Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2014 01 25, 20:35)
Kokius vaistus geriate nuo refliukso, ar padeda, ar nebėra kosulio priepoliu g.gif

gastrotuss, bet tik nuo vakar, tai dar nieko negaliu pasakyt ar padeda. Kosulys dar yra, bet jis niekur nedings kol neissivalys sloga, susirinke skrepliai. Pagrindine problema buvo dusulys, svokstimas, svilpimas plauciuose. Bet sikart visa tai laikesi savaite, vaistai(ventolinas, flixotidas, monkasta) neveike, o antradieni svilpimas liovesi nevartojant jokiu vaistu, svokstimas uzvakar.
Atsakyti
QUOTE(Migdolė* @ 2014 01 25, 22:20)
gastrotuss, bet tik nuo vakar, tai dar nieko negaliu pasakyt ar padeda. Kosulys dar yra, bet jis niekur nedings kol neissivalys sloga, susirinke skrepliai. Pagrindine problema buvo dusulys, svokstimas, svilpimas plauciuose. Bet sikart visa tai laikesi savaite, vaistai(ventolinas, flixotidas, monkasta) neveike, o antradieni svilpimas liovesi nevartojant jokiu vaistu, svokstimas uzvakar.

Nū šaunu, kad viskas gereja 4u.gif
Atsakyti
Nuo refliukso neturetu buti bronchu spazmu, gali buti tik pastovus kosulys. Mums taip buvo: turim BA, sunus pradejo koseti, bet be svilpimo. Buvom pas 2 pulmonologes, kol atradom priezasti. Klinikose gydytoja paklause( iskart pasake , kad cia ne astminis kosulys), ir nusiunte pas LOR-ta su veidrodeliu atziurejo gerkle ir nustate refliuksa, gerem Omeprozolio kursa - kosulys praejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 26 sausio 2014 - 09:48
QUOTE(Migdolė* @ 2014 01 25, 20:27)
Sveikos smile.gif

Jei pamenat, rasiau, kad mano 8 men. sunui BA. Bet pasirodo visai ne. Pirmadieni pakliuvom i ligonine, nes eilini karta svokste ir kosejo. Aciu pulmunologui Cirtautui, kad padejo issiaiskint, kad refliuksa turi mano vaikas, o ne bronchu astma doh.gif  4 menesiai dusulio ir vaistu vartojimo, nors reikejo visai ne ju..
Tik vat dabar nezinau net ka galvot apie musu poliklinikos pulmunologe, kuriai per 4 menesius jokio itarimo nekilo, tik lengva ranka vaistus rase? Net neisgirdo, kad vaiko ikvepimas ir iskvepimas, kaip ne BA sergancio...

galbut Jums yra ir tas ir tas smile.gif nes kaip sake merginos, gali buti kosulys nuo refliukos, bet ar svokstimas ir dusimas - vargu bau smile.gif))
Atsakyti
Sveikos, na mums tikrai jau pagerėjo, gal tas F mums padėjo, monkastą dar tik trečią dieną gersim, pakolkas jokių blogybių nepastebėjau g.gif gal dar per mažai laiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2014 01 26, 10:46)
Nuo refliukso neturetu buti bronchu spazmu, gali buti tik pastovus kosulys. Mums taip buvo: turim BA, sunus pradejo koseti, bet be svilpimo. Buvom pas 2 pulmonologes, kol atradom priezasti.  Klinikose gydytoja paklause( iskart pasake , kad cia ne astminis kosulys), ir nusiunte pas LOR-ta su veidrodeliu atziurejo gerkle ir  nustate refliuksa, gerem Omeprozolio kursa - kosulys praejo.

QUOTE(Zirzė @ 2014 01 26, 15:15)
galbut Jums yra ir tas ir tas smile.gif nes kaip sake merginos, gali buti kosulys nuo refliukos, bet ar svokstimas ir dusimas - vargu bau smile.gif))

mamos, cia ne mano diagnoze, o Cirtauto, kuriuo, beje, labai pasitikiu. Jis sake, kad tikra astma is visu diagnozuojamu, turi tik 10%, visi kiti like yra susije su gastro problemom, o kiti dar su kazkuo, kadangi neaktualu buvo, tai nepamenu. Taip pat , turejome vizita pas gastroenterologa, daryta gastrofibroskopija. Siuo metu, nebeturi mano vaikas BA diagnozes. Beje, jam jokie vaistai, kuriuos vartojo nuo BA, nenuimdavo svokstimo, arba atvirksciai, jis dingdavo be jokiu vaistu, svilpimas atsirasdavo, o pakeitus vaiko padeti dingdavo. Be to, sergantys astma, ikvepia normaliai, o iskvepia apsunkintai, mano vaikas ikvepia sunkiai ir iskvepia taip pat(ne nuolatos, epizodiskai). Zodziu, kapste ir nagrinejo mus ligoninej ilgai, taip kad, problema ne ten pas mus mirksiukas.gif Po kiek laiko parasysiu kaip reikalai klostysis toliau, tikiuosi, nebepasikartos tie visi BA simptomai.
Atsakyti
QUOTE(Migdolė* @ 2014 01 26, 17:55)
mamos, cia ne mano diagnoze, o Cirtauto, kuriuo, beje, labai pasitikiu. Jis sake, kad tikra astma is visu diagnozuojamu, turi tik 10%, visi kiti like yra susije su gastro problemom, o kiti dar su kazkuo, kadangi neaktualu buvo, tai nepamenu. Taip pat , turejome vizita pas gastroenterologa, daryta gastrofibroskopija. Siuo metu, nebeturi mano vaikas BA diagnozes. Beje, jam jokie vaistai, kuriuos vartojo nuo BA, nenuimdavo svokstimo, arba atvirksciai, jis dingdavo be jokiu vaistu, svilpimas atsirasdavo, o pakeitus vaiko padeti dingdavo. Be to, sergantys astma, ikvepia normaliai, o iskvepia apsunkintai, mano vaikas ikvepia sunkiai ir iskvepia taip pat(ne nuolatos, epizodiskai). Zodziu, kapste ir nagrinejo mus ligoninej ilgai, taip kad, problema ne ten pas mus mirksiukas.gif Po kiek laiko parasysiu kaip reikalai  klostysis toliau, tikiuosi, nebepasikartos tie visi BA simptomai.

