Įkraunama...
Įkraunama...

2011 gruodinukai

QUOTE(Tanite @ 2014 03 14, 14:35)
Atėjo laikas ir vaikas pats pasirinko, be jokių forsavimų, tiesiog nebesileido jokiais būdais uždėti tų sauskelnių.

Saunuolis P ! Neisivaizduoju, nei pro kur, as Beno taip atsisakancio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@msara: 14 kovo 2014 - 15:11
Man tai jau net gėda, nes turbūt paskutinės pampersuotos likom... blush2.gif Ko mes tik nedarom, bet su puoduku nesusidraugaujam. doh.gif Nevilty aš jau dėl šito reikalo...
Viskas gal dar būtų ir nieko, jei ne aplinkinių spaudimas "Pamanyk, tokia didelė ir dar su pampersu" kažkaip smarkiai mane veikia tokie pasakymai...
Atsakyti
Angelface, Saule ir Benas mirksiukas.gif Mes pagal vokiecius biggrin.gif , nezinia, cia ar gerai ar blogai, bet per siuos metus susitvarkysim si reikaliuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S@msara @ 2014 03 14, 19:51)
Angelface, Saule ir Benas  mirksiukas.gif Mes pagal vokiecius  biggrin.gif , nezinia, cia ar gerai ar blogai, bet per siuos metus susitvarkysim si reikaliuka smile.gif

Ai tai ir mes tada pagal vokiečius irnesakyk.gif
Atsakyti
Nesinervuokit ir nenuvertinkit saviskiu. Vieni greiciau viena daro, kiti kita. Ateis laikas ir atsisakys tu pampiu. Jusiskiai net neabejoju yra pazenge kitose srityse. Maniskiui matomai nepqrogus tas pampis buvo, nes kaip tik buvo laikas pereit prie didesniu, gal spaude ar verze, todel ir nebesileido deti daugiau.
Man liudesys, turejom siandien sudalyvauti mociutes 90metyje. Ne kasdien toks jubiliejus ir toli grazu ne visi jo sulaukia. Guliu ir pakilt negaliu. Matomai koks virusas mane susuko.
Atsakyti
O, mergos, eilinį kartą paguodėt. O jau norėjau klaust, ar dar apskritai yra vaikiukų, kurie tapnoja su pampersais. Mano kažkos atbulinis. Jis gi gerokai prieš pirmą gimtadienį buvo sodinamas ant klozeto, ir jei norėdavo, pasiusiodavo, tik niekada pats nesiprašė. Praitą vasarą sudurniavo ir porą mėnesių nesėdo, ir po to į rudens pabaigą kai susisuko protelis šiuo klausimu, taip po šiai dienai dar neatsisuko. Sėda ant puodo- aiškina kažką, stojasi, vėl sėdasi. Nu niekaip. Supratom, kad puodas jam nepatogus. Ko gero, bus kavalierius jį išaugęs, nes gi ūgiu ir svoriu anas ne pats mažiausias. Nu bet kuo nusikalto klozetas? Aš jį ir kalbinu, ir sodinu, ir prilaikau, ir pažadu, kad galės paskui nuleisti vandenį... Nu niekaip. Mes jau savotiškoj panikoj. Gi nuo rugsėjo planuoja eit į daržą ir jau ne į lopšelio, o į darželio grupę. Kas ten su juo cackinsis? Tikiuosi, iki to laiko susiprotės. Nors šiai dienai dar labai nepanašu. Paliktas su palom ir trauziais, prisisiusioja ir visai dėl to nesuka galvos. Jam dėl tokių gyvenimo smulkmenų niekada nekilo diskomfortas. Tai ir nežinau- ar laikyt dar jį su palom, ar ne, jei jam visiškai vienodai? Tik man papildomas rūpestis, nes kakoja iki 4 kartų per dieną ir skystokai. Pabandyk tu paskui tas palas išskalbt.
Atsakyti
Maniskis pereita sav. vistik suviduriavo, teko su pampais laikyti.
Nu sunkus atvejis, irgi neisivaizduoju, kiap reiks be pampu but ismok. Del sisiaus dar laiks nuo laiko pats eina ant puodo, pats nusiima kelnes, visus isvaro - "iseik, iseik.", po ateina plodamas - "super, super", zinok, padare ant puodo.. O va del didelio reikalo - kazkas baisaus... Matau, kada darys, bet niekaip negalima ant puodo pasodint. LEnda kur i kampa, nurimsta, jei kalbini ant puodo Sako - "reikia palaukti. palauk", akys stcios, ir paskui jau kelnes pilnos.
Ir pietum su pampu, ir nakciai su pampu... Rytais atsikelia, ant puodo niekaip neuzsodinsi, zviegia... Nuiimi - i kelnes privaro. Ir irgi, niekaip negeda.
Na nieko, atsils, eis ir laukan be pampu. Nu vistiek ismoks sausas buti.
Atsakyti
tikrai išmoks, persilauš tie mažiukai. gi nevarys į pampį iki mokyklos. nors suprantu mamų norus ir nepatogumus, tik gal užsienietėm šiuo klausimu kiek lengviau, spaudimas iš šono galbūt mažesnis, nes kiek suprantu ten į viską žiūri tolerantiškai ir niekas nieko neskubina. Čia LT daugiau stereotipų ir jaunų mamų engimo. Kaip mano vyro mama vis papasakodavo, kaip jos vaikai nuo pusės metų į puodą darė. Nors nepriekaištaudavo niekada, nebrukdavo savo nuomonės, bet vistiek.
Atsakyti
Laba 4u.gif

Tanite, kaip apmaudu, tikriausiai jau beveik pasveikus 4u.gif

Nu va, pagal vokiecius gyvena Benas, Saule ir Sarunas biggrin.gif Kas jungiasi dar ? Martukas ziuriu, jau daugiau i lietuvius lygiuojasi thumbup.gif

QUOTE(Tanite @ 2014 03 16, 22:47)
Čia LT daugiau stereotipų ir jaunų mamų engimo. Kaip mano vyro mama vis papasakodavo, kaip jos vaikai nuo pusės metų į puodą darė. Nors nepriekaištaudavo niekada, nebrukdavo savo nuomonės, bet vistiek.

