Įkraunama...
Įkraunama...

Sardinijos sala

QUOTE(klaara @ 2014 04 16, 22:14)
Yra visur nuorodos aerouoste ir išėjus iš  jo ,visiškai netoliese ta stotelė  smile.gif

Traukinių grafikas :
http://www.sogaer.it...ri-airport.html

Ačiū 4u.gif
Nusipirkau bilietus traukiniui, tai nesinori labai blūdyt
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 04 16, 23:33)
Ačiū  4u.gif
Nusipirkau bilietus traukiniui, tai nesinori labai blūdyt

O būtina iš anksto pirkti bilietus į traukinį? Gal yra koks bilietų kioskas oro uoste?
Atsakyti
QUOTE(daivalija @ 2014 04 17, 12:29)
O būtina iš anksto pirkti bilietus į traukinį? Gal yra koks bilietų kioskas oro uoste?

manau, kad tikrai yra.
Tiesiog man ramiau ir važiuosiu aš toliau
Atsakyti
QUOTE(daivalija @ 2014 04 17, 13:29)

Yra bilietų pardavimo apratas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2014 04 17, 15:00)
Yra bilietų pardavimo apratas  smile.gif

smile.gif ačiū
Atsakyti
na, kur dingo keliautojos i sardinija? smile.gif gal kas turit svieziu ispudziu? iki mano atostogo liku 1 menuo, 1 savaite ir 1 diena biggrin.gif
Atsakyti
yra šviežiųsmile.gif dabar esame Porto Alabe:) viskas žydi, mažasis iš jūros neišlipa. tik vat lietų žada:)
Atsakyti
QUOTE(LigitaLi @ 2014 04 25, 22:32)
yra šviežiųsmile.gif dabar esame Porto Alabe:) viskas žydi, mažasis iš jūros neišlipa. tik vat lietų žada:)

Ai tas lietus nesuprasi, vakar pravažiavom pusę Sardinijos, tai tik Kaljaryje pylė iki pavakarės
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 04 26, 15:55)
Ai tas lietus nesuprasi, vakar pravažiavom pusę Sardinijos, tai tik Kaljaryje pylė iki pavakarės

Taik kaip ta Sardinija Keistuole?Ka vis delto nusprendet del masinos?Uzjauciu del oro.Bet su maziukais gal dar geriau kaip karsciu nera.Laukim pasakojimo sugryzus.
Papildyta:

Taik kaip ta Sardinija Keistuole?Ka vis delto nusprendet del masinos?Uzjauciu del oro.Bet su maziukais gal dar geriau kaip karsciu nera.Laukim pasakojimo sugryzus.
Papildyta:

