QUOTE(Kategoriška @ 2014 02 24, 13:45)
Merginos, ar gali buti dusulys nuo astmos panasus i laringitini kosuli? Pries pora dienu paryciais dukra taip pradejo koseti, kad atrode jog vietomis dusta. Bet labai panasu i laringita. Skundesi, kad gerkle skauda. Pasiinhaliavus su kompresoriniu inhaliatorium iskart praejo priepuolis, dar Ventolin supurskiau.
Apie alergijas kalbat, gal gales man kas patart.
Mano mergaitei 4m. paskutinius metu daznai rausta tarpviete ir aplink uzpakaliuko rauka. Bandziau atsekti kas ir del kol, tai vienintelis variantas alergija kiviams. Nes paraudimas sutapo su ju privalgymu. Bet rodos, kad ir lygioj vietoj uzrausta(arba nezinau nuo ko) Kelnaites tik ukiniu muilu plaunu, prausiu kasdien jos vietele be muilo, arba su intimios higienos prausikliu. Keisciausia, kad kai leliukas buvo nebudavo tiek paraudimu kiek paskutiniu metu
QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 16:13)
Ir man, ir mano vaikui. Būna net sloga dusulį iššaukia. Juk ir tema apie astmatikus.
Skiriamas ir ne astmatikams, tik kiek tai veiksminga - kitas klausimas.
***jazus marija, buvo klausimas apie BA ir apie laringita, kaip dvi skritingas liga, Jus suplakete viska i viena, pagal save
nes toks Jusu pavyzdys. o diskusija prasidejo butent nuo dvieju atskiru ligu ir ju gydymo. Mano vaikui lygiai taip pat, sloga sukelia astma, kaip ir daugumai cia esanciu mamu vaiku. Ir niekas del to nesigincijo. Kaip Kategoriska aprase, po inchaliaciju praejo"laringitinis" kosulys. Va jai ir atsakymas buvo is sios diskusijos, kad jei liovesi, vadinasi ne laringitas, o BA sukilo.
Si mamyte yra svizia su BA diagnoze, todel pati abejoja ar mergytei BA ar ne.
PVZ mano vaikui BA jau virs metu, o kai kurie gydytojai dabar abejoja ar jam BA
Kategoriška,- gal medaus duodate?
Papildyta:
QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 16:17)
Zirze, o jūs suprantat, ką aš noriu pasakyt?
Paskutinį kartą - skiriamas ventolinas ir ne astmatikams. Nežinau, kodėl, ne gydytoja esu, bet iš visai šviežio pvz žinau, kad skiriamas.
Ligoninėj praėjusią sav. su mažium gulėjom, palatos kaimynams laringitas buvo, su klaikiais dusuliais, jie kvėpavo ventoliną, plius inchaliacijos ventolino/adrenalino.
Gal tam vaikui dar kažkas apart laringito buvo (astmos nebuvo), bet diagnozė stovėjo - ūminis laringitas.
\na va, vadinasi cia yra gydytoju nesutarimas, Aprasiau drauges vaiko pavz, sviezia irgi
ispeike mama kad ventolinu laringita gyde
Papildyta:
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 02 24, 16:19)
Mano jaunėliui ventolinu ir flexotidu (125 mg) gydė plaučių uždegimą (prieš mėnesį), laringitinį kosulį (šią savaitę, +adrenalinas kvėpuojamas)
taip, viskas teisingai, nes jei BA sergantis suserga ir kita liga, ventolinas yra butinas
kitaips supazmuos ir prades dusti