Įkraunama...
Įkraunama...

2011 gruodinukai

Aš manau svarbiausia bent kažkiek pabūt ne su pampiu per dieną, bet jei vaikas nesileidžia perrengiamas ar pampio uždėt paskui, tai jo, suprantu kad bėda.
Pas mus šiaip dėl bile ko isterijos, tai man tik ramybės kartais tesinori, kad tik nekiltų dar vienas eilinis žviegimas. Tai pas mus va tokia elgesio problemėlė, sakyčiau jau visa didelė problema, nes jau nebežinom kaip reaguoti, kai pradeda isterikuot, jei kažko neleidžiam. Kartais gražiai susitariam, nu bet kartais vėjas iš niekur. Kaip jūs reaguojat, kai pradeda dėl niekų siautėt? Nekreipiat dėmesio, bandot raminti? Kaip raminat? Nes pas mus čia kasdienis dalykas ir jau nebeišmanau, kaip tvarkytis su vaiku. Suprantu, kad toks amžiaus tarpsnis, kad reikia išlaukti, bet vistiek kažkaip nukreipti vaiką reikia.
Dar dėl tų visų ką turi mokėt, daryt vaikas ir pan. Pas mus darže jau didelis spaudimas, kad kaip gi išeisim į darželio grupę nemokėdami patys rengtis. Spaudimas kasdien, duokit vaikui pačiam rengtis, turi išmokti. Aha galvoju, norai geri, bet kaip viskas iš tikrųjų būna? Pasiūlau aš jam pačiam apsirengti, o jis tik papusto padus ir dumia kur akys mato. Mieliau nuogas varinėtų nei bandytų kokią maikutę mokintis apsirengt.
Atsakyti
Del pampersu berniukam, taip, nera jie sveika. Kai kurios is pat pradziu apsisprende su daugkartinem auginti. Jeigu nepameluosiu, kazkur skaiciau, kad reikia daznai keisti sauskelnes, kas 3 valandas, kad nesusidarytu toks kaip ir saunos efektas,silta ir dregna, kuris butent ir kenkia kiausineliam. Jei nemeluoju 4u.gif

B irgi kartais iskelia isteriju, bet pastebejau, kuo daugiau i tai kreipiu demesi arba labiau nusileidziu, kai noriu ramybes, tuo daugiau "oziai" lenda. Ramybes niekada negalima noret biggrin.gif 4u.gif , nes vaikas tuojau "pagauna kabliuka kame reikalas". Aisku, ne vien mes esame teisus, o vaikas tik igeidus, daznai tikrai buna koks tai dalykas, kuris jam siuo metu svarbus, bet mes suaugusieji to neisiklausom. Bet buna, kad nenoriu ir siaip nezinau ko pats noriu. Pvz. siandien ryte, pasildem jam pieno (vis dar ji gauna), o jisai jo nenori, nors pats uzsiprase, bliauna, kad nenori, neduodam, jau nori, kol galu gale "arba geri, arba isnesim piena i virtuve ir nebus" aisku, kad gere ir norejo. Beje, mes ir butume isnese, aisku, butume dar perklause ir po keliu min, atidave, bet vaikui, jau vien kad tas isnese (ka ir sake) ir nedave (tos kelios min. vaikui amzinos) vercia persigalvoti, ko istikruju jis nori. Nezinau, cia toks mazutis pavyzdelis butu. Stengiames pagal instinkta mamos ir tetes elgtis.

