sveikos, grazuoles, seniai besirodziau, taciau esu sesijos kamuojamas zmogus, todel atleistina
kas liecia darzelio bedeles, pas mus irgi su seimininkute pradzioj buvo problemu, bet ja po to pakeite ir viskas super, L noriai labai eina, tik sunku ryte pakelt, nori vaikas miegot nors tuka, o 6-7dieni aisku 6 ryto atreplioja pas mum o uzmiega jau lb seniai pati, be klausimu eina miegot, kai baigiasi jos multikas 21.10, pati nubega i vonia dantu valyt, tada tvarkom jos kambari ir 21.30 jau atsibuciuojam, ji apsikrovus zaislais miega, bet ramu, nereik jai nakciai nei skaityt nei sedet su ja, p otruputi mokomes raides, labai noreciau per vasara paforsuot, kad pramoktu skaityti, raides jau apynormaliai pazista, tada gales skaityt knygeles pati, kaip kad as vaikysteje, na ir broliui gales tuo paciu paskaityt, palavint igudzius D kol mama ilsesis
Apskritai dėl tų užmigimų ir pan, kiek pastebiu, berniukai daug jautresni tuo klausimu. Žinoma neabsoliutinu, visokių variantų yra, visgi visi vaikai skirtingi, skiriasi ir auklėjimas, tėvų požiūris, bet tendencija tikrai manau tokia, kad berniukams daug sunkiau persilaužti.
Maniškiui buvo jau atėjęs toks momentas, kad pabūdavau kurį laiką kartu, o po to išeidavau iš kambario, užmigdavo be problemų. Paskui vėl užsireikė mamos, iki ašarų, ilgiausių neužmigimų ir pan. Dabar toks super mamos reikėjimo laikas, meilė bagalinė. Netgi būna jei reikia man kur nors išvažiuoti vakare, tai jis tempia gumą, kad tik ta mama niekur neitų. Kalbą nukreipinėja, kad tik nereikėtų atsisveikit. Vakar išlėkiau pasportuoti vakare, atsisveikinom, bet va visgi susigalvojo jis, kad ne taip. Užsiverkė, skambino man paskui su tėčiu, nes nepasakė mamai ate ir kad jam širdelę labai skauda. Meilybė toks, bet savarankiškumo labai trūksta.
Maniškiui buvo jau atėjęs toks momentas, kad pabūdavau kurį laiką kartu, o po to išeidavau iš kambario, užmigdavo be problemų. Paskui vėl užsireikė mamos, iki ašarų, ilgiausių neužmigimų ir pan. Dabar toks super mamos reikėjimo laikas, meilė bagalinė. Netgi būna jei reikia man kur nors išvažiuoti vakare, tai jis tempia gumą, kad tik ta mama niekur neitų. Kalbą nukreipinėja, kad tik nereikėtų atsisveikit. Vakar išlėkiau pasportuoti vakare, atsisveikinom, bet va visgi susigalvojo jis, kad ne taip. Užsiverkė, skambino man paskui su tėčiu, nes nepasakė mamai ate ir kad jam širdelę labai skauda. Meilybė toks, bet savarankiškumo labai trūksta.
