Įkraunama...
Įkraunama...

Sardinijos sala

QUOTE(Aruna @ 2014 01 16, 14:15)
Ne, taip dar nebuvo, nes perku is karto, o ne po keliu dienu smile.gif
Papildyta:
Tai kad ne. Perku kreditine, tai tik procentukas nuo sumos prisideda, tad jokio skirtumo kiek bilietu perki- svarbu uz kokia suma. Tai jei max 20 lt padideja, nematau dideles problemos

Oi nezinau,man nuo zmogaus skaiciuoja ir kai pasiziuriu online bankinga tai buna procentas uz konvertavima.Tai is ko tie bankai gyventu jeigu tai darytu nemokamai lotuliukas.gif .Tiesa Ryanair dabar truputi pagerejo bet manau jie paprasciausiai kaip kuriuos mokescius paslepia po kaina kaip perki debitine.O kreditine man skaiciuoja 3 svarus nuo zmogaus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tūla @ 2014 01 16, 10:17)

https://www.lefrecce...ID=sF2ht20iOZjV važiuoja nuo oro uosto, kainuoja 15.75 eu.

nerodo nieko unsure.gif

bet svarbu važiuoja, vadinas atrasiu. Ačiū jums 4u.gif

Beje gal dar žinot, ar vaikams iki kokio nors amžiaus yra nemokamai, ar reik mokėt (čia aš apie traukinio bilietus)
Atsakyti
QUOTE(Tūla @ 2014 01 16, 10:35)
Kaljaris-Oristano-Sassari-Golfo Aranci http://www.italiarai.../italy-rail-map
Čia geležinkelio oficialus puslapis http://www.trenitalia.com
Va čia visi sustojimai Sardinijoje http://www.trenitali...0003f16f90aRCRD

Meno viena drauge buvo sumasciusi vaziuoti traukiniu is Alghero i Sassari.Pagal grafika atejo i stoti ir jai pasake kad sendien traukinio nebus ir kad ateitu rytoj. lotuliukas.gif .Atejus rytoj ja nuveze i Sassari ir netgi parveze.Ten istikruju netoli,gal kokiu 30 km,bet ten su visuomeniniu transportu biski savotiskai.Jis pigus bet retai vaziuoja ir nevisada atvaziuoja..... lotuliukas.gif Tikiuosi gal Cagliari bus geriau su tuo,vis gi sostine.
Atsakyti
Mes su būsima žmona planuojame povestuvinę kelionę i Sardiniją. Bilietai jau nupirkti 2014.05.20-2014.05.31
Galbūt pradėsiu nuo to, kad perskaičiau 50 psl. prieš tai buvusio fomuro temos apie šią salą.
lektuvas leidžiasi 22.00.
tada planuojame jau būti išsinuomavę automobilį. Pradedu nuo jo. Pigiausia ka pavyko rasti per:
http://www.doyouitaly.com/ tinklapį įmone firefly 266 Euro/11d.
Kyla klausimas dėl užšaldomų pinigų.
Apie 300 euru kainuoja iš rentalCars
Hertz irgi man rodos apie 300 euru.
Kainos sakyčiau maždaug panašios. Apsisprendima lems turbūt užšaldomų pinigų kiekis ir sąlygos.
Nebepamenu to tinklapio pavadinimo kurį miėjo praeitoje temoje, kur galima grynai tai jie man siūlo 480 euru už fiat panda. manau brangoka. Taip pat lemia toks nepatogus laikas: atvykimas 22 val ir išvykimas 07.00 val.
Klausimai dėl auto:
1) gal yra kas turėjote panašių bėdų ir kažką pasirinkote?
2) Kokią suma maždaug reiktų turti kreditineje dėl užšaldymo?

