Dabar įsimečiau palyginimui 2 modelius Redmond M90 ( kaina 163,64 eur ) ir Redmons M4502 (kaina 140,47eur) skiriasi tik kaina, pirmojo indas keramika, antro- teflonas ir dar dizainas kitoks, ką pasakysite, keraminė danga geresnė, taip?
QUOTE(dagli @ 2015 01 17, 17:08)
Dabar įsimečiau palyginimui 2 modelius Redmond M90 ( kaina 163,64 eur ) ir Redmons M4502 (kaina 140,47eur) skiriasi tik kaina, pirmojo indas keramika, antro- teflonas ir dar dizainas kitoks, ką pasakysite, keraminė danga geresnė, taip?
As rinkausi su keramika - norejau, kad butu galimybe plauti indaploveje. Bet tai nera labai svarbu - vidini puoda galima atskirai papildomai nusipirkti.
QUOTE(dagli @ 2015 01 17, 10:10)
Sveikos, puodų žinovės, labai tikiuosi, kad man patarsite ir padėsite išsirinkti,
sakykite, kokį iš šių puodų rinktumėtės jūs, labai norėčiau išgirsti jūsų nuomonę, renkantis iš šių Redmond:
http://pigu.lt/searc...ond puodai&ac=s
Kažkaip nesinori permokėti vien dėl to, kad tarkim naujesnis modelis, nes kainos jų tikrai skiriasi.
Ir dar Topshop tarkim siūlo Redmond M90, bet jo išvaizda kitokia visai ir kaina skiriasi kažkur 30-čia eurų. Gal sakau ten kokia kopija ar padielka paprastai kalbant
Būsiu dėkinga už jūsų atsiliepimus ir nuomones
sakykite, kokį iš šių puodų rinktumėtės jūs, labai norėčiau išgirsti jūsų nuomonę, renkantis iš šių Redmond:
http://pigu.lt/searc...ond puodai&ac=s
Kažkaip nesinori permokėti vien dėl to, kad tarkim naujesnis modelis, nes kainos jų tikrai skiriasi.
Ir dar Topshop tarkim siūlo Redmond M90, bet jo išvaizda kitokia visai ir kaina skiriasi kažkur 30-čia eurų. Gal sakau ten kokia kopija ar padielka paprastai kalbant
Būsiu dėkinga už jūsų atsiliepimus ir nuomones
Jei būtent iš šių Redmond, tai šiai dienai imčiau M-90.
Tik gal ne iš šio tinklapio.
Gal kur paieškojus galima pigiau rasti.
QUOTE(dagli @ 2015 01 17, 12:57)
Na, o sakykit, ar patinka pirkinys, ar nenuvylė, ar jau daug ką išbandetė gaminti?
Iš pradžių mėčiausi dėl talpos, ar imti 3l ar 5l, dabar jau apsisprendžiau, kad tikrai 5l imsiu, nes didesniame puode mažiau pagaminti galima.... Bet dabar vis dvejoju imti, ne imti ir t.t. matyt kol neišbandai tai ir mėtaisi...
Iš pradžių mėčiausi dėl talpos, ar imti 3l ar 5l, dabar jau apsisprendžiau, kad tikrai 5l imsiu, nes didesniame puode mažiau pagaminti galima.... Bet dabar vis dvejoju imti, ne imti ir t.t. matyt kol neišbandai tai ir mėtaisi...
Imti ar neiemti - priklauso tik nuo jūsų poreikių. Gal turit daug laiko ir šiaip patinka pačiai gaminti, gal vietos virtuvėje nedaug - tuomet gal ir nereikia jo.
