Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(SOWELU @ 2014 01 20, 11:36)
Man rytais po ankstyvų pusryčių irgi rūgštys kyla..Anksčiau maniau nuo varškės...bet pasirodo ne tik nuo jos.

o as patikrinau teorija, kad vaisiai su riebalais nedraugauja. Pvz., kaip daro plakta grietinele su trintomis uogomis, uogiene ar vaisiais. Suvalgiau banana ir po 2 valandu jau valgiau maista su riebalais. Kad pakilo rugstys, toks riebus gurksnis iki gerkles pakilo, fu, kaip grauze po to ilgai gerkle. Antra karta valgiau riebalus praejus trims valandoms po banano - ta pati istorija su rugsciu pakilimu iki gerkles. Nejau bananas taip ilgai voliojasi skrandyje?

QUOTE(jaicy @ 2014 01 20, 11:38)

saldytas darzoves is maiselio det i garpuodi susalusias, ir garint? ar cia nesamone?

As visada tokias, tiesiai is saldiklio , verciu I puoda.
Atsakyti
Kur cia tu parsu mesos gauti galima? bigsmile.gif

As parsiveziau dzukisko lasinio, kiausu kaimisku, zodziu saldikas uzkrautas rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
na vakar parasiau posta ir nesimato, nėra šd, tai daug maz kartoju smile.gif:

Egliukasz, labai puikus pastebejimas, matyt tai ir yra mano pagrindine klaida. nesigauna 100 oroc paleo. mano nuklydimai pagrinde tokie, kad daznai pietums virtos bulves su dazoviu sviežių salotomis ir aliejus, vaisiai, vakare po vakarienes (baltymas) pastaruoju metu vis medučio (kas galejo iššaukti rugštis), aišku pagrindine klaida - nuklydimai savaitgaliais doh.gif na ka gi, tikiuosi tik tai yra priežastis ir pasekmė, nieko daugiau rimčiau.
tačiau dantų gėlimas/jautrumas - labai nerviškai sekina, net ant tiek, kad triukšmo negaliu pakęsti... doh.gif
ir dar, dėl bulvių: taip, man jos ir vidurių problemą sutvarkė ir šiaip rūgštingumą mažina. Pamenu ankstesnę mūsų diskusija apie bulves, tai tau jos netinka, o man atvirkščiai - gerai.smile.gif
o tell me prašau, kas gali atsitikti blogo, t.y. kokios pasėkmės, kai gyveni ne visai paleo? pagrindine problema, kad [pastoviai bus padauginta gyvulinių riebalų ir baltymu ? ir iš to išplaukiančios pasėkmės ? .. g.gif

Nidulia, skaičiau Vorestos klausimą/komentarą, tačiau čia toks stiprus srautas, kad nebespejau atsakyti, o po to jau praėjo kuris laikas. tuo labiau nežinau ką atsakyti, kadangi nežinau kiek suvartojau to baltymo, bet įtariu, kad ženkliai padauginau. Aišku, nežinojimas - tik mano bėda, galiu gi sverti ir pan., bet neturiu neio svarstyklių nei laiko, nei noro tai daryti jas įsigyti ir sverti ...smile.gif na ne iki to man db smile.gif
o šiaip tai jei pietus paleo (šviežios daržovės su aliejumi ir mėsa (žvėriena), pabaigai dar kokio lašinio arba kokos aliejaus su sūriu), na o vakarienei tai (pastaruoju metu aptingai dar kart daržoves gamintis, todėl tik baltymą ir riebalą) kokie č virti kiaušai su sviestu doh.gif man dar mažai tai kalna varškės su daug grietinės doh.gif tada dar siūrių doh.gif na o pastaruoju emtu ir medaus pavarydavau doh.gif nu kg neauga dėl to ir kapoju sau doh.gif blush2.gif tipo, akd prisikapoti ir nenorėti valgyti. Aišku problema manau, yra kiekyje, juk realiai jei pavalgau sočiai, bet dar ant viršaus pavarau iš inercijos, nes bijau išalkti, o po to virškinimui krūvis gaunasi ...
ai, dar darau prielaidą, kad galėjo mano jautrumo padėtį pabloginti, kad aš kelias pastarasias dienas po peitų pavartojau juoda šokolada (85 %) ir paprasto karūnos. ir man tai buvo matyt lemiamas taškas.
Gal aš dar riebalų padauginu .. doh.gif
na bet šiaip jaučiuosi puikiai, kartais tik pilvą paskaudam, ko seniau nebūdavo. Tik tas rūgščių seilių skyrimamsis burnoj mane siaubingai varo iš proto. Nuo tų rugščių seilių ir dantų jautrumas, nes šita problema visada labai aktuali būdavo man, nes praktiškai daugumos dantų šaknys apnuogintos, t.y. dantenos nučiuožę...sad.gif blogai blogai ... sad.gif smile.gif

Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 20, 13:53)
Sveikos, siandien pusryciai: 4 kiausai, saukstas ghee ir avokadas. Sedziu uzledejus, nuo vakar purto. Namie silciausia patalpa tai miegamasis. Visur kitur kaip ledo urve, nesuprantu, tokios sildymo kainos, o rezultato nerasta. Nejau siandien niekur, velniop. Issilydziau sviestuka, uzsimeciau skalbima, susitvarkiau daugmaz darbo reikalus kompu ir igruvus i lova skaitineju jus. Istraukiau eriuko sonkaulius is saldiklio, vakare troskinsiu su darzovem.
Teip ir gyvenam  biggrin.gif

Aš Paleo forume katinonės užrodytą daržovių ir faršo "sluoksniuotį" vakar kepiau: O as vakar kepiau "a lia balandelini" apkepa. Ideja is SM Paleo forumietes vorestos su modifikacijom. Dejau i skarda apvirtu pjaustytu kopustu, ant virsaus pakepintu poru su morkom, tada maltos mesos padarytos kaip kotletam, ant virsaus vel poru su morkom, tada siek tiek pomidoru pastos, tada pjaustytu pievagrybiu ir apliejau naminiu majonezu is putpeliu kiausiniu ir alyvuogiu aliejaus. Kepiau orkaitej apie valanda.
Nu skanu nerealiai. Nesitikejau, kad taip skanu bus.
, tai pilnai 5 asmenų šeimynai pusės aukštos blėkos 2 d. užteko. Vakar buvau "ant arklių"-visi ir viskas buvo ore, tai namai blizga, židinukas kūrenasi (nešalta (nors lauke -10 rodo, saulutė žeme ridinėjasi)), vaikai padėti siūlosi, valgyt pridaryta biggrin.gif Vakarienei (vaikams pietums bus daržovių-mėsos kukuliai (kopūsto apvirto, likusio nuo apkepo pridėjau, cukinijos) su sultiniu).

QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 20, 14:03)
Kur cia tu parsu mesos gauti galima?  bigsmile.gif

As parsiveziau dzukisko lasinio, kiausu kaimisku, zodziu saldikas uzkrautas  rolleyes.gif

Niu kur kur-Ispanijos pietuose biggrin.gif Arba...mamoj maksimoj doh.gif

Aaai, tai jokia nesiprausus ispaniška kiaulė su tuo nesusilygins thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 20, 14:02)
o as patikrinau teorija, kad vaisiai su riebalais nedraugauja. Pvz., kaip daro plakta grietinele su trintomis uogomis, uogiene ar vaisiais. Suvalgiau banana ir po 2 valandu jau valgiau maista su riebalais. Kad pakilo rugstys, toks riebus gurksnis  iki gerkles pakilo, fu, kaip  grauze po to ilgai gerkle. Antra karta valgiau riebalus praejus trims valandoms po banano - ta pati istorija su rugsciu pakilimu iki gerkles. Nejau bananas taip ilgai voliojasi skrandyje?

och, manau jo, bananas siaip sunkiai vriskinamas gi g.gif
Papildyta:

tai i puoda as ir. bet va susimasciau ape garu puoda. bet turbut tas pats.
aciu mergiotes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 14:18)
tada siek tiek pomidoru pastos, tada pjaustytu pievagrybiu ir apliejau naminiu

kur jus randat pomidoru pastos be cukraus? apejau visa rimi, maxima - ner tokio daikto!