toliau vyksta apmastymai dėl viešbučio. Vargstu jau nemažai ir nenusprendžiu kiek viešbučių imti ir kur apsistoti. Męs ęsame linkę tikrai pakeliauti o ne gulėti viešbutyje. Malijorkoje ir Kretoje išmaišėme kiek tik įmanoma per tokį laiką visą salą. BET kadangi medaus mėnuo, tai galbūt norėtusi atostogas padalinti į dvi dalis. 20d-23d įsikurti kažkur apie salos centrinę dalį rytuose arba vakaruose ir dayugiau laiko skirti pasivažinejimamas, o po to 23-30d kilti i pietus, kur neblogas viesbutis su baseinu netoli jūra, šalia kavinės gražus miestelis. (Jei ten tai įmanoma) aš tai toks kuriam gerai visur, bet žmona nori pasibūti kaip ir per medaus menesi. Kaitaip sakant pasilepinti. Ryte nulekti prie jūros, popiete praleisti gal viešbutyje o vakare išeiti i kavinę ar šiaip kur pasibūti mieste. Na čia galėčiau rašyt ir rašyti ko norėtume biggrin.gif bet manau likau suprastas. 30-31 d. planuočiau apsistoti kaljaryje arčiau oro uosto , kad priduoti mašiną vakare ir su taxi lekti i oro uostą.

Klausimai dėl viešbučio:

1) kur stategiškai geriausia apsistoti salos centineje rytu ar vakarų pusejė? gal yra kokiu siūlomų viešbutukų?
2) Kuris kurortas laikomas geriausiu, kai norima būtų pasimegauti jūra ramiu papludimiu ir gražiu miesteliu, kuriame gyvas vakarinis gyvenimas (nekalbu apie klubus ir jaunimą). Ramus vakarinis gyvenimas.
3) koki viešbutuką rekomenduotumėte mąstant apie skydi namo netoli oro uosto ir galbūt vakare miesto apsižvalgymą.

Labai dekoju už atsakymus. Tikiuosi malonaus bedravimo iki kelionės ir po jos besidalint įspūdžiais.

Papildyta:
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 16, 14:46)
Mes su būsima žmona planuojame povestuvinę kelionę i Sardiniją. Bilietai jau nupirkti 2014.05.20-2014.05.31
Galbūt pradėsiu nuo to, kad perskaičiau 50 psl. prieš tai buvusio fomuro temos apie šią salą.
tada planuojame jau būti išsinuomavę automobilį. Pradedu nuo jo. Pigiausia ka pavyko rasti per:
Kainos sakyčiau maždaug panašios. Apsisprendima lems turbūt užšaldomų pinigų kiekis ir sąlygos.
Nebepamenu to tinklapio pavadinimo kurį miėjo praeitoje temoje, kur galima grynai tai jie man siūlo 480 euru už fiat panda. manau brangoka. Taip pat lemia toks nepatogus laikas: atvykimas 22 val ir išvykimas 07.00 val.
Klausimai dėl auto:

toliau vyksta apmastymai dėl viešbučio. Vargstu jau nemažai ir nenusprendžiu kiek viešbučių imti ir kur apsistoti. Męs ęsame linkę tikrai pakeliauti o ne gulėti viešbutyje. Malijorkoje ir Kretoje išmaišėme kiek tik įmanoma per tokį laiką visą salą. BET kadangi medaus mėnuo, tai galbūt norėtusi atostogas padalinti į dvi dalis. 20d-23d įsikurti kažkur apie salos centrinę dalį rytuose arba vakaruose ir dayugiau laiko skirti pasivažinejimamas, o po to 23-30d kilti i pietus, kur neblogas viesbutis su baseinu netoli jūra, šalia kavinės gražus miestelis. (Jei ten tai įmanoma) aš tai toks kuriam gerai visur, bet žmona  nori pasibūti kaip ir per medaus menesi. Kaitaip sakant pasilepinti. Ryte nulekti prie jūros, popiete praleisti gal viešbutyje o vakare išeiti i kavinę ar šiaip kur pasibūti mieste. Na čia galėčiau rašyt ir rašyti ko norėtume biggrin.gif bet manau likau suprastas. 30-31 d. planuočiau apsistoti kaljaryje arčiau oro uosto , kad priduoti mašiną vakare ir su taxi lekti i oro uostą.

