Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiafunkciai elektriniai puodai - 2

Darau jogurta be jokiu indeliu ,darydavau iki siol puode ,kam tie indeliai tai nzn.
Pfilips labai gerai gamna ant garu ,darzovems reikia tik 7 min.
Troskiniai gerai ,daugiau nieko ipatyngo.
Gal kas aprasytu apie STOLARO
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2014 02 25, 10:07)
Darau jogurta be jokiu indeliu ,darydavau iki siol puode ,kam tie indeliai tai nzn.

galima ir puode, indeliuose patogu , nes pasiimi porcija ir valgai, kur isideti, o jau is puodo turi susipilti ir tt, paprasciausiai patogiau ir tiek, mano pirmas bandymas brukstelsiu kas kaip ar pavyko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2014 02 25, 11:07)

o tiesiog darot pagal receptą tačiau be indelių? Ir gerai gaunasi? aš dar galvojau kaip čia tą jogurtą sugalvot, nes prie mano puodo jų nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2014 02 24, 11:07)
Makaronus sėkmingai verdu su įvairiais padažais  thumbup.gif . 20min ir paruošta ir jokio įsikišimo, stovėjimo prie viryklės. Savo atžalą išmokau makaronus išvirti - bėda, kad rusiškai menių ir mygtukų užrašų perskaityt nemoka. Tai tiesiog įsiminė kur ką ir kiek kartų paspausti reikia  biggrin.gif .

Domintų bent vienas receptukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2014 02 24, 10:25)
darau jogurtą taip.
Pieną supilu ir pakaitinu multivarkoje. Po to laukiu kol atvės iki 40C. Tuomet įmaišau jogurtą arba jogurto bakterijas. Tik tuomet išpilstau į indelius - pas mane jie buvo komplekte su dangteliais. Bet galima ir kitus indus pritaikyti. Pvz. turiu 1,2 plastikinį indą su dangteliu. kartais gaminu jame. Bakterijas perku vaistinėje - Yogurt kapsulės. Taip pat pirkau  Rusijoj specialias bakterijų kultūras. Vienos tinka kefyrui gaminti, kitos jogurtui, varškei ir pan. Pas mus tokiom neprekiauja  schmoll.gif - gaila.

gal galit parašyti plačiau: kiek laiko kaitint pieną iš pradžių? kiek tų kapsulių reikia dėti? ką po to daryti ? kaitinti vėl? atleiskit už tiek klausimų, tiesiog nesusidūrus nesinori išmesti produktų lauk blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(delfiuka @ 2014 02 25, 12:01)
Domintų bent vienas receptukas  4u.gif

Nieko ypatingo. 2 stiklinės po 250gr makaronų, 1litras vandens, padažas sausas makaronams (knorr, maggi ir pan.) ir koks arbatinis šaukštelis aliejaus. programa Multipovar 20 min 160C. Vidutiniškai per 7 min vanduo užverda, likęs laikas skirtas virti. Vieną kartą kai užvirs pamaišau, nes padažas pasiskirsto tolygiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2014 02 25, 16:11)
Nieko ypatingo. 2 stiklinės po 250gr makaronų, 1litras vandens, padažas sausas makaronams (knorr, maggi ir pan.) ir koks arbatinis šaukštelis aliejaus. programa Multipovar 20 min 160C. Vidutiniškai per 7 min vanduo užverda, likęs laikas skirtas virti. Vieną kartą kai užvirs pamaišau, nes padažas pasiskirsto tolygiai. smile.gif

Ačiū, net nežinojau, kad padažus irgi pardavinėja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ducky @ 2014 02 25, 12:06)
gal galit parašyti plačiau: kiek laiko kaitint pieną iš pradžių? kiek tų kapsulių reikia dėti? ką po to daryti ? kaitinti vėl? atleiskit už tiek klausimų, tiesiog nesusidūrus nesinori išmesti produktų lauk  blush2.gif

Aš ilgai nekaitinu pieno kelias minutes, vis tik jis jau pasterizuotas, bet... Kai pieno temp nukrenta iki 40C dalį pieno supilu į atskirą indą, į jį įmaišau 1 naturalaus jogurto indelį ir supilu atgal į pieną. Taip tolygiai išsimaišo. Jei yogurt'o kapsule - tuomet tiesiai puode išmaišau.
Vandens vonelės nadarau, nes turiu programą jogurtui gaminti. O vandens vonią rekomenduoja daryti, kai nėra tos jogurto programos, kai negali pakankamai tiksliai išlaikyti temp. 6-8 val laikotarpyje kai gaminasi jogurtas. Senesni kai kurie multivarkų modeliai turėjo kaitinimo elementą tik dugne ir temp apačioje buvo didesnė. O bakterijoms daugintis optimali 38-40C temp. Tad dėl vandens vonelės ji ne tik apačioje bet ir aplinkui indą laikosi daugmaž vienoda. O dėl to jogurto konsistencija būna tiršta.
Atsakyti
kai sužinojau, kad toks puodas yra, tai labai juo gundžiausi. Na, galvoju, nieko nebereiks dirbti, sudedi viską į puodą, paspaudi mygtuką ir jis verda. bet kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad prie jo reikia stovėti. Aš puodą noriu pirkti būtent dėl laiko taupymo, kad būtų paruošti pietūs, sudėjus iš ryto ar iš vakaro produktus. Ar iš tiesų tas puodas toks, ar tikrai galima palikti be priežiūros, ar pasiteisino lūkesčiai?
Atsakyti
As darau jogurta 5 valandas ,pas mane nuo 6 taimeris ,bet 6 per daug.O i indelius nedede ,nes plaku ji ,maisau uogas ,cukru ,naturalaus niekieko neziuriu manau uztektu 2 val ir isjungti palikti stoveti ,nes as darydavau paprastam puode ir po pagalve biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutis @ 2014 02 25, 16:57)
kai sužinojau, kad toks puodas yra, tai labai juo gundžiausi. Na, galvoju, nieko nebereiks dirbti, sudedi viską į puodą, paspaudi mygtuką ir jis verda. bet kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad prie jo reikia stovėti. Aš puodą noriu pirkti būtent dėl laiko taupymo, kad būtų paruošti pietūs, sudėjus iš ryto ar iš vakaro produktus. Ar iš tiesų tas puodas toks, ar tikrai galima palikti be priežiūros, ar pasiteisino lūkesčiai?

Atsakyti
QUOTE(Jurgutis @ 2014 02 25, 16:57)

Per 4 mėn gal kokius kelis kartus pasinaudojau virykle. Mama kartą pasiteiravo kada aš paskutinį kartą ką be puodo gaminau?? biggrin.gif Man patogu ir patinka jame gaminti. Todėl planuoju pirkti greitpuodį+multivarką viename. Bet... kiek žmonių, tiek nuomonių smile.gif
Atsakyti