Taik kaip ta Sardinija Keistuole?Ka vis delto nusprendet del masinos?Uzjauciu del oro.Bet su maziukais gal dar geriau kaip karsciu nera.Laukim pasakojimo sugryzus. mirksiukas.gif
Atsakyti
I.Elija, man tai labai patiko, man aplamai patinka ir visa Italija, ir italai, gaila, tik kad baisiai maži biggrin.gif, ir jų maistas, ir gyvenimo ritmas.
Oras mums buvo geras, nors karšta neatrodė, bet vaikai visi nusvilo ausis iki pūslių.
Mašinos neėmėm, nes nusprendėm daug nekeliaut pabūt vienoj vietoj, sakiau palauksiu, kol patys mokės susikraut savo daiktus (man jau užtenka prieš kelionę visiems viską sukraut), tada jau važiuosim aplink su mašina.
Gyvenom Alghero, labai mielas jų senamiestis, paplūdymio irgi užteko mums. Italai į mano besiturškiančius jūroj vaikus žiūrėjo labai įtariai, ir rėkė saviems, kad nelįstų, bo šalta lotuliukas.gif
Būtumėm buvę ilgiau, tai gal ir būtų jau pritrūkę veiklos, bet kadangi pora dienų surijo pati kelionė, dar vienos dienos reikėjo šiaip išsiaiškint visokias važiavimo galimybes ir kitas subtylybes, atsispausdint rynairo bilietus (taip apsunkina jie žmones su savo prisigalvojimais) ir t.t. tai nelabai kas ir beliko smile.gif
Vieną dieną plaukėm į Neptūno grotą. Vidun tiesa nėjom, palipom laiptukais į viršų pasigrožėt, nes vaikams įspūdingiau buvo pats plaukimas, nei tas urvas. Tuo labiau, kai prieš nepilnus metus buvo druskų kasyklose, kur kažkas panašaus jų akim.
Dar kas krito į akis - atrodo italai niekur neskuba, bet kažkaip viskas buvo laiku, kur ką tarėmės, kiek naudojomės viešuoju transportu viskas buvo taip kaip ir reikia. Ir visi kažkaip paslaugūs, džiaugėsi tais mūsų vaikais, išskyrus aišku viešbutį Holliday Inn, kur mus pamatę turbūt būtų galėję, tai būtų ir primokėję, kad dingtumėm iš ten.
Na ir kas man gaila, kad nors ir turėjom laiko, bet po Kaljarį taip ir nepavaikščiojom, nes labai lijo ir vyras pagailėjo vaikų (aš tai aišku būčiau ištįsus ir per lietų)
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 04 26, 19:33)
I.Elija, man tai labai patiko, man aplamai patinka ir visa Italija, ir italai, gaila, tik kad baisiai maži biggrin.gif,  ir jų maistas, ir gyvenimo ritmas.
Oras mums buvo geras, nors karšta neatrodė, bet vaikai visi nusvilo ausis iki pūslių.
Mašinos neėmėm, nes nusprendėm daug nekeliaut pabūt vienoj vietoj, sakiau palauksiu, kol patys mokės susikraut savo daiktus (man jau užtenka prieš kelionę visiems viską sukraut), tada jau važiuosim aplink su mašina.
Gyvenom Alghero, labai mielas jų senamiestis, paplūdymio irgi užteko mums. Italai į mano besiturškiančius jūroj vaikus žiūrėjo labai įtariai, ir rėkė saviems, kad nelįstų, bo šalta  lotuliukas.gif
Būtumėm buvę ilgiau, tai gal ir būtų jau pritrūkę veiklos, bet kadangi pora dienų surijo pati kelionė, dar vienos dienos reikėjo šiaip išsiaiškint visokias važiavimo galimybes ir kitas subtylybes, atsispausdint rynairo bilietus (taip apsunkina jie žmones su savo prisigalvojimais) ir t.t. tai nelabai kas ir beliko smile.gif
Vieną dieną plaukėm į Neptūno grotą. Vidun tiesa nėjom, palipom laiptukais į viršų pasigrožėt, nes vaikams įspūdingiau buvo pats plaukimas, nei tas urvas. Tuo labiau, kai prieš nepilnus metus buvo druskų kasyklose, kur kažkas panašaus jų akim.
Dar kas krito į akis - atrodo italai niekur neskuba, bet kažkaip viskas buvo laiku, kur ką tarėmės, kiek naudojomės viešuoju transportu viskas buvo taip kaip ir reikia. Ir visi kažkaip paslaugūs, džiaugėsi tais mūsų vaikais, išskyrus aišku viešbutį Holliday Inn, kur mus pamatę turbūt būtų galėję, tai būtų ir primokėję, kad dingtumėm iš ten.
Na ir kas man gaila, kad nors ir turėjom laiko, bet po Kaljarį taip ir nepavaikščiojom, nes labai lijo ir vyras pagailėjo vaikų (aš tai aišku būčiau ištįsus ir per lietų)

Oi,tai Jus cia visai fainai pasibuvot.Jeigu net i jura buvot sulinde tai isviso super.Mes irgi pacioj grotoj nesame buve nes jau nemazai ju ir taip islandzioja kitur tai nusileidom tais laiptais ir grizom.Su sardais tai tikrai viskas ten gerai,jie daug malonesni ir paslaugesni negu italai.Zinoma bet per tiek kartu buvo su jais ir nuotykiu.O del rimtesnes apziuros tai ten labai daug yra ka pamatyti,vyksta ivairus festivaliai ir tt.Mes vienais metais buvom papuole i Sassario kamerines muzikos festivali kuris vyko dodzu rumuose kitais metais jie nesiojo kazkokius geletus stulpus tris dienas.Taip kad smagu ten buna.Kada palikit pabirucius namie ir pasieme masina aplekit.Grazus ju mieteliai.Mane tai labiausiai zavi ta ju ramybe.Atrodo laikas sustojas ten.Man po Londono tai tikra atgaiva.O del viezbucio tai keista ju reakcija.Taigi jie uz tai pinigus gauna.Tai ko jie ten sirdo.
lotuliukas.gif o jetau,kaip as ten berysio parasiau.Tris kartus ta pati.Kazka ten blogai uzkrove.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo I.Elija: 26 balandžio 2014 - 19:10
Sveikos smile.gif

