Ar Sardinijoje galma tiketis to zemynines Italijos maisto, del kurio alpsta visas pasaulis? Ar jis sioje saloje vis delto skiriasi?
Nežinau kaip ten su tuo alpimu, kad ir kitur tas maistas labai geras, ne tik Italijoj.
Tačiau bent jau Sardinijoj, yra tam tikro kitokio maisto, kurio nėra kitose dalyse. Bet visokių picų, pastų, ravioli, jūros gėrybių, tai tikrai gausit
Tačiau bent jau Sardinijoj, yra tam tikro kitokio maisto, kurio nėra kitose dalyse. Bet visokių picų, pastų, ravioli, jūros gėrybių, tai tikrai gausit
QUOTE(Aruna @ 2014 03 23, 19:22)
Nežinau kaip ten su tuo alpimu, kad ir kitur tas maistas labai geras, ne tik Italijoj.
Tačiau bent jau Sardinijoj, yra tam tikro kitokio maisto, kurio nėra kitose dalyse. Bet visokių picų, pastų, ravioli, jūros gėrybių, tai tikrai gausit
Tačiau bent jau Sardinijoj, yra tam tikro kitokio maisto, kurio nėra kitose dalyse. Bet visokių picų, pastų, ravioli, jūros gėrybių, tai tikrai gausit
Jeigu ir kitur toks pats geras, tai speju, kad atsakymas mano nenaudai.
Nezinau, ar jus savo rate su tuo susidurete, bet su kuo esu kalbejusi apie viesnage kokioj Sicilijoj ar Romoj, tai visi alpsta, kad maistas nerealus ir isskirtinis net 3 zvaigzduciu viesbucio restorane ar pigiam take away kioskelyje. Tai ir norejau suzinoti, ar ta pati galima butu pasakyti apie Sardinija.
QUOTE(byebyelondon @ 2014 03 23, 21:47)
Jeigu ir kitur toks pats geras, tai speju, kad atsakymas mano nenaudai.
Nezinau, ar jus savo rate su tuo susidurete, bet su kuo esu kalbejusi apie viesnage kokioj Sicilijoj ar Romoj, tai visi alpsta, kad maistas nerealus ir isskirtinis net 3 zvaigzduciu viesbucio restorane ar pigiam take away kioskelyje. Tai ir norejau suzinoti, ar ta pati galima butu pasakyti apie Sardinija.
Nezinau, ar jus savo rate su tuo susidurete, bet su kuo esu kalbejusi apie viesnage kokioj Sicilijoj ar Romoj, tai visi alpsta, kad maistas nerealus ir isskirtinis net 3 zvaigzduciu viesbucio restorane ar pigiam take away kioskelyje. Tai ir norejau suzinoti, ar ta pati galima butu pasakyti apie Sardinija.
Buvom Italijoj jau tris kartus, na normalus pas juos maistas. O kuo blogesnis pas čekus, vokiečius, austrus, ispanus, prancūzus, graikus? Virtuvės kiek skiriasi, bet visur mes tikrai gerai valgydavom ir visur mums virtuvės patiko
Šiuo metu Sardinijoj, manau ir vasarą tas pats, atsidaro valgymo įstaigos nuo 19-20 val. Tai jei turit tiek sveikatos laukt nuo pusryčių... ką aš žinau Todėl ir einam į parduotuves - mums tai irgi patinka. Ten produktai kitokie, daržovės labai geros. Apie žuvies turgų Kaljaryje net nekalbu. Norėčiau, kad pas mus nors dešimtadalis tokio turgaus būtų. O ką teko valgyti, tai likom patenkinti, išskyrus antrą dieną.
QUOTE(byebyelondon @ 2014 03 23, 17:28)
Ar Sardinijoje galma tiketis to zemynines Italijos maisto, del kurio alpsta visas pasaulis? Ar jis sioje saloje vis delto skiriasi?
Turistiniuose mietuose viskas labai sukomercinta ir ruosema turistams.Labai viskas brangu.Ir palyginus prastai.Mazuose miesteliuose restorana reikia uzsibaraniruoti is anksto nes mistelis gali tureti viena arba du retoranelius.Ten tai maistas nuostabus.Pasnekekit su tais pas kuriuos apsistosit.Sardai aplamai labai geranoriski ir tikrai pades uzsisakyti restorana ir tt.Aisku tokiu picu ir pastu visur pilna.Tikrai ne visur skanu.
QUOTE(I.Elija @ 2014 03 24, 13:38)
Turistiniuose mietuose viskas labai sukomercinta ir ruosema turistams.Labai viskas brangu.Ir palyginus prastai.Mazuose miesteliuose restorana reikia uzsibaraniruoti is anksto nes mistelis gali tureti viena arba du retoranelius.Ten tai maistas nuostabus.Pasnekekit su tais pas kuriuos apsistosit.Sardai aplamai labai geranoriski ir tikrai pades uzsisakyti restorana ir tt.Aisku tokiu picu ir pastu visur pilna.Tikrai ne visur skanu.
