Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Mantilė @ 2014 01 16, 19:27)
iškart supratau kas tu  drinks_cheers.gif

bliamba, dabar man įdomu pasidarė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 16, 14:17)
Kodėl raugintus kopūstus kuo rečiau? Aš dabar radau tokius, nuo kurių nepurpsiu  biggrin.gif  , svarbiausia - nepadauginti. Anksčiau pirkau pas tuos pačius žmones, bet su kmynais, tai oras gaminosi, kaip turi būt  doh.gif  Gal kmynai kalti buvo, nes užtikrino, kad cukraus nededa.

ne dėl purpsėjimo, man vidurių nepučia. Dėl candidos, negalima valgyti raugintų produktų, nes rūgimo metu vėlgi gaminasi mielės , o tai yra maistas candidai wacko.gif
o kmynai tai atvirkščiai padeda virškinimui g.gif
Atsakyti
62 metu veganas Poбин Гибб, mire nuo zarnyno ir kepenu vezio:( Bet atrodo kaip 80-etis.

user posted image
http://supersyroed.m...pic.php?id=2685
Интересно, кто нибудь из веганов, активных участников форума, еще верит в то, что веганство - панацея от всех болезней? После прочтения такого длинного списка некрологов в этом разделе даже самые заядлые веганы испугаются...
Kazkaip nenuteikia gerai tokie zodziai

Va cia pasiskaitinejau apie ta berniuka, zaliamesaedziuka, tai yra idomiu dalyku, bet kai pati nepazistu to bernelio, negaliu komentuoti stebuklu, kurie su juo vyksta
http://supersyroed.m....php?id=34&p=11
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 16 sausio 2014 - 18:06
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 16, 16:52)
Gliukometro parodymai
Ryte, nevalgius, negerus - 4.4
pusvalandziui po valgio-  5.1
1.5 h po pavalgymo -    5.7
2h. po valgio -              4.9
4 h. po valgio –            4.2
Nelabai suprantu, normalus cia pokyciai ar ne.

papasakok prašau kaip tą daiktą naudoji (kaip atrodo radau googlej) ir kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 16, 19:47)
ne dėl purpsėjimo, man vidurių nepučia. Dėl candidos, negalima valgyti raugintų produktų, nes rūgimo metu vėlgi gaminasi mielės , o tai yra maistas candidai wacko.gif
o kmynai tai atvirkščiai padeda virškinimui  g.gif

Aš irgi su kandida kovoju, ir atrodo visai sekmingai. Gal galit nurodyt kokį straipsnį, kur apie raugintus produktus parašyta?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 16, 17:5metu

Va cia pasiskaitinejau apie ta berniuka, zaliamesaedziuka, tai yra idomiu dalyku, bet kai pati nepazistu to bernelio, negaliu komentuoti stebuklu, kurie su juo vyksta
[url=http://supersyroed.mybb.ru/viewtopic.php?id=34&p=11)
http://supersyroed.mybb.ru/viewtopic.php?id=34&p=11[/url]

Geras, ten pas ji ir zili plaukai pradejo atgal spalva igaut biggrin.gif o tai kaip jis maitinasi konkreciai - valgo visiskai zalia mesa, ar trumpai kaitinta g.gif angliavandeniu kaip suprantu zaliavalgiai neriboja? g.gif valgo gi ten riesutus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2014 01 16, 19:24)

Geras, ten pas ji ir zili plaukai pradejo atgal spalva igaut biggrin.gif o tai kaip jis maitinasi konkreciai - valgo visiskai zalia mesa, ar trumpai kaitinta g.gif angliavandeniu kaip suprantu zaliavalgiai neriboja? g.gif  valgo gi ten riesutus ir t.t.

jis gi rašo savo avatare "Стиль питания: Был веганом, а теперь питаюсь сырой рыбой, желтками, печенью, салом и сырым мясом." kiek žinau, angliavandenių tai pas jį labai mažai. Skaičiau, kad jis ir savo mamą ir senelę įpratino žalią mėsą valgyt.

Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 16, 17:52)
Gliukometro parodymai
Ryte, nevalgius, negerus - 4.4
pusvalandziui po valgio-  5.1
1.5 h po pavalgymo -    5.7
2h. po valgio -              4.9
4 h. po valgio –            4.2
Nelabai suprantu, normalus cia pokyciai ar ne.

normalu normalu.
Rekomenduojama gliukozės koncentracija kraujo serume (plazmoje) nevalgius yra 3,33-6,11 mmol/l.
Nerimaut turėtum, jei kristų žemiau 3. O hipoglikemija – tai jau gliukozės kraujyje sumažėjimas iki 2,5 mmol/l.
Atsakyti
Niu ir ka, rijau zalia jautienos kumpi su kalnu darzoviu, niam biggrin.gif

Nidulia, o nuo mascarpones neniezti skalpo, neberia taves? Tik siaip idomu g.gif

Pas mus facebooke IS temoj kaip grybas po lietaus isniro kazkoks vegetaras ir prasidejo propaganda. Tiksliau ten ju jau ne vienas, viena rekia, kad 20 metu mesos nevalgo, sveikata silpsta, bet kazkokia idomi moteris. Visus puldineja, del smulkmenu isizeidineja, ir kazkodel manes labai nemegsta, nes mano postai atseit ja izeidzia (nesuvokiu protu, nes nei zodzio jai nesakau) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 17:41)
pasižiūrėk, gal karotino per daug  mityboje?

nu kad norma su karotinu, net pasiziurejau kur jo daugiausiai:)
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 18:49)
jis gi rašo savo avatare

Aha, paskui pamaciau. Nu idomu idomu... smile.gif siaip pamarinuota zalia mesa tai visai gal galeciau valgyt g.gif reik pabandyt biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras, niu va ir aš su savo kraujo tyrimo rezultatais. Paleo nuo spalio 22d., nors nuo to laiko visą laiką buvau be vaisių, bet pieno produktus (grietinėlė, maskarponė) kelis kart pavartojau. Nuo sausio 6 d. -WHOLE 30 be kavos. Taigi:

Glikemija (serume) 4,21 (4,110-6,050)
Cholesterolis 5,77 (2,6-5,2), bet...
DTL 2,2 (1,15-1,68)
MTL 3,2 (2,6-3,4)
Trigliceridai 0,77 (0,5-2,3)
K 3,8 (3,5-5,3)
Mg 0,78 (0,7-1,050)
Ca 2,43 (2,15-2,55)

Pasinaudojau kažkurios idėja ir šiandien vakarienei vaikams privyniojau šitų smile.gif :

Varškė sumaišyta su kokoso likučiais po kokoso pieno gaminimo (kokoso tarkiai biggrin.gif), medum ir keliais v.š. kokoso aliejaus. Ir apvoliojau saulėgrąžose/aguonose/migdolų drožlėse/kokoso drožlėse smile.gif

https://fbcdn-sphoto...783754537_n.jpg

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 12:29)
Kai  pavyks sudalyvauti  maisto gaminimo seminare, būtinai išsiaiškinsiu kas ir kaip.

Tokiam ir aš norėčiau sudalyvaut. Dalinkitės info, jei ką rasit/pamatysit/išgirsit.

QUOTE(Mantilė @ 2014 01 16, 12:56)
ne daug čia skiriasi 80-90 laipsnių, nuo 100

kad nežūtų fermentai ( o jie mums reikalingi iš maisto, kitaip valgom tik bevertę lastelieną) reikia virti tik iki 40 laipsniu temperatūroje. Turiu puodą kuris rodo kiek laipsnių užkaitęs viralas jame, tai 40 turi būti vos vienas "bul bul", o ne kilti burbulų kalnai kaip mes įpratę...

