Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 17:14)
Tiesa, prisiminiau. Apie RŪTOS kakavos sviestą. Pirkau. Niu, nepykit, bet fui biggrin.gif Dabar dar šaldytuve turėjau, bet nenaudoju. Nei kvapo, nei skonio, nepalygint su tuo, kur parsisiunčiau. Kaip visad lietuviai bando kažkokį fufliką prastumt hihihi.gif

matai, man labiau įtartinas tas, kurį tu parsisiuntei, galimai dirbtinai šokoladu pakvėpintas.
Nes, aš kiek perku iš "Sveikų produktų", tikrai yra tik labai švelnaus kakavos kvapo.
Atsakyti
Sveikos, atradau visai netyčia jūsų temą biggrin.gif mane kankina žvinelynė, ir labai norėčiau ja atsikratyti,bandau skaitynėti, bet tiek daug čia visko jūsų prirašyta ir kyla visokių klausimų.Sakykit, vis minit lašinikus, o galima tik sūdytus ar ir rūkytus, mėsą galima gardinti druska ir prieskoniais ? Jei ryte namuos pavalgyčiau kiaušinių, o paskui namuose būnu tik apie 19 val. ką galėčiau valgyti darbe ( dėdavaus sumuštinį prie kavos), ar kiaušinį galima ir kepti ar tik virtą? biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 20, 16:11)
ohoho, kur kur, man drakes patinka biggrin.gif

be to 85% tai slabnas sokoladas, reik imt min 90%, o dar geriau 99% arba visus 100%  thumbup.gif

biggrin.gif

Tokio neragavau, yra, įdomu, LT pirkt? g.gif Jaučiu kartumėlis visiškas? smile.gif

QUOTE(jautiena @ 2014 01 20, 16:24)
aha  schmoll.gif man kazkaip labai ilgu atrodo, o jeigu ten razinka su dviem galvom?  man vis pamaudzia pilvo apacia, pasiskundziau seimos gydytojui, tai pasake, kad tai normalu, juk gimda auga, pleciasi, blah blah... gal eit privaciai to scan'o, ar ka...

Visad su pirmu taip-dėl visko baugu ax.gif Su antru gal 3k. pas gydytoją buvau ir 1 echoskopiją turėjau, su trečia jau pas gydytojus tik pradžioj ir gale ir echo 1k. smile.gif Kiek UK gyvenančios dalinosi, tai jie ten nepiktnaudžiauja echo.

QUOTE(bituteba @ 2014 01 20, 16:42)
jei yra sportas, tai gaunasi tik apie 21.30  doh.gif , nes negaliu po sporto valgyti, tiesiog negaliu. o jei n4ra sporto, tai vakarien4 19.

Bet tai kitos vartoja džiovintus vaisius ir riešutus

O kam valgyt pusė dešimt vakaro-eikit praustis ir miegot biggrin.gif Po 109val. stipriai sumažėja organizmo išskiriamų fermentų kiekis, o kas nesuvirškinama, tas mūsų candidai rojus apsirijimui cool.gif

Dabar esu whole30, tai džiovintų vaisių schmoll.gif Be to jų, ne sirupe mirkytų sunku rasti. Radau, bet brangu. Tik riešutus retai (graikiniai, migdolai, makadamijos), iškart po valgio su cikroijų gėrimu ar arbata.

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 20, 16:49)
matai, man labiau įtartinas tas, kurį tu parsisiuntei, galimai dirbtinai šokoladu pakvėpintas. 
Nes, aš kiek perku iš "Sveikų produktų", tikrai yra tik labai švelnaus kakavos kvapo.

Parsisiųstas-švelnaus šokolado kvapo, nerafinuotas, be jokių priedų, 100proc. kakavos sviestas, o Rūtos-visai be kvapo. O "Sveiki produktai", kaip ir kitos LT eko pardės užsikėlusios lietuviškai kainas ir tiek. Max per kokį išpardavimą už padoresnę kainą galima ką nors nusipirkti.
Papildyta:
QUOTE(Silvaja @ 2014 01 20, 16:59)
mane kankina žvinelynė, ir labai norėčiau ja atsikratyti,bandau skaitynėti, bet tiek daug čia visko jūsų prirašyta ir kyla visokių klausimų.