Ir kiek mazdaug galima tiketis sumoketi uz zmogu (be alkoholio) middle/upper class lygio restorane? Esu ganetinai isranki maistui ir atskiriu gera kokybe nuo blogos.
O as prisiklausius pazistamu liaupsiu jau tiek svajojau apie italiska maista Sardinijoj... Bet panasu, kad Sicilijoj ir Romoj jis geresnis.
QUOTE(byebyelondon @ 2014 03 24, 13:00)
.... jau tiek svajojau apie italiska maista Sardinijoj... Bet panasu, kad Sicilijoj ir Romoj jis geresnis.
Italija - labai aukštos maisto kultūros šalis, todėl būtų neteisinga skirstyti tam krašte skaniai gamina, o anam - prastai... Tiesiog kiekvienam regione yra savi "stiprių" patiekalų ypatumai, pvz: Bolonija ir aplinkinis regionas garsėja pirmaisiais patiekalais, Venecijos regiono firminis patiekalas - keptos kepenėlės ir prosecco, Sicilija stipri saldumynais, ypač "pasta di mandorle", Sardinija - jūros gėrybių gerbėjų rojus.
Greičiausiai neišrasiu dviračio patardama ieškoti ne prabangaus interjero, akinančio baltumo staltiesių ir žvakių šviesos, bet eiti į tas maitinimo įstaigas kuriose daugiausiai vietinių ir rinktis sezoninius produktus, kas tai bebūtų > vaisiai, daržovės, žuvis. Ir būtinai paragaukite sūrio "pecorino" kartu gurkšnojant vietinį Vermentino arba Vernaccia, hmmmmm... Vėl noriu į Sardiniją
QUOTE(byebyelondon @ 2014 03 24, 14:00)
Ir kiek mazdaug galima tiketis sumoketi uz zmogu (be alkoholio) middle/upper class lygio restorane? Esu ganetinai isranki maistui ir atskiriu gera kokybe nuo blogos.
O as prisiklausius pazistamu liaupsiu jau tiek svajojau apie italiska maista Sardinijoj... Bet panasu, kad Sicilijoj ir Romoj jis geresnis.
O as prisiklausius pazistamu liaupsiu jau tiek svajojau apie italiska maista Sardinijoj... Bet panasu, kad Sicilijoj ir Romoj jis geresnis.
Vidutiniskai apie 60 euru.Jeigu pigiai tai dviem apie 35 eurus(kas mano manymu irgi nera mazai).Mazuose miesteliuose pigiau.Dar mes buvom issinuomave nama zveju kaimelyje Paulilatino tai savininko pussere mums kelis kartus ruose vakariene pagal savo tautinius receptus.(Ipatingai skanu buvo zuvis ir astunkojai).Zinoma uz atskira mokesti.Negaleciau pasakyti kad tokioj Romoj geriau.Cia kaip ir visur- kur papuoli.Skanesnio surio kaip Pikorino Sardo tai niekas dar neisrado.Ir vietiniai vynai pigus bet labai neblogi.Paskui mano vyras labai ten pamego Biro Moretti alu.
kažkaip man dabar kilo klausimas, ar reikia tų kažkokių vandens batų?
QUOTE(keistuole @ 2014 03 24, 17:11)
kažkaip man dabar kilo klausimas, ar reikia tų kažkokių vandens batų?
Gyvenatiems Alghero nereikia.Ten didelis smeletas paplydimys.Nusidrekes kokius 3 km o gal ir daugiau jungesi su Fertilija.Ir kiti papludimiai daugiau smeleti.Tokie kaip Rose,Sinttino,Ptalamona,Bosa ir tt.O jei kur pamatysit akmenis paprasciausiai nelyskit ten,nes nedaug pavaziavus bus smeleti papludimiai.Mes tai kaip megejai nardyti tai be batu niekur,bet seip ten viskas normaliai su tuo.
QUOTE(I.Elija @ 2014 03 24, 16:32)
Gyvenatiems Alghero nereikia.Ten didelis smeletas paplydimys.Nusidrekes kokius 3 km o gal ir daugiau jungesi su Fertilija.Ir kiti papludimiai daugiau smeleti.Tokie kaip Rose,Sinttino,Ptalamona,Bosa ir tt.O jei kur pamatysit akmenis paprasciausiai nelyskit ten,nes nedaug pavaziavus bus smeleti papludimiai.Mes tai kaip megejai nardyti tai be batu niekur,bet seip ten viskas normaliai su tuo.
ačiū
o kaip aplamai tie batai atrodo?
kažkur kažką apie tokius girdėjau, bet man jų niekad ir neprireikė