Ne tik jaunu mamu biggrin.gif Mano teta pasakoja, kaip jos berniukai jau nuo trecio menesio i buteliuka dare, palaikydavo pridejus, kai jau matydavo, kad sysiu nori doh.gif Didziuojasi tuom kaip rublis rolleyes.gif Aisku, mazaiu islaidu ir anksciau nebereikejo tiek palu skalbt. Kazkiek suprantama, bet kiekvienas butinai su savo papratinimu apie pampersus lenda. Kaip cia viena pasakojo, mociute tokia, "nei atsilikes, nei ka, kytras vaikas, bet i pampersus iki 3 metu vare". Pas mus i grupe eina berniukas, kuris 2010 rugpjuti gimes, sakyciau, toks tai jau tikrai galetu i puoduka ar netgi ant klozeto daryti.

Martynas geras koks, "Iseik, iseik" lotuliukas.gif Aisku, susirinke visi, ner ramybes nei tokiuose itin privaciuose reikaluos schmoll.gif biggrin.gif Musiskis nemegsta keistis pampiu "Benas nicht kaku, kaku dingo " akys kvadratines biggrin.gif

Siuo metu esu patenkinta, kad pats valgo ir be tutuko gyvenam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@msara: 18 kovo 2014 - 10:00
Kas del spaudimo - kiekveino pokalbio metu isklausau litanija, kaip pampersai berniukams nesveika, nes nevaisingi liks, ir kokios dabar motkos tingines nes tingi palas plauti - cia mano anyta man makaronus kabina.
S@msara, maniskis irgi kvadratines akis moka padaryti - lenda i kampa kur, akysstulpu. Sakau - einam ant puoduko kakuti padaryt - o Martynas man - "reikia palaukti". Galva purto, jei i rankas paimi - zviegia, neleidzia kelniu nuimti. O paskui da meluoja, kad kaku nepadare. Tiesa, paskutiniu metu jau retkarciais prisipazista.
Nu zvengiu as is jo, ir tiek. Kai atsils orai, eis ir laukan be pampu, manau progresas pasijaus.

Vis su malonumu skaitydavau, kaip gruodinukai "perliukais" kalba. Maniskis tik ismoktas frazes kartoja, ir da juokingai kokiu zodziu neistaria (pvz - nugalalis yra kupranugaris, o sene Sliat - yra Sapokliak), o siaip kalba normaliai. Uzvakar vistik pavare. M. atsigule i vyro lova, ir vyrui sako - isiek.. - vyras sako - "nu kaip cia dabar", o M. jam atsako - "o va taip". Vos is lovos neisgriuvau lotuliukas.gif
Atsakyti
Patiko man tas "nicht kaku". Beje, mergos, o kiek tiesos tame, kad bernam nesveika su pampersais būti? Aš jau po truputį imu panikuot, nes čia gi ne pirmi metai kai su pampersu, o treti. Ir pas mus šiame fronte jokio progreso. Tai kiek čia aš jam pakenksiu su tais pampersais?

O dėl palų skalbimo- nu gal aš tikrai išlepus? Mano pilietis pavaro į kelnes 3, o kartais net 4 kartus per dieną. Ir toli gražu nekietai. Tokia jau jo fiziologija. Nu tai kaip paskui ten viską išplaut? Nei į tuoletą neina iškratyt, nei vonioje mirkyt. Jei jis justų diskomfortą su šlapiom palom, tikrai dėčiau palas, tikėdamasi, kad greitu laiku jam dašus kame reikalas. Bet gi jis visiškai nereaguoja. Žiemą kelis kartus yra pasisakęs, kad kelnės kaka, o dabar nors kuolą ant galvos tašyk. Negana to, neleidžia jų pakeisti. Dažniausiai kelnių keitimas vyksta su didele prievarta ir žviegesiu. Nebet išeina užkalbėt dantį. Bet čia labai jau retas psisekimas.
Atsakyti
Klumpe, zinok, ir man neramu, nes lyg ir negerai ta siluma, pati esu nemazai info apie tai radus ... persalt zinoma irgi blogai butu...
Del to namie vaiki be pampu laikau - padaro tai padaro, nesvarbu ka. Ir be paluciu. Pazistami atidave kalna tokiu frotiniu baltu trusikuciu, tai namie juos dedu , tada pedkelnes - ir laksto. Jei kaka pavaro, po vandeniu isplaunu, paskui i skalbianka... Buna irgi keli kartai perdiena. Cia tik pereita sav su pampais del viduriavimo laikiau, nes jau ten butu tikrai patopas kelnes buves...
Paskutinem savaitem dar vienas zingsnis i prieki - virs dvieju valandu prabuna sausas! Vadinas , pusle jau sugeba didesni kieki sulaikyti.
Kiek pas vokiecius skaiciau - vaikai turi viskam subrest, o po to jau greit einasi.
einu info apie pampersu zala ieskot, parasysiu ka radau. 4u.gif
Atsakyti