Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Sveikos, mamos 4u.gif

Pasiskaitineju tyliai sia temute, nes ir mums ji tapo aktuali verysad.gif
Pulmonologe patvirtino lengvos formos bronchine astma. Vartojam vaistukus...Girdejau, jog astminukams priklauso sanatorija, tai va, man idomu, su kuria gydytoja reiketu apie tai kalbetis ar su pulmonologe, ar su pediatre? ir ar i ja patenka vaikiukai sergantys sunkesne astmos forma ar nesvarbu kokio stiprumo si liga? g.gif net nezinau, kada geresnis laikas gydytojos apie tai pasiklausti, kad nepasirodytu, jog baisiai jau ten noriu...nes is tiesu, tai nelabai noriu, bet galvoju apie dukriuka, kad tik jai sveikatele pastiprinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2014 02 14, 17:23)
Sveikos, mamos  4u.gif

Pasiskaitineju tyliai sia temute, nes ir mums ji tapo aktuali  verysad.gif
Pulmonologe patvirtino lengvos formos bronchine astma. Vartojam vaistukus...Girdejau, jog astminukams priklauso sanatorija, tai va, man idomu, su kuria gydytoja reiketu apie tai kalbetis ar su pulmonologe, ar su pediatre? ir ar i ja patenka vaikiukai sergantys sunkesne astmos forma ar nesvarbu kokio stiprumo si liga?  g.gif net nezinau, kada geresnis laikas gydytojos apie tai pasiklausti, kad nepasirodytu, jog baisiai jau ten noriu...nes is tiesu, tai nelabai noriu, bet galvoju apie dukriuka, kad tik jai sveikatele pastiprinti  unsure.gif

jei astma jum, tai ir priklauso sanatorija su J 45. kalbėkite su vaiko gydytoja ji viska pradeda tvarkyti, aišku dar priklauso į kuria norite sanatorija tai tada priklauso kiek laiko užtruksite, mes visada važiuojame į palanga. bet nežinau dėl vaiko amžiaus nuo kada priima ten, neesu mačiusi mažesnio nei 1 metukai g.gif tai dėl to negaliu pasakyti tiksliai. seniausia sanatorija yra Druskininkų vaikų, ten labiausiai yra, tai va gal ten ir priima mažesnius g.gif
as važiavau sausį į vasarį, nes daugiau procedūrų ramiau mažiau vaikų, kas met ji vis stipresnė grįžta iš sanatorijos.
Atsakyti

QUOTE(Roga @ 2014 02 14, 18:51)
jei astma jum, tai ir priklauso sanatorija su J 45. kalbėkite su vaiko gydytoja ji viska pradeda tvarkyti, aišku dar priklauso į kuria norite sanatorija tai tada priklauso kiek laiko užtruksite, mes visada važiuojame į palanga. bet nežinau dėl vaiko amžiaus nuo kada priima ten, neesu mačiusi mažesnio nei 1 metukai g.gif tai dėl to negaliu pasakyti tiksliai. seniausia sanatorija yra Druskininkų vaikų, ten labiausiai yra, tai va gal ten ir priima mažesnius g.gif
as važiavau sausį į vasarį, nes daugiau procedūrų ramiau mažiau vaikų, kas met ji vis stipresnė grįžta iš sanatorijos.

Tai be metu laiko nevaziuotume, girdejau, kad mazesniu nelabai priima smile.gif
o galima rinktis arba i Druskininkus arba i Palanga?
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2014 02 14, 19:56)
Tai be metu laiko nevaziuotume, girdejau, kad mazesniu nelabai priima  smile.gif
o galima rinktis arba i Druskininkus arba i Palanga?

na tos dvi labiausiai ir turi patirties ir galimybių šios sanatorijos, jums rinktis į kuria norite, dar nebloga Abramoviškės. rinkčiausi tarp tų trijų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 02 14, 18:59)
Abramoviškės

