Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(korida @ 2014 01 15, 16:05)
P.S. pas save name nesildau vieno kambario ir vieno san. mazgo tai temperatura tokia pati kaip ir kitur  biggrin.gif prie dabartiniu lauko temp.

koks silumos saltinis ?
kaip sildomas namas - grindinis ?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 15, 15:09)
Vat su situo visiskai sutinku - uzsildyta viena patalpa, o is jos  oras isnesiojamas po kitus kambarius,
Visai priimtinas variantas, tik silumos saltinis butu pvz. zidinys,  ar tas pats oras-oras.

Maciau gyvai taip pasidariusiji.

o kur butu galima pamatti gyvai toki varianta bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 15, 17:36)
As butent taip ir darysiu, zidini kaip tik siandien pastate. Statau propeleri po apacia arba virs miegamuju va toki
http://www.flaminta....i_turbinos.html
Toks sildymo budas ne kiekvienam smile.gif atostogose net paemes neuzmiegu per didziausius karscius su veikianciu kondicionierium smile.gif

o kam tas papildomas ventiliatorius, jei name bus rekupas, kuris ir atliks silumos "isnesiotojo" vaidmeni blink.gif
Atsakyti
Sioje temoje kaiptik klausiau anksciau kaip galeciau zidini "sukergt" su rekupu, nuomones buvo neigiamos, pasiulymai daryt atskirus ortakius.

QUOTE(darius333 @ 2014 01 15, 17:04)
o kam tas papildomas ventiliatorius, jei name bus rekupas, kuris ir atliks silumos "isnesiotojo" vaidmeni  blink.gif

Pas mano zidini kaiptik matos skyles ortakiam (komplekte yra pajungimo detales)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 15 sausio 2014 - 17:11
QUOTE(*** @ 2014 01 15, 18:10)
Sioje temoje kaiptik klausiau anksciau kaip galeciau zidini "sukergt" su rekupu, nuomones buvo neigiamos, pasiulymai daryt atskirus ortakius.
user posted image

kodel, kokie minusai tokio dalyko - per karstas oras i rekupa? prades silumokaitis "verkti"? kas dar ?
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2014 01 15, 12:29)
Kolkas esu uz orini sildyma su saules kolektoriais DHW, bent jau projekcijos i ta puse, nes pasiskaiciaves pradine investicija ir sildymo kastus geriausiai atrodo. Oras vanduo "nepaveja" o geoterminis pasiveja tik po 20m.

Gal galite apginti savo poziciją, kad oras-oras yra geriau už oras-vanduo.
Saulės kolektorius jūsų atveju šiam palyginimui galime atmesti, nes jų atsipirkimas bus ~10 metų. Taip bus aiškesnis lyginimas.
Tarkim kad nano šildymui per metus reikia 4000 kWh šilumos. Šildymo sezono vidutinis oras-vanduo COP tarkim yra ~3.

Aš pabandysiu pateikti argumentus, kodėl oras-vanduo geriau.
ŠS kaina (AWH12.4-IFC 6500Lt )su įrengimu analogiška abiem atvejais ~7000-8000 Lt.

