Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiafunkciai elektriniai puodai - 2

QUOTE(nomke7 @ 2014 03 17, 12:12)
1. Beveik visuose puoduose įmanoma iškept
2. Skaityt instrukciją, joje turi būt parašytą ar programos aprašymas, ar paskirtis ar kokia temperatūrų lentelė
3. Kol iškeps. Net ir orkaitėje skirtingi pyragai kepami skirtingai, vieni trumpai, kiti ilgai, dar ir nuo masės kiekio priklauso.
O šiaip tai į tokį klausimą neįmanoma atsakyt, nes neaišku koks tai puodas, kokios rūšies: daugiafunkcinis ar daugiafuncinis - greitpuodis,. Dėl programų, tai niekas negali patart, nes pvz aš, net neįsivaizduoju kokios yra programos, o dėl trečio, tai reikia bent parašyt koks pyragas - medaus, šarlotė ar dar koks nors. Nors šiaip tai laikas kepimo beveik toks pats, kaip ir kepant orkaitėje.



Puodas štai toks. delimano

Bandėm kepti paprastą alia keksas pyragą. Tešlos įdėjom nedaug (prieš tai ištepę sviestu puodo dugną ir šonus), užstatėm ant funkcijos "troškinys", ten berods iš kart laikas yra 30 min. Pasibaigus laikui, atidarėm - viršus visiškai baltas, pamaigėm mediniu iešmu - viduje tešla dar pusiaužalia. doh.gif Užstatėm dar ant kitos funkcijos (nepamenu pavadinimo), ten laikas 25 min. Pasibaigus laikui jau išemėm. Nes jautėsi degėsių kvapas. Tai dugnas buvo biški patamsėjęs, viršus liko dar šviesios spalvos, vidus dakepė. Bet pats pyrago vidus jautėsi, kad neiškilo tiek kiek galėjo. Pyrago vidus tap ir liko įdubęs. unsure.gif
Galvoju, gal per daug tešlos įdėjom.

Bet kiek skaičiau instrukciją - nerandu ar tame puode galima savarankiškai nustatyti gaminimo laiką. Yra atidėjimo laikas - jį galima nustatyti. Bet čia juk ne tas pats. g.gif

Ir dar. Kažko nesuprantu, bet tas puodas neleidžia nustatyti funkciją ir kad iš kart pradėtų gaminti. Ten pirmiau reikia nustatyti atidėjimo laiką (tai minimum 5 minutės), tuomet įjungi gaminimo režimą (pvz. troškinys, 30 min). Tada troškinys pasisgamins po 35 minučių.
Bandėm be nustatymo laiko iškart spausti gaminimo funkciją. Galvojom iškart pradės gaminti. Nei velnio. Paspausta funkcija mirksi displėjuje ir viskas. Negamina.

Kažko nesuprantu. Atrodo pats paprasčiausias puodas. doh.gif
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurate133: 17 kovo 2014 - 23:28
Pirkit. Manau nenusivilsit. Nebūtinai brangų.
Jei skaitot rusiškai - gan įdomus testas.
http://people.online...3/07/multivarka
Dėl teflono - temperatūra puode nėra tokia didelė, kad teflonas išdegtų. Mano Panasonikui (2 litrų) jau 5 metai (ir nepastebėjau, kaip praėjo). Tiesa, kiek subraižiau ta originalia plastikine mentele iš pat pradžių... Bet Panasonic vidiniai puodai tikrai labai jautrūs menkiausiam braižymui. Žodžiu, maniškis sėkmingai verda ir manau dar ilgai virs.
Žiūrinėjau Topshope Redmond (kažkurį iš paprastesnių modelių) - asmeniškai man nepatiko. Smarkiai dvokia plastmasės. Uosčiau (tiesiogine prasme) Ves (irgi iš paprastesnių modelių) - irgi smirdi. Pasitikėjimo kokybe nekelia. Ir surinkimo kokybė tokia... Rusiška. Blogąja prasme. Patiko Scarlett katiliukai - sunkūs, nebloga vidinė danga.
http://varilki.com/m...tt-sl-1529.html
http://multivarka-be...s-mc412s01.html

Dėl galingumo - kyla man toks įtarimas, kad kuo mažesnis galingumas, tuo skaniau puodas pagamina. Tik aišku gamina ilgiau.

3D kaitinimą turi kiek žinau tie brangūs puodai, kur kaina įvardinama tūkstančiais. T.y. kaitinimo elementas būna ne tik po katiliuku, bet ir šoninėse sienelėse. Visų mums pristatomų puodų "3D"- tai tik reklaminė apgaulė, jie kaitinami tik apačioje. Nebent 3D efektu laikyt storas katiliuko sieneles... Betgi vis viena temperatūra apačioje (kur kaitinama) ir šonuose (nekaitinama) tikrai nebus ta pati.

