Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Pasiinhaliavus su kompresoriniu inhaliatorium iskart praejo priepuolis, dar Ventolin supurskiau.

Bet ji ir inchaliatoriumi pasinaudojo, kas nuima laringitinį dusulį, ir ventoliną supurškė, kas nuima astmatinį dusulį. Man tai čia dar nieks neaišku.
Jei kosulys praėjo po inchaliavimo, tai reikėjo luktelt su ventolinu, gal gi ir neprireiktų g.gif

Man astma nuo trejų metų, sūnui taip pat (jam jau penkeri su puse), tai ir informacijos įvairios ta tema daug prisirankiojusi. Mane vaikystėje apskritai eufilinu gydė, tad atsiradus ventolinui (tada salbutamolis buvo), dievui dėkojom. Purškiamas ventolinas tūkstančius kartų geriau, nei geriamas eufilinas. Dabartinis gydymas kaip diena nuo nakties, o ir rezultatas kitas. Bet aš čia jau į liriką smile.gif Nebevarginsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 13:55)
Ventolinas - atpalaiduoja spazmą, todėl jį ir skiria sergant laringitu.

Šis vienintelis sakinys sukėlė diskusiją wink.gif 4u.gif
Svarbu susikalbėjom visos tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 02 24, 16:36)
jaunėliui nėra BA...kol kas...bet tiek ventoliną, tiek Flexotidą purškė.

O dusulys būtinas prie BA? Maniškis duso tik vienąkart - rugsėjį, tada pripažino BA. Dabar jau beveik pusė metų dusulio nebuvo, sirgo 2 kartus nestipriai: sloga ir kosulys (darželį lanko). Aš vis galvoju, kad mes gal per daug vaistų geriam: Monkasta ir Flexotide 2x po 125 mg  g.gif Ir kaip tyčia, nutraukus Flexotide, apsirgo. Gal sutapimas, o gal ne...Nežinau, net ką ir galvoti  g.gif

g.gif o tada jau keista, arba as nieko nebesuprantu doh.gif nors Flexotidas mazina uzdegima ir neleizia skysciams kauptis paluciuose, Ventolinas plecia g.gif nesam sirge plauciu uzdegimu, nezinau kaip mus gydytu, bet itariu taip pat, nes turim BA g.gif

O ka Jus laikote dusuliu? dauguma isvaizduoaj kad dusima syra tik tuomet, kai vaikas melynuoja neikvepdamas oro. Dusimu laikomas garsus kvepavimas, tankus kvepavimas, gali irdetis sypesiai ir svokstimai. Tokiu dalyku mums buna kai tik turim didesne sloga smile.gif bet supurskus ventolina greit apstoja viskas, didesne beda yra kosuliniai priepuliai smile.gif

O kokius tyrimus daret, kai nustate BA? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 24 vasario 2014 - 15:45
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 02 24, 16:36)
jaunėliui nėra BA...kol kas...bet tiek ventoliną, tiek Flexotidą purškė.

O dusulys būtinas prie BA? Maniškis duso tik vienąkart - rugsėjį, tada pripažino BA. Dabar jau beveik pusė metų dusulio nebuvo, sirgo 2 kartus nestipriai: sloga ir kosulys (darželį lanko). Aš vis galvoju, kad mes gal per daug vaistų geriam: Monkasta ir Flexotide 2x po 125 mg  g.gif Ir kaip tyčia, nutraukus Flexotide, apsirgo. Gal sutapimas, o gal ne...Nežinau, net ką ir galvoti  g.gif

Gali būti tik kosuliai. Tokie sausi, kartais šiek tiek atsikosėjant, bet nuolatiniai. Mano vaikui taip prasidėjo - kosčiojo, kosčiojo, kol kartą, jau su dusulio priepoliu, ligoninėj atsidūrėm.

O Flexotidą kiek laiko jau vartojat? Šiaip labai jau didelė dozė g.gif
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2014 02 24, 16:41)
Šis vienintelis sakinys sukėlė diskusiją wink.gif   4u.gif
Svarbu susikalbėjom visos  tongue.gif

Ai, nu čia jo - reikėjo patikslint blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labruscum: 24 vasario 2014 - 15:46
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 24, 15:42)
g.gif o tada jau keista, arba as nieko nebesuprantu doh.gif nors Flexotidas mazina uzdegima ir neleizia skysciams kauptis paluciuose, Ventolinas plecia g.gif nesam sirge plauciu uzdegimu, nezinau kaip mus gydytu, bet itariu taip pat, nes turim BA g.gif

O ka Jus laikote dusuliu? dauguma isvaizduoaj kad dusima syra tik tuomet, kai vaikas melynuoja neikvepdamas oro. Dusimu laikomas garsus kvepavimas, tankus kvepavimas, gali irdetis sypesiai ir svokstimai. Tokiu dalyku mums buna kai tik turim didesne sloga smile.gif bet supurskus ventolina greit apstoja viskas, didesne beda yra kosuliniai priepuliai smile.gif

man ir keista pasirodė, ypač praėjusios savaitės gydymas. Būdinti gydytoja iš Kauno klinikų (Utenoje mes) šeštadienį nutraukė staigiai mums šį gydymą ir paleido namo. Sakė, kad tikrai nereikia doh.gif Jaučiuosi, kad leidau vaiką "pergydyti".

