Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 15:49)
Paskaitykite apie ventolino poveikį, tada nebeliks priežasties ginčytis smile.gif

Na, žinoma utopija, juk jūs apie tai nieko negirdėjot biggrin.gif

Jei skaitote rusiškai: "Приступ удушья можно остановить рефлекторно, прикоснувшись к задней стенке глотки шпателем или чистой ложкой."
http://medportal.ru/...gy/pharyngit/4/
Papildyta:

Bevarde, mes jau "šunį suvalgėm" su tom astmom ir kitom kvėpavimo takų ligom. Be abejo laringitas, tai kita liga, bet kaip jau minėjau, bet koks uždegimas kvėpavimo takuose, net sloga, gali iššaukt astmos paūmėjimą, kas dažniausiai ir būna.

niekas nesigincija apie tai, kaip veikia ventolinas, keista tik kad jis, pagal Jus, vartojamas esant laringitui smile.gif

tai mes ir del sito ensigincijam, nes tai seniai zinoma tiesa, tiesiog nesusikalbam ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 24 vasario 2014 - 15:01
QUOTE(bevardė @ 2014 02 24, 15:50)
Aš apie piršto kišimą irgi esu girdėjus, bet kaip ir Labruscum rašė, tas netinka astmatikui, tai tinka tik esant tipiniam laringitui. Atskirt jį nuo astmos priepuolio galima taip, kad astmos priepuolš suvaldžius pakankamai greitai atsistato kvėpavimas, dingsta arba išvis nebūna prikimimo. Sergant Laringitu, lojantis kosulys nebūtinai priepuolinis bei užkimęs balsas gali laikytis iki savaitės.

Man balsas keturioms savaitėms buvo dingęs smile.gif Dabar jau kalbu, bet vis dar prikimusi. Vaikai juokiasi, kad mamos balsas, kaip to vinipucho iš multiko biggrin.gif

Taip, visiškai pritariu.
Atsakyti
QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 16:04)
Man balsas keturioms savaitėms buvo dingęs smile.gif Dabar jau kalbu, bet vis dar prikimusi. Vaikai juokiasi, kad mamos balsas, kaip to vinipucho iš multiko biggrin.gif

Taip, visiškai pritariu.

tai is to seka, kad Jums laringitas issaukia astmos priepuolius, ir ventolinas tinka apmalsinti dusima nes Jus sergate ir astma, o tiems, kurie neturi jokios astmos, ventolinas neskiriamas.....nes tai ne laringito vaistas
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 24, 16:00)
niekas nesigincija apie tai, kaip veikia ventolinas, keista tik kad jis, pagal Jus, vartojamas esant laringitui smile.gif 

tai mes ir del sito ensigincijam, nes tai seniai zinoma tiesa, tiesiog nesusikalbam ir tiek mirksiukas.gif

Kodėl keista? Juk kalba apie astmatikus smile.gif Jei žmogus neserga astma, tai ir ventolinas nereikalingas, nors žinau, kad jis ir ne astmatikams skiriamas, kad palengvint kvėpavimą, lengviau karkalai atsiskirtų ir išeitų.
Atsakyti
QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 16:07)
Kodėl keista? Juk kalba apie astmatikus smile.gif Jei žmogus neserga astma, tai ir ventolinas nereikalingas, nors žinau, kad jis ir ne astmatikams skiriamas, kad palengvint kvėpavimą, lengviau karkalai atsiskirtų ir išeitų.

tai apie ka as ir bevarde norim Jums pasakyti doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 24, 16:07)
tai is to seka, kad Jums laringitas issaukia astmos priepuolius, ir ventolinas tinka apmalsinti dusima nes Jus sergate ir astma, o tiems, kurie neturi jokios astmos, ventolinas neskiriamas.....nes tai ne laringito vaistas

Ir man, ir mano vaikui. Būna net sloga dusulį iššaukia. Juk ir tema apie astmatikus.

Skiriamas ir ne astmatikams, tik kiek tai veiksminga - kitas klausimas.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 24, 16:08)
tai apie ka as ir bevarde norim Jums pasakyti  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

aš ir nesupratau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 24, 16:08)
tai apie ka as ir bevarde norim Jums pasakyti  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Zirze, o jūs suprantat, ką aš noriu pasakyt? smile.gif

Paskutinį kartą - skiriamas ventolinas ir ne astmatikams. Nežinau, kodėl, ne gydytoja esu, bet iš visai šviežio pvz žinau, kad skiriamas.
Ligoninėj praėjusią sav. su mažium gulėjom, palatos kaimynams laringitas buvo, su klaikiais dusuliais, jie kvėpavo ventoliną, plius inchaliacijos ventolino/adrenalino.
Gal tam vaikui dar kažkas apart laringito buvo (astmos nebuvo), bet diagnozė stovėjo - ūminis laringitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labruscum: 24 vasario 2014 - 15:17
QUOTE(Roga @ 2014 02 23, 19:05)
man va, kad ji gana dažnai sako, kad pilvelį skauda, todėl ir pagalvojau, bet ar ji sako tiesa g.gif

maniškiui baigėsi pilvo skausmai, kai atradom alergiją pienui

QUOTE(Zirzė @ 2014 02 24, 13:00)
jeigu butu laringitas, tai ventolinas nepadetu g.gif
panasumu kosuliai tikrai turi. Bet svarbiausias manau pozymis yra dusimas (sunkus kvepavimas).

ventolina anudoju tada kai uzeina kosulio priepuoliai ir tada kai svokscia kvepuojant. Slogeles beveik visada lydi kosuliai, tik ne visada naktiniai. Naktiniai buna tuomet, jau kai stipri sloga ir ji nusileidzia zemyn. Bet sunkiausia buna dvi pirmos naktys, nes ventolinas, inhaliacijos, masazai - viskas padeda sudrekinti ir atpalaiduoti kvepavimo takus.

