Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Egliukasz @ 2014 01 14, 09:40)
Jei sveikatos bedu neturit, tai ir valgykit y sveikata 4u.gif Viska, kas sezoniska, geriau negu kazkas is ispanijos, lenkijos, portugalijos ir t.t.
Paleo sveikam zmogui ir turinciam autoimuniniu bedu siaip labai skirias, ir nereikia saves apriboti baisiai, jeigu niekuo nesiskundziat 4u.gif

drinks_cheers.gif praktiškai tuom principu ir maitinuosi.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 14, 01:21)
Man uzvalgius per daug baltymu buna bloga. Ne taip kaip, kad paprasciausiai persivalgius apsunkimas, bet toks negeras, liguistas jausmas apima, todel vengiu daug baltymu vienu metu. Taciau man rugstis nuo to nekyla, greiciau norisi kazko rugstaus uzgrauzt, kad isjudint ta baltyma. Tokiu atveju geriu "liver salts" pas mus vadinasi, verstusi "kepenu druska" hm...

Beje, paleo nera baltymine dieta, kaip tik baltymus reiketu riboti...

Kylant skrandzio rugstim ir jom issiliejant i burnos ertme, seiliu rugstingumas taip pat pakinta, todel yra zalojami dantys.

O sitai tinka man: nesciosioms parugsteja seiles del pakitusiu hormonu - pagereja terpem piktom bakterijom gadinanciom dantukus... Tai vat dar ir be dantu liksiu, mano ir taip silpni, daug jiems nereik...

Labai teisinga pastebeta, paleo tai nera baltymine dieta. Pagrindas daug darzoviu ir geri riebalai. Su valgymu reiketu suvalgytu ne daugiau kaip delno dydzio ir pirsto storio mesos gabaliuka arba to dydzio ekvivalenta kita forma (Malta mesa, gabaliukai).

Del dantu tai siulau pasidaryti toki misinuka - Alyvuogiu aliejus, kokosu aliejus, laselis arbatmedzio aliejaus (dar galima maisyti su makadamiju ar avokadu aliejumi, bet nebutinai) ir su juo paskalauti dantis apie 15-20 sek. po kiekvieno valgio. Beje su juo ir dantis galima plauti. Neliks jokios blogos terpes bakterijom ,kurios galetu gadinti jusu dantukus. wink.gif
Papildyta:
QUOTE(<tundra> @ 2014 01 14, 10:41)
drinks_cheers.gif praktiškai tuom principu ir maitinuosi.

Sutinku wink.gif drinks_cheers.gif Jei neturit dideliu bedu su sveikata, tai lietuviski vaisiai su saiku sezono metu, tikrai nepakenks. Svarbu juos valgyti vienus ir pirmoje dienos puseje. Taip pat gerai nemaisyti su riebiu ir baltyminiu maistu. Arba tame maiste jie turi sudaryti labai maza dali. Iki 10-20 proc. bendro maisto kiekio ir geriau, kad jie butu kazkaip tame maiste imaisyti smile.gif

Aisku visai kita bus, jei kirsit viska kilogramais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(<tundra> @ 2014 01 14, 09:37)
o tai kokios daržovės pagrinde belieka, ypač žiemos metu? g.gif nes morkos, burokai kaip ir baziniai man skaitosi..

aš irgi stengiuos kuo rečiau valgyti burokėlių, moliūgų ir kopūstų raugintų. Lieka salieras, ridikas baltas, žalia paprika, ridikėlių buvau užtikus Kube, kopūstai, šparaginės pupelės šaldytos ir labai retai kalafiorai, nes brangūs.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 14, 00:52)
Beabejo, net labai pagirtina, juk ir vaikelis  gaus tik geri per pieneli.