Buna, kad ir "bovinames". Nemegsta dantu valytis,kartais uzsioziuoja ir tiek, nes dazniausiai vakare buna pervarges, tada MB pasiima koki zaisla, pvz. kiskuti, ir sneka kiskucio balsu, kaip reikalinga yra dantukus valytis, ka nuveike per diena, ka veiks rytoj ir t.t. ir pan. Zodziu, laikytis savo, jei oziukai lenda, ir suktis is padeties, nukreipti demesi, jei vaikas pvz. pervarges. Bent jau mes tokia taktika turim 4u.gif
Arba is smelio dezes parsivilioti mazu sausainiuku, kuri gaus parejes namo. Tada be oziuku eina namo, nes ten jo laukia sausainis smile.gif Pas mus saldumynai nesimeto ir gauna ju ne daug, todel jie turi aukso verte. Cia tikriausiai ne pedagogiska, bet tokios musu gudrybes blush2.gif
Papildyta:
Rengtis mokina juos darzely, B irgi susidomejes siuo reikalu, bet niekas nieko neforsuoja. Aisku, jei mato, kad vaikiukas moka, bet nenori, manyciau, kad ir jos tada savo laikosi, bet vaikiukai darzely kitaip elgiasi nei namuos, namuos pas mama ir teti galima juk daug sau ka leisti, o taip ir turi buti, juk ne armijoj ar pas svetimus yra, bent jau namie gali sau leisti laisvai elgtis, su visais pricindalais biggrin.gif

Laba ryta ir geros visoms dienos ! Nuo rytojaus pas mus pavasaris, pranesa 22, gal ir i LT ateina pavasaris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S@msara @ 2014 03 19, 09:44)
Laba ryta ir geros visoms dienos ! Nuo rytojaus pas mus pavasaris, pranesa 22, gal ir i LT ateina pavasaris  smile.gif

Labą rytą, net pavydu apie pavasarį skaityti bigsmile.gif O pas mus vakar palijo, tai bent sniegas ištirpo biggrin.gif

Oi ožių periodas ir pas mus doh.gif vakar: gavo saldainį, bet aišku poniutei vieno maža... Lipo, korėsi ten kur saldainiai padėti, aišku ne tyliai o visa kakaryne rėkdama "Noriuuuu saldainioooo..." Taip gal pusvalandį prabliovė pagal pilną programą (su ašarom, kritimais ant žemės ir pan), tada galvoju nukreipsiu dėmesį - daviau fotoaparate nuotraukas pažiūrėt. Atsibodo jai tos nuotraukos, nunešiau fotiką padėt, o tada vėl viskas iš naujo, jau girdžiu rėkia: "Noriuuuuu žiūrėėėėt..." doh.gif Nu grynas PMS blush2.gif
O man norisi užsikast po pernykščiais lapais... ph34r.gif Baisiai nuvargus psichologiškai jaučiuosi.. ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelface: 19 kovo 2014 - 11:17
QUOTE(angelface @ 2014 03 19, 11:16)
"Noriuuuu saldainioooo..."    "Noriuuuuu žiūrėėėėt..."  doh.gif 

O man norisi užsikast po pernykščiais lapais... ph34r.gif  Baisiai nuvargus psichologiškai jaučiuosi..  ph34r.gif

Labai pazistama 4u.gif

Man pries kelias savaites taip buvo, imk 4u.gif

Atsakyti
nu jo, pažįstamos situacijos visgi. Vadinas tikrai tik amžiaus tarpsnio reikalai čia. Pas mus irgi būna tokių dalykų, kad tarkim nori atsigerti, paimi jau pilti, prasideda didžiausias klyksmas, nes nori pilti pats. Būna susitariam, kad šį kartą mama įpils, būna nesutariam. Paskui jau įpylus pareiškia, kad nenori. Klausiu, ar nunešti? Atsako taip, o tik pradėk nešt ir vėl dūdos maskaradas. Keičias nuomonė čia ir dabar po n kartų. Ir taip daug daug situacijų būna. O vakare aišku jau kai pavargęs būna tada bet kas gali iš pusiausvyros išvesti. Sunkus amžius, ką daugiau bepasakyti.

Angelface, 4u.gif Nors nzn kas privedė prie to išsekimo, bet manau puikiai tave suprantu. Man kažkas panašaus dabar, nzn, jaučiuosi visapusiškai išsunkta.
Atsakyti
Prie išsunktų jungiuosi ir aš. Dar žiemą jaučiausi geriau. Mažasis buvo pradėjęs žaist, kažkuo periodiškai užsiimdavo. Galvojau, valio- išaugo, susiprotėjo. Pasirodo, ne. Dabar žaislai beveik neegzistuoja. Visas užsiėmimas tik lįst kur nereikia ir priklintis. Daugumą jo laiko daromos zbitkos, paskui vėl zbitkos ir dar zbitkom užviršyta. Ir taip kiekvieną dieną. Visas šis reikalas atmiežiamas pažviegimu ir nuoširdžiu pasiginčijimu. Kaip ir anksčiau, labai vartotinas žodis "ne". Pasakai, ir ramu. Lipa visur kur galima ir kur negalima. Taburetės labiausiai migruojantis baldas visuose namuose. Pasiimi, ir gretai gretai prie tikslo, kol suaugėliai nepamatė ir neatėmė.

