Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(rytorasa @ 2014 01 16, 14:00)
o ji neteisinga?  g.gif


negaliu pasakyt smile.gif Man atrodo nevisai biggrin.gif Tokia sakyciau "pritempta uz ausu" . Fermentai yra laikomi kazkuo super galingu...o bet taciau... zaliavalgiams sunku surinkti kalorijas, krenta svoris, genda dantys , ir ... neatrodo jie labai sveikai (turiu omeny ilgiau taip besimaitinanciu) , ypac vyrai.
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 16, 12:56)
kad nežūtų fermentai ( o jie mums reikalingi iš maisto, kitaip valgom tik bevertę lastelieną) reikia virti tik iki 40 laipsniu temperatūroje.


O kam vargintis su tais 40 laipsnių g.gif galima ir visai nekaitinti.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2014 01 16, 14:11)
O kam vargintis su tais 40 laipsnių g.gif galima ir visai nekaitinti.


As tai neisivaizduoju kaip isvirt morkas ar burokelius 40 temp.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 01 16, 14:05)
negaliu pasakyt smile.gif  Man atrodo nevisai biggrin.gif  Tokia sakyciau "pritempta uz ausu" . Fermentai yra laikomi kazkuo super galingu...


nėra pritempta- lengviau virškinama žalia mėsa nei pervirta. Ypač, jei problemos su virškinimu ir skrandžiu.
Pervirtą šiuo metu organizmas paleidžia tranzitu per žarnyną biggrin.gif
QUOTE
o  bet taciau... zaliavalgiams sunku surinkti kalorijas, krenta svoris, genda dantys , ir ... neatrodo jie labai sveikai (turiu omeny ilgiau taip besimaitinanciu) , ypac vyrai.



vegan žaliavalgiams- taip, bet mėsėdžiai žaliavalgiai klesti
kiek duotum metų šitam berniukui ? g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 16 sausio 2014 - 13:33
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 16, 13:32)
nėra pritempta- lengviau virškinama žalia mėsa nei pervirta. Ypač, jei problemos su virškinimu ir skrandžiu.
Pervirtą šiuo metu organizmas paleidžia tranzitu per žarnyną  biggrin.gif
vegan žaliavalgiams- taip, bet  mėsėdžiai žaliavalgiai klesti
kiek duotum metų šitam berniukui ? g.gif
user posted image



sakyciau nebeberniukas jau. as duociau 30
Atsakyti
[quote=Egliukasz,2014 01 15, 11:43]
Na gali but, kad jis tau ja per greit pakelia ir per greit nukrenta po to. Nes jau kelis menesius juk buvai galima sakyt low carb, o cia kazkas atsirado, tad kury laika tikrai gali turet tokius suolius. Bandyk kaitaliot vaisius ir stebet savijauta, gal kurie nors bus tinkamesni - gliukoze pakils ir nukris ne taip staigiai. Juk kiekvienas organizmas individualus. O gal tiesiog geriau tau butu ysitraukt saldzia bulve, burokely y meniu ir taip daugiau angliavandeniu gaut g.gif

[/quote]
Kad as valgau ir burokelius, ir morkas.

[quote=Mantilė,2014 01 15, 12:12]
kaip tik šiandien ausų nusipirkau drinks_cheers.gif gal tikrai šaltienos padaryti g.gif dažniausiai sulapnodavom karštas
[/quote]

Merginos, nepamirskite, kad mesa, kuri verdama saltienai (juk verdama l. ilgai) visai nebenaudinga. Ten jau ne pakites baltymas, o suires baltymas, kaip ir varsketukai, kuomet varske yra kaitinama.
[quote=JolkitaS,2014 01 15, 12:19]
[/quote]