Bandau skaityti daugiau apie Paleo,kolkas randu,kad sveika ,bet dar nieko neradau nuo ko pradet,as dar tik pirmam etape smile.gif
Gal pradesiu skaityt nuo praeitos jusu temos ,kad surist kas ir kaip valgoma.
Tikiuosi padesite iskilus klausimams 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Stelo @ 2014 01 14, 11:27)
Bandau skaityti daugiau apie Paleo,kolkas randu,kad sveika ,bet dar nieko neradau nuo ko pradet,as dar tik pirmam etape smile.gif
Tikiuosi padesite iskilus klausimams  4u.gif

Aiskiau bus, jei pradesi nuo pirmu smile.gif temu.
Atsakyti
QUOTE(Stelo @ 2014 01 14, 10:27)
Tikiuosi padesite iskilus klausimams  4u.gif

Siūlyčiau nuo šių temų pradėti. Jose ir susistemintos kitos temos ir šiaip, dauig info, kuri paskui tik kartojama buvo 4u.gif :
http://www.supermama...?...942149&st=0
http://www.supermama...howtopic=919810
Atsakyti
Labas rytas smile.gif Ateinu su tyrimai. "Norfos" vaistinėje šiandien akcija trim tyrimams, tai pasidariau. Geležis 118 (pas mane ji dažnai žemiau normos būdavo, bet gi nei silpnumo nei kokio kito nudusimo nejaučiu), gliukozė norma- 8,23 (darydavausi tik nėštumo metu, nes rizika, močiutė diabetu sirgo, bet visada norma būdavo), o cholesterolis vuali- 8,23 (pirmą kartą dariau. Paleo trečias mėnuo)- nesukt galvos, ar ne, sakėt Naistei, kad per metus susireguliuoja g.gif Gydytoja prigazdino, kad ant cheminių vaistų sodins. Einu gal lašinio pusryčiams atsipjaut cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 14, 12:07)
gliukozė norma- 8,23

Ar 8,23 tikrai norma?? g.gif Man rodos iki 6 g.gif Gal klystu, nes pati niekada daugiau uz 3,8 nesu turejus g.gif
Del gelezies, tai spanguoliu gal turit? g.gif Po saujele kasdien ir pasikels ta gelezis, arba daugiau kepeneliu, jautienos, versienos g.gif
Atsakyti
Suklydau, gliukozė 4,9 4u.gif smile.gif

Mažai kepenėlių valgau, tas tiesa, nemoku skaniai paruošt doh.gif Reiks ir spanguolių paieškoti, gal mama užsišaldžius turės. Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 13, 22:35)
Mėnesio gale važiuoju į Italiją  wub.gif  Tikiuosi visą savaitę avokadais maitintis, sako jie ten 100 kart skanesni nei pas mus  rolleyes.gif

baltai pavydim vacation1.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2014 01 14, 09:27)
Turiu uzsisaldes siu uogu, tai retkarciais po saujele suvalgau prie paleo blyneliu. Arba idedu melyniu paleo duonele ar keksiukus.

Koks mėlynių paleo duonelės receptas? Kokius keksiukus kepat?

QUOTE(Egliukasz @ 2014 01 14, 09:40)
Isgeriau vakar, nieko nebuvo smile.gif Vadinas normalus pas mane. Kiausinius ir zuvy vistiek  kartais valgau, tai nenusisarminsiu tikriausiai smile.gif

jautiena, paieskok sitos pastos:
http://www.farmaline...-toothpaste-nl/

Kiaušiniai ir žuvis rūgština organizmą?

Kur galima jos sudėtį pamatyti? Nes dažnai būna, kad vieną problemą tvarko, bet dovanoja kitų puokštę dėl nekokios sintetinės, kenksmingos cheminės sudėties.
Atsakyti
Bandom su vyru atsisakyti kavos, nes jau nuo vieno puodelio per diena, buvom iki 3 nuvaziave. Nupirkau vakar cikorijos gerimo vietoj kavos, bet jau vakare veidas pabertas buvo, greiciausiai nuo jos. O pagal paleo galima cikoriju gerimo gert?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Migdolė*: 14 sausio 2014 - 12:54