Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Dalyte:) @ 2014 01 28, 14:03)
na, taip - logiškas trumpinys smile.gif
mums alergologė parašė po metų, jis vyresnis, darė 6m o dabar bus 7m  (neskaičiuojant, kad 1,5m daryta) pas mus rekomendacijoje gydymo buvo parašyta po metų kartoti, tai ai operuosimes adenoidus, tai tuo pačiu nueisim ir pas alergologą, tame pat pastate.
o mergaitei irgi darė 2 m, o paskui po metu gulėjom ligoninėje, tai vėl padarė ir IEg

sako, kad labai keičiasi vaikų alergijos, mažas sūnus buvo alergiškas maistui, paskui įkvepiamiems, o mergaitei alergenai nekito

gal Jusu vaikuciai alergiski, gal todel reikia dazniau g.gif o mums kai neranda nieko ir Ieg buvo geras, tai gal todel g.gif velnias zino
Atsakyti
Mums ir sake atvykti po metu pas alergologų, tai bus spalio mėnuo.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 01 28, 14:05)
gal Jusu vaikuciai alergiski, gal todel reikia dazniau g.gif o mums kai neranda nieko ir Ieg buvo geras, tai gal todel g.gif velnias zino

taip jie akivaizdžiai alergiški AD, BA, AR, šeimoje alergiškų yra ir šiaip nuolatos randa tuos alergenus. Berniukui IEg nedarytas, nes mergaitei ligininėje darydavo, aukštas 2000
Atsakyti
O man iš karto alergologai tvirtino, kad tyrimas nėra tikslus jis gali kisti kasmet, ir neverta pinigų mėtyti į balą. Daugių daugiausia užtektų IgE pasidaryti, bet ir tai tuo atveju jei nebeliktų alergijos požymių, tai tyrimas galėtų patvirtinti, kad alergijos nėra. O šiaip liepė sekti maisto produktus, nes vaikui augant alergenai gali keistis.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 28, 14:43)
O man iš karto alergologai tvirtino, kad tyrimas nėra tikslus jis gali kisti kasmet, ir neverta pinigų mėtyti į balą. Daugių daugiausia užtektų IgE pasidaryti, bet ir tai tuo atveju jei nebeliktų alergijos požymių, tai tyrimas galėtų patvirtinti, kad alergijos nėra. O šiaip liepė sekti maisto produktus, nes vaikui augant alergenai gali keistis.

hmm, žinant kad ligonių kasos apmoką tyrimą, tai jau pinigų skaičiavimo nelieka biggrin.gif nes mes visada tik santariškių poliklinikoje darome.
pas mane nei vienas nealergiškas maistui , taip rodo (bet patys atsekėm citrusus ir migdolus) o dėl įkvepiamų, jie pas mus riboti, jai ne dėl vieno, tai dėl kito vaiko, bet jai taip naujai rastu alergiją kurios iki tol nematėm, tai būtu svarbi informacija
Atsakyti
O tai nemokamai daro dabar jau ir tas paletes iš kraujo? Dūrio mėginiai tai nemokami, bet paletės bent jau kai aš kreipiausi į alergologus buvo mokamos ir nepigios.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 28, 16:04)
O tai nemokamai daro dabar jau ir tas paletes iš kraujo? Dūrio mėginiai tai nemokami, bet paletės bent jau kai aš kreipiausi į alergologus buvo mokamos ir nepigios.

ne tik tą standartą, gal 20 mėginių. paletės mums niekada neprireikė, nes Ugnei ir vienais ir kitais metai buvo tik dulkės, o Domui kartą darėm jau ugtelėjusiam tai jam visą puokštę parodė įkvėpiamų, tai faktas , kad yra ir alergija ir jos priežastis. o dabar naujai daryt man aktualų sužinot ar neatsirado naujų alergenų, nes jo atvejų jie keitėsi su amžiumi
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 28, 10:23)
Įmanomas ir toks derinys, bet tik
Mano vaiko taip pat nugarytė paberta, ir jam labai ją niežti. Bet dabar kasvakarą tepu jo nugaryte Tena kremu ir ji darosi lygesnė, nesausėja ir neniežti.

Kai skaiciau apie alergijas, tai rase, kad jei odos berima niezti, tuomet alergija, o jei neniezti, tai odos liga. Maniske niekad nesiskunde del nugarytes, bet gal tiesiog nemoka isreikst to jausmo. O siaip maniske didele sokolado ir kakavos megeja, kakavos nebeperku, o sokolado stengiuos bent jau nerodyt, smarkiai riboti.

Dabar taip pagalvojau, kad per Kaledas kai ankti pradejo koseti, tai buvo prisivalgiusi daug saldumynu, bet kita vertus, diena pries buvom ir lauke, o silta nebuvo.
QUOTE(janna @ 2014 01 28, 12:46)
nuolatinis.

yra NAR ir yra SAR. pirmasis butu - nuolatinis, antrasis - sezoninis alerginiai rinitai.

saltinis

Papildyta:
Merginos nepykit, kad tiek daug klausineju, man viskas taip nauja ir idomu.
Sakykit ar skiepyjote vaikus Pneumo23 ? Ar Jusu pulmunologai rekomenduoja si skiepa? Tos kurios skiepijot vaikucius ar pastebejote, kad reciau sirgtu?

QUOTE(janna @ 2014 01 28, 12:46)
nuolatinis.

yra NAR ir yra SAR. pirmasis butu - nuolatinis, antrasis - sezoninis alerginiai rinitai.

saltinis

Kaip Jusu vaikuciams nustate AR? Vien is apziuros ar imanoma ji nustatyt? ar tik is kraujo, ir durio testu?