Šiandien labai juokiausi. Nu gi mano chebra jau kelintas vakaras kaip sportuoja- daro mankštą. Paskui mažasis atėjęs į virtuvę demonstruoja ką išmoko, judesius paįvairindamas vienskiemeniais garsais. Yra toks pratimas, kai ištiesi koją ant kėdės ir lenkiesi, kad patampytum raumenis. Tai žinot kaip jis pavaizdavo tą pratimą? Prisistūmė taburetę prie virtuvinės spintelės, užsilipo, užkėlė koją jau ant pačios spinturės, ir rodo. Mankštinasi jaunuolis pasilipęs vos ne į palubes. Reiks nufilmuot. Labai juokingai atrodo.

Dar apie savo išvaizdą ir būseną: "kažkaip" per žiemą pasidauginau liemens apimtį. Rodos ne tiek daug, bet nuskęst jau neturėčiau- labai gerai pripūstas "gelbėjimosi ratas". Liemes neliko. Plaukaų spalva pablukus, reits dažyt. Antakių kažkaip irgi nenusispalvoju. Kai sėdi namie, dar taip į akis nekrenta. Nu bet kai išeini į miestą, viskas pasimato. Ir pasimatė man tas išblukimas vienos parduotuvės persirengimo kabinoje. Stovi tokia tetulytė baltais, kaip žieminė kiaulė antakiais, pamėlusiom lūpom ir toli į priekį atsikišusiu pilvu (nesupraskit neteisingai, nesilaukiu). Nu eina peklon. Suprantu, kad pati kalta. Blogiausia, kad nieko nesinori. Nu, gal atėjus pavasariui atgysiu. O tai akurat pavirsiu į storą, nelaimingą ir bambančią bobą.
Atsakyti
Tai čia turbūt pavasarinė depresija visoms reiškiasi 4u.gif Nieko - praeis irnesakyk.gif
Atsakyti
Tylu čia.. unsure.gif Turbūt visos pavasariu džiaugiasi user posted image
Atsakyti
Angelface, cia Saulyte tavajam atavare biggrin.gif ?

Jauciuosi, lyg buciau aukso puoda laimejus. Susipazinau su lietuve, apie 40 metu, kuri turi 16 menesiu berniuka ir gyvena netoli musu bigsmile.gif . Galesim dabar lietuviskai sneketis, o ypac dziaugiuosi del Beno thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@msara: 23 kovo 2014 - 17:58
Samsara, smagu dėl jūsų ax.gif

O avatare taip, gryna kopija... blush2.gif
Atsakyti
Neištvėriau ir pasikeičiau vėl avatarą. užtenka man ir vienos tokios biggrin.gif

O man ant veido vėl alergija prasidėjo... Turiu labai atsargiai rinktis kremus, bet gi nepabandęs nesužinosi doh.gif Tai va sėdžiu dabar su raudonu, patinusiu niežtinčiu veidu. O rytoj dar ir reikalų nusimato, tai eisiu visa baisi žmonių gąsdint ph34r.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
angelface iki rytojaus nepraeis? paskalauk gal su kokiu nuoviru, pavyzdžiui medetkų, man labai padeda.
S@msara tikrai aukso puodą radai, labai džiugu, kad B turės draugą ir mama tuo pačiu. Tikiuos sutarsit thumbup.gif
Klumpe labai greit gali viską pataisyt, aš čia dėl išvaizdos. Užsirašyk į kirpyklą, ir šukuosena atsigaus ir nuotaika pagerės thumbup.gif aš irgi susiruošiau gražinti kūno formas, sakau, pradėsiu bėgioti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryzandra: 23 kovo 2014 - 23:52