QUOTE(Ciccio @ 2015 01 17, 15:06)
Buvo padovanoję draugai multifunkcinį 5l (gan senokai tas buvo, Pfilips modelį kažkokį, bet jau atodavėm kitiems, nes tik vietą užėmė), todėl mano pastebėjimai tokie:
1 - nepirkit, jei nemėgstat gamint, bet titkitės, kad dėl šio puodo pradėsit;
2 - nepirkit, jei įpratot gaminti maistą greitai;
3 - nepirkit, jei turit gerą/normalią orkaitę, viską, ką galima pagaminti tame puode, lygiai taip pat galima pagaminti orkaitėje;
4 - nepirkit, jei išeidamos iš namų nepaliekat veikiančių el.prietaisų
Pirkit:
1 - jei norit išbandyt naują prietaisą;
2 - jei neturit orkaitės;
3 - jei turit laisvos vietos virtuvėje ir laisvų pinigų;
1 - nepirkit, jei nemėgstat gamint, bet titkitės, kad dėl šio puodo pradėsit;
2 - nepirkit, jei įpratot gaminti maistą greitai;
3 - nepirkit, jei turit gerą/normalią orkaitę, viską, ką galima pagaminti tame puode, lygiai taip pat galima pagaminti orkaitėje;
4 - nepirkit, jei išeidamos iš namų nepaliekat veikiančių el.prietaisų
Pirkit:
1 - jei norit išbandyt naują prietaisą;
2 - jei neturit orkaitės;
3 - jei turit laisvos vietos virtuvėje ir laisvų pinigų;
Pirma mintis perskaičius šias pastabas - modelis senas buvo.
Dėl to 3 punkto kur su orkaite lyginama man nesuprantama. Kaip sriubą, šaltieną, kokią nors košę ar plovą išvirti gerai orkaitėje. Nu kiek bandžiau plovą daryti, man jis perdžiuvęs gaudavosi. Matyt šeimininkė ne kokia iš manęs.
Dėl 4 punkto irgi nesupratau - ar niekad neišeinat iš namų palikus indaplovę plauti?
Dabar surašysiu savo įspūdžius po ketvirto mėnesio naudojimosi puodu.
Pas mane puodas su greitpuodžio funkcija. Rinkausi galima sakyti daugiau nei pusę metų, su tarpais dėl dvejojimo - o gal apseisiu, o gal bus man kaip su garų puodu (prieš tai turėjau 5 metus), o gal nereikia čia švaistytis pinigais... Ir vieną kart kai nusikalus grįžau namo, supratau, kad man reikia to puodo, nes neturiu jėgų stovėti kas vakarą prie puodų, o pasirinkimo neturiu - reikia stovėti, negaliu sau leisti samdyti šeimininkę. Tada ir atsisėdau rimtai paieškai.
Tai, nusipirkus pastebėjau, kad kai kas pasikeitė mano kasdieninėje sukiojimosi rutinoje virtuvėje ir mitybos įpročiuose.
1. Atradau košių skonį. Pradėjau valgyti netgi tas, kurių iki tol nevalgiau, nes nemokėjau jų tinkamai paruošti - ant kaitlentės gaudavosi arba per daug ištižus, arba nedavirę. Pvz. gaunasi plovas nesulipęs, grikiai irgi tiek kiek reikia davirę.
2. Laiko sutaupau. Ruošiu kiekvieną dieną vakarienę ir pietus kitai dienai imti su savim į darbą dviems žmonėms. Tai ryte dažnai supjaustau ką reikia sriubai, užpilu vandeniu, nustatau ant sriubos funkcijos, atidėjimo funkcija ir grįžus namo galima sėsti valgyti. Puodas verda sriubą kol dar aš darbe. (Ar orkaitė tai gali? Nu gal kokia protinga ir yra...)
3. Kai jau rašiau kas vakarą ruošiu pietus kitai dienai. Tai sumetu ką reikia į puodą, nustatau funkciją kurią reikia ir einu daryt ką noriu - būna, kad tiesiai į lovą miegoti. Nereikia stovėti žiūrėti, kad neišbėgtų, nereikia stebėti kada išjungti.