Kokie esminiai skirtumai:
Jūsų atveju vidinis blokas triukšmaus patalpose, bet taip jūs sutaupote neįrenginėjat ortakių ir recirkuliacijos.
Jūsų atveju kondicionierius šildys koridorių, bet oras netekės į kambarius, nes ten yra paduodamas šaltesnis ventiliacijos oras ir jis juda iš kambario. Dėl to reiks aukštesnės temperatūros oro koridoriuje arba daug skylių, kad karštas oras iš koridoriaus per viršų patektų į kambarį, o per apačią ištekėtų iš kambario. Ar tai bus priimtina dėl triukšmų sklidimo iš koridoriaus į kambarius?
Jūsų atveju oras turės būti pašildomas iki kokių 30-35C, o į fan coil'ą patenkantis "freonas turės būti dar bent 10-15C šiltesnis už pašildomą orą. Tai ŠS turės užkaitinti "freoną" iki +45C.
Jūsų atveju ŠS negamins DHW ir dėl to praradinėsite apie 500Lt/metams lyginant su mano siūlomu variantu.
Jūsų atveju iš koridoriaus šiltas oras papultų tiesiai į vonią iš kur keliautų lauk per rekuperatorių.
Dėl to išsiurbiamo oro temperatūra būtų ne +22C, bet +26C. 80% n.k. rekuperatorius per metus praranda apie 200m3/h*24*200d*1,25kg/m3*1kJ/kgC*dt22C*20%=5,3MJ=1460kWh *0,18Lt/kWh=264Lt * (26-22/22) = +48Lt/metus
Labai neaišku ar koridoriuje pakabintas vidinis blokas prišildytų kambarius uždarytomis durimis prie stipraus minuso lauke net ir pasyviame name. Čia sakyčiau yra rizika šiokia tokia. Įrengtų sistemų pavyzdžių neradau. Recirkuliacija šią problemą išspręstų, bet ji kainuoja.

Mano siūlomu atveju reikėtų tiek pat kainuojančio ŠS, tik jis būtų oras-vanduo.
Papildomai reikėtų boilerio su gyvatuku DHW ruošti su aprišimu +3000Lt
Papildomai reikėtų nereguliuojamo elementaraus 8 kilpų grindinio kolektoriaus ir pakloti 400m vamzdelio į grindis, kas kainuotų +4000Lt
Mano siūlomu atveju šildymui reikėtų ~+28C termofikato, kuriam ruošti ŠS turėtų sušildyti "freoną" iki +35C. Dėl mažesnių temperatūrų mano atveju COP skirtumas (35-45)/45= 22% mano naudai ir iš to išplaukianti kasmetinė nauda: 4000/3=1333 kWh elektros.= 667Lt * 0.22= 150Lt
~150Lt metams. Šis skirtumas galioja vienodo technologinio lygio ir efektyvumo įrenginiams. Nelabai aišku ar mitsubishi realiai yra efektyvesnis įrenginys, todėl laikau, kad jų efektyvumai panašus.

Finale sumokėję +7000 Lt dabar, jie atsipirktų po (7000/700) 10 metų ir vėliau turėtumėte +700Lt naudą kasmet.
Neturėtumėte triukšmo koridoriuje. Vidinis blokas negadintų interjero. Turėtumėte tolygesnę temperatūrą patalpose, be jokių abejonių.

Prie viso šito pridėjus saulės kolektorius pas jus pradinės investicijos susilygintų, vietoj +700Lt gautume +200Lt vistiek mano siūlomo varianto naudai, o minusai pas jus liktų.

Laukiu, kad apgintumėte savo poziciją ir paneigtumėte mano skaičius arba pateiktumėte savo skaičius.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 15, 18:54)
Gal galite apginti savo poziciją, kad oras-oras yra geriau už oras-vanduo. Kaina. Kaip matome, "brendiniai" įrenginiai už A2W kiniškų kainą.
Tarkim kad nano šildymui per metus reikia 4000 kWh šilumos. Šildymo sezono vidutinis oras-vanduo COP tarkim yra ~3. Tarti galima, aš tikiuosi ~2,5, tai mane tenkintų.

ŠS kaina  (AWH12.4-IFC 6500Lt )su įrengimu analogiška abiem atvejais ~7000-8000 Lt.

