Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

Neturejima salygu isirengt viena ar kita vadini filosofija?

QUOTE(mintas @ 2014 01 15, 23:36)
Filosofija visai kita, tiktai filosofija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 16 sausio 2014 - 08:24
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 16, 08:37)
labai "smagia" savaite zada sinoptikai, vid. paros temperatura ~-10 laipsniu.
Idomu koks realus COP pasiekiamas tokiu oru...  g.gif

deklaruojamas prie -7...-15 ----2,69...2,81 ruosiant vandeni iki 35lC .
O realu matai tik per kisene smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 16, 10:23)

Pavyzdi viena , ko galima netureti salygu isirengti, prasom i studija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 16 sausio 2014 - 08:30
Tiesiog priesistore, sklypa gavo ten kur gavo, kur nera nei duju nei miesto kanalizacijos. Nebutu buve elektros sakytu as visad svajojau but nepriklausomas nuo monopoliju smile.gif

Skaitytojui kuris anonimiskai skaito tik pastaruosius postus gali susidaryti nuomone kad Mintas turi karcia patirti su kaminais, dujom ir panasiai.. Realiai taspac geo dar nera isbandytas bet yra pilna gerle rekiama kas yra blogai o kas yra gerai..

QUOTE(korida @ 2014 01 16, 08:28)
Pavyzdi viena , ko galima netureti salygu isirengti, prasom i studija  smile.gif

PS su dujom gal ir turi, berods minejo jog sildo buta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 16 sausio 2014 - 09:16
QUOTE(well'as @ 2014 01 16, 01:02)
isvada labai inertiskas namas smile.gif

Nepasakyčiau, kad apšiltinimo sluoksnis pritrenkiantis, ypač iš vidinės rostverko pusės, bet namas energiškai efektyvus lyginant su didžiaja dauguma šios dienos namų.

Užkliuvo namo plotas, pagal jį šildymo poreikis tikrai nedidelis. Akivaizdu, kad šio namo šildymui nustatinėti temperatūros pažeminimo, nesant name žmonių nėra prasmės, sutaupymo jokio nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 16, 00:36)
Filosofija visai kita, tiktai filosofija.

O kazkas sake - nefilosofuok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 16, 11:12)
Tiesiog priesistore, sklypa gavo ten kur gavo, kur nera nei duju nei miesto kanalizacijos. Nebutu buve elektros sakytu as visad svajojau but nepriklausomas nuo monopoliju smile.gif

Skaitytojui kuris anonimiskai skaito tik pastaruosius postus gali susidaryti nuomone kad Mintas turi karcia patirti su kaminais, dujom ir panasiai.. Realiai taspac geo dar nera isbandytas bet yra pilna gerle rekiama kas yra blogai o kas yra gerai..
PS su dujom gal ir turi, berods minejo jog sildo buta.

Papilosofuojam smile.gif
Tai ka jis neturi salygu isirengti dujas ,kanalizacijos (ne miesto )?
Atsakyti
Sitas susirasinejimas neveda niekur, vienas zmogus kazka atrades tyliai rukys kamputi, kitas pasigirs nuosirdziai, dar kitas padares klaida dar ir kita i ta duobe pastums smile.gif

Tiesiog nesuprantu nx varyt ant kazkieno pasirinkimo jai pats net galimybes tam neturi? Mano kuklia nuomone atsarginis silumos saltinis yra labai gerai ir man nerupi ka ten koks vokieciu profesorius sneka..

Vakar teko garbes bendraut su zidiniu imones vadovu, jis pareiske jog neminesiu kokioi saly kaminai yra privalomi smile.gif atseit buvo kazkada dingus elektra pakankamai ilga laika esant atsiauriom oro salygom, kiek tame tiesos nezinau, taciau logiska.. smile.gif

QUOTE(korida @ 2014 01 16, 09:36)
Papilosofuojam  smile.gif
Tai ka jis neturi salygu isirengti dujas ,kanalizacijos (ne miesto )?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 16, 11:50)
Sitas susirasinejimas neveda niekur, vienas zmogus kazka atrades tyliai rukys kamputi, kitas pasigirs nuosirdziai, dar kitas padares klaida dar ir kita i ta duobe pastums smile.gif

O as manau ,kad tokia diskusija kaip tik duotu peno sildymo pasirinkime ir prisirisime biggrin.gif pasirinkime
Uzuominai imetu zvilgtelt i lentele, bet cia l. subjetyviai visks ir kai kas pariebinta ... smile.gif
http://www.gontas.lt...?cid=45&lang=lt

P.S. nepamineti ir neivertinti kiti pliusai pvz. kaip naktines energijos isnaudojimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 16 sausio 2014 - 10:19
QUOTE(mintas @ 2014 01 16, 10:15)

Užkliuvo namo plotas, pagal jį šildymo poreikis tikrai nedidelis.

