Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 15:11)
pritarsiu, kad tikrai geras dalykas sultinio virime.
taip, su žaliavalgiais teko ilgokai pabendrauti, tačiau į protą atvest pavyko tik keletą.
Dėl progreso žmonijoje- nemanau, kad buvo tokių laukinių, kurie 5 val. šildė mėsą šalia ugnies  lotuliukas.gif .
O kai žmonija ėmė tyčiotis iš savo maisto įvairiu pramoniniu perdirbimu, prasidėjo degradaciniai procesai .


as sneku ne apie 5 val.kepima. Sneku apie ugnies naudojima, keramikos atsiradima , galimybe kaupti atsargas ir gyventi sesliai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2014 01 16, 14:10)
Šiaip jau dabar beveik visą mėsą marinuoju (druska ir prieskoniai), labai patogu - kai tik reikia - iš karto gatava - ant keptuvės ar į puodą, kelios minutės ir viskas. Anksčiau vis pamiršdavau iš šaldiklio ištraukt kokį gabalą pietums, o ir skonis šaldytos visai ne toks. Dabar šaldiklis tik iš bėdos mėsai, kai per daug prisiperku.



kur laikota tokai mesa ir kiek?
ir kiek apskritai mesa- su prieskoniais ir druska(beje kiek ju reik deti?) gali stoveti saldytuve?
pasm ane ta pati problema
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 14:11)
pritarsiu, kad tikrai geras dalykas sultinio virime.



O KIEK TOKIEMA puode(na ir apskritai greitpuodi) reiktu sultini virt?
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 14:11)
Beje, anam berniukui nuotraukoje yra 33 metai, jis yra mėsėdžių- žaliavalgių forumo supersyroed įkūrėjas.



labai grazus berniukas thumbup.gif
o amziu sakyciau akys isduoda. ne berniukiskos jau tokios
Papildyta:
beje, valgot pirktines saldytas darzoves?
ar visos apsirupinusios savo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 16 sausio 2014 - 14:22
QUOTE(taša @ 2014 01 16, 15:30)

beje, valgot pirktines saldytas darzoves?
ar  visos apsirupinusios savo?

Aš labai retai, žalios pigesnės smile.gif
Šiandien pietums pomidorų sriubytė ir daržovių apkepas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2014 01 16, 15:30)
beje, valgot pirktines saldytas darzoves?


aš valgau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE
kur laikota tokai mesa ir kiek?

Aš nuo vėlyvo rudens laikau nešildomam prieangy, bet tinka ir šaldytuvas, gal ir balkonas kuo nors užmetus ne per didžiuosius šalčius. Receptas tai čia Vorestos seniai paskelbtas - kilogramui mėsos 1 v.š. druskos ir tiek pat ar kiek mažiau cukraus (šito nededu) ir kokių nori preiskonių (aš dažniausiai naudoju raudonėlį, mairūną, dašį, trintas kadagio uogas arba bet kokius pirktinius žolių mišinius be visokių nesąmonių).
Nuo užmarinavimo iki pirmo valgymo pralaukiu kokias 4 dienas, nebent anksčiau badas arba netikėti svečiai prispiria. Na o po to kol susivalgo, bet dabar kai šalta, tai išlaikau dar kokią savaitę, kol pabaigiu. Jei jau užsistovėtų ilgiau, manau kiščiau į šaldiklį marinuotą...
Aš dabar dažnai perku šaldytas daržoves pardėj ir ne tik šaldytas, savo turiu tik burokų ir morkų, ir dar kažkiek šparaginių pupelių yra.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 16, 15:43)
Aš labai retai, žalios pigesnės  smile.gif 
Šiandien pietums pomidorų sriubytė ir daržovių apkepas  rolleyes.gif


prašom daržovių apkepo receptėlį į studiją... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 16, 13:54)
Nezinau, kodel vel tokia kose gavosi, nu nesu idiote, zinau kaip reikia cituoti ir panasiai  blink.gif Tai nebarkit labai.

per daug postu cituoji wink.gif cituok max 5 postus ir taip nebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 01 16, 15:49)
prašom daržovių apkepo receptėlį į studiją...  biggrin.gif  4u.gif

Paspirginau šoninės keptuvėje, sumečiau griežinėliais pjaustytas morkas, svogūnus, salierą šiaudeliais, kopūstą pjaustytą. Kelias minutes pakepiau, suverčiau į skardą, dar įbėriau brokolio (IKI akcija- 2,99), užpyliau grietinės ir kiaušinio plakiniu ir truputi sūrio užrarsčiau ant viršaus- visiems super tiko thumbup.gif
20 minučių, 190 karštyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2014 01 16, 15:30)
beje, valgot pirktines saldytas darzoves?
ar  visos apsirupinusios savo?

QUOTE(rytorasa @ 2014 01 16, 15:46)
aš valgau...  ax.gif

Aš valgau.
Savos daržovės jau į pabaigą eina (kalnus suvalgėm), o PC šviežios labai brangios verysad.gif Bet kartais po keletą nusiperku, pvz., baklažanų, brokolių ir kalafiorų. Pomidorai nelabai skanūs, neperku.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 16, 16:01)
Paspirginau šoninės keptuvėje, sumečiau griežinėliais pjaustytas morkas, svogūnus, salierą šiaudeliais, kopūstą pjaustytą. Kelias minutes pakepiau, suverčiau į skardą, dar įbėriau brokolio (IKI akcija- 2,99), užpyliau grietinės ir kiaušinio plakiniu ir truputi sūrio užrarsčiau ant viršaus- visiems super tiko  thumbup.gif
20 minučių, 190 karštyje  smile.gif


ačiū. Tikiu , kad skanu, bet vėl gi- perkaitinti riebalai, baltymai... ax.gif
Atsakyti
..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 16 sausio 2014 - 15:24
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 15:02)
jei dar per porą val nebus smarkaus kritimo žemiau normalaus lygio, tai viskas su tavim OK.

O koks tas normalus lygis?
Iki praeito parasymo buvau rami, bet dar po pusvalandzio, klito , mano gala, per greitai
po valgio 1.5 h - 5.7
po valgio 2 h - 4.9 beveik kaip ryte, visai nevalgius ir negerus.
Atsakyti