Kokie esminiai skirtumai:
Jūsų atveju vidinis blokas triukšmaus patalpose, bet taip jūs sutaupote neįrenginėjat ortakių ir recirkuliacijos. Jei split A2W - triukšmo bus ir A2W atveju, kompresorius visad viduje, vidutiniškai 30dBa. Pasiklausius Koridos ŠS garso - tai man nė kiek ne prblema, mano rekupas du kart garsesnis ir uždarius duris jokių bėdų.
Jūsų atveju kondicionierius šildys koridorių, bet oras netekės į kambarius, nes ten yra paduodamas šaltesnis ventiliacijos oras ir jis juda iš kambario. Dėl to reiks aukštesnės temperatūros oro koridoriuje arba daug skylių, kad karštas oras iš koridoriaus per viršų patektų į kambarį, o per apačią ištekėtų iš kambario. Ar tai bus priimtina dėl triukšmų sklidimo iš koridoriaus į kambarius? Reiktų kompektuoti kanaliniais vidiniais blokais, statyti už rekupo, gal būt su recirkuliacijos galimyme ir su šilumos paskirstymu bėdų ne bus.
Jūsų atveju oras turės būti pašildomas iki kokių 30-35C, o į fan coil'ą patenkantis "freonas turės būti dar bent 10-15C šiltesnis už pašildomą orą. Tai ŠS turės užkaitinti "freoną" iki +45C. Nepamirškime, kad čia galia temperaturos ir debito kombinacija. Reiktų skaičiuoti konkrečiu atveju, pagal reikiamą galią. iki švelnaus minuso man užtekdavo +28C iš rekupo, ties 28C baigiasi valdiklio skalė, debitas - spėju ~250-300m3/h.
Jūsų atveju ŠS negamins DHW ir dėl to praradinėsite apie 500Lt/metams lyginant su mano siūlomu variantu.Klausimas, ar papildoma investicija (skirtumas tarp A2A ir A2W įrenginių) nepadengs DHW kokiai dešimčiai metų į priekį? Brendas vs brendas. Kinų atveju - jums pritariu.
Jūsų atveju iš koridoriaus šiltas oras papultų tiesiai į vonią iš kur keliautų lauk per rekuperatorių. Bet kokiu atveju oras pradžiai į vonią, tada į rekupą. Kuom tik bešildytumėt.
Dėl to išsiurbiamo oro temperatūra būtų ne +22C, bet +26C. Drįstu abejoti dėl +26C: jei nustatysime patalpose palaikyti +22C tai tiek ir turėtų būti. Nemanau, kad patiktų gyventi prie +26C
Labai neaišku ar koridoriuje pakabintas vidinis blokas prišildytų kambarius uždarytomis durimis prie stipraus minuso lauke net ir pasyviame name.Prišildytų, dėl beveik niekinės pertvarų šiluminės varžos ir sandarumo - juk vėdinimui teks palikt tarpus po durimis.

Mano siūlomu atveju reikėtų tiek pat kainuojančio ŠS, tik jis būtų oras-vanduo. Na geriau į Mitsubishi su tokiu noru nesikreipkite biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 15 sausio 2014 - 18:38
QUOTE(BangaS @ 2014 01 15, 19:54)
Mano siūlomu atveju šildymui reikėtų ~+28C termofikato,

Nusiraminkit tokios temp. tikrai jums nereikes nebent per didziuosius salcius smile.gif

Pas save leidziu dabar 24 tai patalpose 21 .
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 01 15, 19:04)
koks silumos saltinis ?
kaip sildomas namas - grindinis ?

ŠS Vertikalus kolektorius -Vanduo .
Visas TIK grindinis kitokio net nepripazystu kaip Islamas americosu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 15, 19:10)
, pasiulymai daryt atskirus ortakius.

Daryk bent ortakius naturalios konvekcijos principu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 15 sausio 2014 - 19:03
QUOTE(BangaS @ 2014 01 15, 17:54)
Aš pabandysiu pateikti argumentus, kodėl oras-vanduo geriau.
ŠS kaina  (AWH12.4-IFC 6500Lt )su įrengimu analogiška abiem atvejais ~7000-8000 Lt.

Mano supratimu čia yra esminė klaida. Nežinau kiek kainuoja oras-oras, bet rytoj pat nuperku oras-vanduo už 7000-8000 Lt su aprišimu ir 2-3 metų garantija.