Jei vertinta tik atitvaros o vėdinimas pamirštas - todėl ir ne didelis.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 16, 11:06)

Pariebintas šilumos poreikis - 22000kWh 150m2 namui. Čia susirinkę drąsiai verčiasi su trečdaliu, todėl ta lentelė netenka prasmės - įvertinus investicijas kWh kainos labai susvyruoja.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 16, 08:23)

aš kalbu apie tai, kuria kryptimi reikia žiūrėti, pasirinkus šią statymo filosofiją. Sąlygas nustato visokie reikalavimai, įtvirtinti įstątymuose. Aš jais nesiūlau aklai vadovautis, nes mano supratimu, jie neišbaigti, reikalaujama to, ko dar net nėra galimybės įsigyti. Filosofija rėmų neapibrėžia, ji tik nurodo teisingą kryptį, jei nori vadovautis ja.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 16, 00:01)
Tai juk taip labai ilgai DEU planavo darytis, galiausiai persigalvojo.

Toks oras oras tikrai vienas ekonomiškiausių, jei ne pats ekonomiškiausias variantas.
Tačiau darant gerai, tai yra montuojant kiekvienoje patalpoje po bloką, nelabai ką pigiau gaunasi už kitas sistemas. Montuoti 2 - 3 blokus koridoriuose, man tikrai neatrodo geras variantas. Žinoma, kad sistema kažkaip veiks ir sušalt nesušalsi. Bet mano nuomone statant namą tikrai daugybė kur mažiau svarbių vietų kur galima sutaupyti. Tie 5 - 10 t tikrai labai maži pinigai viso namo sąmatoje, o ne komfortiškai veikianti šildymo sistema erzins pusę likusio gyvenimo.
Čia ne ta vieta kur reikėtų rinktis patį patį pigiausią variantą. Siūlyčiau labai gerai pagalvoti ir apie naudojimo patogumą. Skyroje dar kaip supratau turi nemažai laiko, todėl neverta labai skubėti spręsti. Kitą žiemą turėtų būti išbandytos visa eilė įvairiausių šio forumo dalyvių šildymo sistemų. Bus kiek aiškiau kuri sistema labiau pasiteisino.

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 16, 00:03)
Kol nepasidarė, nesakykime "galiausiai". Persigalvojo gali dar kelis kartus pasikartoti smile.gif

Jei yra argumentų visada pasiruošęs apsigalvoti. drinks_cheers.gif
Šiuo atveju jau nebus taip paprasta. Gręžiniai išgręžti ir šildymo vamzdeliai sienose užtinkuoti. Trūksta tik pačio geoterminio siurblio.
Atsakyti
Pabandysiu detalizuoti. Sudejau ir Vilienes komentarus smile.gif

Gal galite apginti savo poziciją, kad oras-oras yra geriau už oras-vanduo. Kaina. Kaip matome, "brendiniai" įrenginiai už A2W kiniškų kainą.
Saulės kolektorius jūsų atveju šiam palyginimui galime atmesti, nes jų atsipirkimas bus ~10 metų. Taip bus aiškesnis lyginimas. Mano skaiciavimais tai butu 9metai su konkrecia sistema, bet lai buna 10metu
Tarkim kad nano šildymui per metus reikia 4000 kWh šilumos. Šildymo sezono vidutinis oras-vanduo COP tarkim yra ~3. Tarti galima, aš tikiuosi ~2,5, tai mane tenkintų.

As skaiciuoju, kad namo sildymui reiks 6200 kw per 198d, kai vid. oro temp. 0,2C. Oras-oras 2x MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK/SRC20ZJX-S su irengimu kainuos 5500lt. Šildymo sezono COP skaiciuoju 2.5 (butu galima skaiciuot gal net 2.7, nes prie -15 2.1, prie -7 2.4, reikes issiskaiciuot valandines temperaturas)

ŠS kaina (AWH12.4-IFC 6500Lt )su įrengimu analogiška abiem atvejais ~7000-8000 Lt.

