QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 16, 22:53)
mes praeita vasara buvom birzelio 25 - liepos 7, taigi panasiu metu, kaip jus ketinat.
mano pastebejimai: oras buvo siltas, svelnus, bet vanduo tikrai vesus, panasiai kaip baltijoj vasara . mes gyvenom kaime Valledoria (siaurinej daly) savaite, tai veiksmo ten nedaug. 3 naktis praleidom Cagliari, tai ten vanduo buvo zymiai siltesnis, nei siaurinej daly. todel as pasyviam poilsiui birzely rinkciausi dabar pietine salos dali.
Beje, visur labai pute vejas, ir kartais gana saltas, puste smeli pliazuose, bangos kai kur lb dideles buvo (ypac siaurinej daly)
jei rinktis aktyvesne kelione, su tikslu kuo daugiau aplankyt, tai sekanti kart as nuomociau kemperi ir keliauciau po sala, kas kart nakvojant vis kitoj vietoj kemperyje. kempingu sardinijoj lb daug ir lb daug italu keliauja butent tokiu budu. manau kur kas daugiAU pamatai sitaip, nes sutaupai laika pervaziavimams, kurie kartais ten ilgai trunka, sukinejantis serpantinais. priedo turi galimybe pasigamint maisto kemperyje, nes kavines sardinijoj nepigios, o ir ju darbo laikas nesamoningas - tarp 14 ir 19 valandu neimanoma rast kur pavalgyt
Costa Smeralda pakrante nuo kitu skiriasi tuo, kad ten smelis ypatingai baltas ir vanduo ypac skaidrus. Bet ten esantys miesteliai zymiai brangesni, nei kitur. Pats brangiausias miestelis - Porto Cervo. aplankyt ji ir paziuret tikrai verta, nes tokios prabangos retai kur gyvenime sutiksi - viskas ispuoseleta, architektura lb skoninga, namukai tarsi is smelio pasatyti, uoste - prabangios jachttos, Harrods paviljonas su Bugati ir Maceratti, Lamborgini ir Ferari ekspozicijom tiesiog ant juros kranto. zodziu, visai idomu
Man dar lb grazu buvo Costa paradiso, tiesiog ypatingo grozio pakrante, uolos, gamta , bet smelio pliazo ten nera, ten tokie naturalus baseinai tarp uolu, uolose, verta uzvaziuot kokioms porai valandu pabut
QUOTE(byebyelondon @ 2014 01 17, 09:53)
Ar kas nors zinote, ar verta aplankyti La Maddalena sala? Kiek giduose skaitau, tai ten tik papludmia. Kas ten idomesnio?
mes emem dienos kruiza po La Maddalena archipelaga. zmogui su pietumis kruizas kainavo 35 eurus. man lb patiko, salos lb grazios, gamta nuostabi, pliazai puikus (tik vanduo buvo ziauriai saltas ir vejas didelis). apskritai ispudis tas salas pamatyt is juros . manau verta tikrai, juolab kad manau nebrangu toks kruizas
beje, mes nuomojomes apartamentus Cagliari ir vila Valedorijoj per www.airbnb.com
taip iseina zymiai pigiau nei viesbuciuose.
paskutine nakti nakvojom viesbuty Holliday inn netoli oro uosto
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 16, 23:53)
Klausimas būtų dėl draudiminės išskaitos. Jeigu aš nepasirinksiu pilno draudimo paketo,kuris kainuoja 20 eurų per diena kas yra 200 eurų per 10 dienų, tai man užšaldys 1510 euro? Ar teisingai supratau?
Mes nusileidome į oro uostą tuo pačiu laiku , kaip ir jūs leisitės. Auto nuomavomčs iš HERTZ toje pačioje oro uosto teritorijoje. Neėmėme draudimo 20eur/d tai iš kreditinės viso 200eur išaldė (trim su viršum parom nuomavomes). Gražinus auto kažkur po savaitės atrišo kreditinės išaldytus pinigėlius.
QUOTE(byebyelondon @ 2014 01 17, 10:53)
Ar kas nors zinote, ar verta aplankyti La Maddalena sala? Kiek giduose skaitau, tai ten tik papludmia. Kas ten idomesnio?
Mes vykome balandžio pradžioje , neturėjome daug laiko tad nelindom į didžiausius Sardinijos miestus. Stintintinas, Cala Gonone ir panašūs miesteliai mums dvelkė ramybe. Bet nuvykus į Maddalenos salą aptikome jaukų uostelį su šurmuliukų, tarsi čia jau sezonas, o kitur dar ramybė.