Pasunkėjusį kvėpavimą. Maniškis kosėjo nuolat rytais 3 mėnesius sausai be jokių švilpesių ir švokštimų, paskui liovėsi. Dabar tris mėnesius nekosti visai, tik virusiukus 2 turėjom nerimtus tokius, tai tada ir kosėjo, bet atsikosint.

QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 15:42)
Gali būti tik kosuliai. Tokie sausi, kartais šiek tiek atsikosėjant, bet nuolatiniai. Mano vaikui taip prasidėjo - kosčiojo, kosčiojo, kol kartą, jau su dusulio priepoliu, ligoninėj atsidūrėm.

O Flexotodą kiek laiko jau vartojat? Šiaip labai jau didelė dozė g.gif

Mums pirma buvo dusulio priepuolis ir po jo sausas kosėjimas rytais. Kokį pusvalandį pakosėdavo ir baigiasi.

Čia vyresnėlis (3 metai) nuo rugsėjo. Tai jau 5 mėnesiai bus. Jaunėlis tik ligoninėje gulėdamas (jam BA nėra) - 2 kartus po 5 dienas.
Atsakyti
QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 15:39)
Jei kosulys praėjo po inchaliavimo, tai reikėjo luktelt su ventolinu, gal gi ir neprireiktų

Kosulys praeina, bet obstrukcija gali ir nepraeiti wink.gif Vat jai ir naudojamas ventolinas. Būna kad vaikas nekosti bet girdisi plika ausimi specifinis garsas vaiko krūtinėje kvėpuojant toks kaip cypimas, ošimas.
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 02 24, 16:49)
man ir keista pasirodė, ypač praėjusios savaitės gydymas. Būdinti gydytoja iš Kauno klinikų (Utenoje mes) šeštadienį nutraukė staigiai mums šį gydymą ir paleido namo. Sakė, kad tikrai nereikia  doh.gif Jaučiuosi, kad leidau vaiką "pergydyti".

Pasunkėjusį kvėpavimą. Maniškis kosėjo nuolat rytais 3 mėnesius sausai be jokių švilpesių ir švokštimų, paskui liovėsi. Dabar tris mėnesius nekosti visai, tik virusiukus 2 turėjom nerimtus tokius, tai tada ir kosėjo, bet atsikosint.
Mums pirma buvo dusulio priepuolis ir po jo sausas kosėjimas rytais. Kokį pusvalandį pakosėdavo ir baigiasi.

Čia vyresnėlis (3 metai) nuo rugsėjo. Tai jau 5 mėnesiai bus. Jaunėlis tik ligoninėje gulėdamas (jam BA nėra) - 2 kartus po 5 dienas.

Parašysiu, koks gydymas mums skirtas (vaikas prieš savaitę su astmos paūmėjimu gulėjo ligoninėje): Ventolinas tik dusului užėjus, jei reikia daugiau, nei 8 dozių per parą - į ligoninę. Flexotidas - 14 dienų po du įpurškimus x 2 per dieną, po to dar 10 dienų po vieną įpurškimą x 2 per dieną. Plius monkasta du mėn. Ir jei viskas gerai, toliau nieko.
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 02 24, 15:49)
man ir keista pasirodė, ypač praėjusios savaitės gydymas. Būdinti gydytoja iš Kauno klinikų (Utenoje mes) šeštadienį nutraukė staigiai mums šį gydymą ir paleido namo. Sakė, kad tikrai nereikia  doh.gif Jaučiuosi, kad leidau vaiką "pergydyti".

Matyt jos ir įtarė kad kalta gali būti BA. Bet nepasitvirtinus jų spėjimams paleido. Man keistesnis atrodo plaučių uždegimo gydymas Flexotidu ir Ventolinu. O kas ir kokiu būdu Jūsų vaikui diagnozavo plaučių uždegimą, kokie tyrimai buvo atlikti.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 02 24, 15:59)
Matyt jos ir įtarė kad kalta gali būti BA. Bet nepasitvirtinus jų spėjimams paleido. Man keistesnis atrodo plaučių uždegimo gydymas Flexotidu ir Ventolinu. O kas ir kokiu būdu Jūsų vaikui diagnozavo plaučių uždegimą, kokie tyrimai buvo atlikti.

nuotrauka.
Ir mus paleido po 5 dienų, nes namuose turim tarpinę su šiais vaistais. Šiaip būtų dar nepaleidę g.gif Ech...vat, mažojo kvėpavimas tikrai švokštė, ten per puskilometrį girdėjosi. Gal kažko "nedasakė" g.gif Epikrizes pas mus po mėnesį rašo, tai tiksliau pasakyčiau, bet neturim dar, neparašyta.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 02 24, 16:50)
Kosulys praeina, bet obstrukcija gali ir nepraeiti wink.gif Vat jai ir naudojamas ventolinas. Būna kad vaikas nekosti bet girdisi plika ausimi specifinis garsas vaiko krūtinėje kvėpuojant toks kaip cypimas, ošimas.

Tai, jei girdėjosi obstrukcija, vansi atkrinta abejonės - BA ar ne BA.
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 02 24, 16:02)
nuotrauka.

O kraujo tyrimai? Vaikas karščiavo?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 02 24, 16:04)
O kraujo tyrimai? Vaikas karščiavo?

kraujo ir šlapimo tyrimai geri. Karščiavo.
Atsakyti