Atsikelus is gulimos padeties galva svaigsta? O raumenu neskauda? Uzvalgius sociuju riebalu krutines nespaudzia? Kepenu sriyy skausmo nejauti? Labai panasiai ir as jauciausi kai is gliukogeninio disbalanco vis krypau i ketogenini. Ivestas vaisius situacijos nepakeite. Suvalgytas sokoladas savijauta pagerindavo trumpam. Situacija pradejo keistis kai nustojau vartoti sociuosius riebalus ir sumazinus baltymo kieki.
[/quote]

jo, atsikelus staigiai is gulimos - svaigsta galva. Rokas atrase, kad keisciau obuoli I banana, nes banane yra maziau fruktozes nei obuolyje. Taip jau sutapo, kad su obuoliu valgymo pradejimu, pas mane atsirado nediduku giluminiu. Pamaniau, kad tai del to, jog su obuoliu gavau daugiau angliu nei reikia ir pasirode tie spuogai. Pasirodo, spuogu kilimas ne visai nuo angliu priklauso. Labiau priklauso nuo angliu sudeties:
" Spuogeliai byloja ne tik apie angliavandenių perteklių, bet ir apie jų sudėtį, fruktozė labiau skatina jų radimąsi, tad gal būt vienas obuolys per dieną jau yra per daug, bandykite jį pakeisti kitu vaisiumi, pvz.: bananais (juos fruktozės mažiausias procentas)."

O tu savavaliskai pakeitei riebalus? Juk man prirasyta sotieji riebalai o ne mononesotieji. Kazkaip nelabai drasu taip savavaliskai pakeisti ar nuimti riebala. Ka daryti?
[quote=nomore,2014 01 15, 12:23]

Nidulia, alergiškas vaikas, nevalgus vaikas, mažiukas ar paauglys - tai yra mažiausiai penkiasdešimt kartų lengvesni variantai, nei autistuko mitybos pakeitimas, dėl ligos specifikos. ax.gif
[/quote]
Isivaizduoju, kad tai labai sunku, bet matyt neisivaizduoju, kaip ziauriai tai sunku:( Matau dreuge, kurios mergaitei is baltymu galima tik kiauliena ir jautiena (varskes, kiausu, vistinos, kalakutienos - negalima) o is darzoviu - labai mazai ka. Apie tamsias darzoves net kalbos nera, o is zaliu darzoviu negalima nei cukiniju, nei kopustu, dar kazko.Nei mesos, nei darzoviu mergaite nemegsta, galetu misti tik makaronais, o ju negauna, nes neduodama jokiu grudu ir kruoputai. Kas lieka valgyti? Nieko - vanduo. Pas ja tikras paleo kubu. Net neisivaizduoju ka jai patarti. Vakar buvo atvaziave, tai matau gi, kad plastakos ir veidas isarti, tepti kazkuo spalvotu, zodziu - tragedija.
Bet kokiu atveju, sio vaikelio mamai linkiu, kad viskas pasisektu ir mazius pasveiktu:)
[quote=Stelo,2014 01 15, 23:22]

As si kart dariau is vistos,tai visu pirma vista tiesiog paguldziau ant svogunu ir morku i ta puoda ,kepiau 6 val (as ryte sumetu ka noriu i ta puoda ir pasirenku 6 arba 8 val,grystu pietus jau pagaminti) Aisku ta vista isskiria tiek skyscio ,kad pusiau paskendus buna jame.Vista suvalgom ,o odeles ,iskeltus kaulus sumetu atgal dapilu vandens ir dar kokiom 6-8 val. Elektros naudoja maziau nei virykle,nereik but namie ir priziuret,pats puodas issijungia ir pasilieka ant sildymo programos ir kas svarbiausia ner namie kvapo gaminamo maisto,
[/quote]
valgote 6 valandas vistos vistos mesa?
A, po to paskaiciau, kad temperature iki 100 nedaeina. As visai nenusimanau, ar gerai, ar blogai toks gaminimo budas.

Nusipirkau gliukometra. Rezultatai tokie:
Atsikelus, nevalgius, negerus - 4.4
Sociai pavalgius, praejus pusvalandziui - 5.1
1.5 h po pavalgymo - 5.7
Lyg ir nonmaliai viskas vyksta?