Abromiškės hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2014 02 14, 20:16)
Abromiškės hihihi.gif

blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2014 02 14, 20:16)
Abromiškės hihihi.gif

nesu buvus nei druskininkuose, nei palangoje,bet buvau abromiskese ir ten man labai patiko. galiu lyginti tik su pusyno kelias ir ambulatorine reabilatacija trasalyje, bet abromiskes labai patiko. proceduros, buitines salygos, aplinka...musu gydytoja pulmonologija irgi gerai apie abromiskes atsiliepia. gydytojai is vilniaus, kurie dirba ir ligoninese.
mano aplinkos mamos kiek buvusios palangoje , druskininkuose, tikrai nemato juoko vaiku sanatorijoje abromiskese .
Atsakyti
QUOTE(Dūle @ 2014 02 14, 16:44)
Suprantat, man sunku ką ir pasakyt, nes aš tų obstrukcijų visai negirdžiu, net terapeutė su stetoskopu negirdi, čia tik pulmonologė labai ausinga biggrin.gif  Bet aš ją pasitikiu, nes pastebiu, keistus dukros sukosėjimus, nors jei nežinočiau, kad jai ta lengvutė astmutė neatkreipčiau dėmesio. Mano dukra niekada nekosėdavo visai ir nesisnargliuodavo,o  turi alerginį rinitą ir astmą... biggrin.gif  4u.gif Astma pasijautė po to plaučių uždegimo, tai gydymas vyksat iki šiol, tuoj metai..

Papildyta:
Tai aš juk irgi kvankt, juk negydytoja esu... mirksiukas.gif Kadangi astmiukams nuolat rusena bronchuose uždegimas, tai susirgus virusu tas uždegimas sustiprėja, tai, kad nesustiprėtų, o išliktų tosks tylus ramus, purškiam Flexotidą. Baigiasi virusas, nebeiškyla astma... 4u.gif

Minimali 1 dozė organizmui ir yra du kartai, du purškimai (vienas įpuršk ryte ir vienas vakare) 4u.gif Pvz. jei Jūs geriat nuo skausmo paracetamolio vieną tabletę, jei išgersit pusę jos- nesuveiks 4u.gif

Gaunasi taip,kad vaisto dozę nemažinate, o padidinate laiko tarpą iki paros... 4u.gif

Tiesa, dar gi priklauso nuo vaiko amžiaus, svorio. Maniškė sveria 23 kg, 7metai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

aš irgi susidomėjau šia tema, nes vakar mano abiems vaikučiams diagnozavo astmą, irgi domina sanatorija, skaitinėjuosi, ačiū už sutelktą info. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agios @ 2014 02 15, 10:58)
Sveikos,

aš irgi susidomėjau šia tema, nes vakar mano abiems vaikučiams diagnozavo astmą, irgi domina sanatorija, skaitinėjuosi, ačiū už sutelktą info.  4u.gif

labas 4u.gif

o mus atšaukė adenoidų operaciją unsure.gif pradėjo kosėt doh.gif o taip laukėm, norėjom ties tuo užsidės pliusiuką ir toliau ramiai gyvent, artėja pavasaris, tada jau tų švarių dienų pagauti bus dar sunkiau doh.gif

aš čia su vaiastai susipainiojus. gal kuri padėsit atsikapanoti:
1. Klemastinas ir tevegil tokie pat vaistai, jie skirti trumpesniam laikui vartoti? ūminiai rakcijai slopinti?
2. zirtec? cia jau ilgesniam laikotarpiui alergijai slopinti
3. o aerius? ceterizin/ aceterin/ man juos visus išrašydavo pulmonologė, aerius kokiam mėnesiui laiko, o cetericin ir aceterin ji keičia aeriusa, kuris nėra konpensuojamas. tai iča tas pats vaistas?