Vakar ir mes grįžome iš Sardinijos, mūsų kelionė truko savaitę nuo 04.19 iki 04.26, važiavome aplink salą. Tik atskridus važiavome apsipirkti į Auchan prekybos centrą, kuris labai didelis ir ten tikrai didelis pasirinkimas maisto, o ir kainos tikrai geros (pigiau nei, kad EuroSpin). Po to pavaikštinėjom po Kaljarį, vadovavomės Sardinijos kelionių knyga, turėjau į telefoną įsimetus elektroninį variantą, tai buvo labai patogu, street by street ekskursija mus koncentruotai pravedžiojo pro gražiausias senamiesčio vietelės. Labai gražūs panoraminiai vaizdai (tai būdinga visai Sardinijai). Po to sekė kelionė į Tharos ir Arutas paplūdimį, pastarjį tikrai verta pamatyti, nes tokių akmenų daugiau niekur nepamatysit.
Tris paras nakvojome Isola Rossa šiaurėje šiuose aparatamentuose http://www.booking.c...2d009e45;dcid=2, geras kainos ir kokybės santykis už tris naktis sumokėjome 241lt, realybėje atrodo geriau, nei nuotraukose. Beje rekomenduoju pasirūpinti savo patalyne, rankšluosčiais, nes tai kainuoja papildomai. Daug kur nebuvo net tualetinio popieriaus, muilo, kempinėlių plauti indus ar indų ploviklio.
Antra diena buvo paskirta šiaurės vakarinei pusei, tai Castelsardo, Sassari, Alghero, Neptuno grota, Stintino. Į Sassari daugiau nevažiuočiau nieko ypatingo, Alghero labai fainas miestukas, o Neptūno grota padarė įspūdį ir rekomenduoju užsukti į vidų, bei nepagailėti tų 13 eur. Nors buvo Velykos, bet tiek Alghero veikė visos kavinės, tiek Neptūno grota dirbo, net stebėjomės smile.gif
Stintino aplankėme garsųjį La Pelosa paplūdimį, buvo apsiniaukę, tai nelabai matėsi tas karibų žydrumas, na o po to pačiame miestelyje sukirtome po didelę itališką picą, kuri kainavo 8eur.
Trečią dieną lėkėme į šiaurės rytinę pusę, tai Capa Luna (Mėnulio slėnis), prie Palau lipome į Meškos kalną, aplankėme milijonierių kurortus Porto Cervo ir Porto Rotondo. Labai patiko Porto Cervo, taip gražu ten viskas, visos prabangiausios parduotuvės, kurios labai gražiai įrengtos tarp senamiesčio alėjų ir namukų, smaragdinis Costa Smeralda paplūdimys, na o Porto Rotondo prisižiūrėjome ypatingai prabangių jachtų.
Vėliau keitėme apartamentus į Orosei miestelyje esančius http://www.booking.c...2d009e45;dcid=2 , kuriuos noriu jums laaabai rekomenduoti, nes apartamentai visiškai nauji, pernai tik pastatytas namas, mes buvome antri kurie ten gyveno, negana to šeimininkas mums įteikė pasitikimo dovaną balto vyno butelį, labai skanių sausainių rinkinį ir alyvuogių aliejaus buteliuką, kuris yra spaustas iš jo tėčio auginamų alyvmedžių, apartamentuose ant stalo padėta buvo vaisių rinkinys su saldžiais apelsinai, o kaina juokinga už dvi naktis mes keturiese sumokėjome 72 eur (beje mes ėmėme trivietį kambarį, bet sofa išsilankstė į dvigulį čiužinį, tai tilpome be problemų). Nemokamai davė patalynės užvalkalus, rankšluosčius, higienos priemonės buvo, tualetinis popierius smile.gif kiti apartamentai tame name dar tik įrenginėjami ir ruošiami apgyvendinimui.