Klausimai dėl viešbučio:

1) kur stategiškai geriausia apsistoti salos centineje rytu ar vakarų pusejė? gal yra kokiu siūlomų viešbutukų?
2) Kuris kurortas laikomas geriausiu, kai norima būtų pasimegauti jūra ramiu papludimiu ir gražiu miesteliu, kuriame gyvas vakarinis gyvenimas (nekalbu apie klubus ir jaunimą). Ramus vakarinis gyvenimas.
3) koki viešbutuką rekomenduotumėte mąstant apie skydi namo netoli oro uosto ir galbūt vakare miesto apsižvalgymą.

Labai dekoju už atsakymus. Tikiuosi malonaus bedravimo iki kelionės ir po jos besidalint įspūdžiais.

Atsiprašau kilsime į šiaurę o ne į pietus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 16, 15:50)
Klausimai dėl auto:

toliau vyksta apmastymai dėl viešbučio. Vargstu jau nemažai ir nenusprendžiu kiek viešbučių imti ir kur apsistoti. Męs ęsame linkę tikrai pakeliauti o ne gulėti viešbutyje. Malijorkoje ir Kretoje išmaišėme kiek tik įmanoma per tokį laiką visą salą. BET kadangi medaus mėnuo, tai galbūt norėtusi atostogas padalinti į dvi dalis. 20d-23d įsikurti kažkur apie salos centrinę dalį rytuose arba vakaruose ir dayugiau laiko skirti pasivažinejimamas, o po to 23-30d kilti i pietus, kur neblogas viesbutis su baseinu netoli jūra, šalia kavinės gražus miestelis. (Jei ten tai įmanoma) aš tai toks kuriam gerai visur, bet žmona  nori pasibūti kaip ir per medaus menesi. Kaitaip sakant pasilepinti. Ryte nulekti prie jūros, popiete praleisti gal viešbutyje o vakare išeiti i kavinę ar šiaip kur pasibūti mieste. Na čia galėčiau rašyt ir rašyti ko norėtume biggrin.gif bet manau likau suprastas. 30-31 d. planuočiau apsistoti kaljaryje arčiau oro uosto , kad priduoti mašiną vakare ir su taxi lekti i oro uostą.

Klausimai dėl viešbučio:

Papildyta:

Atsiprašau kilsime į šiaurę o ne į pietus wink.gif

Kad man travelsupermarket pigiau duoda https://www.arguscarhire.com/book.Jusu laikotarpiui 234 eurai.Keliaujant kreditine is vis siuliciau tureti nuo 5000 litu.Nes daug kokie internetiniai tinklalapiai kitokiu nepriima.O ipatingai masinu nuomos praso butent kreditiniu.
Viezbuciu pasirinkimas labai individualus dalykas nes Sardinia ganetinai brangi sala ir mes ten dazniausiai nuomuojames apartamentus arba vila.Taip paprasciausiai pigiau.Jei norite naktinio gyvenimo man labiausiai patinka Algero.Archtektura ten nuostabi(miestas fortas)Sanamiestis laaaabai grazus.Zmones malonus pasitempe,pasipuosia.Neblogai Bosa bet ten ramiau.Nors restoranai nuostabus.Bet primenybe atiduociau Stintino kuris paciame kisulyje..Nuo ten ranka paduoti ir Sassaris,Alghero.
Geriausias kurortas skaitosi Kosta Smeralda.Bet mano poziuriu nezinau kodel taip yra.
Viezbuciu AI ten yra bet kainos koooooosmines.Kaip ir sakiau kad ten viskas brangu.Prededant masinos nuoma,gyvenama vieta,maisto produktais(jei neziuresime i tuos pacius pigiausius po taupyk zenklu biggrin.gif ) baigiant kavinemis ir ledais.
Ispanijos salose arba Maltoj butumete pigiau prasisuke. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 01 16, 14:46)
Beje gal dar žinot, ar vaikams iki kokio nors amžiaus yra nemokamai, ar reik mokėt (čia aš apie traukinio bilietus)

