Įkraunama...
Įkraunama...

2011 gruodinukai

Na, zinai, Klumpe, as pasiskundziu savo nenuorama museika, bet tavo aprasytoj situacijoj - visai is proto iseiciau... doh.gif

Nezinau nei ka tau parsyti... As ieskojau atsakymo internete del musimosi - viena gera patarima radau. Bet del kritimu ant zemes - nezinau... Reiks paieskot, gal ka uztiksiu. Bet manau, cia sunkesnis variantas , kaip vokieciai vadina "trotzalter" - vaiku amzius tarp 2,5-4 metu... Del kritimu - ta tai jau skaiciau. Reik paprasciausiai leist guleti, neit salin, bet stovet salia apsisarvavus kantrybe ir laukti, kol jis ta isterija pabaigs. Isivaizduoju kiap sunku, ypac viesoj vietoj - praeiviu pastabos, patarimai, uzuojauta ir tt... bet lygtai tas veikia. Sakau, paieskosiu info, gal ka rasiu.

Savo atveju issiaiskinau, kad M. musa kitus vaikus, nemokedamas kitaip kontakto uzmegzti. Mano uzduotis - laiku atspeti toki jo elgesi, sustabdyti ir paaiskinti kaip reik ta kontakta uzmegst... Lyg as pati zinociau, kaip doh.gif blush2.gif

Nu karoc. Laikykis.

LOM, su ne sakymu - gerai pastebejai. as labai valdausi, kad tokio butu kuo maziau... Lipu per save, aplinka taip sutvarkau, kad kuo maziau ne reiktu sakyt. Taciau cia ne vien tai - vaiko temperamentas buna uzgimtas. M. nuo mazens buvo linkes mustis, o visur listi ismoko dabar...

Da kas baisu - pabega nuo musu ir jam ne motais, kad tevu nesimato... Ejom pasivaiksciot, M. su dviratuku vaziavo. Nuvare i priesinga puse. Rekem su vyru kad griztu - tam dzin. Pasislepem, ziurim ka darys. Vazinejasi sau akstelej, gal 10 min. Paskui ramiausiai grizo i vieta, kur issiskyrem, nulipo nuo dviracio, eina ir rekia ramiu balsu - mama islisk. Butume ilgiau sedeje , bet ten toks vyras isejo pasiziuret, ko toks mazius vienas vaikstineja, teko nutraukt eksperimenta.
Siaubakas kazkoks. Bet viliuuos, kad isaugs, nes siaip labai jau meilus berniukas auga.
Atsakyti
labytis, tai ką rudenėlis artėja, smile.gif mačiau katu gimė jau sūnelis smile.gif tai sveikinimai ir šičia 4u.gif 4u.gif 4u.gif

druskut smile.gif joo, mažėlis spalio pradžioj švęs smile.gif

Klumpe, vaje, na situacija baugoka, bet pa smane irgi tokių apraiškų būna, man padeda, kaip jau kažkur minėjau, nunešimas į kitą vietą (pvz. į kitą kambarį arba viešumoje į kitą galą kur nors) ir tada stoviu stebiu, kai pamato, kad aš nesinervinu, - nustoja isterint, bet šiaip aš manau, kad tokie dalykai vyksta, nes per mažai dėmesio skiriu, bet kita vertus vaikui gal tas į gerą, nes darželyje gaus dar mažiau to dėmesio, teks priprast, kad ne pasaulio bamba smile.gif tai linkiu stiprybės, vistiek tas baigsis kada nos... saviškę man pavyksta įkalbėt dažniausiai, kai pažadu kažką "gerai, jei nenori eit namo, pasisupsim dar 5 minutes ir keliausim, susitarem?" na ir kažkaip dažniausiai viskas pavyksta smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

LOM
, mes galvojam nuo sio ciklo ar dar nuo kito. Baisu man smile.gif

Druskute
, grizom mes neseniai is LT, tad Benas tik lietuviskai ir tesneka. 3 laikais ir taisyklingais sakiniais. Zino ka reiskia "lietuviskai". Bandysiu nepasiduoti vokieciu kalbai, kai vel isivaziuos. Beno postringavimai : "Benai, tu senas?", "Ne, as grazus".

Katu dideliausi sveikinimai pagranduko gimimo proga 4u.gif 4u.gif

Musu zuiki reikia pristabdyti su "negalima", nes kitaip sakes butu. Judrumelis ir pasiutes doh.gif Nu bet nieko. Klumpes aprasyta situacija musu irgi aptureta, bet as ji dabar arba pasiimu ant ranku kai neklauso, arba pasisodinu parduotuvej kur ir "stabdau". Jei spiegia, tiesiog pasiimu ir nusinesu. Veikia. Siaip dabar lyg ir vel ramiau, kad ir bliauna kartais visa gerkle, bet susitariam kazkaip. Jis daugiau viesose vietose arba kai buna ateje sveciu pasirodo viska ka moka cool.gif . Bet siaip normaliai viskas pas mus biggrin.gif Berniukas ir tiek biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(S@msara @ 2014 08 24, 19:50)
Laba  4u.gif

LOM
, mes galvojam nuo sio ciklo ar dar nuo kito. Baisu man  smile.gif

Musu zuiki reikia pristabdyti su "negalima", nes kitaip sakes butu.

