QUOTE(keistuole @ 2015 01 19, 09:56)
o kaip jūs verdat sriubas?
virdama ant plytos, vandeniui su mėsa gerai užvirus, aš visuomet jį išpilu, o kaip puode?
Išpilt nepatogu, prieš tai virt ant plytos nesinori, o ir turi antrą murziną puodą.
Ir analogiškai su šaltiena.
Ir dar jei nesunku pavardinkit ką dar gaminat, na kad ir iš tų daržovių
Nes man jis tobulas košėms, dar kartais patroškinu mėsą su daržovėm, plovą reiks padaryt, bet tuo mano fantazija ir baigiasi
Sriuboms virti naudoju liesą mėsą arba kiaulienos ar vištienos faršą, tai nepastebėjau, kad daug tų putų susidarydavo kai paprastame puode virdavau. Bent jau man tai nieko tokio. Gal dėl to, kad visada naudoju labai nedaug mėsos sriubai.
Bet jei jums toks budas netinka, tai galit iš anksto prisivirti sultinio be putų ir jį užšaldyti
šaldymo indeliuose. Poto naudosit kai reikės sriubai virti. Tokį sultinio paruošimo būdą radau rusų forume, kai skaičiau apie tuos puodus.
Jei iš vakaro verdu sriubą kitai dienai, tai pakepinu mėsą, svogūną, morką tame puode ant nedidelio kieki aliejaus, tada dadedu daržovių, užpilu vandeniu ir tuomet tų putų visai nebūna.
Štai sriubos
receptas.
Su šaltiena nematau problemų, nes išėmus mėsą, sultinį visad perkošiu per sietelį.
Dėl daržovių nieko ypatingo nesugalvosi čia. Imu tokį
daržovių ragu receptą ir kaitalioju sudedamąsias.
Vieną kart galima imti kiaulieną, kitą kart vištieną ar kokį faršą ar net žuvies filė, kaip tik norisi.
Daržoves irgi kaitalioju kitomis. Šiame recepte naudojamas svogūnas, morka, bulvė. Imu kitas - žiediniai kopūstai, brokoliai, paprika, šparaginės pupelės, moliūgas (neseniai pabaigiau paskutinį savo išaugintą), paprastas kopūstas, bandžiau ir salierus, batatus. Nebūtinai viską iš kart. Naudoju tris-keturias rūšis, priklausomai, kas tuomet būna akcijoje arba mano šaldytuve. Būna, kad naudoju šaldytą daržovių mišinį.
Dar šiame recepte naudojamą pomidorų padažą keičiu grietnės-pomidorų padažo-garstyčių arba grietinės-garstyčių-miltų mišiniu. Viskas priklausomai nuo to, ką naudoju.
Jei ruošiu be mėsos, tai daržoves maišau su kruopomis, ryžiais (jų pas mane bent tris rūšys visada būna), spindulinėmis pupuolėmis, lęšiais, grikiais ar pupelėmis (galima konservuotas, galima paprastas)
receptas su pupelėmis
Galima ir
apkepą su zuvimi pasidaryti.
Pieniškas košes valgiau tik
tik tokias. Neišbėgo.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2015 01 19, 11:37)
sisgijome philips multifunkcini puoda,mergaites kaip jus recepeliais dalinaes troskiniu, ar darote is receptu knygeles ar savo nuoziura labiau, labai miela butu jei pasialintumete recepteliais aciu
O pas jus receptų knygos nebuvo?
Aš kaip tik iš jos pradėjau gaminti, poto su laiku perpratau puodo veikimą ir pradėjau keisti į tai, kas man patinka.