4. Pradėjau daryti naminius jogurtus. Parduotuvinių buvau kurį laiką atsivalgius, kurį laiką nevalgiau jokių. Naminius ruošti rankiniu budu neperpratau kaip, dažnai neišeidavo. Su šiuo puodu išeina. Valgau aš viena, tai man savaitei pakanka 2 litrų pieno ir mažo indelio jogurto. Pasigaminu iš viso kiekio iškart, išbūna šaldytuve iki keturių dienų, valgau kiekvieną darbo dieną pusryčiams su savom šaldytom uogos. Man tai ir skaniau nei pirktiniai. Ir pinigais susitaupo. Ir galvos sukti nereikia - ką čia valgyti pusryčiams. Būna padarau savaitelę-kitą pertrauką, kai nusibosta.
5. Dažniau verdu šaltieną, mano vyras mėgsta. Pats gaminimo procesas gaunasi greitesnis.
6. Mažiau pradėjom valgyti kepto keptuvėje. Man tai geriau sveikatai. Turbūt ir dėl to pradėjau rečiau aliejų pirkti.
7. Pradėjom (ypač vyras) valgyti daugiau daržovių - morkos, kopūstai, brokoliai, šparaginės pupelės. Iki tol vyras valgė daugiau bulves. Kai virdavau ant kaitlentės, nemokėjau pataikyti, kad daržovės gautųsi neištižusios. Vyras taip pasakė, kai paragavo kas gaunasi puode.
Palyginsiu sąnaudas. Kaitlentė pas mane dujinė. Mėnėsiui išeidavo 23-25 Lt už dujas. Pradėjus naudoti puodą, elektros sąnaudos išaugo ~18 Lt/mėn. Bet dujoms sumažėjo iki ~16-18 Lt. Taigi gaunasi, kad puodas mano komunalines išlaidas padidino ~10 Lt/mėn. Bet buitinės chemijos naudoju mažiau - rečiau plaunu kaitlentę, nes ji ilgiau būna švaresnė. Rečiau tenka plauti paprastus puodus, taigi indaplovę galiu statyti irgi rečiau. Pvz. iki tol indaplove įjungdavau 4-5 kart į savaitę, dabar 3-4 kartus.
Čia aš iš savo patirties su savo puodu pasisakiau. Neagituoju, neatstovauju kokiai nors partijai. Rinktis jums.
Dėl ko gailiuosi, tai dėl dviejų dalykų:
- kad nesusipratau jo nupirkti anksčiau;
- kad neturiu vietos virtuvėje antram puodui (antrą imčiau ne greitpuodį).
Patarčiau nepirkti, jei dažnai valgot pirktinius pusgaminius, šaldytas fri bulves, perkat gatavus gaminius kulinarijos skyriuose, esat koks 'alia' žaliavalgis (valgot salotas du kart į dieną septynias dienas per savaitę). Tuomet tikrai dažniau stovės tas puodas ir sakysit, kad nėra iš jo naudos.
Papildyta:
QUOTE(dagli @ 2015 01 17, 17:08)
Jei renkates tarp šių dviejų puodų, tai žiūrėkite ne į katilo dangą. Atkreipkite dėmėsį į pačių puodų funkcijas, jei jums tas kainų skirtumas neturi didelės reikšmės.
Katilą galima nusipirkti papildomai.
Pvz. štai jums keramikinis katilas, kuris tinka ir M-4502
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 01 18, 22:35)
Dėl to 3 punkto kur su orkaite lyginama man nesuprantama. Kaip sriubą, šaltieną, kokią nors košę ar plovą išvirti gerai orkaitėje. Nu kiek bandžiau plovą daryti, man jis perdžiuvęs gaudavosi. Matyt šeimininkė ne kokia iš manęs. :
tikrai taip
Sugedo mano Redmond po metų aktyvaus naudojimo dabar nežinau ką darysiu be jo kol taisys
Tai, nusipirkus pastebėjau, kad kai kas pasikeitė mano kasdieninėje sukiojimosi rutinoje virtuvėje ir mitybos įpročiuose.
1. Atradau košių skonį. Pradėjau valgyti netgi tas, kurių iki tol nevalgiau, nes nemokėjau jų tinkamai paruošti - ant kaitlentės gaudavosi arba per daug ištižus, arba nedavirę. Pvz. gaunasi plovas nesulipęs, grikiai irgi tiek kiek reikia davirę.