Sekmes jums smile.gif Tikrai butu idomu, kaip jums toliau seksis pasirodykite, pasipasakokite smile.gif
Musu atveju BA ir refliuksas eina greta, kartais sunku suprasti, nuo ko vaikas kosti, tik ir orientuojuos pagal bronchu spazmus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 26 sausio 2014 - 18:55
Mamytės, o inhaliatoriai (pvz: http://www.farma24.l...air-ne-c801-kd), sergantiems BA, gali būti kompensuojami? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Migdolė* @ 2014 01 26, 18:55)
mamos, cia ne mano diagnoze, o Cirtauto, kuriuo, beje, labai pasitikiu. Jis sake, kad tikra astma is visu diagnozuojamu, turi tik 10%, visi kiti like yra susije su gastro problemom, o kiti dar su kazkuo, kadangi neaktualu buvo, tai nepamenu. Taip pat , turejome vizita pas gastroenterologa, daryta gastrofibroskopija. Siuo metu, nebeturi mano vaikas BA diagnozes. Beje, jam jokie vaistai, kuriuos vartojo nuo BA, nenuimdavo svokstimo, arba atvirksciai, jis dingdavo be jokiu vaistu, svilpimas atsirasdavo, o pakeitus vaiko padeti dingdavo. Be to, sergantys astma, ikvepia normaliai, o iskvepia apsunkintai, mano vaikas ikvepia sunkiai ir iskvepia taip pat(ne nuolatos, epizodiskai). Zodziu, kapste ir nagrinejo mus ligoninej ilgai, taip kad, problema ne ten pas mus mirksiukas.gif Po kiek laiko parasysiu kaip reikalai  klostysis toliau, tikiuosi, nebepasikartos tie visi BA simptomai.

BA diagnozes Jums niekas negali panaikinti, turi praeiti 3m be paumejimu smile.gif tik tuomet bus galimybe ja panaikinti smile.gif Taip, Jus teisi, BA sergantys vaikai iskvepdami dusta, musu atvejis kaip tiks toks smile.gif

QUOTE(~Astartė~ @ 2014 01 26, 19:36)
Mamytės, o inhaliatoriai (pvz: http://www.farma24.l...air-ne-c801-kd), sergantiems BA, gali būti kompensuojami?  blush2.gif

neveikia nuoroda smile.gif jei turite omeny kompresorinius inhaliatorius, tuomet ne rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2014 01 26, 19:32)
Sekmes jums smile.gif Tikrai butu idomu, kaip jums toliau seksis pasirodykite, pasipasakokite smile.gif
Musu atveju BA ir refliuksas eina greta, kartais sunku suprasti, nuo ko vaikas kosti, tik ir orientuojuos pagal bronchu spazmus

Aciu 4u.gif
O kokius vaistus vartojat? O ar matuotas deguonies kiekis kraujyje jusu vaikui? Pas koki pulmunologa lankotes?

QUOTE(Zirzė @ 2014 01 26, 19:49)
BA diagnozes Jums niekas negali panaikinti, turi praeiti 3m be paumejimu smile.gif tik tuomet bus galimybe ja panaikinti smile.gif Taip, Jus teisi, BA sergantys vaikai iskvepdami dusta, musu atvejis kaip tiks toks smile.gif

Ant popieriu tegu ir nepanaikina, svarbiausia, kad tikrai jos nebutu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 01 26, 19:36)
Mamytės, o inhaliatoriai (pvz: http://www.farma24.l...air-ne-c801-kd), sergantiems BA, gali būti kompensuojami?  blush2.gif

Ne nekompensuoja schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Migdolė* @ 2014 01 26, 20:14)
Aciu 4u.gif
O kokius vaistus vartojat? O ar matuotas deguonies kiekis kraujyje jusu vaikui? Pas koki pulmunologa lankotes?

O kas per tyrimas deguonies kiekis kraujyje, neesu girdejusi g.gif
Mums kad astma tai jau faktas, viena tyrimus tai pasitvirtino.
Linijų, kad nepasikartotu 4u.gif
O kiek kartu dienoje geriate nuo refliukso, po kiekvieno valgio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Migdolė* @ 2014 01 26, 20:14)

tai neklaidinkite skaitytoju su tvirtinimais, kad panaikinta diagnoze smile.gif Jos taip lengvai nepanaikinsi, jei jau ipaise i dokumentelius mirksiukas.gif

mes ryt einam pas Gastro, suzinosime ir mes, ar mums tik BA ar dar ir refliuksa turime. Neramu, nes nezinau, koki tyrimo buda jam pritaikys doh.gif
Atsakyti