Mano mažiukui buvo laringitas su astma kartu, tai pirmiausia purškiau ventolina, bet nepadėjo, tada adrenaliną sukvėpavo, atleido gerklas, o paskui tik astmos priepuolį suvaldžiau su ventolinu. Jau du kartus jam taip buvo,

Atsakyti
Mano jaunėliui ventolinu ir flexotidu (125 mg) gydė plaučių uždegimą (prieš mėnesį), laringitinį kosulį (šią savaitę, +adrenalinas kvėpuojamas)
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2014 02 24, 13:45)
***Merginos, ar gali buti dusulys nuo astmos panasus i laringitini kosuli? Pries pora dienu paryciais dukra taip pradejo koseti, kad atrode jog vietomis dusta. Bet labai panasu i laringita. Skundesi, kad gerkle skauda. Pasiinhaliavus su kompresoriniu inhaliatorium iskart praejo priepuolis, dar Ventolin supurskiau.

Apie alergijas kalbat, gal gales man kas patart.
Mano mergaitei 4m. paskutinius metu daznai rausta tarpviete ir aplink uzpakaliuko rauka. Bandziau atsekti kas ir del kol, tai vienintelis variantas alergija kiviams. Nes paraudimas sutapo su ju privalgymu. Bet rodos, kad ir lygioj vietoj uzrausta(arba nezinau nuo ko) Kelnaites tik ukiniu muilu plaunu, prausiu kasdien jos vietele be muilo, arba su intimios higienos prausikliu. Keisciausia, kad kai leliukas buvo nebudavo tiek paraudimu kiek paskutiniu metu sad.gif

QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 16:13)
Ir man, ir mano vaikui. Būna net sloga dusulį iššaukia. Juk ir tema apie astmatikus.

Skiriamas ir ne astmatikams, tik kiek tai veiksminga - kitas klausimas.

***jazus marija, buvo klausimas apie BA ir apie laringita, kaip dvi skritingas liga, Jus suplakete viska i viena, pagal save smile.gif nes toks Jusu pavyzdys. o diskusija prasidejo butent nuo dvieju atskiru ligu ir ju gydymo. Mano vaikui lygiai taip pat, sloga sukelia astma, kaip ir daugumai cia esanciu mamu vaiku. Ir niekas del to nesigincijo. Kaip Kategoriska aprase, po inchaliaciju praejo"laringitinis" kosulys. Va jai ir atsakymas buvo is sios diskusijos, kad jei liovesi, vadinasi ne laringitas, o BA sukilo.
Si mamyte yra svizia su BA diagnoze, todel pati abejoja ar mergytei BA ar ne.
PVZ mano vaikui BA jau virs metu, o kai kurie gydytojai dabar abejoja ar jam BA biggrin.gif

Kategoriška,- gal medaus duodate? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Labruscum @ 2014 02 24, 16:17)
Zirze, o jūs suprantat, ką aš noriu pasakyt? smile.gif

Paskutinį kartą - skiriamas ventolinas ir ne astmatikams. Nežinau, kodėl, ne gydytoja esu, bet iš visai šviežio pvz žinau, kad skiriamas.
Ligoninėj praėjusią sav. su mažium gulėjom, palatos kaimynams laringitas buvo, su klaikiais dusuliais, jie kvėpavo ventoliną, plius inchaliacijos ventolino/adrenalino.
Gal tam vaikui dar kažkas apart laringito buvo (astmos nebuvo), bet diagnozė stovėjo - ūminis laringitas.

\na va, vadinasi cia yra gydytoju nesutarimas, Aprasiau drauges vaiko pavz, sviezia irgi smile.gif ispeike mama kad ventolinu laringita gyde wink.gif
Papildyta:
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 02 24, 16:19)
Mano jaunėliui ventolinu ir flexotidu (125 mg) gydė plaučių uždegimą (prieš mėnesį), laringitinį kosulį (šią savaitę, +adrenalinas kvėpuojamas)

taip, viskas teisingai, nes jei BA sergantis suserga ir kita liga, ventolinas yra butinas smile.gif kitaips supazmuos ir prades dusti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 24 vasario 2014 - 15:28
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 24, 15:26)
taip, viskas teisingai, nes jei BA sergantis suserga ir kita liga, ventolinas yra butinas smile.gif kitaips supazmuos ir prades dusti smile.gif

jaunėliui nėra BA...kol kas...bet tiek ventoliną, tiek Flexotidą purškė.

O dusulys būtinas prie BA? Maniškis duso tik vienąkart - rugsėjį, tada pripažino BA. Dabar jau beveik pusė metų dusulio nebuvo, sirgo 2 kartus nestipriai: sloga ir kosulys (darželį lanko). Aš vis galvoju, kad mes gal per daug vaistų geriam: Monkasta ir Flexotide 2x po 125 mg g.gif Ir kaip tyčia, nutraukus Flexotide, apsirgo. Gal sutapimas, o gal ne...Nežinau, net ką ir galvoti g.gif
Atsakyti