Dabar neatseku, kurioj vietoj, bet ieškodama info tame geležinkelių puslapyje, mačiau tikrai, kad vaikams iki 4 metų nemokamai, o vaikams iki 12 ar tai iki 14 metų bilietas su 50 proc. nuolaida.
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2014 01 16, 17:02)
Kad man travelsupermarket pigiau duoda https://www.arguscarhire.com/book.Jusu laikotarpiui 234 eurai.Keliaujant kreditine is vis siuliciau tureti nuo 5000 litu.Nes daug kokie internetiniai tinklalapiai kitokiu nepriima.O ipatingai masinu nuomos praso butent kreditiniu.
Viezbuciu pasirinkimas labai individualus dalykas nes Sardinia ganetinai brangi sala ir mes ten dazniausiai nuomuojames apartamentus arba vila.Taip paprasciausiai pigiau.Jei norite naktinio gyvenimo man labiausiai patinka Algero.Archtektura ten nuostabi(miestas fortas)Sanamiestis laaaabai grazus.Zmones malonus pasitempe,pasipuosia.Neblogai Bosa bet ten ramiau.Nors restoranai nuostabus.Bet primenybe atiduociau Stintino kuris paciame kisulyje..Nuo ten ranka paduoti ir Sassaris,Alghero.
Geriausias kurortas skaitosi Kosta Smeralda.Bet mano poziuriu nezinau kodel taip yra.
Viezbuciu AI ten yra bet kainos koooooosmines.Kaip ir sakiau kad ten viskas brangu.Prededant masinos nuoma,gyvenama vieta,maisto produktais(jei neziuresime i tuos pacius pigiausius po taupyk zenklu biggrin.gif ) baigiant kavinemis ir ledais.

PS.ir man dar patinka sita viezbuciu sistema:http://www.laterooms.com.Pabandykit gal patiks. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 16, 15:50)

O as rekomenduociau Cala Ganone. Didziausias pliusas tas, kad sis miestelis nera toks brangus kaip pvz. Costa Smeralda ir arciausiai graziausiu Sardinijos papludimiu ir grotos. Nors tie papludimiai paprastai neprieinami, reikia plaukti su valtimi, bet plukdo is cala ganone (mokama). Stintintino papludimys (prie Alghero) bent jau man nera tokio dramatisko grozio kaip Cala Ganone. O svarbiausia juk grazi gamta, kazkokios ypatingai stebinancios architekturos vis tiek ne Sardinijoj ieskoti.
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2014 01 16, 16:02)

Labai dekoju už greitus patarimus ir atsakymus. Labai gera, kai gali su kažkuo padiskutuoti ir pasiderinti visas detales.
Man travelsupermarket duoda 261 euro be axcess protection
per argus car hire duoda 319 euro uz fiat panda
Gal mes skirtingus laikus ir datas įvedame. Aš vedžiau 20d- 22.00 val
31d- 05.00 val.
gei gražinimo datą įvedu 30d- 17 val. tada kainos artimos toms kurias jūs parašėte. Tai manau teks atiduoti auto išvakarėseir kažkaip nusigauti vėl atgal į viešbutį Kalijaryje ir ryte i oro uostą.
Dar truputi klasimėlis dėl užšaldomų pinigų:

https://www.arguscarhire.com perskaičiau sąlygas. Cituoju:

Pilnas draudimas
Draudimas avarijos atveju (CDW): be PVM; Draudiminė išskaita 1,510 EUR
Pilnas draudimo paketas: 20 EUR per dieną be PVM; Draudiminė išskaita 0 EUR
Draudimas vagystės atveju: be PVM; Draudiminė išskaita 1,510 EUR
Stiklo/Padangų draudimas: 9 EUR per dieną Maximum 126 EUR be PVM; Draudiminė išskaita 0 EUR
Glass waiver: 9 EUR per dieną Maximum 126 EUR be PVM; Draudiminė išskaita 0 EUR
Jūs galite būti atsakingas už padangų, automobilio langų bei kitų stiklinių dalių apgadinimą ar praradimą. Prašome vietoje pasitikslinti pas nuomos kompanijos atstovą.
Jei perkate Frančizės Draudimą iš trečios šalies, kreditinės kortelės savininkas turės pateikti savo kreditinę kortelę nuomos kompanijai, kad ši galėtų autorizuoti užstatą. Citatos pabaiga.

Klausimas būtų dėl draudiminės išskaitos. Jeigu aš nepasirinksiu pilno draudimo paketo,kuris kainuoja 20 eurų per diena kas yra 200 eurų per 10 dienų, tai man užšaldys 1510 euro? Ar teisingai supratau?