Taigi dar vienas mūsų lankomas objektas buvo Cala Gonone, Dorgali miestukai šiaip paprasti turistiniai miesteliai, nebent tik trumpam pasižvalgymui, mūsų tikslas salos rytinėje pusėje buvo Cala Luna ir Grotta Del Bue Marino. Nuo Cala Gonone su mašina galima privažiuoti iki Cala Fiuli paplūdimio (beje taip pat labai gražus) ir nuo ten veda kalnų keliukai iki Grotos ir Cala Lunos, iki Grotos užtrukome nueiti valandą, spėjome į paskutinį 13val. vizitą, ekskursijos grotose vyksta tik su gidu, gidė Marija labai jai užsidegusi nuo savo darbo, mus po ją vedžiojo pusantros valandos laiko, nuo Neptuno grotos skiriasi, ši didesnė, erdvesnė ir yra labai gražių vietų į kurias nuveda pvz kaip Dantės paveikslas uolose, žodžiu rekomenduoju, įėjimas 10eur, kai tiek kelio pėsčiomis nueini, tai net nebemąstai eiti ar ne biggrin.gif bet mums buvo negana, toliau užsispyrėme pasiekti Cala Luna, nes nuo ten eina keliukas, mąstėme valandėle ir pasieksime, bet deja deja, kulniavome dar dvi geras valandas iki to paplūdimio, kiek neįvertinome to kelio, nes aš išėjau su suknele, dar tempėmės sunkią tašę ir batus rekomenduojama užsidėti vaikščioti kalnais, jokiais būdais nesivesti ten vaikų, nes bus tikrai sunku. Kas įdomiausia, kad einant tuo keliuku visi sutikti žmonės sveikinasi smile.gif vargais negalais nukeliavom ir net minties neturėjom grįžti atgal savomis kojomis, kiek pagulėję ne pilną valandą, išplaukėme paskutiniu laivu 17:30val į Cala Gonone, o iš ten nuveža į mašinos parkingo vietą. Kandangi mes norėjome dar aplnakyti Cala Golortize, tai kitą kartą daryčiau taip, į Grottą ir Cala Luna plaukčiau laivu, o Cala Goloritze pėsčiomis, nes kitą dieną tam nebebuvo jėgų. Beje įdomus dalykas, kad Cala Luna paplūdimyje karaliauja kiaulės ar šerniukai, visus vaikšto, uostinėja, aišku vietoj padaro savo reikalus smile.gif
Kitą dieną temperatūra šoktelėjo iki 27 laipsnių, tai nusprendėme praleisti prie jūros, prie Orosei nuvykome į atokius paplūdimius, kur yra ir pušynėlis pavėsiui ir kalnų matosi, maudėmės, vandens temperatūra, kaip pas mus Baltijos jūroj birželio mėnesį. Paskutiniai apartamentai buvo šie http://www.booking.c...2d009e45;dcid=2 už dvi naktis mes keturiese sumokėjome 241lt, buvo gražus vaizdas į jūrą ir kalnus, ten toks didelis kompleksas namukų pastatytų nuolaidžiai ant kalno, patys apartamentai jau senoviniai, dvigulė lova, tai dvi lovos sustumtos į vieną smile.gif bet patiko tas, kad į kainą įeina ir baseinas ir teniso kortai, fitneso salės, bei mini golfo žaidimas, beje turi jie ir gerą restoraną, kuriame vakarais būna daug žmonių. Pietinės dalies Villassimus apylinkių nebeaplankėme, nes buvo lietinga diena.
Sardinija tikrai įvairi kraštovaizdžiu sala, ir gausi savo augalija, nežinia kaip yra vasarą per karščius, bet pavasarį ten viskas bujoja, o atmosferoje visalaik tvyro žiedų aromatas.
Beje dar keli faktai, pataikėme ant labai geros mašinos, buvo nauja ką tik išvaryta iš salono, nuvažiavus tik 10km, Fiat L500 dyzelinas, labai erdvi, aukšta mašina, buvo patogu važiuoti, nuoma su visais draudimais ir t.t. kainavo 1000lt, depozito paprašė 1600eur, nuomavomės iš Maggiore car rental, per kelionę nuvažiavome 1500km kurui išleidome 500lt, degalų kainos nuo 1,58 iki 1,68eur, benzinas brangiau.
Paskaičiavome, kad keturiese keliaudami būtiniausioms išlaidoms (maistas pirktas prekybos centruose, kuras, viešbučiai, mašinų nuoma, lėktuvų bilietai) išleidome 1065lt. Lėktuvo bilietai kainavo 400lt žmogui pirmyn atgal. Na ir plius papildomos išlaidos savo malonumui (kavinės, lauktuvės, ledai ir t.t.)
Prirašiau daug, tikiuosi kam nors bus naudinga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimme: 27 balandžio 2014 - 12:01