buvom pas kaimynus, ten buvo katinas, Domas su juo aišku nežaidė , bet prisiuostė. pradėjo drėgnai kosėti, tai aš jam ryte vakare clemastin tabletę daviau, inhaliuojamų padidinau, painhaliavau ryte vakare, naktį nekosėjo, bet jau ryte....pas šeimos gyd buvau sakė, iki penktadieno jis išsikosės, padidint ventolino, o kitus kaip gyd sakė ir toliau vartot

nu ir vargas man su šituo vaikų, jis pas mane toks nugydytas, tiek laiko nematė jam astmos, o dabar nuo rugsėjo parašyta įsisenėjusi astma, bet pas ji vos ne pastoviai tie drėgni karkalai girdysi, čia gal dėl adenoidų, nes slogos tai nebūna...v
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 02 17, 12:40)
labas  4u.gif

o mus atšaukė adenoidų operaciją  unsure.gif pradėjo kosėt  doh.gif o taip laukėm, norėjom ties tuo užsidės pliusiuką ir toliau ramiai gyvent, artėja pavasaris, tada jau tų švarių dienų pagauti bus dar sunkiau doh.gif

aš čia su vaiastai susipainiojus. gal kuri padėsit atsikapanoti:
1. Klemastinas ir tevegil tokie pat vaistai, jie skirti trumpesniam laikui vartoti? ūminiai rakcijai slopinti?
2. zirtec? cia jau ilgesniam laikotarpiui alergijai slopinti
3. o aerius? ceterizin/ aceterin/ man juos visus išrašydavo pulmonologė, aerius kokiam mėnesiui laiko, o cetericin ir aceterin ji keičia aeriusa, kuris nėra konpensuojamas. tai iča tas pats vaistas?

buvom pas kaimynus, ten buvo katinas, Domas su juo aišku nežaidė , bet prisiuostė. pradėjo drėgnai kosėti, tai aš jam ryte vakare clemastin tabletę daviau, inhaliuojamų padidinau, painhaliavau ryte vakare, naktį nekosėjo, bet jau ryte....pas šeimos gyd buvau sakė, iki penktadieno jis išsikosės, padidint ventolino, o kitus kaip gyd sakė ir toliau vartot

nu ir vargas man su šituo vaikų, jis pas mane toks nugydytas, tiek laiko nematė jam astmos, o dabar nuo rugsėjo parašyta įsisenėjusi astma, bet pas ji vos ne pastoviai tie drėgni karkalai girdysi, čia gal dėl adenoidų, nes slogos tai nebūna...v

negaliu atsakyti, mes kai tik sloga atsiranda pradedame gerti Aerus apie 2 sav, nes tiek laiko mes gydome sloga. ir dabar ta giluminė sloga jau tuoj 10 dienų bus nu sunkiai su slogom mums sekasi, bet tfu tfu tfu jau nebenusileidžia ant bronchų.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 02 17, 13:51)
negaliu atsakyti, mes kai tik sloga atsiranda pradedame gerti Aerus apie 2 sav, nes tiek laiko mes gydome sloga. ir dabar ta giluminė sloga jau tuoj 10 dienų bus nu sunkiai su slogom mums sekasi, bet tfu tfu tfu jau nebenusileidžia ant bronchų.

aš kartais supykstu ant vaistų, pasimetu ir nieko neduodu, nes nei tas nei tas nepadeda, kai nustatė BA, AR mums nieko geriau už F ir V nėra, kitus vaistus vartojam periodiškai, ir nematau ten didelių pokyčių. čia aš turbūt daugiausiai apie tabletes kalbu.

o su sloga mums tfu tfu tfu kažkaip jau lengviau darosi, nors tik mažiukė sirgdavo baisau, upelaiis jai bėgdavo sekretas doh.gif nasonex gydydavom. bet ji jau turbūt imunoterapiją atlaikė pas auklę, kuri turi kilimą, šunį ir katę biggrin.gif
Atsakyti