Nezinau, kodel vel tokia kose gavosi, nu nesu idiote, zinau kaip reikia cituoti ir panasiai blink.gif Tai nebarkit labai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 16 sausio 2014 - 13:57
gaminau sirdi. man visai patiko. apkepinau ant iesmo keptuvej. skanu, tikrai skonis kaip liezuvio, bet ne tokio minksto.
turiu ir liezuvio saldytuve. rytoj virsiu rolleyes.gif
Atsakyti
Voresta , as nenoriu veltis i teorinius gincus, nes isimtys tik patvirtina taisykle . Ir tarp miltaedziu yra visiskai sveiku zmoniu.

As paaiskinau kas yra multivarka ir kuom ji pagelbetu ilgame sultiniu virimo procese.

Zaliavalgyste as pati esu isbandziusi ir teko bendrauti su zaliavalgiais.

Bet kokiai mitybai labiausiai kenkia ne pati mityba o jos propaganda/istakos/tikslai.
Jei man sako kad be fermentu as niekaip negalesiu gyvent , ir del to reikia esti zalia maista. Tada klausimas kaip gyvena tie kurie needa zoles smile.gif . Zaliavalgystes teorija nera tvirta (mano supratimu) del to ji ir igyja ivairias iskreiptas formas - vaisiavalgyste, zliavalgiska veganyste. Zmones reikia kazka instaliuoti i galva , kad jie galetu taip maitintis. Vienas pazistamas nusprende kad gyvens 120 m. ir jo imunitetas bus kaip kokio supermeno. Bet zaliavalgyste ne pavyzdziais apie tokias galimybes kalba, o tik knygose. Kiti negali zudyti gyvunu , todel eda tik zole. Daugumai zaliavalgiu , zaliavalgyste prasideda smegenyse o ne kune. O smegenys toks daiktas kad privers "patiketi" kuo tik nori .

Tai kad pradejus vartoti virta maista , zmonijoje prasidejo progresas , niekas negali paneigti.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 16, 14:54)

Nusipirkau gliukometra. Rezultatai tokie:
Atsikelus, nevalgius, negerus - 4.4
Sociai pavalgius, praejus pusvalandziui - 5.1
1.5 h po pavalgymo -  5.7
Lyg ir nonmaliai viskas vyksta?[/b]

jei dar per porą val nebus smarkaus kritimo žemiau normalaus lygio, tai viskas su tavim OK.
O žinai, kiek gliukozės kraujyje pakanka kad būtų normalus lygis? T.y koks kiekis cukraus tavo kraujyje yra prie normalaus lygio? Skaičiau- vienas arbatinis šaukštukas.
QUOTE
Nezinau, kodel vel tokia kose gavosi, nu nesu idiote, zinau kaip reikia cituoti ir panasiai  blink.gif Tai nebarkit labai.