Papildyta:
beje, kaip mane snd menulis apgavo!
miegu as ir jauciu kad jau keltis tuoj reikes, pabudau-ogi ziuriu didziulis menulis ziuri tiesiai i mane, sveisu kambary nuo jo, yg kas lepmpa uzdegtu- o , galvoju, dar naktis, dar meigot ir miegot. tik atsiguliau ir zadintuvas uz minutes ! prikeliau MB - sakau kelinta nusistate i zadintuva?!
Atsakyti
Mano priekiniai dantys jautrus visa gyvenima buvo, bet dabar jautruma pastebiu tik burnos higienos proceduros metu. Manau, padaugini baltymo. Viskam turi buti saikas (net ir paleo). Isalkti nieko blogo, galima pakentet, tikrai alkis nera zalingesnis uz persivalgyma. Ir alkio bijot nereikia, cia daznai tas alkis psichologiskai pasireiskia.
Rugstuma issaukia ir sokoladas (nesvarbu, kad 85% kakavos). Apskritai po saldaus maisto burnoje buna rugsciau. Gal pavalgius bent vandenuku burna paskalauk? g.gif
As net dziaugiuosi, kad pieno produktu netoleruoju, tai man ir pagundu nera.
Riebalo as be proto nekraunu. Megstu ryte ant kiausu ir i apvirtas darzoves.

Kas klauset del menstruaciju, dabar jos maziau skausmingos ir ne tokios gausios.

Voresta, mars atgal i tema, nera ten ko su visais is eiles pesiotis. Visi siais laikais yra asmenybes is didziosios raides, o ypac bobiskam kolektyve. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 01 20, 14:24)
kur jus randat pomidoru pastos be cukraus? apejau visa rimi, maxima - ner tokio daikto!

Paziurek tuose skyriukuose kur visokie eko, koseriniai ir a la diabetiniai, buna tokioje tubeleje, bet siaip turetu buti ir padazu skyriuje g.gif
Jamar zirneliu randu tik Akropolio maxej.
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 14:18)
Niu kur kur-Ispanijos pietuose biggrin.gif Arba...mamoj maksimoj doh.gif

Aaai, tai jokia nesiprausus ispaniška kiaulė su tuo nesusilygins  thumbup.gif

Atostogauti dar nesiruosiu, reikes del idomumo po maxima pasivaiksciot.

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
o as patikrinau teorija, kad vaisiai su riebalais nedraugauja. 

Man trintas bananas su kokoso aliejumi draugauja. O grietineleje vistiek yra baltymo, va sitas tai nedraugauja.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 20, 14:31)
Man trintas bananas su kokoso aliejumi draugauja. O grietineleje vistiek yra baltymo, va sitas tai nedraugauja.

tai nori pasakyt kad vaisiai ri su baltymais nedraugauja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 01 20, 15:24)
och, manau jo, bananas siaip sunkiai vriskinamas gi g.gif

bananas virškinamas max 40 minučių... smile.gif ir nemanau, kad sunkiai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 01 20, 14:36)

taip, nedraugauja.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 20, 15:18)
Aš Paleo forume katinonės užrodytą daržovių ir faršo "sluoksniuotį" vakar kepiau: O as vakar kepiau "a lia balandelini" apkepa. Ideja is SM Paleo forumietes vorestos su modifikacijom. Dejau i skarda apvirtu pjaustytu kopustu, ant virsaus pakepintu poru su morkom, tada maltos mesos padarytos kaip kotletam, ant virsaus vel poru su morkom, tada siek tiek pomidoru pastos, tada pjaustytu pievagrybiu ir apliejau naminiu majonezu is putpeliu kiausiniu ir alyvuogiu aliejaus. Kepiau orkaitej apie valanda.
Nu skanu nerealiai. Nesitikejau, kad taip skanu bus.
, tai pilnai 5 asmenų šeimynai pusės aukštos blėkos 2 d. užteko.

tuoj gausi velnių... cool.gif o kas alyvuogių aliejų kaitina ir dar apie valandą laiko... doh.gif Nu mąstykit, mergos... ax.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 20 sausio 2014 - 14:45
QUOTE(bituteba @ 2014 01 20, 15:13)
sveikos smile.gif
na vakar parasiau posta ir nesimato, nėra šd, tai daug maz kartoju smile.gif:

Gali buti, kad padaugini baltyma. O gal ir susluoksnoiuoji skrandyje netinkamus dalykus. Pavalgai riebalu, pakankamai greitai medaus kapteli, va ir kyla rugstys. Man net po 3 valandu uzdejus maisto ant banano, sukilo rugstys.

