 - 11:19
QUOTE(mintas @ 2014 01 16, 00:18)
Tai kad taip ir neaišku kaip ten pas jį. Lygtais blogą buvo pradėjęs bet ir su juo neaišku sad.gif, taip ir neįsivaizduoju, kokioj jis stadijoj alc.gif  sad.gif.

Buvau truputį pradėjęs, bet...
Darbo nemažai, o tikslas abejotinas. Garbės man nereikia, nebent patirtimi su kitais pasidalinti. Bet labai nemaloniai Viliaus pavyzdys nuteikė. Stengiasi žmogus, viską fotografuoja, aprašo, į klausimus atsakinėja, telefonus nuorodas sudeda. Vis tiek atsiranda tokių kur atėję pridergia ir dar ištapšnoja. Nieko čia aišku nepadarysi toks exprezidentas, tokie ir jo rinkėjai. Bet kažką daryti rankos nelabai kyla.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2014 01 16, 11:45)
Toks oras oras tikrai vienas ekonomiškiausių, jei ne pats ekonomiškiausias variantas.
Tačiau darant gerai, tai yra montuojant kiekvienoje patalpoje po bloką, nelabai ką pigiau gaunasi už kitas sistemas. Montuoti 2 - 3 blokus koridoriuose, man tikrai neatrodo geras variantas. Žinoma, kad sistema kažkaip veiks ir sušalt nesušalsi. Bet mano nuomone statant namą tikrai daugybė kur mažiau  svarbių vietų kur galima sutaupyti. Tie 5 - 10 t tikrai labai maži pinigai viso namo sąmatoje, o ne komfortiškai veikianti šildymo sistema erzins pusę likusio gyvenimo.
Čia ne ta vieta kur reikėtų rinktis patį patį pigiausią variantą. Siūlyčiau labai gerai pagalvoti ir apie naudojimo patogumą. Skyroje dar kaip supratau turi nemažai laiko, todėl neverta labai skubėti spręsti. Kitą žiemą turėtų būti išbandytos visa eilė įvairiausių šio forumo dalyvių šildymo sistemų. Bus kiek aiškiau kuri sistema labiau pasiteisino.

Papildyta:
Jei yra argumentų visada pasiruošęs apsigalvoti.  drinks_cheers.gif
Šiuo atveju jau nebus taip paprasta. Gręžiniai išgręžti ir šildymo vamzdeliai sienose užtinkuoti. Trūksta tik pačio geoterminio siurblio.

Pritariu DEU del sistemos komfortiskumo. Iki namo statybos pradzios dar daug laiko ir apie sildyma dar bus daug prirasyta, bet galva skauda ne maziau smile.gif vakar dar apie SIP tema paskaiciau, to pasekoj issirutuliojo mintys apie mazesni namuka... tai gal net isvis keisiu projekta i koki 90m2 1a nama, nes net dabartinis projektas 130m2 "pasidare" per didelis, kai pasiskaiciuoji viska. Dabar bandau braizytis plana ir delioti kambarius.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 16, 09:24)
O kazkas sake - nefilosofuok  mirksiukas.gif

Filosofija yra geras dalykas, bet kai filosofuoji, tik tam, kad filosofuoti, apie materialius dalykus, pasiremdamas tik savo išmąstytais faktais, tai nežinau... Na nelyginkim tokios filosofijos, su tąja, kurią vysto įvairių šalių ir sričių mokslininkai, prie kurios juda visa Europa ir panašu, kad neužilgo visas pasaulis.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 16, 12:23)

Pariebintas šilumos poreikis - 22000kWh 150m2 namui. Čia susirinkę drąsiai verčiasi su trečdaliu, todėl ta lentelė netenka prasmės - įvertinus investicijas kWh kainos labai susvyruoja.

Na norejau tik parodyti ,kad yra galimybe isrengti dujas(pasitatai pora balionu ir zinant minto ar pvz cibulio metini energijos poreiki....) ir pigiau kastuotu nei su vamzdziu ,jei yra didelis noras bendrauti su bezdalais biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 15, 23:40)
Tai pirkit - ir BangaS modelį įdėjo, ir aš buvau gamintoją nurodęs! Kame bėdos?

Apie tuos ES beveik nėra jokios informacijos Vakarų puslapiuose, testų irgi jokių nėra.

Pakartokite savo siurblio nuorodą?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 01 15, 23:40)

Dujų aš nenoriu. Alternatyvos joms yra dvi: oras-vanduo arba gruntas-vanduo.

Oras-vanduo gali būti ir ES firmos, kurio kaina apie 12 000 Lt su viskuo. 1 kWh būtų apie 0,15 Lt, bet beveik esu įsitikinęs, kad nuo -15 karštą vandenį ir iš dalies šildymą turėtų dengti tenai. Gerai bent tai, kad tokių dienų per metus būna apie 7-14.

Gruntas-vanduo kainuotų apie 23 000 Lt. Jam jau tenų pagalbos nereikėtų.