Sakykit, vis minit lašinikus, o galima tik sūdytus ar ir rūkytus, mėsą galima gardinti druska ir prieskoniais ?

Jei ryte namuos pavalgyčiau kiaušinių, o paskui namuose būnu tik apie 19 val. ką galėčiau valgyti darbe ( dėdavaus sumuštinį prie kavos),

ar kiaušinį galima ir kepti ar tik virtą?

Ooo, kaip tik ten kur reikia pataikėt smile.gif

Geriau sūdyti.

Prieskonių barstom.

Į darbą tinka viskas kas leidžiama Paleo-kuo mažiau termiškai apdorotas baltymas (mėsa, žuvis, kiaušinis), daržovės (žalios, troškintos, blanširuotos, apvirtos, garintos), gerieji riebalai šaltam vartojimui alyvuogių, avokadų, migdolų aliejus, kokoso sviestas; karštam-kokoso aliejus, GHI sviestas, gyvūliniai taukai. Po to įmanoma netyčia pereiti ir iki 2 sočių k./d. 4u.gif

Geriau skystai virtas, bet tikrai merginos ir kepasi dažnai. Reikia stengtis kuo trumpiau apdoroti baltymą. Bet nerizikuočiau valgyti žalią ar pusžalį kiaušinį, jei jis pirktas parduotuvėje (salmoneliozės tikimybė labai nemaloni).
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 17:12)
Ooo, kaip tik ten kur reikia pataikėt smile.gif

Geriau sūdyti.

Prieskonių barstom.

Į darbą tinka viskas kas leidžiama Paleo-kuo mažiau termiškai apdorotas baltymas (mėsa, žuvis, kiaušinis), daržovės (žalios, troškintos, blanširuotos, apvirtos, garintos), gerieji riebalai šaltam vartojimui alyvuogių, avokadų, migdolų aliejus, kokoso sviestas; karštam-kokoso aliejus, GHI sviestas, gyvūliniai taukai. Po to įmanoma netyčia pereiti ir iki 2 sočių k./d. 4u.gif

Geriau skystai virtas, bet tikrai merginos ir kepasi dažnai. Reikia stengtis kuo trumpiau apdoroti baltymą. Bet nerizikuočiau valgyti žalią ar pusžalį kiaušinį, jei jis pirktas parduotuvėje (salmoneliozės tikimybė labai nemaloni).
super, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2014 01 20, 16:42)
o mano valgymai yra 4, kartais 5, bet kartais 3. Iskaiciuoju ir rytine stipria juoda arbata su slakeliu pienu smile.gif po to apie 11-12 keli vaisiai, tada apie 14 pietus ir vakariene priklausomai ar 18-19 yra sportas ar ne. jei yra sportas, tai gaunasi tik apie 21.30  doh.gif , nes negaliu po sporto valgyti, tiesiog negaliu. o jei n4ra sporto, tai vakarien4 19.

tai blogai, valgai kas 2-3 valandas . insulinas pastoviai sokineja
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 20, 16:49)

galiu uztikrinti- tas kuri parsisiunte ir isdalino Hippie visom- tikrai nekvepia sokoladu.
Anas Nidules(sokoladines spalvos)- tas tai primine sokolada! o sitas ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 18:12)
Parsisiųstas-švelnaus šokolado kvapo, nerafinuotas, be jokių priedų, 100proc. kakavos sviestas, o Rūtos-visai be kvapo. O "Sveiki produktai", kaip ir kitos LT eko pardės užsikėlusios lietuviškai kainas ir tiek. Max per kokį išpardavimą už padoresnę kainą galima ką nors nusipirkti.

aš manau, kad iš SP perku šitokį:
http://www.akomaskin...sed_food_grade_
o tu, manau, parsisiuntei šitą:
http://www.akomaskin...ade_from_ghana_
. Bet nerizikuočiau valgyti žalią ar pusžalį kiaušinį, jei jis pirktas parduotuvėje (salmoneliozės tikimybė labai nemaloni).