Papasakokit apie durio testus, ar galima pasirinkti alergenus? ar duoda tik nustatyta misini? Nes man aktualu, kad butu ir pelesio, ir dulkiu erkuciu ir sokolado, citrusu, baltymu. Tokius ar daro ant odos?

Siaip kiek teko dometis, tai gali alergija maistui, ar kitkam buti, bet tyrimai jso gali nerodyti..

Man paciai yra alergija dulkiu erkutems, bet neigimta, o nuo paauglystes, ir kad ir kaip keista, bet pulmo. sake, kad dukra galejo paveldeti. Bet nesuprantu kokiu budu? juk paauglystej susirgus mano DNR del to juk nepasikeite. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kategoriška: 28 sausio 2014 - 15:43
QUOTE(Kategoriška @ 2014 01 28, 16:41)
ar skiepyjote vaikus Pneumo23 ? Ar Jusu pulmunologai rekomenduoja si skiepa? Tos  kurios skiepijot vaikucius ar pastebejote, kad reciau sirgtu?

Kaip Jusu vaikuciams nustate AR? Vien is apziuros ar imanoma ji nustatyt? ar tik is kraujo, ir durio testu?

Papasakokit apie durio testus, ar galima pasirinkti alergenus? ar duoda tik nustatyta misini? Nes man aktualu, kad butu ir pelesio, ir dulkiu erkuciu ir sokolado, citrusu, baltymu. Tokius ar daro ant odos?

Siaip kiek teko dometis, tai gali alergija maistui, ar kitkam buti, bet tyrimai jso gali nerodyti..

Man paciai yra alergija dulkiu erkutems, bet neigimta, o nuo paauglystes, ir kad ir kaip keista, bet pulmo. sake, kad dukra galejo paveldeti. Bet nesuprantu kokiu budu? juk paauglystej susirgus mano DNR del to juk nepasikeite. g.gif

neskiepijom, klausiau pulmonologės, sakė nereikė. čia daugiau kai plaučių uždėgimai dažni
draugė vaiką skiepijo - pagerėjo (turi BA, pas tą pačią pulomonologę, kaip mes einam. tai individualų, skiepo butinybė)

Sūnui tai alergologė į nosi pažiūrėjo, gleivinę įvertino, pažiūrėjo, kaip per vieną kitą nosį kvėpuoja. plius alergologinius tyrimus darė, jie teigiami, patvirtino, kad sloga alerginė
pelėsis, dulkė, baltimai būna toje paletėje. (standartinėje nemokamoje, toliau žiedadulkės, gyvūnai, pienas...)

aš vaikystėje kviečiam ir daug kam alergiška buvau, šiandien - niekam smile.gif dnr vaikystėje ir dabar nekito smile.gif nežinau, kaip paaiškinti - išaugau alergiją, liko tik odos sausumas, nors buvo AD ir dažni bronchitai
Atsakyti
Oba, mano laikais kai vaikus tyriau nebuvo jokio standartinio tyrimo su 20 alergenų.

Kategoriška, klausinėk kiek reikia, jei žinosim patarsim. Kas liečia skiepus, mano nuomone tokia, kad alergiškų vaikų skiepyti nevalia jokiais skiepais. Maniškis gavęs skiepus tik iki 2 mėn, o 4-to mėn skiepo jau nebegavo ir negaus.
AR nustatinėja pagal kraujo tyrimus ir ima tepinėlį iš nosytės wink.gif
Papildyta:
O aš vaikystėje sirgau bronchitais, bet jokių alergijų nebuvo, o va paauglystėj išlindo man AR.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 28, 17:05)
Oba, mano laikais kai vaikus tyriau nebuvo jokio standartinio tyrimo su 20 alergenų.

AR nustatinėja pagal kraujo tyrimus ir ima tepinėlį iš nosytės wink.gif

O aš vaikystėje sirgau bronchitais, bet jokių alergijų nebuvo, o va paauglystėj išlindo man AR.

na nežinau, gal aš jus maišau, bet 2007m santariškėse vaiku darė 20 alergenų tyrimą nemokamai poliklinikoje , kai gulėdavome ligoninėje arba užsirašydavome pas alergologa į polikliniką 2012-2013m mums irgi darydavo nemokamai , tuos pačius 20 duriu, truputi paklausinėjus apie dažniausiai vartojamus produktus ir atlikdavo tyrimą nemokamai.

mano net tepinėlio neėmė vaikams, mergaitei irgi tik į nosį pažiūrėjo (kai aš pati sumasčiau, kad man lėtinis rinitas Lor tik į nosi pažiūrėjus pasakė, kad tai ne AR, o lėtinis rinitas, dėl kreivos nosies pertvaros, ką noriu pasakyt - gal joms užtenka informacijos iš gleivinės g.gif )

teisingai, keičiasi tie požymiai, mano vaikai gi irgi ne iškarto susirgo BA, parsidėjo oda, paskui sloga, galiausiai Ba, alergenai mainėsi....
Atsakyti
A, tai čia 20 dūrių? Maniau čia iš kraujo. Na ir dūrių maniškiui tiek nedarė, pirmam gal darė kokių 15, bet tas buvo 2003 Alergologijos centre Antakalnyje, o mažiui 2008 regis tai viso gal kokių 10 dūrių darė, tipo neturėjo alergenų, o paletę su 36 alergenais abiem atvejais mokama dariau.

Atsakyti