prieš spausdama siųsti, paspausk- peržiūrėti. Nes tikrai jovalas gaunasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Man visada buvo neaiški ta žaliavalgių fermentų teorija. Dėl baltymų ar riebalų, kurie nesugadinami kaitinant, viskas aišku, tvarkoj, bet prie ko čia taip aukštinami fermentai? Juk fermentas yra baltymas, o baltymas papuolęs į skrandį, jei ten viskas tvarkoj, pradedamas virškint. Taigi visa fermentų išsaugojimo teorija ir kaip jie ten labai padeda virškint tą maistą, su kuriuo buvo suvalgyti, man švelniai tariant yra iš piršto laužta arba aš čia kažko nesuprantu. Išsaugom fermentus nekaitindami daugiau 42 laipsnių, o kad juos veikia rūgštis skrandy, tai apie tai kažkaip žaliavalgiai nešneka...
Vienintelis paaiškinamas dalykas yra mėsos fermentavimas, kai ji su prieskoniais ir druska paliekama kelioms paroms, tada dar galima patikėti, kad tie natūralūs mėsos fermentai nudirba kažkokį naudingą darbą, "apvirškina" tą mėsą ir ji tampa minkštesnė, organizmui lengviau ją įsisavint, žinoma, jei po to "neišverdam kaip reikalas" ir nedenatūruojam to baltymo iki negrįžtamų fazių.
Šiandien labai skaniai pietavau - pakaitinau keptuvėj su vandeniu ir kokosų aliejaus šaukštu pakelį šaldytų brokolių, pabaigoj įmečiau savaitę pasimarinavusios širdies gabaliukų(pasirodo ji čia ant bangos dabar biggrin.gif ) ir palaikiau, kol paviršius pakeitė spalvą (ne daugiau 2 min.). Valgydama dar prisipjausčiau sviesto thumbup.gif
Šiaip jau dabar beveik visą mėsą marinuoju (druska ir prieskoniai), labai patogu - kai tik reikia - iš karto gatava - ant keptuvės ar į puodą, kelios minutės ir viskas. Anksčiau vis pamiršdavau iš šaldiklio ištraukt kokį gabalą pietums, o ir skonis šaldytos visai ne toks. Dabar šaldiklis tik iš bėdos mėsai, kai per daug prisiperku.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 01 16, 15:01)

As paaiskinau kas yra multivarka ir kuom ji pagelbetu ilgame sultiniu virimo procese.
pritarsiu, kad tikrai geras dalykas sultinio virime.

QUOTE

Zaliavalgyste as pati esu isbandziusi ir teko bendrauti su zaliavalgiais.

Bet kokiai mitybai labiausiai kenkia ne pati mityba o jos propaganda/istakos/tikslai. 
Jei man sako kad be fermentu as niekaip negalesiu gyvent , ir del to reikia esti zalia maista. Tada klausimas kaip gyvena tie kurie needa zoles smile.gif .   Zaliavalgystes teorija nera tvirta (mano supratimu) del to ji ir igyja ivairias iskreiptas formas -  vaisiavalgyste, zliavalgiska veganyste. Zmones reikia kazka instaliuoti i galva , kad jie galetu taip maitintis. Vienas pazistamas nusprende kad gyvens 120 m. ir jo imunitetas bus kaip kokio supermeno. Bet zaliavalgyste ne pavyzdziais apie tokias galimybes kalba, o tik knygose.  Kiti negali zudyti gyvunu , todel eda tik zole.  Daugumai zaliavalgiu , zaliavalgyste prasideda smegenyse o ne kune.  O smegenys toks daiktas kad privers "patiketi" kuo tik nori .

Tai kad pradejus vartoti virta maista , zmonijoje prasidejo progresas , niekas negali paneigti.

taip, su žaliavalgiais teko ilgokai pabendrauti, tačiau į protą atvest pavyko tik keletą.
Dėl progreso žmonijoje- nemanau, kad buvo tokių laukinių, kurie 5 val. šildė mėsą šalia ugnies lotuliukas.gif .
O kai žmonija ėmė tyčiotis iš savo maisto įvairiu pramoniniu perdirbimu, prasidėjo degradaciniai procesai .
Beje, anam berniukui nuotraukoje yra 33 metai, jis yra mėsėdžių- žaliavalgių forumo supersyroed įkūrėjas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 16 sausio 2014 - 14:15
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 14, 12:09)
aš irgi stengiuos kuo rečiau valgyti burokėlių, moliūgų ir kopūstų raugintų. Lieka salieras, ridikas baltas, žalia paprika, ridikėlių buvau užtikus Kube, kopūstai, šparaginės pupelės šaldytos ir labai retai kalafiorai, nes brangūs.


Kodėl raugintus kopūstus kuo rečiau? Aš dabar radau tokius, nuo kurių nepurpsiu biggrin.gif , svarbiausia - nepadauginti. Anksčiau pirkau pas tuos pačius žmones, bet su kmynais, tai oras gaminosi, kaip turi būt doh.gif Gal kmynai kalti buvo, nes užtikrino, kad cukraus nededa.
Atsakyti