Į ką kreipčiau dėmesį:
kiek asmenų bus maitinama? (puodo talpa); nereiktų baidytis didelės puodo talpos, nes realiai naudojamas tūris yra kur kas mažesnis, nei deklaruojamas. Ypač gamybai ant garų.
Kas naudosis? (Ar reikia funkcijos multipovar, ar visai užteks ir automatinių nustatymų);
Ką virsit-kepsit (žiūrėti, ar yra pageidaujamų programų automatiniai nustatymai. Juk jei norit kas rytą virti pienišką košę, tai mygtukas "pieniška košė" Jums būtinas.)

Grįžtant prie keramikinio paviršiaus. Kiek teko girdėti iš asmenų, pirkusių reklamuojamas keramikines keptuves, labai daug nusivylusių. Po kelių mėnesių keramikinis paviršius pradeda pritraukt maistą. Pati nemėginau, negaliu pasakyt. Tik esu skaičiusi, kad keramikiniu paviršiumi jau galima vadinti medžiagą, turinčią sudėtyje nuo 5 (!) proc. keramikos (sakyčiau itin maža dalis, visai nenuostabu, kad nusitrina).


QUOTE(riešutėlis @ 2014 03 07, 17:27)
sveikutės, vis gundausi tą stebuklingą puodą pirkti... skaitinėju, bandau lyginti, ir kaip visada kai yra iš ko rinktis žmogus ir neišsirenki...
turiu klausimą, vienuose puoduose vidinis indas gaminio specifikacijoje parašyta kad vidinis puodas "nepridegantis paviršius", kituose jau radau "keramika". Be to, kadangi esu visiškai žalia tai gal galėtumėte pasakyti kaip dėl galingumo (maksimali galia), ta prasme ar reikia rinktis galingesnį ar nebūtinai. Be to, ką reiškia "3D kaitinimas".
Padėkite išspręsti galvosūkį doh.gif

Atsakyti
QUOTE(jurate133 @ 2014 03 18, 00:18)

Na as abejoju ar galima su tuo delimanu iskepti pyraga.... g.gif kad jame nera ir vadinamos "multipovar" programos, kur gali pats reguliuoti laika ir temperatura, nei kepimo ar kepiniu programos... g.gif
O siaip tai ju visu matomai virsus nebuna apskrudes,...tenka versti aukstyn kojom ir slepti virsu po apacia, arba apversti ir vel deti i puoda kad kita puse apkeptu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurate133: 17 kovo 2014 - 23:25
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 03 17, 21:49)
Puodas štai toks. delimano

Nežinau aš šito puodo, reikia skaityt instrukciją, o aš jos neradau. Aprašymai - skirtingi. Čia rašo, kad galima pasirinkt temperatūrą: http://www.delimano....reitpuodis.html , bet įtariu, kad galima pasirinkt ne temperatūra kaip po tokią, bet slėgio lygi 1, 2, 3. Pasirinkus skirtinga slėgį, automatiškai bus skirtinga temperatūra. Niekad pati nekepiau pyragų greitpuody, bet teoriškai žinau, kad visuose greitpuodžiuose galima iškept pyragus. Jei nėra kepimo funkcijos, tai kepa ant sriuba/košės programos, daugelyje modelių kepant svyla apačia, todėl į apačia deda arba silikoninį kilimėlį arba kepimo popierių. Kadangi pyragas be skysčio, tai spaudimas nesusidarys, kepimo laikas bus beveik toks pats, kaip orkaitėje. Tiesiog su mediniu pagaliuku teks tikritni kada iškepęs. Dar kažkur skaičiau, kad reikia truputi mažiau skysčių, nes čia ne orkaitė ir ne taip išgaruoja skystis.
Ir dar, atsiliepimuose rašo, kad netyčia padarė atradimą, kad šis puodas turi atidėtą startą, vadinasi jis gali daryt ir be atidėto starto, iš kart: http://www.top-shop....oker-5l/#review ..
Atsakyti
QUOTE(jurate133 @ 2014 03 18, 00:24)
kad jame nera ir vadinamos "multipovar" programos, kur gali pats reguliuoti laika ir temperatura,

Daugiafunkcinis puodas nuo daugiafunkcinio greitpuodžio skiriasi iš principo gaminimo būdu. Esant aukštam slėgiui - temperatūra būna vienoda, visuose puoduose ir ant visų programų. O programos skiriasi tik gaminimo laiku. Aišku galima padaryt vietoje daug mygtukų košė/sriuba/plovas/ ir t.t. padaryt vieną, kur gali pasirinkt laiką. Temperatūra salyginai galima pasirinkt renkantis slėgio dydi (ne visuose puoduode yra). Geriausia yra tai daugiafunkcinis puodas + greitpuodis, geruose, brangiuose modeliuose yra ir multipovaras, bet Lietuvoje jų neparduoda, aš bent nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 03 17, 20:49)
Puodas štai toks. delimano




