Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Vat kai auginau pirmą vaiką, kaip velnias kryžiaus bijojau hormonų, tai ir kankinau vaiką, durnė. Su antru jau galvojau kitaip, laiku patepiau, laiku viskas sustojo ir dermatitas nebekankino nuolatinai, išlysdavo tik kartkartėm ir daugiau žiemą nuo sauso oro. Tik Advantaną tepu sumaišius su Bepanteno tepalu per puse ir plonu sluoksniuku.

Advantaną perku visada be recepto, niekada net ir nepaprašė.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 02 05, 13:50)
Oi tik seno kirpimo LOR gydytojai pirštais adenoidus tikrina. Šiaip šiuolaikiškam gydytojui užtenka veidrodėlio.
Papildyta:
Apie Cutivate, nesu girdėjus. Įdomu, kuris hormonas veiksmingesnis tepalo pavidalu ar Flutikazonas(Cutivate) ar Prednizolonas (Advantan)? gal kas ką žinot? Kolkas vaistinėlėje turiu tik Advantan, gal būtų geriau Cutivate?

Is pradziu pro nosi ziurejo, bet nieko nepamate, tada jau su pirstu tikrino. Lor sake, kad labai maza gerkle pas mano dukra o dar nosis daznai paburkus, tai ir nemate kitaip.
Atsakyti
Su veidrodėliu žiūri per burnytę, spec. veidrodėlį giliau įkiša ir mato, pirštų jokių nereikia.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 02 05, 14:36)
Su veidrodėliu žiūri per burnytę, spec. veidrodėlį giliau įkiša ir mato, pirštų jokių nereikia.

Nu nezinau, ne ka as galiu ir pakeisti, nors po to pirsto kai vyras pamate, tai uzdraude man vesti dukra pas ta Lor.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 02 05, 13:52)
pas mus irgi trečio laipsnio, davė nasonex, dar kai 2 laipsnio buvo, gal 2 flakonėlius iš eilės usipurškė, o rezultatas tik išaugę adenoidai g.gif mergaitei, tai greitai slogą nuima nasonex

mums va 2013m vasari paziurejo, buvo 1-2laipsnio, nieko neskyre. Nuejom 2013m gruodi, buvo 3laipsnio, skure nosanex dviems menesiams, ir vizita po 6men g.gif Kodel Jums tiek daug skyre?

QUOTE(Kategoriška @ 2014 02 05, 14:14)

Kaip Jusu vaikam tikrina? Maniskei kiso pirsta i gerkle, ji vargsiuke net atpyle su krauju.

nu jau su pirstu tai eina peklon, kaip ten patikrinti doh.gif kaip sitaip vaika gali traumuoti, kai siaisp laikais yra visokiu priemoniu tam atlikti blink.gif pirma karta apziurejo mus su vedrodeliu per burnyte, ikiso i gerklyte toki kaip stomotologai turi,ir viska mato. Antra karta kai ejom, tai per nosyte leido tokia siaura slangute, su lempute ant galo.

QUOTE(Kategoriška @ 2014 02 05, 15:37)
Nu nezinau, ne ka as galiu ir pakeisti, nors po to pirsto kai vyras pamate, tai uzdraude man vesti dukra pas ta Lor.

kokiam cia "kaime" taip tikrina? doh.gif ir as nebevezciau jei taip tikrintu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 02 05, 15:05)
.

Advantaną perku visada be recepto, niekada net ir nepaprašė.

ai, aš dažniausiai psu gydytojais bėrimus gydžiau, tai ir turėjau receptą.
atsimenu tik tiek, kad sakydavo kad patepkite savaite laiko , ilgiau nerekomenduojama
(o pas mus dar Trakuose yra tokia Euro vaistinė, kur vaistininkės, net su receptais ne visus vaistus parduoda biggrin.gif mano 3m mergaitei nenorėjo aceterin'o parduoti, nors receptą tikrai turėjau,pažadėjau, kad duosiu po pusė tab. arba kamparo spirito kompresam, sakė su degtine daryti, šiaip jai vaistai stipresni visada labai dvejoja, nors ir gydytojai išrašo)

QUOTE(Kategoriška @ 2014 02 05, 15:37)

hmm...pas mus irgi kažkada toks senas Lor buvo pilnas savo keistenybių, nepatiko jis man. kai prireikė mums Lor tai sakė šeimos gyd į santariškes važiuot, o jai šiaip virusinis susirgimas mūsiškis LOr pažiūri
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 05, 15:52)
mums va 2013m vasari paziurejo, buvo 1-2laipsnio, nieko neskyre. Nuejom 2013m gruodi, buvo 3laipsnio, skure nosanex dviems menesiams, ir vizita po 6men g.gif Kodel Jums tiek daug skyre?