Orinis šildymas rekupo tenu su saulės kolektoriais kažkaip nevilioja. Per daug rizikos arba teisingiau: per ilgesnį laikotarpį tikrai būtų permoka.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 15, 23:54)
1. Jei Dražice ne brendas - tai ko jūs tikitės? Bosch? Siemens??? 10m Dražice naudota ir dar gal tiek atlaikys 4u.gif
Papildyta:

2. Jami 0,7 granto ir varai į Jaunimo gatvę. Ir sužinai, kad tai patys pačiausi ŠS marijos žemėje biggrin.gif
Šiaip ta kontora man patinka, per juos norėjom hormann pirkti - tol kol nepačiupinėjom doh.gif  bet šiaip darus paliko teigiamą įspūdį, respekts 4u.gif
Papildyta:

1. Nebrendinis turiu galvoje, kad ne gamykloje integruotas. Kai ŠS ir boileris vieno gamintojo, gamykloje integruotas, geriau, patikimiau sistema veiks, nors nieko blogo ir su skirtingų gamintojų.

2. Norėjot pirkti, bet kai pačiupinėjot. O man dar nepačiupinėjus įtarimą kelia ES siurbliai. Apie juos nėra jokių testų. Švedai tikrai pratestuotų savą gamintoją. O čia tyla. Gal tas švedų gamintojas (ES) iš esmės yra skirtas trečioms šalims?
Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2014 01 16, 01:02)
2 paras viduj 14C  kai lauke vid. paros T -1C - 0C , vid.el sanaudos 1.1kW/h

kas cia dabar? nieko negali surpast su tavo issigalvotais galios ar energijos vienetais. tai cia per para sunaudota 1.1kwh energijos ar vidutine naudojam galia 1.1kW iri per para buvo suvartota 1.1kw*24h=26.4kwh energijos?
is kur trauki tokius vienetus?
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2014 01 16, 10:53)
Buvau truputį pradėjęs, bet...
Darbo nemažai, o tikslas abejotinas. Garbės man nereikia, nebent patirtimi su kitais pasidalinti. Bet labai nemaloniai Viliaus pavyzdys nuteikė. Stengiasi žmogus, viską fotografuoja, aprašo, į klausimus atsakinėja, telefonus nuorodas sudeda. Vis tiek atsiranda tokių kur atėję pridergia ir dar ištapšnoja. Nieko čia aišku nepadarysi toks exprezidentas, tokie ir jo rinkėjai. Bet kažką daryti rankos nelabai kyla.

Nepastovios psichikos žmonių buvo ir bus, mes juk ne nacistinėje Vokietijoje gyvenam, kur arijų genas buvo gryninamas išvalant visus nepageidaujamus asmenis.

Neverta kreipti dėmesio į vieną ar kitą atklydėlį, jų bet kokiu atveju mažuma. Be to, juk nebūtina savo kūrinio skelbti viešai, gali ir komentarų galimybės neįdėti, tai kas norės ką tai parašyti, galės asmeniškai pasakyti, tuomet bet kokios reakcijos tame tarpe ir neigiamos nesulauksi, tik skaitliukas išduos lankytojų skaičių.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 16, 08:28)
deklaruojamas prie -7...-15  ----2,69...2,81 ruosiant vandeni iki 35lC .
O realu matai tik per kisene  smile.gif

Prie -15 turi 2,81 COPą? Netikiu. Galima paviešinti lenteles ar pan.?

O ką daryti su karštu vandeniu: nuo 35 iki 55 pašildyti su tenu? Nemažai elektros prisuks.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 16, 09:50)
Tiesiog nesuprantu nx varyt ant kazkieno pasirinkimo jai pats net galimybes tam neturi?

Aš neturėjau galimybės pasistatyti KKK ir kamino blink.gif ?

*** nevaryk, iš trijų pusių aplink mano namą miškas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 16, 09:50)
Sitas susirasinejimas neveda niekur, vienas zmogus kazka atrades tyliai rukys kamputi, kitas pasigirs nuosirdziai, dar kitas padares klaida dar ir kita i ta duobe pastums smile.gif

4u.gif drinks_cheers.gif Aukso žodžiai. Aš irgi įtariu, kad kai kurie stumia produktus ar dūra.

Aš nuoširdžiai dalinuosi savo abejonėmis, spėlionėmis, namo kūrimo procesu, bet pasišaipyti - pilna šaika. Tegul, jei kam nuo to geriau ar lengviau.

O dėl dujų reikėtų atminti vieną dalyką: PN gali būti kaminas, namas gali būti šildomas dujoms. Visa esmė tik tokia: ar namas trauks, ar netrauks PN reikalavimus dėl energijos suvartojimo ir galimai didesnių šilumos tiltelių.

Bet kadangi čia visi stato ne popieriukui, tai koks jų sumautas reikalas, kuo aš šildysiu namą: dujoms, popieriu, bezdalais per recirkuliaciją, viensalykliu nuo žmogaus iškvėpiamo oro, granto alumi, buržuike ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 16, 11:10)
Na norejau tik parodyti ,kad yra galimybe isrengti dujas(pasitatai pora balionu ir zinant minto ar pvz cibulio metini energijos poreiki....)  ir pigiau kastuotu nei su vamzdziu ,jei yra didelis noras bendrauti su bezdalais  biggrin.gif  biggrin.gif

Tai praeitą žiemą balionus ir vežiojau, namas dar neturėjo storų kailinių smile.gif. Taip kad ir dujomis net namą, ne tik galimybė šildyti buvo, bet ir buvo šildomas smile.gif.
Atsakyti