Jei teisingai supratau jūs rekomeduotumėte Stintino miestelį įvertinus kavines vakaro praleidimą, papludimius ir viešbutį. Būtinai peržiūrėsiu visus jūsų siūlomus miestelius ir gal kažką pavyks rasti. Butinai informuosiu ir skaitančius savo radiniais.
Na ką jau padarysi jei sala brangi tikiuosi 10.000 Lt su viskuo abiems užteks 10 dienų. Toks mūsų maksimalus biudžetas.

Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2014 01 16, 20:55)
O as rekomenduociau Cala Ganone. Didziausias pliusas tas, kad sis miestelis nera toks brangus kaip pvz. Costa Smeralda ir arciausiai graziausiu Sardinijos papludimiu ir grotos. Nors tie papludimiai paprastai neprieinami, reikia plaukti su valtimi, bet plukdo is cala ganone (mokama). Stintintino papludimys (prie Alghero) bent jau man nera tokio dramatisko grozio kaip Cala Ganone. O svarbiausia juk grazi gamta, kazkokios ypatingai stebinancios architekturos vis tiek ne Sardinijoj ieskoti.

Būtinai pasidomesiu Cala Ganone. O kaip jame yra vakare kur išeiti? ar norit vakarais kažkur nukeliauti reikia sesti i automobilį ir atsisakyti kelių taurelių sakanau itališko vyno? :geda2:
Atsakyti
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 16, 23:53)

Jei teisingai supratau jūs rekomeduotumėte Stintino miestelį įvertinus kavines vakaro praleidimą, papludimius ir viešbutį. Būtinai peržiūrėsiu visus jūsų siūlomus miestelius ir gal kažką pavyks rasti. Butinai informuosiu ir skaitančius savo radiniais.
Na ką jau padarysi jei sala brangi tikiuosi 10.000 Lt su viskuo abiems užteks 10 dienų. Toks mūsų maksimalus biudžetas.

Papildyta:
Būtinai pasidomesiu Cala Ganone. O kaip jame yra vakare kur išeiti? ar norit vakarais kažkur nukeliauti reikia sesti i automobilį ir atsisakyti kelių taurelių sakanau itališko vyno?  blush2.gif

Kaip, matau, važiuojat gegužę- sezonas tik prasideda ir nėra dar pats brangiausias. Pagalvokit apie tai, kaip rašo I.Elija, kad gyventi ne viešbutyje. Esu pati čia įmetus porą lapų atgal nuorodas dėl apartamentų nuomos.
O dėl gyvenimo, tai žiūrėkit, ko jums norėsis, ar norėsis išeiti vakare, kur pasižmonėti, pasišokti, tada geriau didesnis miestas, jei norisi daugiau ramybės, ieškokit mažesnių miestelių ar net kaimų. O į nurodytą biudžetą, tai tikrai turit tilpti- aš pati išsisukčiau su tris kart mažesniu ir savęs neribojant biggrin.gif
Atsakyti
Gerai paieskojus, kiekvienoje saloje galima rasti autonuoma, kuri nereikalauja jokiu kreditiniu, mokat atvyke grynais pinigais.
Dazniausiai tai buna vietines firmeles, kuriose draudimas buna su 0 francize ir neuzsaldo jokiu pinigu.
Pasiieskokite, yra daugybe forumu, neaprisibokite tik sm.
Atsakyti
QUOTE(zupkiokas @ 2014 01 16, 23:53)
Papildyta:
Būtinai pasidomesiu Cala Ganone. O kaip jame yra vakare kur išeiti? ar norit vakarais kažkur nukeliauti reikia sesti i automobilį ir atsisakyti kelių taurelių sakanau itališko vyno?   blush2.gif

Taip, Cala Ganone yra miestelio centras su restoranais ir barais. Valtimi plauksit tik i papludimius, o vakare niekur vaziuoti nereikes. Pagooglink cala goloritze-man graziausias papludimis prie cala ganone, ju yra ir daugiau.

Ar kas nors zinote, ar verta aplankyti La Maddalena sala? Kiek giduose skaitau, tai ten tik papludmia. Kas ten idomesnio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 17 sausio 2014 - 10:00