Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiafunkciai elektriniai puodai - 2

Receptu knyga,kur prie Redmond 90, visiskai pasitiket negalima. Yra ten net super perliuku: psl 71, raso pasirinkt programa kepimas, laikas 5 min, paspaust Start. Toliau raso, kad po 10 min. atidaryt, apverst, uzdaryt ir kept iki programos pabaigos biggrin.gif Mano fantazijai tai truputi perdaug. biggrin.gif
Ko tame puode nedarau - tai nesildau sriubos, ant kaitlentes greiciau (indukcine, mikrobanges neturiu); nevisais atvejais gali atstoti orkaite, neverdu makaronu (bent kolkas), nekepu blynu. Kol kas tik tiek prisimenu.
Atsakyti
Sriuba galima sildyti su multivarkes katiliuku ant dujines, kad neperpilinet. Nieko jam nenutinka. Makaronus virt, makaronu apkepus, lazanijas irgi galima daryt ir darau wink.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip jus darote jogurtus? Receptu knygeleje rasoma kad piena supilti i gaminimo inda, . Nors mano modelyje i komplekta jogurtu indeliai neiejo, taciau vis tik gaminti gal galima kazkokiam stikliniam inde ar stikliniuose indeliuose. Kaip tada elgtis? Kazkokiam rusiskame forume uztikau kad i gaminimo inda pilasi vanduo, tada dedami indeliai su pienu ir tik tada palaikoma reikiama temperatura. Kaip jus kazin gaminat?
Papildyta:
Man rodos kad ir tos receptu knygos panasios visu modeliu, tik vieniems modeliams mazesnis rinkinys,kitiems didesnis. Merginos, jei isbandot koki receptuka, ir matot kad gaunasi skaniai, gal pakomentuokit, tai zinotume kas geriau spsimoka gaminti, kad nereiktu be reikalo gaminti viska is eiles, o po to ismesti rolleyes.gif
Atsakyti
Ox ox ziuriu kad as supainiojau forumus. Su gaminimu reikia kitur kreiptis. Merginos, kaunietes kurias domina multifunkciniai puodai, tai Kauno akropolyje Elektromarkt siandien , sekmadieni ko gero rysium su issikraustymu ispardavimas, taip pat ir daugiafunkciniai su nuolaida
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2014 02 22, 23:30)
Sriuba galima sildyti su multivarkes katiliuku ant dujines, kad neperpilinet. Nieko jam nenutinka.

Pabandžiau. Nepavyko. Indukcinė kaitlentė "nenuskaitė", lieka perpylinėt biggrin.gif . Makaronus vieną kartą vyriau, verda gerai, bet daug ilgiau nei ant kaitlentės, tai todėl jų ir neverdu multivarkoje.

QUOTE(jurate133 @ 2014 02 23, 00:38)
Merginos, o kaip jus darote jogurtus? Receptu knygeleje rasoma kad piena supilti i gaminimo inda, . Nors mano modelyje i komplekta jogurtu indeliai neiejo, taciau vis tik gaminti gal galima kazkokiam stikliniam inde ar stikliniuose indeliuose. Kaip tada elgtis? Kazkokiam rusiskame forume uztikau kad i gaminimo inda pilasi vanduo, tada dedami indeliai su pienu ir tik tada palaikoma reikiama temperatura. Kaip jus kazin gaminat?



Jogurtą dariau paprasčiausiose stiklinėse, tik ant viršaus uždengiau maistine plėvelę (tam, kad jei kondensatas nenulašėtu). Pas jūs Redmond 90, tai vandens nereikia pilt.
Kai skaitot kitų puodų receptus, tai turėkite omeny, kad vienuose atgalinis laiko skaičiavimas prasideda tada, kai puodas pasiekia reikiama temperatūrą, o kituose - iš kart paspaudus "Start". Tai aktualu, kai nurodamas trumpas laikas 5, 10 min.
Atsakyti
QUOTE(jurate133 @ 2014 02 22, 17:25)
Na bet jei rimtai, tai manau kad viskas su juo gerai. Su ta ryziu kose pagal ju duota recepta, tai teko paciai koreguoti. -neuzteko ju duoto laiko pagal recepta,dar pridejau 10 min.truputi sumazinau pieno kieki, man asmeniskai ji ir rieboka buvo.Manau kad ir mano ryziai nebuvo tinkami kosei,(naudojau plikytus auksinius). Labai idomi nuomone tu merginu kurios turi  normalias orkaites ir plyteles, kokia ju nuomone, kas geriau tinka gaminti tame puode, o ko neapsimoka.



