Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Aš tai apsieisiu be sultinių, nes bankrutuočiau juos virdama ant elektrinės senos viryklės doh.gif Nors Rokas man prisakė gerti..
Man vėl spuogai kažkokie kyla ant smakro..negi nuo vaisių g.gif Obuolį, greifruktą, kivį suvalgau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOWELU: 13 sausio 2014 - 11:57
O žemės riešutai kuom blogai?? Kažkaip įstrigę, kad jų geriau nevalgyt
Atsakyti
kazi kodel taip pigiai?
http://emilijonas.lt...s...8&mode=list
ir jie sumaltu kokosu drozles/ ar/ ir gautisi kokos pienas? g.gif

nelabai dar suprantu kokio blenderio reikia tam - ar kad peiliukai butu is apacios?

Papildyta:
QUOTE(SOWELU @ 2014 01 13, 12:12)
O žemės riešutai kuom blogai?? Kažkaip įstrigę, kad jų geriau nevalgyt

gal lazdynu ir migdolu maziausiai tu fitatu yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 13 sausio 2014 - 12:14
QUOTE(SOWELU @ 2014 01 13, 12:56)
Aš tai apsieisiu be sultinių, nes bankrutuočiau juos virdama ant elektrinės senos viryklės  doh.gif  Nors Rokas man prisakė gerti..
Man vėl spuogai kažkokie kyla ant smakro..negi nuo vaisių  g.gif Obuolį, greifruktą, kivį suvalgau..

Sake, kad galima gerti arba gliukozamina, arba k.sultinį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 13 sausio 2014 - 12:35
QUOTE(SOWELU @ 2014 01 13, 12:56)
Aš tai apsieisiu be sultinių, nes bankrutuočiau juos virdama ant elektrinės senos viryklės  doh.gif  Nors Rokas man prisakė gerti..
Man vėl spuogai kažkokie kyla ant smakro..negi nuo vaisių  g.gif Obuolį, greifruktą, kivį suvalgau..

SPUOGAI IR VAISIAI t.y. cukrus visomis formomis labai susije. Jei bedos su spuogais ir siaip odos bedos kamuoja su cirusais reiketu nedraugauti. Obuolys ne citrusinis vaisius, bet ne ka geresnis uz saldaini smile.gif
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2014 01 13, 13:15)
kazi kodel taip pigiai?
http://emilijonas.lt...s...8&mode=list
ir jie sumaltu kokosu drozles/ ar/ ir gautisi kokos pienas? g.gif

nelabai dar suprantu kokio blenderio reikia tam - ar kad peiliukai butu is apacios?

Papildyta:
gal lazdynu ir migdolu maziausiai tu fitatu yra?

fitatu visi riesutai turi ir nesvarbu ar tai lazdyno ar migdolo ar graikiskas riesutas.
Migdolo ir lazdyno riesute kiek maziau polinesociuju r. rugsciu nei kituose riesutuose.
O geriausias paleo riesutai - tai makadamiju. Juose beveik vien mononesociosios r. rugstys
Atsakyti
Zemes riesutai priklauso ankstiniu grupei, tai kaip pupos. Labai nuliudau, kai teko su zemes riesutu sviestu atsisveikint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2014 01 13, 14:39)
SPUOGAI IR VAISIAI t.y. cukrus visomis formomis labai susije. Jei bedos su spuogais ir siaip odos bedos kamuoja su cirusais reiketu nedraugauti. Obuolys ne citrusinis vaisius, bet ne ka geresnis uz saldaini smile.gif

Na aš žinau, kad vaisiai=cukrus, bet pagal mano organizmo buseną gavau patarimą suvalgyti po vaisių į dieną. Matyt atsisakyti reikės.

Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2014 01 13, 14:39)
SPUOGAI IR VAISIAI t.y. cukrus visomis formomis labai susije. Jei bedos su spuogais ir siaip odos bedos kamuoja su cirusais reiketu nedraugauti. Obuolys

Vaisiai labai nedraugauja su riebalais ir baltymais, juos geriausia valgyt vienus ryte ant tuscio skrandzio. Jei mesytes ar kiausinio pavalgius ta obuoly ar kita vaisiu ysimetam, tai ten puvimas ir prasideda, viskas y oda metama.
Kaip tavo odos bedos Silver? 4u.gif Su pieno produktais nedragauji?
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2014 01 13, 13:39)
Papildyta:
fitatu visi riesutai turi ir nesvarbu ar tai lazdyno ar migdolo ar graikiskas riesutas.
Migdolo ir lazdyno riesute kiek maziau polinesociuju r. rugsciu nei kituose riesutuose.
O geriausias paleo riesutai - tai makadamiju. Juose beveik vien mononesociosios r. rugstys

O kaip su bertoletijų riešutais? Labai pamėgau wub.gif. Ir juos reiktų numirkyt? O paskui, pvz., išdžiovint vėl galima, kad nevalgyt tokių netraškių? g.gif buvo kalba, kad dėl seleno didelio kiekio, jais nereiktų piktnaudžiaut, bet taip ir nesupratau, kuo blogai daugiau seleno g.gif.
Aha, savaitgalį ir aš "užsidirbau" spuogų, įtariu, nelemto skanėsto kažkokio kavinėj gabaliuką paragavus, pasivadinusio "migdoliniu", kuriame buvo daug šokolado, bet matyt, labiau tų hidrintų riebalų ir truputį miltų, ne tik kakavos verysad.gif. Nes nuo 85-92 proc. šokolado spuogai nelenda, o jei jau kažkas neaiškaus, ir prasideda... doh.gif.
Atsakyti
QUOTE(<tundra> @ 2014 01 13, 14:53)
O kaip su bertoletijų riešutais? Labai pamėgau wub.gif. Ir juos reiktų numirkyt? O paskui, pvz., išdžiovint vėl galima, kad nevalgyt tokių netraškių? g.gif buvo kalba, kad dėl seleno didelio kiekio, jais nereiktų piktnaudžiaut, bet taip ir nesupratau, kuo blogai daugiau seleno g.gif.

galima ir pasigoooglint, būtum radus
http://riesutai.lt/p...s/bertoletijos/
100 gr tų riešutų yra daugiau nei mėnesio dozė, nes gauni per ~2000 µg. O seleno mes dar su kokosu ir lašiniais gaunam.
Didžiausias toleruojamas seleno kiekis yra 400 mikrogramų per parą, o reikalinga paros norma~ 50 µg. 2000:50=40
Selenas gali veikti toksiškai, sukelti virškinimo sutrikimus, nagų pabalimą, plaukų slinkimą.

Dar neslenka? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 13, 14:10)
galima ir pasigoooglint, būtum radus
http://riesutai.lt/p...s/bertoletijos/
100 gr tų riešutų yra daugiau nei mėnesio  dozė,  nes gauni per ~2000 µg.  O seleno mes dar su kokosu ir lašiniais gaunam.
Didžiausias toleruojamas seleno kiekis yra 400 mikrogramų per parą, o reikalinga paros norma~ 50 µg.  2000:50=40
Selenas gali veikti toksiškai, sukelti virškinimo sutrikimus, nagų pabalimą, plaukų slinkimą.

Dar neslenka? rolleyes.gif

Ačiū 4u.gif. Tikrai nepastebėjau kad labiau slinktų blush2.gif smile.gif. Bertoletijų riešutų ~300 g aš suvalgau kažkur per 2-3 savaites, bandysiu ribotis. paskutinis užpirkimas gavosi, pamačius, kad vietoj 47 Lt/1 kg, buvo akcija 30 Lt/1 kg bigsmile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <tundra>: 13 sausio 2014 - 14:18
Mano nagai tai į neviltį varo...pradžioj atrodė, kad sustiprėjo..bet anaiptol - tapo dar silpnesni..sluoksniais lupasi ir tiek..Nieko negaliu paadaryti. Skaičiau, kad vitamino D trūkumas taip pasireiškia. Jau porą mėn geriu, bet nieko..
Atsakyti