2. Laiko sutaupau. Ruošiu kiekvieną dieną vakarienę ir pietus kitai dienai imti su savim į darbą dviems žmonėms. Tai ryte dažnai supjaustau ką reikia sriubai, užpilu vandeniu, nustatau ant sriubos funkcijos, atidėjimo funkcija ir grįžus namo galima sėsti valgyti. Puodas verda sriubą kol dar aš darbe. (Ar orkaitė tai gali? Nu gal kokia protinga ir yra...)
3. Kai jau rašiau kas vakarą ruošiu pietus kitai dienai. Tai sumetu ką reikia į puodą, nustatau funkciją kurią reikia ir einu daryt ką noriu - būna, kad tiesiai į lovą miegoti. Nereikia stovėti žiūrėti, kad neišbėgtų, nereikia stebėti kada išjungti.
4. Pradėjau daryti naminius jogurtus. Parduotuvinių buvau kurį laiką atsivalgius, kurį laiką nevalgiau jokių. Naminius ruošti rankiniu budu neperpratau kaip, dažnai neišeidavo. Su šiuo puodu išeina. Valgau aš viena, tai man savaitei pakanka 2 litrų pieno ir mažo indelio jogurto. Pasigaminu iš viso kiekio iškart, išbūna šaldytuve iki keturių dienų, valgau kiekvieną darbo dieną pusryčiams su savom šaldytom uogos. Man tai ir skaniau nei pirktiniai. Ir pinigais susitaupo. Ir galvos sukti nereikia - ką čia valgyti pusryčiams. Būna padarau savaitelę-kitą pertrauką, kai nusibosta.
5. Dažniau verdu šaltieną, mano vyras mėgsta. Pats gaminimo procesas gaunasi greitesnis.
6. Mažiau pradėjom valgyti kepto keptuvėje. Man tai geriau sveikatai. Turbūt ir dėl to pradėjau rečiau aliejų pirkti.
7. Pradėjom (ypač vyras) valgyti daugiau daržovių - morkos, kopūstai, brokoliai, šparaginės pupelės. Iki tol vyras valgė daugiau bulves. Kai virdavau ant kaitlentės, nemokėjau pataikyti, kad daržovės gautųsi neištižusios. Vyras taip pasakė, kai paragavo kas gaunasi puode.
Palyginsiu sąnaudas. Kaitlentė pas mane dujinė. Mėnėsiui išeidavo 23-25 Lt už dujas. Pradėjus naudoti puodą, elektros sąnaudos išaugo ~18 Lt/mėn. Bet dujoms sumažėjo iki ~16-18 Lt. Taigi gaunasi, kad puodas mano komunalines išlaidas padidino ~10 Lt/mėn. Bet buitinės chemijos naudoju mažiau - rečiau plaunu kaitlentę, nes ji ilgiau būna švaresnė. Rečiau tenka plauti paprastus puodus, taigi indaplovę galiu statyti irgi rečiau. Pvz. iki tol indaplove įjungdavau 4-5 kart į savaitę, dabar 3-4 kartus.
o kaip jūs verdat sriubas?
virdama ant plytos, vandeniui su mėsa gerai užvirus, aš visuomet jį išpilu, o kaip puode?
Išpilt nepatogu, prieš tai virt ant plytos nesinori, o ir turi antrą murziną puodą.
Ir analogiškai su šaltiena.
Ir dar jei nesunku pavardinkit ką dar gaminat, na kad ir iš tų daržovių
Nes man jis tobulas košėms, dar kartais patroškinu mėsą su daržovėm, plovą reiks padaryt, bet tuo mano fantazija ir baigiasi
sisgijome philips multifunkcini puoda,mergaites kaip jus recepeliais dalinaes troskiniu, ar darote is receptu knygeles ar savo nuoziura labiau, labai miela butu jei pasialintumete recepteliais aciu
Jei būtent iš šių Redmond, tai šiai dienai imčiau M-90.
