Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiafunkciai elektriniai puodai - 2

QUOTE(dagli @ 2015 01 19, 14:52)

o kur pirkote ir kokį turite?
Koks modelis pas jus?
Taip įdomu ir man atsakymai į šiuos klausimus?arba tarkim verdant sriubas mėgstu svogūną, morką tame pačiame puode prieš tai pakepint, galima tai padaryti daugiafunkciniame?arba, kad ir mėsą plovui  prieš tai pakepinti?



aviteloje, redmond rmc 4503. Tik dieną be jo bet jau ryžių normaliai nebeišviriau puode doh.gif Tiesa meistras skambino, sakė viskas veikia, gal sakau išsigando biggrin.gif

Atsakant į antrą klausimą kaip pvz darau troškinį: iš pradžių jame ant kepimo funkcijos pakepinu svogūnus, morkas, mėsytę, užpilu vandeniu, sultiniu ar dar kuom, sudedu daržoves ir viską į krūvą ir išjungus kepimo funkciją pastatau troškinimo. Viskas thumbup.gif einu savais reikalais užsiimt cool.gif

Mes dviese, mums šio puodo per akis. Gaunasi du valgymai: pvz vakarienė ir rytojui į darbą.

Kadangi naudoju jau metus tai pagrinde jį naudoju troškiniams, ryžiams ir kitoms kruopoms virti. Dažnai jogurtus darydavau. Sriubų neverdu, kažkaip su putom man nelabai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2015 01 19, 09:56)
o kaip jūs verdat sriubas?
virdama ant plytos, vandeniui su mėsa gerai užvirus, aš visuomet jį išpilu, o kaip puode?
Išpilt nepatogu, prieš tai virt ant plytos nesinori, o ir turi antrą murziną puodą.

Ir analogiškai su šaltiena.
Ir dar jei nesunku pavardinkit ką dar gaminat, na kad ir iš tų daržovių  blush2.gif
Nes man jis tobulas košėms, dar kartais patroškinu mėsą su daržovėm, plovą reiks padaryt, bet tuo mano fantazija ir baigiasi


Sriuboms virti naudoju liesą mėsą arba kiaulienos ar vištienos faršą, tai nepastebėjau, kad daug tų putų susidarydavo kai paprastame puode virdavau. Bent jau man tai nieko tokio. Gal dėl to, kad visada naudoju labai nedaug mėsos sriubai.
Bet jei jums toks budas netinka, tai galit iš anksto prisivirti sultinio be putų ir jį užšaldyti šaldymo indeliuose. Poto naudosit kai reikės sriubai virti. Tokį sultinio paruošimo būdą radau rusų forume, kai skaičiau apie tuos puodus.

Jei iš vakaro verdu sriubą kitai dienai, tai pakepinu mėsą, svogūną, morką tame puode ant nedidelio kieki aliejaus, tada dadedu daržovių, užpilu vandeniu ir tuomet tų putų visai nebūna.

Štai sriubos receptas.

Su šaltiena nematau problemų, nes išėmus mėsą, sultinį visad perkošiu per sietelį.

Dėl daržovių nieko ypatingo nesugalvosi čia. Imu tokį daržovių ragu receptą ir kaitalioju sudedamąsias.
Vieną kart galima imti kiaulieną, kitą kart vištieną ar kokį faršą ar net žuvies filė, kaip tik norisi.
Daržoves irgi kaitalioju kitomis. Šiame recepte naudojamas svogūnas, morka, bulvė. Imu kitas - žiediniai kopūstai, brokoliai, paprika, šparaginės pupelės, moliūgas (neseniai pabaigiau paskutinį savo išaugintą), paprastas kopūstas, bandžiau ir salierus, batatus. Nebūtinai viską iš kart. Naudoju tris-keturias rūšis, priklausomai, kas tuomet būna akcijoje arba mano šaldytuve. Būna, kad naudoju šaldytą daržovių mišinį.
Dar šiame recepte naudojamą pomidorų padažą keičiu grietnės-pomidorų padažo-garstyčių arba grietinės-garstyčių-miltų mišiniu. Viskas priklausomai nuo to, ką naudoju.

Jei ruošiu be mėsos, tai daržoves maišau su kruopomis, ryžiais (jų pas mane bent tris rūšys visada būna), spindulinėmis pupuolėmis, lęšiais, grikiais ar pupelėmis (galima konservuotas, galima paprastas)
receptas su pupelėmis

Galima ir apkepą su zuvimi pasidaryti.

