Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiafunkciai elektriniai puodai - 2

QUOTE(nomke7 @ 2014 05 17, 10:57)
Kai darau mesa (buzenina) pilu vandens, nedauk.

Norėjau paklaust štai ko. Tarkim verdu pagal receptų knygelę manų košę. Viskas gerai gaunasi, o kiek laiko ilgint programą jei ingredientus dvigubinsiu ar trigubinsiu? Jau 15 min., manau, neužteks košei.
Atsakyti
Kuo toliojau skaitau Jusu foruma ir kuo daugiau domiuosi, tuo daugiau nieko nesuprantu doh.gif Mano vizija buvo tokia: tas puodas reikalingas tam, kad sumestum produktus ir jis pats be mano isikisimo pagal programa kazka pagamintu. O cia pasirodo reikia pastoviai prie to puodo budeti, kazka pilti, maisyti, tikrinti. Kam tada jis reikalingas, jei turiu super Zepter puodus ir gera orkaite? smile.gif Nemanau, kad tie puodai gamina geriau, negu orkaite. Va pvz. man pyragu, keksu, uzkepeliu tikrai nesautu i galva gaminti tame puode. Buzenina puikiausiai gaminu orkaoiteje thumbup.gif Man visada problemos su kosemis. Miegstu jas, bet negaminu, nes pastopviai arba prisvyla, arba pienas issipila ir tada po visa nama pasklinda tokia smarve.... Rytas sugadintas...Va todel ir pradejau dometis siais prietaisais. Bet pasirodo ir juose gali isbegti doh.gif

Mano prioritetai:

Duonos gaminimas, jogurtas, kosiu gaminimas be mano isikisimo (supilei viska, ijungei ir isejai), troskinimas ir sriubu gaminimas (bet irgi nenoreciau papildomai nieko daryti, noriu viska sudeti ir ijungti), garinimas.

Labai nenoreciau kinietisko, bet kaip suprantu kitokiu niekas nesiulo Lietuvoje sad.gif
Gal kas patars koks puodas dirba pats pagal nustatyta programa ir kuri galima palikti prie prieziuros. Svarbu atidejimo, silumos palaikymo funkcijos.
Atsakyti
Na jau kosiu as tikrai nesaugau, sudedu ka reikia, uzdarau ir palieku. Prie puodo pastovet rekia, kai gamini koki patiekala is keliu etapu, kai reikia pirma kokius morkiukus pakepint, ar putas nuo mesos nugraibyti ir pan, bet atlikus tam tikras funkcijas sumeti viska ir uzdarai. Prisvyla ar isbega nebent tada kai ijungi ne tokia temp., neislaikai skyscio proporciju ar pan.
Atsakyti
Jei orkaitės temperatūra startuoja maždaug nuo 35 laipsnių ir namie turit galybę valgytojų - tuomet taip. Jei ne - asmeniškai aš nematau prasmės virti 2 kiaušinius 20 litrų puode. Arba smarkiai kaitinti produktus, kuriuos laisvai galima pagamint mažesnėje temperatūroje.
Maisto skonis visgi tikrai kitoks, nei būtų pagaminta orkaitėje. Puode man skaniau. Aišku tai skonio reikalas.
Jei pagrinde domina košės, tai Panasonic idealus variantas. Deja jo Lietuvos rinkoje nėra. Reiktų ieškoti puodo, turinčio sensorines funkcijas. Arba dar būna puodai-ryžiavirės.
Košė iš puodo paprastai lipa tikrai tik neteisingo kruopų - skysčio santykio arba viršijus galimą naudoti puodo tūrį. Aišku dar galimas variantas - nekorektiška gamintojo programa. Tiesiog reikia skaityt ir rinktis pagal poreikius smile.gif
Dėl duonos geriausia manyčiau duonkepė. Visais kitais atvejais gausit pati maišyt tešlą, maigyt kažkokius mygtukus, kad gaut rezultatą. Scarlett kepiau mielines bandeles. Visgi reikėjo paburt su programa duonkepė - 1 val kildinimo per mažai. Bet rezultatu likau labai patenkinta.

QUOTE(Ksesanko @ 2014 05 18, 12:08)
Kuo toliojau skaitau Jusu  foruma ir kuo daugiau domiuosi, tuo daugiau nieko nesuprantu  doh.gif  Mano vizija buvo tokia: tas puodas reikalingas tam, kad sumestum produktus ir jis pats be mano isikisimo pagal programa kazka pagamintu. O cia pasirodo reikia pastoviai prie to puodo budeti, kazka pilti, maisyti, tikrinti. Kam tada jis reikalingas, jei turiu super Zepter puodus ir gera orkaite? smile.gif Nemanau, kad tie puodai gamina geriau, negu orkaite. Va pvz. man pyragu, keksu, uzkepeliu tikrai nesautu i galva gaminti tame puode. Buzenina puikiausiai gaminu orkaoiteje  thumbup.gif  Man visada problemos su kosemis. Miegstu jas, bet negaminu, nes pastopviai arba prisvyla, arba pienas issipila ir tada po visa nama pasklinda tokia smarve.... Rytas sugadintas...Va todel ir pradejau dometis siais prietaisais. Bet pasirodo ir juose gali isbegti  doh.gif 
Mano prioritetai:

Duonos gaminimas, jogurtas, kosiu gaminimas be mano isikisimo (supilei viska, ijungei ir isejai), troskinimas ir sriubu gaminimas (bet irgi nenoreciau papildomai nieko  daryti, noriu viska sudeti ir ijungti), garinimas.

