Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(SOWELU @ 2014 01 13, 15:23)
Mano nagai tai į neviltį varo...pradžioj atrodė, kad sustiprėjo..bet anaiptol - tapo dar silpnesni..sluoksniais lupasi ir tiek.

mano nagai -per pirmus metus buvo liuks, vėliau susilpnėjo ir ėmė lūžinėti, tai sutapo su vasaros sezonu- gal vaisių uogų daugiau nepatiko. Šiuo metu tvirti, ilgi, nespėju kirpt. Beveik prapuolė išilginiai iškilimai, kurie atseit rodo druskos rūgšties skrandyje nepakankamumą. Nieko papildomai nevartojau. Tai tokie mano pastebėjimai.
O tau ne veltui liepė kaulų sultinį naudot. Taigi- virk, juk puodą išsivirusi ir užsišaldžius ilgam užteksi.
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2014 01 13, 14:23)
Mano nagai tai į neviltį varo...pradžioj atrodė, kad sustiprėjo..bet anaiptol - tapo dar silpnesni..sluoksniais lupasi ir tiek..Nieko negaliu paadaryti. Skaičiau, kad vitamino D trūkumas taip pasireiškia. Jau porą mėn geriu, bet nieko..

Skydliaukės bėdų neturi?
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2014 01 13, 14:23)
Mano nagai tai į neviltį varo...pradžioj atrodė, kad sustiprėjo..bet anaiptol - tapo dar silpnesni..sluoksniais lupasi ir tiek..Nieko negaliu paadaryti. Skaičiau, kad vitamino D trūkumas taip pasireiškia. Jau porą mėn geriu, bet nieko..

O su sveikata viskas gerai?
Man endokrinologė buvo skyrusi ir vit D, ir seleną. Tai selenas LABAI padėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 01 13, 15:43)
Skydliaukės bėdų neturi?

Neturiu bėdų.

Na matyt reiks sultinio pabandyt išsivirt.. blush2.gif
Atsakyti
Labas visiems,

Esu nauja dalyvė, domiuosi mityba, ieškau "savosios" formulės smile.gif Perskaičiau forume temas apie Paleo, kyla klausimų... Atlikau namų darbus, paskaičiavau, kad įkvėpiu 18 kartų per minutę, o sulaikau kvėpavimą 40 sekundžių. Įdomu kokiai rūšiai priklausau, tų kuriems reikia valgyti mėsą, lašinius, ar daržoves... Turiu problemų su skrandžiu, dažnai jaučiu rūgštį, turiu valgyti mažom porcijom, kad neapsunkinti.. Taip pat pastaruoju metu jaučiu didesnę nei įprastai įtampą, esu irzli, pikta, o taip norėtųsi būti geresne ax.gif Turiu įtarimą, kad labai daug priklauso nuo mitybos, kartais atrodo, kad nuo visokio maisto bloga, nors imk ir mesk išvis valgyti..
Atsakyti
QUOTE(Yve @ 2014 01 13, 15:39)
Labas visiems,
... jaučiu didesnę nei įprastai įtampą, esu irzli, pikta, o taip norėtųsi būti geresne  ax.gif  Turiu įtarimą, kad labai daug priklauso nuo mitybos, kartais atrodo, kad nuo visokio maisto bloga, nors imk ir mesk išvis valgyti..

Daug čią tų naujokių, aš irgi dar prie tokių, tik per tris mėnesius "apvirškinusi" nemažai info blush2.gif.
..kaip bebūtų keista galbūt, bet valgant riebesnį, sotesnį maistą, pagal paleo principus, na nebūna bloga ir tokių minčių nekyla, o anksčiau tikrai, kaip sakai, būdavo kad nuo visko, atrodo, bloga, apie maista apskritai, nesinori net pagalvot blush2.gif.
Aš galvoju, kad tie "įkvėpimai" "sulaikymai" toks sąlyginis rodiklis ką valgyti. Jau bent išimt iš raciono bulkutes, saldumynus, kruopas, makaronus, krakmolus ir t.t., žiūrėt kaip organizmo reakcijos, o toliau laikantis, vėl stebėt, ką geriausiai toleruojat iš paleo mitybos piramidės g.gif. Ir, jei iš tiesų, atrodo, kad reikia, darytis tą metabolizmo tyrimą 4u.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <tundra>: 13 sausio 2014 - 15:49
o kaulai jaučio geresni tie dideli balti ar stuburiniai?
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 01 12, 22:05)
Parsnip skanus supjaustytas siaudeliais ir keptas orkaitej, tik parduotuvej svarbu nesirinkti dideliu ir minkstu, tada jie buta ispurusiu vidumi ir sausi iskepe 4u.gif
Jusu nuomone ir lietuviskas vertimas gal ir skiriasi, o turnip nuo swede - ne 4u.gif

O kodėl parsnip, o ne pastarnokas? biggrin.gif

QUOTE(Silver79 @ 2014 01 13, 13:39)
SPUOGAI IR VAISIAI t.y. cukrus visomis formomis labai susije. Jei bedos su spuogais ir siaip odos bedos kamuoja su cirusais reiketu nedraugauti. Obuolys ne citrusinis vaisius, bet ne ka geresnis uz saldaini

Nevalgau vaisių, pieno produktų trečias mėnuo, bet oda negerėja.

QUOTE(<tundra> @ 2014 01 13, 14:17)
Bertoletijų riešutų vietoj 47 Lt/1 kg, buvo akcija 30 Lt/1 kg bigsmile.gif.

Kur čia taip? bigsmile.gif
Papildyta:
Neatsimenu ar gyriausi, kad draugė vaišino lašišos tartaru? Gardumėlis wub.gif Ne iš pardės pirktą lašišą smulkiai kubeliais supjaustė, užspaudė citrinos sulčių, krapų, įmaišė kaparėlių, druskytės, pipiriukų, viską suspaudė į puoduką ir po to apvertė į lėkštę-mmmm essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 13, 15:53)
Nevalgau vaisių, pieno produktų trečias mėnuo, bet oda negerėja.
Kur čia taip? bigsmile.gif

Buvo savaitgalį akcija Panoramoj Vilniuj (priešais RIMI kasas Gėrybių ragas vadinas ar pan., kur geresniais vaisiais riešutais prekiauja), nežinia, ar šiandien bebūtų g.gif.
o mano oda tikrai ženkliai pagerėjus. Tik sakau, kai su neaiškios kilmės angliavandeniais sugriešinau, tai ir turiu "dovanėlių", reik griežčiau laikytis unsure.gif.
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 13, 16:50)
o kaulai jaučio geresni tie dideli balti ar stuburiniai?

kaulai visi geri. tik tuos didelius reiketu susmulkinti, kad geris is ju lengviau issilaisvintu :-)
Atsakyti
O kiek to sultinio reikia vartoti per dieną?
Kaip suprantu geriau virti didesniame puode su daugiau kaulų, kad didesnį kiekį gauti.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 13, 14:57)
O kodėl parsnip, o ne pastarnokas? biggrin.gif

Papildyta:

Mazai lietuviskai bendrauju, todel kartais sunku buna isversti. Atsiprasau 4u.gif
Atsakyti