Grįžome į Kaljarį per rytinę salos dalį. Nuostabūs besikeičiantys vaizdai kalnų kelyje. Tik skirkite tam sočiai laiko, atstumas atrodo nedidelis, o kelias serpantinų. Ne visur gali įsibėgėti, daugelyje vietų išlipdavome pasigėrėti peizažu. Kartais kelią pastoja tiek laukiniai, tiek naminiai vaikštinėjantys gyvūnai ar lėtai vykstantis vietinis su kokia cisterna ar kita sunkia darbo mašina.
Cala Gonone dar giriamas CALA LUNA papludimys, iki jo reikia arba plaukti arba lipti kalnų takeliu. Bet mes nežinojome to tako. Tad aplankysime gal šiais metais
Jei vyksite į Alghero vakarinėje salos dalyje, galite aplankyti ir Neptuno grotą. Ten vykstant visai netoli jos po dešine yra toks kylantis žvyro keliukas, ir netoli jis nusileidžia, tarsi maža apylankėlė su aikštele viršuje. Nepamenu ar yra ten ženklas nurodantis apžvalgos vietą. Bet kažkaip grįždami iš Grotos nusprentėm pasukti čia, sustojus aikštelėje dar neatsivėrė joks vaizdas, bet palaipiojom aplink ir atradom jog esame ant aukšto skardžio krašto, toliau vandenys ir iš jo kyšanšios aukštos uolos .
[quote=*GAILĖ*,2014 01 17, 11:16]
mes praeita vasara buvom birzelio 25 - liepos 7, taigi panasiu metu, kaip jus ketinat.
mano pastebejimai: oras buvo siltas, svelnus, bet vanduo tikrai vesus, panasiai kaip baltijoj vasara . mes gyvenom kaime Valledoria (siaurinej daly) savaite, tai veiksmo ten nedaug. 3 naktis praleidom Cagliari, tai ten vanduo buvo zymiai siltesnis, nei siaurinej daly. todel as pasyviam poilsiui birzely rinkciausi dabar pietine salos dali.
Beje, visur labai pute vejas, ir kartais gana saltas, puste smeli pliazuose, bangos kai kur lb dideles buvo (ypac siaurinej daly)
labai dekui už informaciją. Žiūrinėju dabar gausiai viešbučius ir po truptį automobilių nuomas. manau liksiu prie to kad 20d. nusileidus 22 val. leksime kažkur į šiaurinę dalį (tikiuosi nebus gegužės pabaiga labai šalta) ir 29 d. (likus pusantros paros iki išskridimo) 2 katims pasiimsime kokį viešbutuką kaljaryje (gal kažką galite parekomenduoti netoli oro uosto?)
Papildyta:
oj čia truputį pridirbau su atsakymu, bet gal suprasite kad mano atakymas paskutinėje pastraipoje
labai dekui už informaciją. Žiūrinėju dabar gausiai viešbučius ir po truptį automobilių nuomas. manau liksiu prie to kad 20d. nusileidus 22 val. leksime kažkur į šiaurinę dalį (tikiuosi nebus gegužės pabaiga labai šalta) ir 29 d. (likus pusantros paros iki išskridimo) 2 katims pasiimsime kokį viešbutuką kaljaryje (gal kažką galite parekomenduoti netoli oro uosto?)
Papildyta:
oj čia truputį pridirbau su atsakymu, bet gal suprasite kad mano atakymas paskutinėje pastraipoje
Tikrai neneoriu prieštarauti, galbūt jūs esate teisi, bet lyginant 2013 metų pavasarį ir vasaros pradžią buvo labai labai šalta pietų europoje. Mano sesuo buvo malijorkoje gegužės ar birželio mėn. tai Lieuvoje buvo šilčiau. tikiuosi kad šie metai bus normalūs. Daug kur skaičiau kad sezonas prasideda nuo gegužės iki spalio mėn. tai viliuosi kad nuvykus bus lietuviška vasara, ko manau mums tikrai pakaks. Nesinori didelio karščio, kurį patyrėme 2012m rugpjūtį malijorkoje. Reikės įvertinti jūsų patebėjimus ir nusiteikti ir šaltesniam orui bei įsidėti džinsus ir megstinį.
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 17, 11:44)
http://www.booking.c...lability_target
rašo kad 4 km nuo oro uosto. Ir tinklas žinomas, daugmaž gali įsivaizduot ką gausi.