Labai nenoreciau kinietisko, bet kaip suprantu kitokiu niekas nesiulo Lietuvoje sad.gif
Gal kas patars koks puodas dirba pats pagal nustatyta programa ir kuri galima palikti prie prieziuros. Svarbu atidejimo, silumos palaikymo funkcijos.

Atsakyti
Aciu uz atsakymus. Bandysiu dar ziureti. Gal tikrai tuos duonos kepimo funkcijos ir nereikia. Nes as irgi visada mastau, kad universaliu dalyku nebuna....

Pas mus yra galimybe pirkti Baltarusijoje. Pirma karta kaip tik Panasonica ir pamaciau pas pussesere. Tik ten tikrai buitine technika zymiai brangesne...Tinklalapyje uzmaciau Marta firmos, bet rusu tinklalapiuose apie jas tikrai daug blogu atsiliepimu.
Atsakyti
Baltarusijoje tikrai nėra taip brangūs multipuodai (kai pirkau, Ukrainoje tas pats puodas buvo beveik dvigubai brangesnis, pas mus iš viso nieko nebuvo). Tik Panasonic brangus, bet jis brangus visur. Matyt todėl, visgi Korėja, ne kiniečiai. Panasonic pliusas - sensorinės programos ir programų tikslumas, minusas - silpna katiliuko danga ir nėra multipovar režimo.
QUOTE(Ksesanko @ 2014 05 18, 13:54)
Aciu uz atsakymus. Bandysiu dar ziureti. Gal tikrai tuos duonos kepimo funkcijos ir nereikia. Nes as irgi visada mastau, kad universaliu dalyku nebuna....

Pas mus yra galimybe pirkti Baltarusijoje. Pirma karta kaip tik Panasonica ir pamaciau pas pussesere. Tik ten tikrai buitine technika zymiai brangesne...Tinklalapyje uzmaciau Marta firmos, bet rusu tinklalapiuose apie jas tikrai daug blogu atsiliepimu.

Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2014 05 18, 12:54)
Gal tikrai tuos duonos kepimo funkcijos ir nereikia.

Jei yra vietos virtuves spintelese, atskira duonkepe daug geriau, nes ji tesla ismaiso, pakildina, multipuode tiek funkciju duonai nera. O be to duonkepe puikiai galima naudoti koldunu, virtinuku, varskeciu ir kt. teslos maisymui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2014 05 18, 15:21)
Jei yra vietos virtuves spintelese, atskira duonkepe daug geriau, nes ji tesla ismaiso, pakildina, multipuode tiek funkciju duonai nera. O be to duonkepe puikiai galima naudoti koldunu, virtinuku, varskeciu ir kt. teslos maisymui  mirksiukas.gif

Cia Jau ne i tema, bet paklausiu, nes labai dabar duomiuosi- kokia būtent duonkepe sugeba is maišyti tešlą? Ir tokia tinkama koldunams ismaisytu net? Duonos kol kas dar neplanuoju kept namie, bet iv. teslinius gaminius darau, tai butų super prietaisą atrast g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ypatinga: 18 gegužės 2014 - 16:26
Na reik bandyti ziureti. Sesuo sau pirma zada Redmond pirkti. Tai pasiziuresiu pas ja ir ta Panasanoc Baltarusijoje butinai apziuresiu smile.gif Jei tikrai bus Korejeciu, tai gal ir susigundysiu smile.gif
Atsakyti
Pastebejau, kad nuo puode gaminto maisto labai troskina. Cia man vienai taip? Kazi, cia gerai, ar blogai? Maisto nesudau, nebent jau paruosta siek tiek...
Atsakyti
QUOTE(Ypatinga @ 2014 05 18, 16:25)
Cia Jau ne i tema, bet paklausiu, nes labai dabar duomiuosi- kokia būtent duonkepe sugeba is maišyti  tešlą? Ir tokia tinkama koldunams ismaisytu net? Duonos kol kas dar neplanuoju kept namie, bet iv. teslinius gaminius darau, tai butų super prietaisą atrast g.gif

Man atrodo, kad visos duonkepes maiso tesla. Pas mane kazkoks moulinex models, senai pirktas IKi uz lipdukus, maiso tesla bet kokiam patiekalui, koldunus darau nesusitepus ranku smile.gif
Atsakyti
Viūsos duonkepės maišo ir kildina mielinę tešlą, bet va ne mielinę (koldūnam) ne visos turi tą programą. Dabartinėje duonkepėje šios programos nėra. Rusijoje yra pirkt daugiafunkcinių puodų - duonkepių. Pas mus dar tokių nemačiau.
Atsakyti