QUOTE(klaudi @ 2014 01 26, 10:46)
Nuo refliukso neturetu buti bronchu spazmu, gali buti tik pastovus kosulys. Mums taip buvo: turim BA, sunus pradejo koseti, bet be svilpimo. Buvom pas 2 pulmonologes, kol atradom priezasti. Klinikose gydytoja paklause( iskart pasake , kad cia ne astminis kosulys), ir nusiunte pas LOR-ta su veidrodeliu atziurejo gerkle ir nustate refliuksa, gerem Omeprozolio kursa - kosulys praejo.
QUOTE(Zirzė @ 2014 01 26, 15:15)
galbut Jums yra ir tas ir tas
nes kaip sake merginos, gali buti kosulys nuo refliukos, bet ar svokstimas ir dusimas - vargu bau
))
mamos, cia ne mano diagnoze, o Cirtauto, kuriuo, beje, labai pasitikiu. Jis sake, kad tikra astma is visu diagnozuojamu, turi tik 10%, visi kiti like yra susije su gastro problemom, o kiti dar su kazkuo, kadangi neaktualu buvo, tai nepamenu. Taip pat , turejome vizita pas gastroenterologa, daryta gastrofibroskopija. Siuo metu, nebeturi mano vaikas BA diagnozes. Beje, jam jokie vaistai, kuriuos vartojo nuo BA, nenuimdavo svokstimo, arba atvirksciai, jis dingdavo be jokiu vaistu, svilpimas atsirasdavo, o pakeitus vaiko padeti dingdavo. Be to, sergantys astma, ikvepia normaliai, o iskvepia apsunkintai, mano vaikas ikvepia sunkiai ir iskvepia taip pat(ne nuolatos, epizodiskai). Zodziu, kapste ir nagrinejo mus ligoninej ilgai, taip kad, problema ne ten pas mus
Po kiek laiko parasysiu kaip reikalai klostysis toliau, tikiuosi, nebepasikartos tie visi BA simptomai.