Tanite pas mus irgi buvo etapas kai pats užmigdavo, dabar vėl reik. Bet kiek reikės, tiek. Su manim mama irgi sėdėdavo kol užmigdavau, o aš prisimenu tai, kaip jautriausių ir svarbiausių pokalbių laiką darželyje niekas nesikeis, bet kažkaip bandysim paruošt jį morališkai prieš išeinant
Barric kosmosas. Maniškis raideles kai kurias pažįsta, bet jis dar šnekėt normaliai nemoka vis laužaus vest ar nevest pas logopedą.. buvom konsultuotis, tai toks ant ribos, nežinau. neaiškai šneka, kai nori ką nors papasakot- sunkiai gaunasi dar. uh.. dilema nuojauta sako, kad kaip vėliau pradėjusiam reikia tiesiog laiko, bet kai matai aplink pavyzdžius puikiai šnekančių bendraamžių, sunku ta nuojauta kliautis
Barric kosmosas. Maniškis raideles kai kurias pažįsta, bet jis dar šnekėt normaliai nemoka vis laužaus vest ar nevest pas logopedą.. buvom konsultuotis, tai toks ant ribos, nežinau. neaiškai šneka, kai nori ką nors papasakot- sunkiai gaunasi dar. uh.. dilema nuojauta sako, kad kaip vėliau pradėjusiam reikia tiesiog laiko, bet kai matai aplink pavyzdžius puikiai šnekančių bendraamžių, sunku ta nuojauta kliautis
QUOTE(Žydinti @ 2015 06 09, 19:56)
Tanite pas mus irgi buvo etapas kai pats užmigdavo, dabar vėl reik. Bet kiek reikės, tiek. Su manim mama irgi sėdėdavo kol užmigdavau, o aš prisimenu tai, kaip jautriausių ir svarbiausių pokalbių laiką darželyje niekas nesikeis, bet kažkaip bandysim paruošt jį morališkai prieš išeinant
Maniškis ilgai išvis nekalbėjo, tad puikiai suprantu tavo nerimą. Kadangi dėl neuro problemų teko ir raidą tirtis, tai su kalba buvo ryškus neatitikimas, bet niekas tada neskubino nieko daryti. Paskui kažkaip prasilaužė ir pradėjo kalbėti vos ne iš karto viską. Darželis daug davė, nes dauguma vaikų jau gerai kalbėjo, skaitomos knygos, bet aš neabejoju, kad užsiimat tais dalykais nuolat namuose. Jeigu tikrai labai labai neramu, paieškok kokios logopedės. Nebus blogai, o nauda tikėtina pasimatys. Tik tiek, kad kiek aš domėjausi, geriau eiti privačiai, o ne į kokią polikliniką.
O dėl raidžių ir skaitymo, oi, toli gražu... Aišku užsiėmus rimtai gal ir būtų rezultatas, bet reiktų labai labai daug tam laiko skirti. Tik kol kas aš nematau reikalo, ypač kai matau, jog jam to intereso dar nėra. Žaidimo forma kartas nuo karto pasimokom raidelių, skaičių, bet tik tiek. Trumpai tokiam reikalui dėmesį koncentruoja, greit atsibosta, pradeda išdykauti, kokie dar skaitymai Bet aš tikiu, kad yra vaikų, kurie jau puikiai gali to mokytis, tad kodėl gi ne. Ypač jei susikoncentruoja ilgiau ir jiems tai įdomu. Aš džiaugiuosi, kad maniškiui knygos įdomios, o skaitymai dar ateity. Dabar topų topas Kakės Makės ekciklopedija, prieš miegą ne pasakas, o ją skaitom žino jau apie tektonines plokštes ir besiveržiančius ugnikalnius, bėgančią lavą, vabalų pasaulį ir pan. Ir non stop kas čia, kodėl, kaip ir t.t. Išūžta mamos galva.
Sveikos,
Na, Barric, tavo Laima man fenomenas Ir manau, tokiu dalyku neismokstama, o igimti jie. Del skaitymo- Martynui dar anksti, neidomu jam. Raides visas pazista, skaicius irgi, iki desimt kartais getrai suskaiciuoja, kartais belekaip... Bet matau, dar skaiciu prasme jam neaiski, kaip ir raidziu - kad i zodzius sujungti galima. Siuo etapu jis labiausiai linkes lakstyti, karstytis, o ne kazko mokytis... Net piest nemoka. Sako, darau kritzi - kratzi
Del kajbejimo - Zydinti, manau gerai jauti, kad viskas susitvarkys. Martynas labai anksti prabilo, taciau iki dabar normaliai nesneka, nei vokiskai, nei lietuviskai. Zinau to priezastis, kartais pasijaudinu, nes net i klausimus nemoka atsakyti - ko paklausiu, atsako visiska pieva Ir nemoka pasakoti. Kalba tik pats, bet pvz klausiu, ka darzely veikei, ka valgei - nemoka pasakyti. Bet galvoju, su laiku susitvarkys viskas.