Na kaip, arba verda, arba ne biggrin.gif

Prie 40 laipsnių niekaip bul bul nepasieksit cool.gif

Tiesa, gavom siuntinuką-ačiū labai už magaryčias-labai patiko dukrytei, o batai išties bus geri kitai žiemai thumbup.gif , kai prigąsdinot, tai nubėgau pirmadienį Maksimon ir dar spėjau nupirkt žieminius su 40proc. nuolaida.

QUOTE(Nidulia @ 2014 01 16, 13:54)
Nezinau, kodel vel tokia kose gavosi, nu nesu idiote, zinau kaip reikia cituoti ir panasiai  blink.gif Tai nebarkit labai.

Vat ir nežinai, jei taip gaunasi cool.gif Arba tarpų nedarai po postų ar netyčia ištrini nors vieną postų įrėminimo taškelį/skliaustelį ir pan. Kad ne per per daug cituoji vienam poste-mano postas įrodymas biggrin.gif

QUOTE(Azu @ 2014 01 16, 14:01)
Voresta , as nenoriu veltis i teorinius gincus,

O kodėl mes taip bijom diskutuot? g.gif Juk diskusijose gimsta tiesa. Tiesiog nereikia nieko kaltint, žemint ir panašiai, bet diskutuot ir argumentuot savo nuomonę man atrodo labai sveika. Svarbu dar, kad į tai reaguojama būtų sveikai. Reikia stengtis nepriimti nieko asmeniškai.

QUOTE(taša @ 2014 01 16, 14:30)
beje, valgot pirktines saldytas darzoves?

Kol kas ne, perku pastarnokus, salierus, saldžias bulves, topinambus, kopūstus visokius. . Burokų, morkų duoda anyta.

QUOTE(Šelma @ 2014 01 16, 15:36)
Nors ir pačiai iki tik porą minučių pakeptos mėsos, kaip iki mėnulio, nedrįsčiau valgyt  ax.gif

Nebandei dar wink.gif Aš marinuotą porą valandų kiaulieną supjaustytą kubeliais (2 ant 2cm) patroškinau su kokoso aliejum 3min.-super-ne tirpsta burnoj, o reikia sukramtyti-jokio ružavumo ar kraujo.

QUOTE(jautiena @ 2014 01 16, 16:07)
net kiek savaiciu is viso jis trunka kol kas nezinau

40 cool.gif

QUOTE(Šelma @ 2014 01 16, 17:08)
Pavasarį didesniu daržu pasirūpinsiu ir šaldikliu talpesniu

thumbup.gif tokiu pramoniniu, kur iš viršaus viskas sumetama.

QUOTE(Mantilė @ 2014 01 16, 17:27)
iškart supratau kas tu 

Aš-nea.

QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 16, 19:15)
Niu ir ka, rijau zalia jautienos kumpi su kalnu darzoviu, niam 

nes mano postai atseit ja izeidzia (nesuvokiu protu, nes nei zodzio jai nesakau)  doh.gif

Kuria prasme žalią? Pažaliavusį jau? tongue.gif Vytintą? Marinuotą?

Susireikšmina žmogus, priima viską asmeniškai.

Papildyta:

Na, kaip jums mano > nei 5 postų citavimas? laugh.gif
Atsakyti
Hippie, tiesiog zalia (nepazaliavusi), sviezia jautienos kumpi. biggrin.gif Pasipjausciau plonom juostelem, pabarsciau truputeli pipiriuku, uzspaudziau citrinos, uzmeciau kapareliu ir kelis laselius alyvuogiu aliejaus.

Nu geri tavo tyrimai drinks_cheers.gif

Negundykit prasau su tais skanumynais ax.gif

Stengiuosi nekreipti demesio, tik sunku kai elementaria diskusija su kitais nariais priveda iki piktumu ir gincu. Atrodo, kad visi toj pacioj valtyje sedim, bet kazkam vis prisireikia ta valti isiubuoti.

Vaziuosiu savaitgali i kaimuka, pirksiu lasiniu essen.gif dzukiski lasinukai yra jega thumbup.gif
Atsakyti