Pieniškas košes valgiau tik tik tokias. Neišbėgo.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2015 01 19, 11:37)
sisgijome philips multifunkcini puoda,mergaites kaip jus recepeliais dalinaes troskiniu, ar darote is receptu knygeles ar savo nuoziura labiau, labai miela butu jei pasialintumete recepteliais aciu 4u.gif


O pas jus receptų knygos nebuvo?
Aš kaip tik iš jos pradėjau gaminti, poto su laiku perpratau puodo veikimą ir pradėjau keisti į tai, kas man patinka.
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2015 01 19, 13:52)
Pirmiausiai tai noriu padėkoti už tokį išsamų postą, kuris pagelbės ne tik man, bet ir kitoms apie jį galvojančioms, ačiū labai  4u.gif
Paskaičius jūsų postą vėl man reikia to puodo, nors laiko dabar daugiau turiu, nes esu namuose ir auginu mažylį. Šiaip pirktinių pusgaminių praktiškai neperkam nei dabar, nei kai dirbau, mėgstam naminį maistą, sriubų reikia kas dieną, labai jas mėgstam visi. O ir žaliavalgiai nesam, esam visavalgiai  biggrin.gif
Kitas dalykas, greitpuodį turiu ir taip, nes tenka dažnai virt mėsą, vyras medžiotojas, todėl linkstu link Redmond M90 vis tik, jis su keramine danga ir turi daug funkcijų,o katiliukas ir kainuoja todėl vis tik reikia imti manau su keramikine danga, būtent toks ir yra RDM M90. Beje, kodėl nepirktumėt iš pigu.lt, pigiau šiai dienai neradau?o iš kur rekomenduotumėt pirkti, kad paskui ir su garantiniu problemų nebūtų?
o jei ne iš Redmond tai ką kitą galite pasiūlyti, koks pas jus gamintojas?


Nėr už ką. mirksiukas.gif
Pamenu pati čia prieš beveik metus pradėjau ieškoti info, tai mažai čia buvo. Tada puoliau rusų forumuose ieškotis, ten žymiai daugiau reikalingos info radau. Nežinau, ar kuom pagelbės mano nuomonė, nes būna, kad žmonės užsidega, nusiperka, o poto eina nusivilimo banga, nes neatitiko lūkesčių. Taigi reikėtų kiekvienai pagalvoti, ko jus norite ir tikitės iš puodo.
Aš aprašiau savo įspūdžius, nes mano gyvenimo tempui man reikėjo tokio aparato. Man palengvino valgio ruošimą. Po kavines nevaikštom, į namus neužsakom picų, tenka viską gaminti patiems.

Pas mane nusistatymas prieš pigu.lt. Pirkau kelis sykius iš ten (tik ne buitinę techniką, o šiaip kitus dalykus), tai visada vėlavo, vieną kart gavau ne to dydžio kur užsakinėjau. Sakiau daugiau bent jau aš nepirksiu iš jų nieko. schmoll.gif Gal čia tik mano toks nusistatymas. Gal kitiems viskas pasiseka su jais.

Nežinau kokį modelį jums geriau pirkti, nes nežinau kokie dabar puodai su kokiom funkcijom yra. Reikia skaityti, žiūrėti, nagrinėti.

Jei įsižiūrėjot kažkurį Redmond, tai čia rasite trumpus aprašymus apie kelis modelius ir receptų yra. ax.gif

Jei jus domina būtent Redmond M-90, tai galit jau dabar atsisiųsti puodo instrukciją, o gerai paieškojus galima receptų knygą atsisiųsti ir pasinagrinėti.

Negaliu rekomenduoti iš kur tiksliai pirkti, nes su garantiniu jei kas bus ne taip, vis tiek teks kažkur kreiptis.

Aš pirkau ne Lietuvoje, nes pas mus tuomet dar tokiais neprekiavo. Man parvežė iš BY.

Tiesa, sesuo namuose su vaiku sėdi, turi multipuodą ir labai patenkinta tokiu pirkiniu - pakol su vaiku užsiima, vaikščioja lauke, puodas verda. Kai ateina laikas valgyti - šiltas maistas čia pat.