LOM, tu cia pasipasakok, kaip nestumas einasi
Tanite, gera ideja su kakes makes encikloüpedija, aciu
Mazius rekia, lekiu ramint
Na, Barric, tavo Laima man fenomenas Ir manau, tokiu dalyku neismokstama, o igimti jie. Del skaitymo- Martynui dar anksti, neidomu jam. Raides visas pazista, skaicius irgi, iki desimt kartais getrai suskaiciuoja, kartais belekaip... Bet matau, dar skaiciu prasme jam neaiski, kaip ir raidziu - kad i zodzius sujungti galima. Siuo etapu jis labiausiai linkes lakstyti, karstytis, o ne kazko mokytis... Net piest nemoka. Sako, darau kritzi - kratzi
Del kajbejimo - Zydinti, manau gerai jauti, kad viskas susitvarkys. Martynas labai anksti prabilo, taciau iki dabar normaliai nesneka, nei vokiskai, nei lietuviskai. Zinau to priezastis, kartais pasijaudinu, nes net i klausimus nemoka atsakyti - ko paklausiu, atsako visiska pieva Ir nemoka pasakoti. Kalba tik pats, bet pvz klausiu, ka darzely veikei, ka valgei - nemoka pasakyti. Bet galvoju, su laiku susitvarkys viskas.
LOM, tu cia pasipasakok, kaip nestumas einasi
Tanite, gera ideja su kakes makes encikloüpedija, aciu
Mazius rekia, lekiu ramint
nu L ir rasyt jau moka, MAWA, LAIWA - painioja bet manau del to, kad ziuri anglu kalbos pamokeles, tai atpazista, kad dablju parase, bet juk mergaite - musu bachuras toli grazu - 1,8 m jam jau, bet net nesiruosia kalbet, kai L jau nuo 1,7 men abiem kalbom vare, as nesiparinu, dzin, jos grupeje yra berniuku, kurie tikrai prastai kalba, nors vyresni uz ja, manau mergaiciu mamos pasisakytu ta pati... as gi nesakau, kad manoji skaito, man taip pat atrodo, kad iki skaitymo toloka, bet vistiek bandysiu mokint, - 18 birzelio paskutine perziura ir busiu laisva, galesiu vaikams atsiduot, aisku neskaitant darbo mazyli juk irgi reik perlauzt, kad ant puodo eitu, nors kiek supratau darzo personalui paprasciau keist pampius nei ant puodo sodint
QUOTE(druskute @ 2015 04 21, 11:08)
Martynas kol kas dziaugias broliu. Reik saugotu, kad nenumyluotu atr nepultu nesiot kartais pasidaro maziukas- nori i brolio lopseli, ar nori papo paragaut geraiausias bajeris - manes nebuvo, brolis uzverke, tai Martynas puole bliuska savo kelt - sakoduosiu broliui papuka, kad pavalgytu Zodziu, nuolat vyksta aiskinamasis darbas. tikiuos, pavyks pavydoisvengt.
Po ilgos pertraukos prisijungiu vėl. Turiu gruodinuką, gimusį 2011 12 30. Laukiam dabar broliuko, tai fantazija pas jį.... Sako - "Aš paragausiu mamos pieno - brolis valgys iš tos, aš iš kitos"
Sveikos. Na kaip vasarojat, mamukai? Kaip nėštukėms sekasi?
Mes vis savaitgaliais bėgam iš miesto. Buvo mažas išvežtas savaitei pas senelius, tai šią savaitę kova už būvį buvo, dar nestoja vaikas į vėžes po tų pasilepinimų visokių senelių dėka. Kariaujam vis, nes charakteris žmogaus išskirtinis. Per tą charakterį net bėdą įsitaisė - įtaria balso stygų mazgelius. Pažiūrėt normaliai gydytoja negalėjo, bet iš balso sprendžiant labai panašu, jau pora savaičių gerokai užkimęs be kitų simptomų. Bandysim kažkaip mokintis nerėkaut ir ramiau kalbėti, nes jis ir šiaip toks skardžiabalsis, net nepykdamas garsiai kalba. Tik kažkoks durnas etapas po tų atostogų, lyg tyčia kaprizų milijonas, tas netinka, anas nepatinka, ne taip pažiūrėjai, pirštą ne ten padėjai. Iki tokių absurdų, ko šiaip niekad nebuvo. Vakar pvz užsikakojo išvis dėl nieko. Užtraukinėjo užuolaidas naktines, sunkiai sekėsi, paėmiau iki galo užtraukiau jau aš ir viskas, susiraukė, atsigulė ant grindų ir psio, guli nepatenkintas. O dar išmokęs darže žodyno "gerojo", tai supykęs dar ir paleidžia kokį žodį negerą. Aišku ne rusiškai, bet mama arba tėtis ir š... gali būti, priklausomai kuris blogietis tuo metu. Na su pykčio valdymu problema pas mus rimta, nes bile skaudint, ir tai puikiai suvokia...