Kada tas ciklas? blush2.gif mums jau arteja, arteja, kokia rugsejo 10 d., pagal planus, bus pirmasis bandymas doh.gif bet ir as bijaaaaaaau blink.gif lotuliukas.gif ot bobikes, vaikus pagimde, o kitus pradet bijo doh.gif

Zinokit prisisnekejau su savo auksiniu vaiku... tris metus beveik buvo toks geras, ramus, protingas... nu ko bijojau - tas atsitiko.. pasiliko vaikas pirma syki gyvenime be manes - atostogu pas senelius pabuvojo vos penkias dieneles... nu visiskai nebesusitvarkau su vaiku.. kadangi pas senelius buvo ir brolio vaikas, apie kurio elgesi pasakojau, tai patikekit.. ir maniskis dabar nieko nebesitvarko, jei as sakau vienaip - jis atgal kitaip, meto zaislus, cypauja reikia nereikia.. zinokit, esu nevilty, man dar taip nebuvo per visa jo auginimo laika.. nebezinau, kaip atstatyti vaika, jau savaite kaip namie, bet viskas, ka "ismoko" ir "gero" pavyzdzio ir is seneliu lepinimo - niekas nedingsta.. zinokit visiskai nebepazistu savo vaiko verysad.gif net nusistebiu su kiekvienu jo neprotingu poelgiu, ziuriu i ji ir sakau "maziau, tu gi taip nedarai, taip daro negeri vaikai", naturaliai stebiuosi veiksmais, kurie jam niekada nebuvo budingi, o jis tik cypteli ka ir nuvaro, net nebesiklauso manes unsure.gif esu ziauriai sunerimusi ir nebezinau, kaip elgtis. Daugiau ne dienos su broliuko banditu!
Atsakyti
LOM, viskas pamazu gris i savo vietas. Tik kantrybes 4u.gif Negaliu isivaizduoti auksiniu vaiku. Norec ir as biggrin.gif . Tiesa, siandien nuejom i parduotuve uz rankytes (mat isaugom savo vezima), pasieme mazuti pirkiniu vezimuka parduotuvej ir labai kulturingai vazinejosi, apsipirkimo gale tvarkingai sugrizo pas mane, o neisleke be manes i gatve bigsmile.gif Suzaveta savo berniuku buvau rolleyes.gif

Mano paskutines memes buvo rugpjucio 21 d. Tai arba dabar reik pradet arba dar po menesio. O tavo? Bijau biggrin.gif Sakiau folio rugsti pirksiu.

Tiesa, kokiais vezimukais vazinejat savo beveik jau trimetinukus? Benas yra 96 cm ir 16 kg. Tuose paprastuciuose sportiniuose atrodo, kaip drambliukas, kojos zeme vos nesivelka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@msara: 25 rugpjūčio 2014 - 13:21
QUOTE(S@msara @ 2014 08 25, 14:20)
Tiesa, kokiais vezimukais vazinejat savo beveik jau trimetinukus?

Martynas dauga mazesnis, tai dar savo Mclarene vazinejas. 92 ir 13 kg...

S@msara, LOM, pirmyn i zema starta smile.gif ner cia ko abejot. Bet geriausia turbut, tiesiog atsipalaiduot ir negalvot apie pastojima... Nes kai gaudai "tas" dienas, tai kartais labai sunkiai pasigauna, susidaro spaudimas, nervas jama...

LOM, imk baliona del berniuko. 4u.gif Net nezinau ka parasyt. Manau su laiku viskas vel atsistos i vietas... Be to, nuo triju metu jie kazkiap protingesni pasidaro, susitart lengviau pavyksta-

S@msara, M. das neivaldes triju laiku. Pvz, sako - verkejau, kas turetu reiksti verkiau lotuliukas.gif Ir raidziu daug netaria. Bet nesuku galvos. Ai, ir pampu niekaip neatsisako, net dienos metu... Negi iki 4 metu taip tesim g.gif
Atsakyti
S@msara, pradėkit dabar jau smile.gif užsivesk tėvų darželyje mmm grafiką, jei neturi smile.gif labai geras daiktas, man tiksliai nurodydavo O, juolab pasitikrindavau su mikroskopu smile.gif o kas liečia vežimuką - nebevežiojam išviso, jei einam kur su broliu, tada ji užlipa ant apatinio metalinio krepšio ir stovėdama važiuoja sau ramiai smile.gif parduotuvėj pasodinam į krepšį ir vežiojam, žodžiu kažkaip tai sukames, nes viena su 2 vezimais nesugebeciau biggrin.gif

mes laukiam darzo, nezinia kada leis eit, nes dar grupe nesuremontuota, gal veliau pradesim, 4dieni susirinkimas darziukyje - prasideda atrakcijos, kai psako vyras biggrin.gif na isties vaiku turejimas yra tikras nuotykis
Atsakyti
QUOTE(druskute @ 2014 08 25, 15:18)
S@msara, M. das neivaldes triju laiku. Pvz, sako - verkejau, kas turetu reiksti verkiau lotuliukas.gif Ir raidziu daug netaria. Bet nesuku galvos. Ai, ir pampu niekaip neatsisako, net dienos metu... Negi iki 4 metu taip tesim g.gif