aš pvz ryžių, grikių nebeverdu ant plytos, man nesigauna taip tobulai kaip šitam puode- tokie birūs, tobulai išvirę smile.gif su sriuba, tai pvz pastebėjau kad ant troškinimo funkcijos mažiau putų susidaro, nes mažesnė temperatūra, tačiau ne problema atidaryti dangtį ir jas nugraibyti ax.gif troškiniai labai gerai gaunasi, ant plytos nebedaryčiau tikrai. Bandžiau ant garų gaminti, tai labai turi būti dideli tarpai tarp produktų, kad neuždengtų skylučių garinimui. Žodžiu kokiom daržovėm tinka, o su mėsa problematiška... Pyragai irgi gaunasi, bandžiau su mišiniu šokoladiniam pyragui, tai gavosi labai gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2014 02 22, 22:34)
Receptu knyga,kur prie Redmond 90, visiskai pasitiket negalima. Yra ten net super perliuku: psl 71, raso pasirinkt programa kepimas, laikas 5 min, paspaust Start. Toliau raso, kad po 10 min. atidaryt, apverst, uzdaryt ir kept iki programos pabaigos  biggrin.gif  Mano fantazijai tai truputi perdaug.  biggrin.gif
Ko tame puode nedarau - tai nesildau sriubos, ant kaitlentes greiciau (indukcine, mikrobanges neturiu); nevisais atvejais gali atstoti orkaite, neverdu makaronu (bent kolkas), nekepu blynu. Kol kas tik tiek prisimenu.

Makaronus sėkmingai verdu su įvairiais padažais thumbup.gif . 20min ir paruošta ir jokio įsikišimo, stovėjimo prie viryklės. Savo atžalą išmokau makaronus išvirti - bėda, kad rusiškai menių ir mygtukų užrašų perskaityt nemoka. Tai tiesiog įsiminė kur ką ir kiek kartų paspausti reikia biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(jurate133 @ 2014 02 23, 00:38)
Merginos, o kaip jus darote jogurtus? Receptu knygeleje rasoma kad piena supilti i gaminimo inda, . Nors mano modelyje i komplekta jogurtu indeliai neiejo, taciau vis tik gaminti gal galima kazkokiam stikliniam inde ar stikliniuose indeliuose. Kaip tada elgtis? Kazkokiam rusiskame forume uztikau kad i gaminimo inda pilasi vanduo, tada dedami indeliai su pienu ir tik tada palaikoma reikiama temperatura. Kaip jus kazin gaminat?

