Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Gricė @ 2014 01 16, 16:07)

Savos daržovės jau į pabaigą eina (kalnus suvalgėm),

drinks_cheers.gif Paleo reikia pavasarį atrasti, kad didesnį daržą susikast biggrin.gif

QUOTE(rytorasa @ 2014 01 16, 16:16)
ačiū. Tikiu , kad skanu, bet vėl gi- perkaitinti riebalai, baltymai...  ax.gif

Dėl grietinės? Nes žalios šoninės nepakeptos ir su kirvuku vaikams neįkiščiau doh.gif Nors ir pačiai iki tik porą minučių pakeptos mėsos, kaip iki mėnulio, nedrįsčiau valgyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2014 01 16, 14:30)
beje, valgot pirktines saldytas darzoves?
ar  visos apsirupinusios savo?

Kol kas visas valgiau savo, bet jau baigėsi salierai, tai teko pirkti šviežią. Šaldytų pirktinių dar nevalgau.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 16, 16:36)
Dėl grietinės? Nes žalios šoninės nepakeptos ir su kirvuku vaikams neįkiščiau  doh.gif Nors ir pačiai iki tik porą minučių pakeptos mėsos, kaip iki mėnulio, nedrįsčiau valgyt  ax.gif

ir dėl grietinės, ir dėl kiaušinių, ir dėl sūrio, ir dėl šoninės... biggrin.gif Žalios mėsos ir aš nevalgau, bet stengiuosi kuo trumpiai ją termiškai apdoroti. Aišku, ne visada taip gaunasi, kaip norėčiau... ax.gif O porą, na, gal ne porą, o 3-4 min. pakeptas storas kepsnys (steikas) labai skanus... bigsmile.gif Riebalus kaitinu tik tuos, kuriuos galima kaitinti, o visus kitus dedu ant jau pagaminto patiekalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 16 sausio 2014 - 15:52

jo, atsikelus staigiai is gulimos - svaigsta galva. Rokas atrase, kad keisciau obuoli I banana, nes banane yra maziau fruktozes nei obuolyje. Taip jau sutapo, kad su obuoliu valgymo pradejimu, pas mane atsirado nediduku giluminiu. Pamaniau, kad tai del to, jog su obuoliu gavau daugiau angliu nei reikia ir pasirode tie spuogai. Pasirodo, spuogu kilimas ne visai nuo angliu priklauso. Labiau priklauso nuo angliu sudeties:
" Spuogeliai byloja ne tik apie angliavandenių perteklių, bet ir apie jų sudėtį, fruktozė labiau skatina jų radimąsi, tad gal būt vienas obuolys per dieną jau yra per daug, bandykite jį pakeisti kitu vaisiumi, pvz.: bananais (juos fruktozės mažiausias procentas)."

O tu savavaliskai pakeitei riebalus? Juk man prirasyta sotieji riebalai o ne mononesotieji. Kazkaip nelabai drasu taip savavaliskai pakeisti ar nuimti riebala. Ka daryti?

Ne, ne savavaliskai, bet kai antras tyrimas parode vis gilejanti ketogenini disbalanca. Pas tave gi gliukogenininis kol kas, o simptomai labai panasus kaip mano buvo. Ir tie skausmo priepoliai budavo po desiniu sonkauliu lanku labiau, bet jautesi po visu skrandziu. Buvau pasidaryt tyrimu visokiu - bilirubino, pankreatito ir t.t. - visi geri. O apnasos iki dabar ant liezuvio geltonos, niekada tokiu neturejau, ir kas man pasakys nuo ko jos? Mano nuomone kepenys vis tik duoda tas geltonas apnasas, o kas toms mano kepenims netinka nesuprantu.

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 01 16, 16:48)
ir dėl grietinės, ir dėl kiaušinių, ir dėl sūrio, ir dėl šoninės... 

O porą, na, gal ne porą, o 3-4 min. pakeptas storas kepsnys (steikas) labai skanus... 

Riebalus kaitinu tik tuos, kuriuos galima kaitinti, o visus kitus dedu ant jau pagaminto patiekalo.

doh.gif Mokytis man dar ir mokytis verysad.gif

Tikiu, ale padauginu tuos storus kepsnius iš aštuonių ir lieku prie daržvių apkepo su mėsos sauja- nes pigiau blush2.gif

Maniau šoninę galima? Tai kas lieka- ghy, taukinė ir kokosų aliejus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 16, 16:56)
-Tikiu, ale padauginu tuos storus kepsnius iš aštuonių ir lieku prie daržvių apkepo su mėsos sauja- nes pigiau  blush2.gif

Maniau šoninę galima? Tai kas lieka- ghy, taukinė ir kokosų aliejus  g.gif

-oi, puikiai suprantu... Aš tris vyrus turiu, tai irgi pastoviai galvą suku kuo užkimšti... doh.gif Bet jiems mano dieta nerūpi, valgo ką nori... smile.gif