Pirmiausiai tai noriu padėkoti už tokį išsamų postą, kuris pagelbės ne tik man, bet ir kitoms apie jį galvojančioms, ačiū labai
Paskaičius jūsų postą vėl man reikia to puodo, nors laiko dabar daugiau turiu, nes esu namuose ir auginu mažylį. Šiaip pirktinių pusgaminių praktiškai neperkam nei dabar, nei kai dirbau, mėgstam naminį maistą, sriubų reikia kas dieną, labai jas mėgstam visi. O ir žaliavalgiai nesam, esam visavalgiai
Kitas dalykas, greitpuodį turiu ir taip, nes tenka dažnai virt mėsą, vyras medžiotojas, todėl linkstu link Redmond M90 vis tik, jis su keramine danga ir turi daug funkcijų,o katiliukas ir kainuoja todėl vis tik reikia imti manau su keramikine danga, būtent toks ir yra RDM M90. Beje, kodėl nepirktumėt iš pigu.lt, pigiau šiai dienai neradau?o iš kur rekomenduotumėt pirkti, kad paskui ir su garantiniu problemų nebūtų?
o jei ne iš Redmond tai ką kitą galite pasiūlyti, koks pas jus gamintojas?
Beje tikrai gaminčiau sriubas,plovą, jogurtą, košes, o galima ir su pienu jas virti, neišbėga?
QUOTE(Ducky @ 2015 01 19, 09:47)
dabar nežinau ką darysiu be jo kol taisys
o kur pirkote ir kokį turite?
QUOTE(keistuole @ 2015 01 19, 09:56)
o kaip jūs verdat sriubas?
virdama ant plytos, vandeniui su mėsa gerai užvirus, aš visuomet jį išpilu, o kaip puode?
Išpilt nepatogu, prieš tai virt ant plytos nesinori, o ir turi antrą murziną puodą.
Koks modelis pas jus?
Taip įdomu ir man atsakymai į šiuos klausimus?arba tarkim verdant sriubas mėgstu svogūną, morką tame pačiame puode prieš tai pakepint, galima tai padaryti daugiafunkciniame?arba, kad ir mėsą plovui prieš tai pakepinti?
QUOTE(dagli @ 2015 01 19, 13:52)
Koks modelis pas jus?
Taip įdomu ir man atsakymai į šiuos klausimus?arba tarkim verdant sriubas mėgstu svogūną, morką tame pačiame puode prieš tai pakepint, galima tai padaryti daugiafunkciniame?arba, kad ir mėsą plovui prieš tai pakepinti?
pas mane vienas paprasčiausių ir pigiausių.
Tiesiog nežinojau, ar jis man tikrai reikalingas, tai nenorėjau daug investuot.
O pakepint ir tam puode puikiai galit.
Pienas sako neišbėga, nors pati nebandžiau, nes mano giliu įsitikinimu košė (kruopos) ir pienas visiškai nesuderinamo dalykai.
QUOTE(keistuole @ 2015 01 19, 14:10)
pas mane vienas paprasčiausių ir pigiausių.
O koks?
Vis tik pasiteisino,dabar jei
reiktų ir brangesniam pinigų
nepagailėtumėt?
QUOTE(georgiana @ 2015 01 19, 12:37)
sisgijome philips multifunkcini puoda,mergaites kaip jus recepeliais dalinaes troskiniu, ar darote is receptu knygeles ar savo nuoziura labiau, labai miela butu jei pasialintumete recepteliais aciu
Savo nuožiura, ką turiu - tą dedu.
QUOTE(dagli @ 2015 01 19, 14:47)
O koks?
nepagailėtumėt?
nepagailėtumėt?
VES electric
Pasiteisino, bet kol kas man jo per akis.
Todėl brangesnį pirkt dar nematau reikalo.
Kitos tuos puodus naudoja vietoj visko - keptuvės-orkaitės-puodo ir t.t
O man pyragą, duoną, batoną labiau patinka kept orkaitėj, blynus, kepsnius-keptuvėj, makaronus, koldūnus vien dėl kiekio verdu puode.