Tai aisku, kad snekes. Gerai darai, kad nesuki galvos 4u.gif Musiskis r tokia vokiska taria smile.gif . Irgi daro klaidu. Vietoj "smirdziu" sako "smirdu", cia kai padaro i puoduka smile.gif ,"siaip sau" taria "paipsau"...

Mes tik nuo visisko pampiu nuemimo sito gerio atsisakem. Ir aciu D., bo jau nusibode buvo.

QUOTE(barric @ 2014 08 25, 20:58)
S@msara, pradėkit dabar jau smile.gif užsivesk tėvų darželyje mmm grafiką, jei neturi smile.gif labai geras daiktas, man tiksliai nurodydavo O, juolab pasitikrindavau su

nes viena su 2 vezimais nesugebeciau biggrin.gif

vaiku turejimas yra tikras nuotykis

Man sirdis kalatojasi cool.gif Nezinau jau ir pati, ar noriu, ar ne. Dviguba atsakomybe, vienas yra vienas, o cia du unsure.gif Ir kazin kodel niekas vaiku nedalija be nestumo ir nuo 2 metuku amziaus tongue.gif Reikes prisiregistruot tevu darzely 4u.gif

Ne, su dviem aisku, kad vyresnysis ant laiptelio vaziuoja...

Reikes uzsirasyt biggrin.gif

Beno bajeris naujas. Jam viskas atsibodo. "Benai, susirink zaisliukus "-"atsbodo", "Valgyk"- "atsbodo". Ir mama, ir tetis, ir pats Benas sau atsibodo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@msara: 26 rugpjūčio 2014 - 13:29
jojo, viskas jiems atsibodo, nieko jie nenori smile.gif fuj fuj, na nieko, tuos bus daržas ir kalnas įspūdžiū smile.gif

beje, šian buvau grybaut su drauge ir abiem vaikais, smagiai tampėm vėžimėlį ir staugiančią L po mišką ir netgi grybų parsinešiau sriubytei ir padažui prie cepelinų biggrin.gif Samsara, cia kad tu nepergyventum taip ir nebijotum - viskas pasirodo įmanoma lotuliukas.gif
Atsakyti
Mūsų fronte nieko naujo. Apsikapojam, ir toliau gyvenam. Kartais lengviau, kartais sunkiau. Dėkui Dievui, po pastarojo išsišokimo mazgis taip daugiau nesišakojo. Nors kita verts, poliklinikoje jis daugiau ir nebuvo...
Dėl kalbos ir "atsibodo". Oho, kokie šūstri terminai pas jus. Žinot kaip Šarūnas šneka? Ateina pas mane į kambarį ir paaiškina:
-asss Njiaja bibi aaaaaa (aš pas Neriją biškį pamiegosiu). Jo visa kalba tik tokia, nors žodžių žino daug. Tačiau labai labai daug ką reikia susigaudyti iš konteksto. Nesuprantam dar didesnės dalies to, ką jis sako.
Atsakyti
S@msara, pavarei cia su tuo vaiku dalijimu. lotuliukas.gif
Del pampu atsisakymo - pavydziu juodai. M. del sysiaus jau galetu be ju but, bet kakina tik i pampa. O daba da kazkokia alergija, ar siaip kas - kelinta savaite daro daznai, skystai, uzpakalis issutes... Vakar is darzo nesiaus ant ranku namo - nes uzpakali skaudejo, nenorejo vezime sedeti doh.gif O pampe kakio buvo, as nemaciau, tai da labiau sudirgino doh.gif Nezinau kada jis ismoks.

Barric, kad pas tave viskas imanoma - tikiu thumbup.gif Noriu ir as grybo. Mama siandien per skype baravykus parode, man seile nutiso...

Klumpe, bijo matyt Sarunas daktaru. M. irgi bijo, nesiduoda apziurimas, bet aisku, taviskis aplenkia... O tu jo pas neurologus gal nevedziok. Man sunku spresti, mama geriau zino, bet jei jis bijo... Su amzium ir darzu pasidarys sukalbamesnis, manau. Ir del kalbos persilaus.
Atsakyti
Druskyt, na baik... pas visus viskas įmanoma, ne tik pas mane - bel tik noras būtų smile.gif 4u.gif
Atsakyti