-šoninę geriau kuo trumpiau. O kitus išvardintus- galima.
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2014 01 16, 13:10)
Man visada buvo neaiški ta žaliavalgių fermentų teorija. Dėl baltymų ar riebalų, kurie nesugadinami kaitinant, viskas aišku, tvarkoj, bet prie ko čia taip aukštinami fermentai? Juk fermentas yra baltymas, o baltymas papuolęs į skrandį, jei ten viskas tvarkoj, pradedamas virškint. Taigi visa fermentų išsaugojimo teorija ir kaip jie ten labai padeda virškint tą maistą, su kuriuo buvo suvalgyti, man švelniai tariant yra iš piršto laužta arba aš čia kažko nesuprantu. Išsaugom fermentus nekaitindami daugiau 42 laipsnių, o kad juos veikia rūgštis skrandy, tai apie tai kažkaip žaliavalgiai nešneka...
<...>
kaip tik skaitau tokia knyga "Catching fire: How cooking made us human"
user posted image

dar tik du skyrius perskaiciau, bet visi zaliavalgiai, tiek zoles, tiek zalios mesos jau suvartyti ir sumalti i miltus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif labai idomi knygele, rekomenduoju!
p.s. jeigu atrodot, is profilio, kaip tas personazas ant knygeles virselio, tuomet zaliavalgyste jums greiciausiai tiktu...
QUOTE(taša @ 2014 01 16, 13:30)
aisku valgom! nes pigesnes ir kartu kokybiskes uz nesezonines sviezias.

QUOTE(Nidulia @ 2014 01 16, 14:27)
O koks tas normalus lygis?
Iki praeito parasymo buvau rami, bet dar po pusvalandzio, klito , mano gala, per greitai
po valgio 1.5 h - 5.7
po valgio 2 h - 4.9 beveik kaip ryte, visai nevalgius ir negerus.
ziu, pagerk bulletproof kavytes ryte ir pasimatuok po pusvalandzio, val, 2val. gi labai idomu, kiek vien riebaliokas itakoja gliukoze.

QUOTE(nomore @ 2014 01 15, 14:04)
13 savaičių. Jo, tepliojo, ir echo matosi, kad bande atplyšti vienoj vietoj.. Nu tu man košmarikų nepasakok  schmoll.gif  Aš tikiuosi, kad pakils, bet nelabai didelė tikimybė.
olialia, na ziurek laikykis 4u.gif o as sedziu ir galvoju, kaip gerai, kad nieko apie nestuma nezinau, nera del ko nervintis. net kiek savaiciu is viso jis trunka kol kas nezinau lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 16, 17:07)
ziu, pagerk bulletproof kavytes ryte ir pasimatuok po pusvalandzio, val, 2val. gi labai idomu, kiek vien riebaliokas itakoja gliukoze.

Niduliai negalima kavos... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 16 sausio 2014 - 16:09
sveikos smile.gif
QUOTE(taša @ 2014 01 16, 14:30)

valgau, patogus reikalas biggrin.gif tik kad kainuoja, tai jo..perku per akcijas biggrin.gif bet kita rudeni butinai pasidarysiu savo tokiu maiseliu, is naminiu darzoviu...darydavau ir dabar, tik kazkaip vienoda rusi dedavau i atskirus maselius, nesove galvon darytis mixus, kaip PC smile.gif tik va kur det reikes, nzn doh.gif reikia antra saldikli pirkti doh.gif biggrin.gif

berniokas grieko vertas, metu as jam norejau duoti iki 30 ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 16 sausio 2014 - 16:12
na jei negalima kavos, tai sauksta kokosriebalio am ir bus tas pats.

berniokas? kad ten mergiote!
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 01 16, 16:49)
Ne, ne savavaliskai, bet kai antras tyrimas parode vis gilejanti ketogenini disbalanca.

A, tai pas tave ketogeninis, o pas mane gliukogeninis, nemanau, kad jis jau persiverte I keto, tad laikausi nurodymu - sociuju riebalu edimo.

QUOTE(jautiena @ 2014 01 16, 17:07)

olialia, na ziurek laikykis  4u.gif  o as sedziu ir galvoju, kaip gerai, kad nieko apie nestuma nezinau, nera del ko nervintis. net kiek savaiciu is viso jis trunka kol kas nezinau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Gera mintis:)

QUOTE(rytorasa @ 2014 01 16, 17:09)
Niduliai negalima kavos...  ax.gif

Negalima, bet dar nearsisveikinau su kava taip jau visai.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 16, 17:16)
berniokas? kad ten mergiote!

kur? g.gif unsure.gif taigi dailus bernužėlis! biggrin.gif
Atsakyti