Lumi, as tai gyvulinius riebaliukus valgiau, bet matai, nepatiko ponui bananaui net po 2/3 valandu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2014 01 20, 15:13)

*pietums virtos bulves su dazoviu sviežių salotomis ir aliejus, vaisiai, vakare po vakarienes (baltymas)
*pastaruoju metu vis medučio (kas galejo iššaukti rugštis),
*aišku pagrindine klaida - nuklydimai savaitgaliais  doh.gif na ka gi, tikiuosi tik tai
*baltymo, bet įtariu, kad ženkliai padauginau. Aišku, nežinojimas - tik mano bėda, galiu gi sverti ir pan., bet neturiu neio svarstyklių nei laiko, nei noro tai daryti jas įsigyti ir sverti ...smile.gif na ne iki to man db smile.gif
*o šiaip tai jei pietus paleo (šviežios daržovės su aliejumi ir mėsa (žvėriena), pabaigai dar kokio lašinio arba kokos aliejaus su sūriu),
*na o vakarienei tai (pastaruoju metu aptingai dar kart daržoves gamintis, todėl tik baltymą ir riebalą) kokie č virti kiaušai su sviestu  doh.gif
*man dar mažai tai kalna varškės su daug grietinės  doh.gif tada dar siūrių  doh.gif na o pastaruoju emtu ir medaus pavarydavau  doh.gif nu kg neauga dėl to ir kapoju sau  doh.gif  blush2.gif
*juoda šokolada (85 %) ir paprasto karūnos. ir man tai buvo matyt lemiamas taškas.
*Gal aš dar riebalų padauginu .. doh.gif

O kiek kartu per diena apskritai valgai? g.gif Siaip negeri valgymai - net jeigu paleo, dar po pietu ar vakarienes uzsimetus vaisiu, sokolada ar sury su medum, padarai makalyne virskinimo sistemai 4u.gif Kadangi pati turiu bedu, tai pasakysiu, kaip as darau:
Jei noriu vaisiu - tai TIK ryte ant tuscio skrandzio ir valgau tada pusrycius po puses val. ar daugiau, priklausomai, ka valgiau, nes pvz, bananas virskinas ilgiau nei vandeningi vaisiai. Ta diena, kai valgiau vaisiu, RIBOJU riebalus - jei kazka gaminu, tiesiog sauksta uzleidziu y lekste ant patiekalo ir viskas. Jei avokada valgau, tai nieko papildomai nededu, nes uztenka 4u.gif
Sokoladas turi cukraus vistiek, net tas 85%. Geriau pasidarytum pati kazka, kad ir kokoso drozles sulipdytos su kokoso aliejum a la bounty, kakavos sviestas su kokosu/migdolu pienu ir cinamonu, viskas pasildyta ( labai skanu beje wub.gif ), taip zinosi, kas ydeta ir kad cukraus ten nera. Jo valgydami pirktinius dalykus is parduotuves galim prisiragaut is visur - netgi tos pacios mesos, padazu, sokoladu ir t.t.
Nuklydimai savaitgaliais - ne kiekviena ir paleo mazdaug galimi. Jei nuo vadziu nutruksti kaskart, negerai velgi, tom dienom riebalo jau neliesk schmoll.gif
Isvis patarciau supaprastint valgyma - jeigu patiekalas, tai patiekalas, jokio ten surio ar dar kazko kito. Kuo paprasciau, tuo geriau. Tada pradesi skirt, kas tinka. Pieno produktams geriau pasakyk ate kuriam laikui, man rodos tu jais gan piktnaudziauji. Net jeigu isalksi tarp valgymu, prikask lasinio ar avokada, ar isgerk arbatos/augalinio pieno su riebalu, buna edriu dienu visiems.
BET:
JEI JAU DAUGIAU ANGLIAVANDENIU TOM DIENOM VARTOJI, NEDEK RIEBALU!JEI VAISIUS VALGAI ( DAUGIAU NEI VIENA - NEDEK RIEBALU!).
Tam, kad kazkas butu negerai organizme, nebutinai turi augt svoris.
Tikiuos supaprastinus mityba, viskas pageres 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 01 20, 15:36)

Tai arba tu ant riebalu ir baltymo vaziuoji, arba ant angliavandeniu ir fruktozes, be jokio riebalo. Neveltui juk yra ir atskiros mitybos - high fat low carb, high carb low fat. Kuo paprasciau, tuo geriau 4u.gif Vaisiai zymiai lengviau virskinami, sumaisyti su baltymu, kury virskint uztrunka ilgiau, pudai viska zarnose kol praeina schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2014 01 20, 15:44)
tuoj gausi velnių...  cool.gif o kas alyvuogių aliejų kaitina ir dar apie valandą laiko...  doh.gif Nu mąstykit, mergos...  ax.gif  biggrin.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif Nesinori kabinetis kaskart, bet bado ir man akis tokie dalykai blush2.gif
Atsakyti