darau jogurtą taip.
Pieną supilu ir pakaitinu multivarkoje. Po to laukiu kol atvės iki 40C. Tuomet įmaišau jogurtą arba jogurto bakterijas. Tik tuomet išpilstau į indelius - pas mane jie buvo komplekte su dangteliais. Bet galima ir kitus indus pritaikyti. Pvz. turiu 1,2 plastikinį indą su dangteliu. kartais gaminu jame. Bakterijas perku vaistinėje - Yogurt kapsulės. Taip pat pirkau Rusijoj specialias bakterijų kultūras. Vienos tinka kefyrui gaminti, kitos jogurtui, varškei ir pan. Pas mus tokiom neprekiauja schmoll.gif - gaila.
Atsakyti
Vakar leidau pasireiksti saviskiui puodui- Reziume-
1, barsciai,ko gero ukrainietiski gavosi super thumbup.gif /proporciju jokiu nesilaikiau, is pradziu paciame puode apkepinau pjaustyta mesyte,svogunus,morkas,paskui dejau ir sv kopustu, bulvyciu, ir net burokelius rizikavau deti is karto,siaip visada dedu baigiantis virti,prieskoniai ir virimo programa -"sriuba".Pabaigoje dejau dar prieskoniu,pasibaigus programai, isjjungusi dar gal 10 min palaikiau.
2,Ryziai balandeliams isvire super, birus- viriau irgi savo proporcijom dejau 1 dali ryziu, 2 dalis vandens, programa "Koses"
3, Pagal receptu knyga dariau vistiena apelsinu sultyje. tik nukrypau nuo recepto, bandziau pakepinti, atrodo buvo apkepe, taciau po troskinimo, tai net nesimate ar apkepinau ar ne. Siaip nieko, issitroskino, visai skanu. Gal nereikia ir stebetis- pagal receta toskinimas vyko 1 val..manau kad bet kokiu atveju turejo issitroskinti
4,pagal receptu knyga bandziau kepti biskvita. nuo revepto nukrypau tik tuo kad nedejau kelimo milteliu,ir atskirai plakiau baltymus, atskirai trynius su cukrumi. Na aisku, cia ne meno sedevras, taciau ta bulka iskepe, virsus labai baltas, bet valgoma. /ja kepiau noredama patikrinti kepimo funkcija puode/
5.Na o siandien antru bandymu viriau ryziu kose su razinom, bandydama toli nenukrypti proporcijom nuo recepto, tik piena maisiau pusiau su vandeniu/vien su pienu man buvo per riebu/, ryzius si karta dejau apvaliagrudzius,+5 min pridejau, ant "pienisku kosiu" programos. Pasibaigus programai isjungiau, permaisiau ir apie 30 min laikiau uzdarytame puode. Rezultatas gavosi thumbup.gif , tokio koki ir norejau pasiekti.
PUODU DAR NENUSIVYLIAU, NORS DAR NEISITIKINUSI AR JIS MAN BUTINAI BUVO REIKALINGAS. /Susigundziau juo todel, kad jau ruosiausi pirkti jogurtine, o gera jogurtine, kuria buvau issirinkusi kainavo virs 200, tai pagalvojau kad gal geriau sumoketi daugiau ir pirkti sita daugiafunkcini/
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2014 02 22, 12:34)
Man pakanka 160C, kas apskrudinti koldūnus. Tik ant kepimo programos įkaitinu aliejų, o po to palaikau su Miltipovar 160C. Kai man buvo reikalinga fritiurinė, tai nusipirkau už kelis litus paprastą fritiurinės metalinį krepšelį - problema išspręsta.
Bulvyčių nebandžiau skrudinti.

Dėl mėsos sriubai - kad nebūtų tų šlykščių pūtų, aš mėsą apverdu ir tą vandenį išpilu. Tuomet įpilu švaraus ir verdu sriubą.

o is kur ta fritiurinės metalinį krepšelį pirkot , nes man tokio reiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(.sniege. @ 2014 02 24, 20:35)
o is kur ta fritiurinės metalinį krepšelį pirkot , nes man tokio reiks smile.gif

Kalvarijų turguje buvo didelė pramoninių prekių pardė, bet ji gruodį užsidarė.
Pirkau 2 vnt., vieną galiu perleisti. Jei esat vilnietė, galim susitikti mieste - parodysiu
Atsakyti
na va ir mes jau turim puoda, vis del to Polaris pas mus atsirado, bet va jau su pirma nesekme, nes nekaito, teko grizt ir keisti ant kito, bet va pasirodo brokuotu ir buna ir dababar kol neisbandysiu baisu be prieziuros palikti.
vakar troskinau balandelius, lyg viskas neblogai, tik norejosi gal kiek greiciau, bet viskas pavyko, dar reik ten su multifonkcija jei esi namuose gali pazaisti, zodziu reik ji prisijaukinti, isbandyti kas ant ko geriausiai daryti, bet visomoje geri ispudziai.Kadangi pabijojau nakti, kol neisbandyta daryt jogurta, tai sian nuo ryto uzstaciau, ziuresim kas gausis, nes paprastai man jis labai skystas gaudavosi, ziuresim kaip cia

ir dar pasikartosiu, gal zinot kur fritiurines tu indeliu papirkti, prisitaikyti, nes bandziau pasizvlgyt parduotuvese, tai nieko tinkamo neradau verysad.gif
Atsakyti