Man pigiausią oras-vanduo, kurį pasiūlė Lietuvoje dirbančios firmos, buvo 14 098 Lt įrenginys su montavimu. Tai buvo Samsungo apartas.
Papildyta:
QUOTE(skyroja @ 2014 01 15, 12:29)
Kolkas esu uz orini sildyma su saules kolektoriais DHW, bent jau projekcijos i ta puse, nes pasiskaiciaves pradine investicija ir sildymo kastus geriausiai atrodo. Oras vanduo "nepaveja" o geoterminis pasiveja tik po 20m.

Mano supratimu jūs teisingai mąstote, bet man oras-oras nepatinka. Iš esmės ir oras-vanduo nepatinka. Geriausia sistema yra gruntas-vanduo su gręžiniu. Vanduo-vanduo dar geriau, bet sistema iš esmės brokonieriams, nes daug kur jos negalima įrengti, nors vanduo ir po nosimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 sausio 2014 - 19:11
QUOTE(cibulis @ 2014 01 15, 21:09)
Mano supratimu čia yra esminė klaida. Nežinau kiek kainuoja oras-oras, bet rytoj pat nuperku oras-vanduo už 7000-8000 Lt su aprišimu ir 2-3 metų garantija.

Manau ir pigiau gali nupirkti su 3m garantija smile.gif
Viskas priklauso nuo to koks jus derybininkas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 15 sausio 2014 - 19:18

Man pigiausią oras-vanduo, kurį pasiūlė Lietuvoje dirbančios firmos, buvo 14 098 Lt įrenginys su montavimu. Tai buvo Samsungo apartas.

Energy Save šilumos siurblys Oras - Vanduo AWH12.4-IFC tiek ir kainuoja: 6500 + montavimas.
nervina tokios SS kainos.. schmoll.gif kaminas tai jau stovi lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir veikimo principas su visais pricandalais nevisai aiskus, ugnis kazkaip suprantamiau.... krc nesamone, nors pasikark blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 15, 19:27)
Energy Save šilumos siurblys Oras - Vanduo AWH12.4-IFC tiek ir kainuoja: 6500 + montavimas.
nervina tokios SS kainos..  schmoll.gif  kaminas tai jau stovi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ir veikimo principas su visais pricandalais nevisai aiskus, ugnis kazkaip suprantamiau.... krc nesamone, nors pasikark  blink.gif  doh.gif

Duokit pardavėjų nuorodą. Štai čia kaina yra 9700 Lt. Daug kas sakys, kad montavimas kainuoja apie 1000 Lt, bet man firmos, kiek siūlė tai kaina buvo apie 3500 Lt. Dar pridėkite boilerį: ne brendinis, pvz., Dražice, kainuos apie 1600 Lt, firminis suvalgys apie 3000-4000 Lt. Rezultatas apie 15 000 - 16 000 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 sausio 2014 - 19:46
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 01 15, 20:27)
nervina tokios SS kainos..  schmoll.gif  kaminas tai jau stovi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ir veikimo principas su visais pricandalais nevisai aiskus, ugnis kazkaip suprantamiau.... krc nesamone, nors pasikark  blink.gif  doh.gif

tai jeigu Jūsų namo nuostoliams padengti pakanka AWH12.4-IFC galios (prie -20C duok Dieve jam kokius 3-4kW sukrapštyti), tai ką Jūs ten ruošiatės deginti? tris malkas per dieną? ar gyvensite atvirais langais?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 15, 20:01)
Pas save leidziu dabar 24 tai patalpose 21  .
ŠS Vertikalus kolektorius -Vanduo .
Visas TIK grindinis kitokio net nepripazystu kaip Islamas americosu  biggrin.gif

ar apciuopama jutiminiu poziuriu (basomis kojomis) siluma grindyse kai tokios t vaiksto ?
ar naujam name daytum grindini su SS ar kita varianta ?
kiek kainuoja ziemos menesiais sildymas, karstas vanduo ir koks namo plotas ?
Atsakyti