QUOTE(nomke7 @ 2014 03 18, 08:34)
Nežinau aš šito puodo, reikia skaityt instrukciją, o aš jos neradau. Aprašymai - skirtingi. Čia rašo, kad galima pasirinkt temperatūrą: http://www.delimano....reitpuodis.html , bet įtariu, kad galima pasirinkt ne temperatūra kaip po tokią, bet slėgio lygi 1, 2, 3. Pasirinkus skirtinga slėgį, automatiškai bus skirtinga temperatūra. Niekad pati nekepiau pyragų greitpuody, bet teoriškai žinau, kad visuose greitpuodžiuose galima iškept pyragus. Jei nėra kepimo funkcijos, tai kepa ant sriuba/košės programos, daugelyje modelių kepant svyla apačia, todėl į apačia deda arba silikoninį kilimėlį arba kepimo popierių. Kadangi pyragas be skysčio, tai spaudimas nesusidarys, kepimo laikas bus beveik toks pats, kaip orkaitėje. Tiesiog su mediniu pagaliuku teks tikritni kada iškepęs. Dar kažkur skaičiau, kad reikia truputi mažiau skysčių, nes čia ne orkaitė ir ne taip išgaruoja skystis.
Ir dar, atsiliepimuose rašo, kad netyčia padarė atradimą, kad šis puodas turi atidėtą startą, vadinasi jis gali daryt ir be atidėto starto, iš kart: http://www.top-shop....oker-5l/#review ..


Nomke7, ačiū už paaiškinimus, bet tose nuorodose, kur įdėjei, ten multivarka-greitpuodis. ax.gif
Pas mane tiesiog multivarka. ax.gif
Tad slėgio pasirinkti negaliu. unsure.gif
Funkcijos multipovar irgi nėra. unsure.gif
Kiek suprantu pas mane pats paprasčiausias modelis.

Ryt atskanuosiu instrukcija.
Atsakyti
Gal galėtum atsiųsti į nomke7@gmail.com? Pažiūrėčiau, gal ką suprast pavyktų, bet to negarantuoju. Pas mane pačia yra viena tokia instrukcija, parašyta : yra tas ir tas, su tuo mygtuku gali pasirinkt. O kam tas reikalingas, ką jis daro, nei vieno žodelio doh.gif
Vat kai laisvo laiko turiu tai ir skaitau rusų forumus, ieškau kokiam modelį tas yra ir kam jis skirtas. Ech, kad būtu nors viena tema apie šį modelį pas juos, jie gi daug daugiau išmano, ne vienų metų patirtį su tais puodais turi... Dar ir Ivatikirik kažkur dingo, nėr pas ką paklaust verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2014 03 18, 00:20)
Grįžtant prie keramikinio paviršiaus. Kiek teko girdėti iš asmenų, pirkusių reklamuojamas keramikines keptuves, labai daug nusivylusių. Po kelių mėnesių keramikinis paviršius pradeda pritraukt maistą. Pati nemėginau, negaliu pasakyt.

Norėčiau paprieštarauti dėl keramikinio paviršiaus. Turiu puodą nuo spalio ir iki šiol viskas ok. Realiai ta danga susidėvi per metus laiko, jei naudojami mediniai, plastikiniai įrankiai maisto ruošimo metu. Jei naudosite silikoninius, danga atlaikys ilgiau. Aš įrankius, kurie buvo komplekte, net nenaudoju, nes ten labai kietas plastikas ir jis lengvai gali subraižyti paviršių. Su tokiais plastikinias įrankiais ir po mėnesio dangos gali nelikti.
Atsakyti
Sakyčiau puodui metai yra labai mažas laiko tarpas... O ką darysit po metų ar dviejų? Naują puodą pirksit? Ar ieškosit tik katiliuko?

Saviškiu aš viliuosi naudotis dar ne vienus metus.

QUOTE(TheBest @ 2014 03 20, 09:01)
Norėčiau paprieštarauti dėl keramikinio paviršiaus. Turiu puodą nuo spalio ir iki šiol viskas ok. Realiai ta danga susidėvi per metus laiko, jei naudojami mediniai, plastikiniai įrankiai maisto ruošimo metu. Jei naudosite silikoninius, danga atlaikys ilgiau. Aš įrankius, kurie buvo komplekte, net nenaudoju, nes ten labai kietas plastikas ir jis lengvai gali subraižyti paviršių. Su tokiais plastikinias įrankiais ir po mėnesio dangos gali nelikti.

Atsakyti
QUOTE(prek @ 2014 03 20, 22:07)
Sakyčiau puodui metai yra labai mažas laiko tarpas... O ką darysit po metų ar dviejų? Naują puodą pirksit? Ar ieškosit tik katiliuko?

Saviškiu aš viliuosi naudotis dar ne vienus metus.

O kam nauja pirkt, jei puodas gerai veikia? Nauja katiliuka nusipirks be problemu.
Atsakyti
Rusu forumuose raso ,kad Redmond 90 neranda atidejimo funkcijos daugelis,noras parasyta ,kad turi tokia funkcija.O ar patogu juo nustatineti funkcijas ,kada indikatoriai sone ,man asmeniskai del to ir patinka 70 modelis ,ir kiti ,kad nustatyti gali nesilankstydamas ,patogu.
Atsakyti