QUOTE(keistuole @ 2015 01 19, 15:42)
Kitos tuos puodus naudoja vietoj visko - keptuvės-orkaitės-puodo ir t.t
O man pyragą, duoną, batoną labiau patinka kept orkaitėj, blynus, kepsnius-keptuvėj, makaronus, koldūnus vien dėl kiekio verdu puode.


Aš irgi mėgstu ir kepu blynus, lietinius keptuvėje, makaronus-vamzdelius prikimštus faršu ar koldūnus paprastame puode ant dujų, karbonadą keptuvėje. Tad man tas puodas tikrai neatstoja visus rakandus virtuvėje. Bet jis tikrai geras pagalbininkas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2015 01 19, 15:42)
VES electric
Pasiteisino, bet kol kas man jo per akis.
Todėl brangesnį pirkt dar nematau reikalo.
Kitos tuos puodus naudoja vietoj visko - keptuvės-orkaitės-puodo ir t.t
O man pyragą, duoną, batoną labiau patinka kept orkaitėj, blynus, kepsnius-keptuvėj, makaronus, koldūnus vien dėl kiekio verdu puode.

o kur jūs pirkote savąjį VES puodą? internetu ar paprastoje parduotuvėje?

oi oi nežinau, vis suku galvą ar vi tik pirkti pigųjį variantą ar imt brangesnį?
nes nežinau ar man patiks, ar sugebėsiu su juo gamint ar nebus nustumtas į kampą, kaip kad buvo su duonkepe.
geriausias variantas būtų, kad būtų progą jį išbandyt ir tada nuspręst, tik deja taip neina.
Atsakyti
Ntu-Kpi nebuvo lietuviskai tik rusu kalba knygele, bet viska isprende visagalis internetas, ten radau lietuviska knygele pdf formatu; plius pilna youtube recepteliu, tikrai rekomenduoju mergaitems panagrineti ten receptelius man patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2015 01 20, 09:48)
o kur jūs pirkote savąjį VES puodą? internetu ar paprastoje parduotuvėje?

oi oi nežinau, vis suku galvą ar vi tik pirkti pigųjį variantą ar imt brangesnį?
nes nežinau ar man patiks, ar sugebėsiu su juo gamint ar nebus nustumtas į kampą, kaip kad buvo su duonkepe.
geriausias variantas būtų, kad būtų progą jį išbandyt ir tada nuspręst, tik deja taip neina.


aš jį dovanų gavau.

Philips čia gi darė akciją, kad imi 30 dienų naudoji, netinka - grąžini
Tik nežinau, ar šitiem puodams buvo.


O duonkepė man nerealus reikalas mielinėm tešlom minkyti ir ne tik mielinėm - bandelėms, batonams, koldūnams ir pan.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2015 01 20, 10:26)
O duonkepė man nerealus reikalas mielinėm tešlom minkyti ir ne tik mielinėm - bandelėms, batonams, koldūnams ir pan.

na čia priklauso nuo mitybos įpročių, aš batono iš viso nevalgau, bandelių mūsų
šeima t.p ne mėgėja, koldūnus itin retai darau pati, nes mums iš mūsų mėsos pagal užsakymą pagamina....iš viso mažai reikalų su tešlom turiu, todėl pasinaudojus neilgai ją pardaviau, tiesiog gaila kad dulka, o ir virtuvė itin maža..... tai va dėl puodo ir abejonės kankina, ne dėl to, kad negaminsiu, bet ar sugebėsiu ar pavyks, nes ir kiek skaičiau moterims ne viskas iš pirmo karto pavyksta, kad ir jogurtas ir t.t. o kitus dalykus, kaip kad rašėte vis tik geriau kepti keptuvėje ar kepti orkaitėje.
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2015 01 20, 10:51)
na čia priklauso nuo mitybos įpročių, aš batono iš viso nevalgau, bandelių mūsų
šeima t.p ne mėgėja, koldūnus itin retai darau pati, nes mums iš mūsų mėsos pagal užsakymą pagamina....iš viso mažai reikalų su tešlom turiu, todėl pasinaudojus neilgai ją pardaviau, tiesiog gaila kad dulka, o ir virtuvė itin maža..... tai va dėl puodo ir abejonės kankina, ne dėl to, kad negaminsiu, bet ar sugebėsiu ar pavyks, nes ir kiek skaičiau moterims ne viskas iš pirmo karto pavyksta, kad ir jogurtas ir t.t. o kitus dalykus, kaip kad rašėte vis tik geriau kepti keptuvėje ar kepti orkaitėje.