Kartais jie daro nuolaidas iki 50 proc.
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 17, 11:03)
O kada jūs vykstate?
Liepos 9-16. Keliausim marsrutu Cala Ganone-Alghero-La Maddalena-Porto Cervo. I pietine dali nevaziuosime. Nu ir prigasdinot su tuo saltu vandeniu salos siaureje. Net sunku patiket, kad birzelio gale gali buti saltas vanduo...
QUOTE(byebyelondon @ 2014 01 17, 16:40)
Liepos 9-16. Keliausim marsrutu Cala Ganone-Alghero-La Maddalena-Porto Cervo. I pietine dali nevaziuosime. Nu ir prigasdinot su tuo saltu vandeniu salos siaureje. Net sunku patiket, kad birzelio gale gali buti saltas vanduo...
Birzeli vanduo vesokas visoje vidurzemio juroje.Todel man ir patiko Stintino,nes viena karta buvom apsitoja senoviniame miestelyje Paulilatino ir ten artimiausias papludymys Putcu Izu.Temperatura laikesi apie 30C o vanduo buvo ledinis.Stintino ilankoj buvo pilnai imanoma maudytis.(As isviso tokia pristipus mazumele) Paskui keliavome per papludymius siaurineje dalyje pvz Cala Rose(rozinis papludymys)ten irgi buvo normalu.Mano patirtis sako kad vandens temperatura priklauso is kurios puses pucia vejas ir kiek uzdara yra ilanka.Taip kad laaabai individualu.Labiausiai nepatiko papludymiai apie Cagliari ir Algero kazkoks mutinys ten.Netgi prie Neptuno grotos(nusileidus link ilankos) visalaika buna kazkoks suplaktas smirdintis vanduo.Mes ten buve keliolika kartu ir visada tas pats.Absoliuti guvnerka .
Rugpjuti vanduo susyla visoj saloj.
La Maddlenoi taip rekomenduociau apsilankyti apart graziu papludimiu ten yra labai grazus miestelis.(Mes ten vaziavom nardyti)Mano vyras pamises del nardymo o as irgi prijaucianti.(Labai grazus astunkojai gyvena palei uolas)
O dar del masinu nuomos(mes pries pora men parskridom is Tenerifes ir ten susibendravom su ten dirbanciu zmogumi).Jis mums patare kad apart oficialiu tinklalapi(ir tai kas jame deklaruojama)reikia rasyti tiesiogiai i nuomas ir klausti individualiu pasiulymu ir salygu.Mes kaip tik nuomavom per Argus Car hire ir jie mums uzsalde 600euru nes as atsisakiau bet kokio mokamo draudimo.I nuomos kaina ieina draudimas visam masinos korpusui automatiskai.Taip kad kol laiko turite pasirasinekit.
QUOTE(I.Elija @ 2014 01 17, 18:09)
Birzeli vanduo vesokas visoje vidurzemio juroje.Todel man ir patiko Stintino,nes viena karta buvom apsitoja senoviniame miestelyje Paulilatino ir ten artimiausias papludymys Putcu Izu.Temperatura laikesi apie 30C o vanduo buvo ledinis.Stintino ilankoj buvo pilnai imanoma maudytis.(As isviso tokia pristipus mazumele)
Na taip, bet man Stintintino nepatinka tuo, kad labai ramus vando, visiskas ezeras. Gal plaukiojantiems ir nieko. Vanduo Sardinijoje daugiau maziau ramus visur, bet Stintino ypatingai. Is tikruju gaila,kad Sardinojoj ne taip daug kur yra bangu.
Ar tikrai vanduo saltas birzeli visoje vidurzemio juroje? Man atrodo Turkijoje ir Graikijoje tikrai turetu buti siltas. Tuo tarpu Sardinija yra zymiai siauriau uz sitas salis.
Papildyta:
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 17, 17:34)
na vanduo tikrai šaltas. birželį 20, o oras diena 28 na kadangi mes vykstame gegužės 20-31 tai jau gal tikekimes į birželio pusę. Nai lai būna vanduo 18 ir oras 24. Manau bus super! Vanduo atgaivins.
Bet spėju tie kurie jau ten buvo gegužės gale juoksis iš mano optimizmo.
Bet spėju tie kurie jau ten buvo gegužės gale juoksis iš mano optimizmo.
Po keliones butinai parasykite, kaip nuskilo:)