Mes vis savaitgaliais bėgam iš miesto. Buvo mažas išvežtas savaitei pas senelius, tai šią savaitę kova už būvį buvo, dar nestoja vaikas į vėžes po tų pasilepinimų visokių senelių dėka. Kariaujam vis, nes charakteris žmogaus išskirtinis. Per tą charakterį net bėdą įsitaisė - įtaria balso stygų mazgelius. Pažiūrėt normaliai gydytoja negalėjo, bet iš balso sprendžiant labai panašu, jau pora savaičių gerokai užkimęs be kitų simptomų. Bandysim kažkaip mokintis nerėkaut ir ramiau kalbėti, nes jis ir šiaip toks skardžiabalsis, net nepykdamas garsiai kalba. Tik kažkoks durnas etapas po tų atostogų, lyg tyčia kaprizų milijonas, tas netinka, anas nepatinka, ne taip pažiūrėjai, pirštą ne ten padėjai. Iki tokių absurdų, ko šiaip niekad nebuvo. Vakar pvz užsikakojo išvis dėl nieko. Užtraukinėjo užuolaidas naktines, sunkiai sekėsi, paėmiau iki galo užtraukiau jau aš ir viskas, susiraukė, atsigulė ant grindų ir psio, guli nepatenkintas. O dar išmokęs darže žodyno "gerojo", tai supykęs dar ir paleidžia kokį žodį negerą. Aišku ne rusiškai, bet mama arba tėtis ir š... gali būti, priklausomai kuris blogietis tuo metu. Na su pykčio valdymu problema pas mus rimta, nes bile skaudint, ir tai puikiai suvokia...
Tanite, kaip gerai tas problemas suprantu... pas mus tas pats. Darzely visokio gerio prisimoko. Namie ir per uzpakali gauna, nes erzina tycia. Kartais atrodo taip. Nors galvoju, kad jis uzsiveda, nemoka sustot ir del to taip atsitinka. Gaila,,kad mano nervai nelaiko. Po rekimo ar pliaukstelejimo gailiuos siaubingai, kad nesusivaldziau...
QUOTE(druskute @ 2015 07 27, 09:49)
Tanite, kaip gerai tas problemas suprantu... pas mus tas pats. Darzely visokio gerio prisimoko. Namie ir per uzpakali gauna, nes erzina tycia. Kartais atrodo taip. Nors galvoju, kad jis uzsiveda, nemoka sustot ir del to taip atsitinka. Gaila,,kad mano nervai nelaiko. Po rekimo ar pliaukstelejimo gailiuos siaubingai, kad nesusivaldziau...
Na pas mus irgi yra visko buvę, tačiau stengiamės spręst kitaip problemas. Vyras būna pratrūksta, jis kantrybės visai neturi, aš daugiau cackinuosi. Kažkaip su laiku ateina daugiau tos kantrybės, o ir susikalbam jau dažniausiai. Aišku užeina tokie kvaili periodai, kad atrodo geriau bėgt laukais, bet ataušti, nurimsti ir vėl viskas gerai. Šiaip aš vis stebiuosi, kokie dabar vaikai ne pagal amžių protingi yra, netgi per daug, nes atrodo pyplikas 3,5 metų, o žino ir supranta labai daug, tik dar nemoka suvaldyt savo emocijų.
Barric, su praejusiu tortadieniu🌹