Kokie esminiai skirtumai:
Jūsų atveju vidinis blokas triukšmaus patalpose, bet taip jūs sutaupote neįrenginėjat ortakių ir recirkuliacijos. Jei split A2W - triukšmo bus ir A2W atveju, kompresorius visad viduje, vidutiniškai 30dBa. Pasiklausius Koridos ŠS garso - tai man nė kiek ne prblema, mano rekupas du kart garsesnis ir uždarius duris jokių bėdų.Prie antro greicio orinukas duoda triuksma 31dB kolidoriuje
Jūsų atveju kondicionierius šildys koridorių, bet oras netekės į kambarius, nes ten yra paduodamas šaltesnis ventiliacijos oras ir jis juda iš kambario. Dėl to reiks aukštesnės temperatūros oro koridoriuje arba daug skylių, kad karštas oras iš koridoriaus per viršų patektų į kambarį, o per apačią ištekėtų iš kambario. Ar tai bus priimtina dėl triukšmų sklidimo iš koridoriaus į kambarius? Reiktų kompektuoti kanaliniais vidiniais blokais, statyti už rekupo, gal būt su recirkuliacijos galimyme ir su šilumos paskirstymu bėdų ne bus.sita reiktu apsvarstyt
Jūsų atveju oras turės būti pašildomas iki kokių 30-35C, o į fan coil'ą patenkantis "freonas turės būti dar bent 10-15C šiltesnis už pašildomą orą. Tai ŠS turės užkaitinti "freoną" iki +45C. Nepamirškime, kad čia galia temperaturos ir debito kombinacija. Reiktų skaičiuoti konkrečiu atveju, pagal reikiamą galią. iki švelnaus minuso man užtekdavo +28C iš rekupo, ties 28C baigiasi valdiklio skalė, debitas - spėju ~250-300m3/h.Prie 2 greicio su 31dB per abu irenginius ispuciama 12.6m3/min, tai bus 756m3/h, kondicieriu meistras minejo, kad kondicionierius kaitina ora iki 12C skirtumo, tai prie vidaus 20C, reiktu duoti 32C ir gaunam 756m3/h*(32C-20C)*0.36 = 3.26kw (to mano namui uztenka iki -19, kiek valandu buna zemiau tokios temperaturos - reikes pasidometi, bet juk yra 3 greitis, kuri galima ijungti laikinai)
Jūsų atveju ŠS negamins DHW ir dėl to praradinėsite apie 500Lt/metams lyginant su mano siūlomu variantu.Klausimas, ar papildoma investicija (skirtumas tarp A2A ir A2W įrenginių) nepadengs DHW kokiai dešimčiai metų į priekį? Brendas vs brendas. Kinų atveju - jums pritariu.8000lt + 5800lt - 5500lt*0.7 =7550lt : 500lt/m = 15 metu, jei lyginti su orinukais ir elektriniu boileriu ir nevertinant palukanu

Bet as skaiciuoju savo atveji iskaiciuojant LAIF programa:
A2W SS + aprisimas = 8000lt *0.7 = 5600lt
SS talpa = 2000lt*0.7 = 1400lt
grindinis sildymo irengimas = 5800lt
Viso 12800lt

2xA2A SS + pajungimas = 5500lt*0.7 = 3850lt
Saules sistema su talpa (60% DHW padengimo) = 10700lt * 0.7 = 7490 lt
Viso 11340lt

Skirtumas sistemu = A2W - A2A = 12800lt - 11340lt = 1460lt

Eksploataciniu sanaudu skirtumas ivertinus pritekejimus gaunasi 60lt/metus A2W naudai (tiek A2W ir A2A veiktu visa para su su vid el. kaina 0.44lt) = 1460/60 = po 24 metu grindinis su A2W pasivys. Menkas tas skirtumas, bet jis gali isaugti, nes orine sistema maziau inertiska, todel bus lengviau isnaudoti pritekejimus, A2A COP reiktu patikslinti ir jis turetu kilti i virsu bent jau iki 2.7 ir saules kolektoriu DWH padengima galima optimizuoti iki 65% ar net 70% per metus. Aisku, ir grindini galima irengti optimizuoti. Taigi daugmaz lygiosios.

Jūsų atveju iš koridoriaus šiltas oras papultų tiesiai į vonią iš kur keliautų lauk per rekuperatorių. Bet kokiu atveju oras pradžiai į vonią, tada į rekupą. Kuom tik bešildytumėt.
Dėl to išsiurbiamo oro temperatūra būtų ne +22C, bet +26C. Drįstu abejoti dėl +26C: jei nustatysime patalpose palaikyti +22C tai tiek ir turėtų būti. Nemanau, kad patiktų gyventi prie +26CGalimas variantas
Labai neaišku ar koridoriuje pakabintas vidinis blokas prišildytų kambarius uždarytomis durimis prie stipraus minuso lauke net ir pasyviame name.Prišildytų, dėl beveik niekinės pertvarų šiluminės varžos ir sandarumo - juk vėdinimui teks palikt tarpus po durimis.Atidarytos/uzdarytos durys daugiau nuo iprocio, dabar durys pastoviai atidarytos. Sis niuansas nera privalumas, bet man priimtinas. Reikes detalizuoti kanalinio sildymo varianta.

Mano siūlomu atveju reikėtų tiek pat kainuojančio ŠS, tik jis būtų oras-vanduo.
Atsakyti