tai va reik žiūrėt į savo šeimos įpročius.
Aš irgi batonų bandelių koldūnų ir t.t. nevalgau, o vaikams tai didžiausias delikatesas biggrin.gif

O puodas man labiausiai tarnauja dėl galimybės vaikams grįžusiems iš mokyklos gauti šiltą maistą, nes jie grįžta žymiai anksčiau už mane ir be vargo patys iš puodo pasiima ten kaip tik jų grįžimui paruoštą maistą.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2015 01 20, 10:55)
O puodas man labiausiai tarnauja dėl galimybės vaikams grįžusiems iš mokyklos gauti šiltą maistą, nes jie grįžta žymiai anksčiau už mane ir be vargo patys iš puodo pasiima ten kaip tik jų grįžimui paruoštą maistą.

thumbup.gif šitas reikalas tai superinis ir dar aš kai su mažu vaiku, tai kitą kartą vien dėl to, kad reikia kažką pagamint, nors sriubą išvirt, negaliu į lauką išeit tam tikru, nes reikia ir kitus pamaitint, o čia va sumetei kokiam troškinukui viską, eini į lauką, o grįžus randi garuojančius pietus, įsisvaigau žodžiu lotuliukas.gif
O jūsų puode yra šilumos palaikymo funkcija?

jetus jetus....neturėjau bėdos tai dabar turiu dėl ko galvą sukt.
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2015 01 20, 11:19)
thumbup.gif šitas reikalas tai superinis ir dar aš kai su mažu vaiku, tai kitą kartą vien dėl to, kad reikia kažką pagamint, nors sriubą išvirt, negaliu į lauką išeit tam tikru, nes reikia ir kitus pamaitint, o čia va sumetei kokiam troškinukui viską, eini į lauką, o grįžus randi garuojančius pietus, įsisvaigau žodžiu  lotuliukas.gif
O jūsų puode yra šilumos palaikymo funkcija?

jetus jetus....neturėjau bėdos tai dabar turiu dėl ko galvą sukt.


net nežinau lyg yra, man jos nereikia, mes naudoju atidėjimo funkciją ir kaip min valandą, kai baigia gamintis dar būna šilta
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2015 01 20, 11:23)
net nežinau lyg yra, man jos nereikia, mes naudoju atidėjimo funkciją ir kaip min valandą, kai baigia gamintis dar būna šilta

O sakykit, koks jūsų Ves modelis? kokios talpos?
ir dar Tarkim pakepinus daržoves sriubai, kepimo funkciją eina išjungti ir tada pasirinkti sriubos funkciją, ar kaip jūs darote?

Vis tik mąstau apie pigesnį puodą, kad jei nepasiteisins, negaila bus išleistų pinigų.

O įdomu gal kas parašys turintys Scarlet firmos ir kt. nebrangius puodus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2015 01 20, 09:48)
oi oi nežinau, vis suku galvą ar vi tik pirkti pigųjį variantą ar imt brangesnį?
nes nežinau ar man patiks, ar sugebėsiu su juo gamint ar nebus nustumtas į kampą, kaip kad buvo su duonkepe.
geriausias variantas būtų, kad būtų progą jį išbandyt ir tada nuspręst, tik deja taip neina.

Sekmės apsisprendime, nes čia tik tu pati žinai kokie tavo poreikiai ir € galimybes.


QUOTE(dagli @ 2015 01 20, 10:51)
tai va dėl puodo ir abejonės kankina, ne dėl to, kad negaminsiu, bet ar sugebėsiu ar pavyks, nes ir kiek skaičiau moterims ne viskas iš pirmo karto pavyksta, kad ir jogurtas ir t.t. o kitus dalykus, kaip kad rašėte vis tik geriau kepti keptuvėje ar kepti orkaitėje.

Man irgi pirma nepavykdavo, kai pradėjau ne iš knygos receptus imti, o improvizuoti. Pvz. dabar jau zinau, kad mano puode vištienos ketvirciams virti pakanka 25 min., o ne 30 - toks laikas nustatytas ant programos "mėsa".


QUOTE(dagli @ 2015 01 20, 12:30)
O įdomu gal kas parašys turintys Scarlet firmos ir kt. nebrangius puodus  4u.gif

O nebrangus tai iki kiek? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 20 sausio 2015 - 13:14