2013 kova buvom pas alergologę, nustatė AR , alergija žiedadulkėm ir sakė supurškti flakonėlį nasonex, kad būtu pasiruošęs židėjimams. paskui geguže ėjom pas LOR, pasitikrinti, dėl tonzilių, bet pasakė, kad adenoidai 2 laipsnio ir dar per vasarą išrašė Nasonex, taip gavosi pusė metų su nasonex, o nosis vistiek užgulus, adenoidai augo
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 02 05, 15:56)
2013 kova buvom pas alergologę, nustatė AR , alergija žiedadulkėm ir sakė supurškti flakonėlį nasonex, kad būtu pasiruošęs židėjimams. paskui geguže ėjom pas LOR, pasitikrinti, dėl tonzilių, bet pasakė, kad adenoidai 2 laipsnio ir dar per vasarą išrašė Nasonex, taip gavosi pusė metų su nasonex, o nosis vistiek užgulus, adenoidai augo

viskas aisku. Pas maniski nosis tai nera uzgulusi, na jauciasi kad sunkiau jam buna ikvepti,ypac kai sloga, bet miegodamas visada kvepuoja per nosi, neknarkia,sake kad kazkas kazkaip kompensuoja g.gif arba atsigulus kazkaip atkrenta jie, nors Lor sake, kad like vos 20% ertmes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 05, 16:13)
viskas aisku. Pas maniski nosis tai nera uzgulusi, na jauciasi kad sunkiau jam buna ikvepti,ypac kai sloga, bet miegodamas visada kvepuoja per nosi, neknarkia,sake kad kazkas kazkaip kompensuoja g.gif arba atsigulus kazkaip atkrenta jie, nors Lor sake, kad like vos 20% ertmes g.gif

nežinau, kokia mūsų padėtis gydyto nuomone, vyras vežė vaiką smile.gif tik girdžių, kad pas ji toks kaip užgulimas jaučiasi, nors slogos jam nebūna. man asmeniškai man labai nepatinka, kad jis pastoviai kažką (sekretą) atkrenščia, pastoviai po kvepavimo takus vaikšto tas sekretas pirmin atgal, kol neišspjauna. ir tai vartojant vaistus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 02 05, 16:32)
nežinau, kokia mūsų padėtis gydyto nuomone, vyras vežė vaiką smile.gif tik girdžių, kad pas ji toks kaip užgulimas jaučiasi, nors slogos jam nebūna. man asmeniškai man labai nepatinka, kad jis pastoviai kažką (sekretą) atkrenščia, pastoviai po kvepavimo takus vaikšto tas sekretas pirmin atgal, kol neišspjauna. ir tai vartojant vaistus doh.gif

tai matyt Jums nesuveikia Nosanexas g.gif D.tai buna kad "kalba pro nosi" po slogos, kitais atvejais kalba normaliai. O tas sekretas pas Jusiski, g.gif daret sekreto paselio megini? g.gif
Atsakyti
Flixonase kažin be recepto parduodamas? Pagalvojau, kad pavasarį galėčiau papurkšt prieš pat žydėjimą savo dičkiui, nes prieš metus jam nuo alerginio rinito persimetė viskas į bronchus, cypė net.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 05, 16:41)
O tas sekretas pas Jusiski,  g.gif daret sekreto paselio megini? g.gif

ne pasėlis nedarytas. o sekretas tai ta pati sloga, bet ji neišbėga per nosį, o leidžias į apačia, kvėpavimo. atrodo pilna pilna nosis, o sakai papusti ir nieko. kol nenaudojom nasonex, tai visai būdavo, atsikels ryte kol išsikosės, išsičiaudės doh.gif paskui po nasonex jau tų rytinių kosėjimų neliko, pradėjo gydyti AR, BA, aprimo. bet va kai prasidėjo bėrimai (aišku gėrem zirtec ir tevegil) vėl ta kaip sloga, nors niekas neteka, tada jau ir kosuliai. bet čia tik rytais išsikosto ir toliau viskas ok
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 03, 22:07)
o kodel neinat pas Gastro? smile.gif

o kodėl manot, kad neinu? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2014 02 04, 10:57)
radau tokia lentele, ko negalima tiksliau nepatartina duoti, tai siek tiek lengviau orentuotis, va tenr aso, kad makaronus galima, bet, kaip sakai,labai individualu viskas g.gif o kaip bus su darzelio maistu? ten juk koteltukai, kepiniai, net kugeli duoda g.gif makaronai ten daznas patiekalas g.gif

dėl makaronų didelis skirtumas kiek jie virti, tai gali skirtingai virškinimo sistema reaguot. blogai, kai pervirti, kas dažnai darželiuose būna.
Atsakyti