kai atradau granato žievę, tai nebebijau nė trupčio tų salmonelių. Lai tik pamėgina apsireišti biggrin.gif .
Ką tik porą žąsies kiaušinių patvarkiau ( o atseit vandens paukščių pavojingesni) .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 20 sausio 2014 - 17:39
QUOTE(Silvaja @ 2014 01 20, 16:59)
Sveikos, atradau visai netyčia jūsų temą biggrin.gif  mane kankina žvinelynė, ir labai norėčiau ja atsikratyti,bandau skaitynėti, bet tiek daug čia visko jūsų prirašyta ir kyla visokių klausimų.Sakykit, vis minit lašinikus, o galima tik sūdytus ar ir rūkytus, mėsą galima gardinti druska ir prieskoniais ? Jei ryte namuos pavalgyčiau kiaušinių, o paskui namuose būnu tik apie 19 val. ką galėčiau valgyti darbe ( dėdavaus sumuštinį prie kavos), ar kiaušinį galima ir kepti ar tik virtą?  biggrin.gif  4u.gif

mesa/lasini/sonine gardinti galima.
lasiniai geriausi sudyti. rukytus kartais, ir tai jei turi odos problemu-manau geriau nereik
kiausiniai ivairiausiu pavydalu. bet asmeniskai as isbandzius visus variantus, supratau kad man neskanu maisyta kiausiniene(omletas), labiausiai patinka kiausiniene su skystu tryniu, ir skystai virti kiausiniai

je valgot tik du kartus - siulyciau tokius pusrycius:
sonine/lasiniai + kiausiniai ryte arba sonine/lasiniai +kalnas darzoviu
arba kazka su avokadu
tada manau iki vakaro busit soti

o jei i darba pietus - tai gal koki termosiuka imanoma pasiimt? su darzovem, tu paciu lasinuku pripjaustyt? arba salotu su avokado pasidaryt/pasiimt?
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 17:14)
-Tiesa, prisiminiau. Apie RŪTOS kakavos sviestą. Pirkau. Niu, nepykit, bet fui biggrin.gif Dabar dar šaldytuve turėjau, bet nenaudoju. Nei kvapo, nei skonio, nepalygint su tuo, kur parsisiunčiau. Kaip visad lietuviai bando kažkokį fufliką prastumt hihihi.gif

-Mmm, koks ilgas liežuvis cool.gif 

-manau, kad Rūtos rafinuotas, todėl bekvapis ir beskonis... rolleyes.gif

-nu bet kokie keisti žmonės, atrodo gero norėdama patari, gal kas nežino, gal nepagalvoja, nu maža kas... rolleyes.gif Nu ir gaunasi paskui vos ne įsižeidimai, liežuvių matavimai... ax.gif Ai, valgykit ką norit. Tyliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 20 sausio 2014 - 17:46
QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 20, 13:53)
Namie silciausia patalpa tai miegamasis. Visur kitur kaip ledo urve, nesuprantu, tokios sildymo kainos, o rezultato nerasta. Nejau siandien niekur, velniop. Issilydziau sviestuka, uzsimeciau skalbima, susitvarkiau daugmaz darbo reikalus kompu ir igruvus i lova skaitineju jus. Istraukiau eriuko sonkaulius is saldiklio, vakare troskinsiu su darzovem.
Teip ir gyvenam  biggrin.gif

čia naujas namas? pas mus senas, storasienis, radiatoriai pleškina, bože doh.gif kai pareis sąskaita už šildymą vasarį... jei ką dirbu- tai trumpom rankovėm po namus vaikštau ir miegu su trumpais naktinukais.

QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 14:00)
Man mėnesinių (mmm, jei norit trumpiau wink.gif) ciklas tapo pastovus-27 d. , tiesa gausumas nesumažėjo, bet jos nebeskausmingos thumbup.gif

man šį mėn. irgi ciklas 27 dienos doh.gif būdavo kaip laikrodis 29-30 dieną, o dabar kas pasidarė? ir skausmai galvos visą savaitę po pusdienį kamavo...nžn savijauta tik šnd gera - tai grindis išsiploviau ta proga.

QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 15:38)
Nepiktnaudžiauju tuo, bet ir nesureikšminu iki begalybės, nenoriu visko pritempt iki fanatiško drebėjimo dėl kiekvieno savo padaryto veiksmo gaminant valgį. Kai pirkom saulėgrąžų, rapsų aliejus, juos kaitinom, gruzdinom, valgėm grūdus ir begalę cukraus atrodė viskas normalu, tarpuose užkandžiaudavau, gerdavau po butelį kreminio likerio ant ledų atrodė norma-savęs palepinimas  biggrin.gif Dabar einu palaipsniui, keičiu savo, šeimos įpročius, nebenoriu stačia galva, noriu ramiai ir visiems laikams

drinks_cheers.gif ką valgėm anksčiau tai baisu pagalvoti,ar ne? ir aplamai tokiai šeimynai pagaminti viską Paleo nėra lengva. Aš jau mėnuo kaip visai šeimai tik Paleo gaminu, o jau zyzimų yra kad noriu to ano, vien ta mėsa, varškė, kiaušai....kepu pyragus Paleo, kad tik ne pirktiniai, kad tik sveikesni būtų. Mažajai vis neskanūs, vis neįtinku (visiems kitiems skanūs, kai saldumynų neragavę jau porą mėnesių..)

Aš irgi Rūtos kakavos sviesto turiu ( bet jie juk saldainius gamina, neturėtų kokiu fufeliu prekiauti doh.gif ), nu nekvepia jokiu šokoladu, skonis lyg muilą čiulptum, saldainius dariau, pridėjau kakavos, kokoso aliejaus, gavosi vee, gal su kokoso drožlėm pamaišyti kiek skanesni buvo..

labai norėčiau to kvepiančio paragauti, tik kainelė jo atitinkama verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 16:12)
Tokio neragavau, yra, įdomu, LT pirkt?  g.gif Jaučiu kartumėlis visiškas? smile.gif
labai skanus, stiprus taip, bet kartumu nepasizymi. ir didelis pliusas tame, kad daug tokio nesuvalgysi...
Visad su pirmu taip-dėl visko baugu ax.gif Su antru gal 3k. pas gydytoją buvau ir 1 echoskopiją turėjau, su trečia jau pas gydytojus tik pradžioj ir gale ir echo 1k. smile.gif Kiek UK gyvenančios dalinosi, tai jie ten nepiktnaudžiauja echo.
man nebaugu, tik siaip noretusi mama nudziugint, nes baigia prazilt anuku belaukdama, o dabar nezinau ar cia viskas gerai ar ne, prisigirsiu visiem, o paskui ziu bam ir ner...
Bet nerizikuočiau valgyti žalią ar pusžalį kiaušinį, jei jis pirktas parduotuvėje (salmoneliozės tikimybė labai nemaloni).
Zalius kiausinius palikit Rokio fanams. Zalio kiausinio baltymo isisavinimas 65%, virto 95% mirksiukas.gif
Atsakyti
tikrai fui zalias kiausinis kaip galima nors juk tie valgymo iprociai keiciasi,,, biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(SOWELU @ 2014 01 20, 17:08)
Aš tai nepiktai užsukau į tas kalorijas. Nes radau savo užrašus kur skaičiuodavau bandelė-sūrelis, makaronai, duonyte ir žiūrėk jau viršyta kalorijų norma biggrin.gif biggrin.gif Tai galvoju pasidalinsiu savo patirtimi. Bet jos gal ten alkanos sėdi, priklausomos nuo anglių ir cukrų užtai ir piktos  ax.gif

Geriau nelisk I alkanu avili lotuliukas.gif
Hippie, Shelma, as tai zaviuosi jusu isradingumu ir apsukomis:) Visko primastote, prigaminate. As tai tokia tingine, kad jei buciau viena, tai tik sudyta mesa ir varske misciau, dar kokios vistos kartais nusivirciau:) Jau kaip uzkniso mane speti prie tos virykles po kelis kartus dienoje ir dar darbe viska speti. Siaip, namiskiai ir patys pasigamintu, rankas turi, bet stengiuosi visada as pagaminti, nes jie mesa visada sugadina, nuodegulius pasidaro, skanu mat jiems taip. Daezoviu net nevalgytu, nes gi supjaustyti reikia, tik kopustu raugintu pasiimtu. Jau ir taip daznai baltymine dieta pas vyra gaunasi, jei nepakisi po nosia pataisytu darzoviu, tai jam ir viena mesa skanu. Dar ir apgaudineti turiu, nes rekia, kad nevalgys mesos, gamintos 10 minuciu. Pasiziuri I taimeri, kad like kokios 5 minutes ir klausia, kiek as ta mesa gaminu. Sakau, jei liko tik 5 minutes, reiskia jau 25 minutes gaminasi. Zodziu, turiu pati gaminti ir dar sukciauti.
Atsakyti